Tomkowa 24.09.2015 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2015 (edytowane) Brysia, cieszę się, że pomysł się podoba "Długi pociąg" jest właśnie w wersji pierwszej, a możliwość wydzielenia strefy kąpielowej jest możliwa tylko w długich łazienkach, a Ty takową masz i możesz uzyskać świetny efekt Zgadzam się z Julianną i agatah, że można zamienić prysznic z wanną miejscami, ale będziesz miała dwa metry ściany z deszczownicą, a przy takiej ilości miejsca chlapanie okna raczej nie grozi Możesz nawet zrobić dwa stanowiska prysznicowe, jak na inspiracji, na bogato Nie robiłabym też tylko szyby po stronie prysznica, bo dla mnie cały urok wydzielenia tej strefy jest właśnie w oddzieleniu jej w podłodze i zrobieniu szklanej ściany z drzwiami otwieranymi do środka. Skoro Julianna ma namiary na taniego szklarza, to bym to wykorzystała. Cała sztuka w części kąpielowej to super profesjonalne obmyślenie i wykonanie spadku w podłodze, aby nigdzie woda nie miała miejsca na zatrzymanie się. Też jestem jak najbardziej za bidetem. Jeżeli się na niego zdecydujesz, to wc powinien być bliżej wejścia, a bidet od strony wanny. Bardzo jestem ciekawa, jak to wszystko wyjdzie, koniecznie się pochwal P.S. Można zrobić 2 punkty pod 1 wc w jednej łazience?? A co z tym, który nie zostanie wykorzystany? Edytowane 24 Września 2015 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł_Marta 25.09.2015 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2015 Witam. proszę o radę który układ w łazience jest lepszy/korzystniejszy? Jest to projekt wstępny na potrzeby instalacji. Z góry dziękuję za każdą opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brysia8 25.09.2015 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2015 Brysia P.S. Można zrobić 2 punkty pod 1 wc w jednej łazience?? A co z tym, który nie zostanie wykorzystany? Nie wiem jak to zrobili bo nie mam zdjęć sprzed wylania chudego betonu ale widziałam już gotowe rury kanalizacyjne i mam 3 punkty w dużej łazience, czyli zamiast 2 zrobili 3! wzięli pod uwagę wszystkie 3 projekty pierwszy wg projektu budowlanego, alicyja i Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 25.09.2015 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2015 Witam. proszę o radę który układ w łazience jest lepszy/korzystniejszy? Jest to projekt wstępny na potrzeby instalacji. Z góry dziękuję za każdą opinię http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d4dab73ff53b.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/824106bf340f.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/67a552a70a76.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 25.09.2015 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2015 Zdążyłam! zrobią mi 2 punkty pod wc, tzn wg poprzedniej wersji i wg nowej. Właśnie kładzie się kanaliza na płycie Podoba mi się ta zamiana. Boję się tylko że zrobi się z tego taki dłuugi pociąg.. Jest czas by to wszystko poukładać. Ktoś ma doświadczenie z otwartym prysznicem? na jaką odległość się woda rozpryskuje? Dziękuję Wam za pomoc!! Świetnie, że się udało . W tego typu prysznicu bądź przygotowana, że woda będzie pryskać dość daleko, ale płaska powierzchnia będzie sprzyjała utrzymaniu czystości, a ogrzewanie podłogowe pomoże szybko wyschnąć. Masz czas by przemyśleć jeszcze temat szyb. Ta z inspiracji jest rewelacyjna bez dwóch zdań, ale będzie tez bardziej kosztowna. Ostatecznie możesz zdecydować się na szybę tego typu, co pozwoli Ci ograniczyć pryskanie w stronę wanny, ale nie będzie takiego efektu WOW, jak w inspiracji .. http://images.okazje.info.pl/p/dom-i-ogrod/5979/aquaform-103-010001.jpg Źródło AniaS79 ma taką szybę w łazience - TUTAJ http://naforum.zapodaj.net/thumbs/67a552a70a76.jpg Ta opcja mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 25.09.2015 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2015 http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d4dab73ff53b.jpg Ja jestem za tym układem: - ukryte za kabiną wc - dużo światła przy umywalce - dużo miejsca przy umywalce i zmieści się też duża umywalka - za drzwiami może być drabinka do suszenia ręczników - blisko umywalki oraz prysznica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł_Marta 25.09.2015 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2015 alicyja bardzo dziękuję za Twoje projekty Najbardziej podoba mi się opcja pierwsza, wersja 3 tez jest fajna, tylko obawiam się że na tej jednej stronie będzie wszystko upchnięte a druga pusta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 25.09.2015 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2015 alicyja bardzo dziękuję za Twoje projekty Najbardziej podoba mi się opcja pierwsza, wersja 3 tez jest fajna, tylko obawiam się że na tej jednej stronie będzie wszystko upchnięte a druga pusta. Wszystko zależy od aranżacji . Ściana wcale nie musi być pusta, a być rewelacyjną przestrzenią na efekt WOW . Dla każdego będzie to coś innego - duża grafika, galeria zdjęć, cegła, efektowne oświetlenie, lustro, itp. Tutaj przykład zabudowy wąskiej łazienki w podobnym układzie. Twoja będzie miała więcej oddechu http://www.domzpomyslem.pl/files/media/image/132/1489132/interior/waska-lazienka,main.jpg Źródło Argumenty Moniss przekonywujące Wersja 1 będzie wygodna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 27.09.2015 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2015 Wpadło mi na FB akurat a propos wydzielonej strefy kąpielowej - Pracownia Projektowa Pe2. Może komuś posłuży za inspirację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 27.09.2015 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2015 Kejt_R, świetna ta łazienka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 27.09.2015 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2015 Kejt_R, świetna ta łazienka Tomkowa, zgadzam się w zupełności. Wiele prac tej pracowni przypadło mi do gustu, podglądam na FB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RUTKA 29.09.2015 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 Witam Jestem tu nowa. Musze zrobić łazienek dwóch. Prosze podpowiedzcie mi jaki jest łatwy intuicyjny program z jakiego korzystacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marti88 29.09.2015 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 Witam, po prześledzeniu tego wątku (w dużej mierze bo w całości nie byłam w stanie:P) i zobaczeniu jak świetnych porad udzielacie i jakie cudne łazienki powstają, zdecydowałam się i ja poprosić o radę Także nasza budowa jest już na finiszu i trzeba się zabrać za urządzanie łazienki. Myślałam o biało-szarej łazience z ewentualnymi dodatkami drewna i chciałabym ilość płytek ograniczyć do minimum bo jakoś podobają mi się łazienki z małą ilością płytek ale nie wiem gdzie jakie kolory płytek poukładać, i które ściany jak i dokąd pomalować... Zatem liczę na Waszą pomoc:) a więc nasza łazienka jest w kształcie prostokąta o wymiarach 190x280. postaram się wstawić jakieś prowizoryczne zdjęcie ustawienia sprzętów: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 29.09.2015 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 marti88, masz kilka postów wyżej propozycje Alicyji oraz realizację zaprezentowaną przez Kejt, z których możesz wiele wykorzystać dla siebie Proponuję taki układ: Zabudowa geberita od strony prysznica mogłaby mieć wnęki na przybory kąpielowe, a nad umywalką i wc szafki ukryte pod frontami lustrzanymi na całej szerokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marti88 29.09.2015 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 Tomkowa dzięki Ci bardzo - tyle że ustawienie sprzętów musi zostać niestety takie;/ chodzi mi bardziej o dobór płytek/kolorów co, gdzie i jak... i ewentualny wygląd prysznica, szafek, umywalki itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 29.09.2015 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 Marti, naprawdę wc będzie w wejściu do łazienki?? I chyba raczej bez zabudowanej spłuczki, bo jak by doszedł geberit, to już wcale przejścia nie będzie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marti88 30.09.2015 03:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2015 Aha faktycznie tak to na tym zdjęciu wygląda;-) to białe na dole to okno a drzwi sa u góry po prawej - ten brązowy pasek. I geberit jest... Wiem że będzie ciasno ale juz nic z tym nie zrobię:-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 01.10.2015 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2015 (edytowane) Witam, po prześledzeniu tego wątku (w dużej mierze bo w całości nie byłam w stanie:P) i zobaczeniu jak świetnych porad udzielacie i jakie cudne łazienki powstają, zdecydowałam się i ja poprosić o radę Także nasza budowa jest już na finiszu i trzeba się zabrać za urządzanie łazienki. Myślałam o biało-szarej łazience z ewentualnymi dodatkami drewna i chciałabym ilość płytek ograniczyć do minimum bo jakoś podobają mi się łazienki z małą ilością płytek ale nie wiem gdzie jakie kolory płytek poukładać, i które ściany jak i dokąd pomalować... Zatem liczę na Waszą pomoc:) a więc nasza łazienka jest w kształcie prostokąta o wymiarach 190x280. postaram się wstawić jakieś prowizoryczne zdjęcie ustawienia sprzętów: [ATTACH=CONFIG]332435[/ATTACH] Kącik prysznicowy w płytkach do wyskości kabiny, a dalej na ścianie z umywalką do wys. ok. 130cm (czyli do dolnej krawędzi lustra). Ściana za wc może mieć płytki lub tylko farbę ceramiczna lub teflonową. Cała reszta pomalowana farbami. A jeśli chodzi o kolory, to już nie nam o tym decydować Aha faktycznie tak to na tym zdjęciu wyglądahttp://forum.muratordom.pl/images/smilies/wink.gif to białe na dole to okno a drzwi sa u góry po prawej - ten brązowy pasek. I geberit jest... Wiem że będzie ciasno ale juz nic z tym nie zrobię:-/ Może uda sie jeszcze zmienić miejscami umywalkę i prysznic. Będzie trochę kucia, ale za to później jaka wygoda Edytowane 1 Października 2015 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 01.10.2015 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2015 marti88 - fajnie by było jakby się dało jednak coś zmienić w ustawieniu. Na przykład tak jak pisze moniss - zamienić miejscami prysznic i umywalkę - i/lub przenieść kibelek pod okno. http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0420c5e51fd4.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/79d727913b65.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/aa6c88785c67.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marti88 01.10.2015 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2015 Kurcze super te wasze propozycje - dzięki Wam bardzo:-) musze chyba jeszcze ponegocjować czy da się cos zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts