mlodamama01 15.04.2011 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Jeszcze mam pytanie. W tej chwili wc jest oddzielnie. Jak sądzicie. Zrobić łazienkę i wc oddzielnie czy połaczyć je. Prosze o opinie. A gdyby było oddzielnie to jakie proponujecie rozwiazanie? Łazienka ma d430xs230 wneka na wc ma d145xs110 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 15.04.2011 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 to zalezy od przeznaczenia piętra całego - jeśli to przestrzeń, gdzie przyjmujecie gości - jak najbardziej. jeśli prywatna - niekoniecznie, choć ja tam akurat jestem z tych co nawet w 80 m2 mieszkaniu wyodrębnili osobny wucet. tylko nie wiem, czy dobrze się rozumiemy. robiąc osobne wc i łazienki mam na myśli oczywiście jedno pomieszczenie z kibelkiem i umywalką praz drugie z kibelkiem, umywalką i wanną/prysznicem, a nie jak za starych blokowych czasów - klitkę z wc i drugi pokój z wanną i umywalką (niby stare blokowe czasy, ale w 21 wieku i takie pomysły na forum się zdarzały). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 15.04.2011 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Właśnie to samo chciałam napisać Jak osobne wc to w łazience koniecznie jeszcze jedno wc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlodamama01 15.04.2011 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 dom dzielimy z tesciowa. chce miec prywatna lazienke tylko dla siebie (badz moich gosci) a na dole niech lazienka bedzie dla niej i jej. Rozumiecie :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 15.04.2011 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 nie, bo to nie odpowiada na nasze pytanie o funkcje tej łazienki. nie zamieściłaś żadnego planu - nie wiemy czy to jedyna łazienka w domu, dla kogo przeznacozna i w ogóle nic czy to ma być łazienka prywatna małżeńska lub rodzinna czy może uniwersalna, do której dostęp będą mieli również potencjalni ewentualni goście. a może to łazienka w części dla teściowej - i wówczas pytanie jest takie samo - czy ma mieć charakter prywatny czy ewentualne osoby 3 również będa miały tam wstęp. nie mniej - jeśli chcecie mieć spokój i nie usuwać przy każdej wizycie gości mokrych ręczników czy ukłaczonej szczotki do włosów, bo ktoś przed chwilą brał prysznic czy zapomniał po sobie odkłaczyć i schować do szuflady - odrębny wucet jest idealny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlodamama01 15.04.2011 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 moze wyrazilam sie malo precyzyjnie. Lazienka ma byc moja raczej rodzinna. W domu sa dwie łazienki. jedna oddam tesciowej (na dole) a chce stworzyc cos dla nas na gorze. to jest plan mojej lazienki. Ogranicza mnie tylko miejsce na sedes (tj nie moge go mocno przesunąć musi zostac w okolicy w ktorej jest. Ale żeby powiekszyc powierzhnie myslalam o zburzeniu sciany i zrobieniu razem z wc. czy moze lepiej zrobic oddzielnie wc z umywalka a oddzielnie lazienka(wanna/prysznic/umywalka) z wc lub tez lazienka (wanna/prysznic/umywalka) bez wc. Dom jest raczej maly. Raczej czesto uzywamy nasze pietro ( nie tylko sypialnie) mamy tez tu salon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 15.04.2011 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 mlodamama01 - ja byłabym za taką opcją: http://anulek2005.republika.pl/p%C5%82.jpg A nawet jeżeli układ sprzętów w łazience miałby być inny, to na pewno zostawiłabym osobne wc - dla gości lub w razie długiej kąpieli mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlodamama01 15.04.2011 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Na początku o czymś takim myślałam ale mąż mnie uświadomił że konieczny jest prysznic lub jakaś jego namiastka bo on nigdy (uwierzcie mi) się nie kompie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlodamama01 15.04.2011 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 kąpie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 15.04.2011 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 No nie widzę problemu Jak chcesz prysznic i wannę (osobno) to wystarczy, jeżeli wybierzesz wannę asymetryczną - to ten trójkąt na obrazku - oczywiście nie trzyma się na nim nic wymiarów http://anulek2005.republika.pl/p%C5%821.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlodamama01 15.04.2011 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Dziękuję za propozycję rozważę (zapoznam się z wymiarami sprzętów) Już teraz sama nie wiem. Gdyby nie było wc oddzielnie byłaby większa przestrzeń. Zastanowię się. Kwestia tego prysznica. dokładnie nie wiem ile tam jest od ściany do okna czy jakiś by się zmieścił sensowny. Bo mikro prysznic to też do niczego bo jak się w nim myć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 15.04.2011 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Napisałaś, że łazienka ma szerokość 230 cm - wydaje mi się, że spokojnie zmieścisz i prysznic i wannę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlodamama01 15.04.2011 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 już zmierzyłam. Od lewej jest 25cm, okno ma 145cm i tylko 60cm ściany. Chyba że zmieniłabym okno.Ale na jakie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 15.04.2011 15:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 już zmierzyłam. Od lewej jest 25cm, okno ma 145cm i tylko 60cm ściany. Chyba że zmieniłabym okno.Ale na jakie? Sorki - zapomniałam o tym oknie ... Jeszcze coś pokombinuję ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlodamama01 15.04.2011 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 ok dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlodamama01 19.04.2011 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 jaki tu spokoj na na na nanic sie nie dzieje na na na na Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 19.04.2011 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 No bo ja mam blokadę z tą twoja łazienką Z jednej strony fajnie, że jest duże okno, ale z drugiej strony to okno nie pozwala na sensowne ustawienie prysznica i wanny ... Jedyne co mi przychodzi do głowy to pytanie na ile realne jest zmniejszenie tego okna ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlodamama01 19.04.2011 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Jesli zmiana to bez znaczenia jaka. Ewentualnie pozostac przy tym zeby zrobic łazienke z wc i pozbyc sie tych scian. wtedy bedzie 4,30x2,30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 19.04.2011 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Jesli zmiana to bez znaczenia jaka. Ewentualnie pozostac przy tym zeby zrobic łazienke z wc i pozbyc sie tych scian. wtedy bedzie 4,30x2,30 Ja bym to okno zrobiła węższe, albo je przesunęła tak, żeby do kąta prysznic zmieścić. Wtedy resztę sprzętów możesz już ustawić prawie dowolnie - zakładam, że wc powinno być blisko odpływu czyli gdzieś w okolicy już istniejące wc ... No i JA bym z osobnego wc nie rezygnowała, ale jest to tylko moja subiektywna ocena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlodamama01 20.04.2011 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 ok. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts