Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Przypominam projekt,moze jednak ktos cos doradzi

[ATTACH=CONFIG]344885[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]344886[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]344887[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]344888[/ATTACH]

moze taka wlasnie mozaika ?

Za dużo różnych płytek.

Zrezygnuj z płytkowania ściany z drzwiami oraz nie wyróżniaj kolorem ani wzorem obudowy wc.

Zabudwę stelaża wc można pociągnąc aż pod sufit, a w niej utworzyć płytką szafkę. W miejscu dużych szafek, aż się prosi o bidet.

Zdecydowanie do likwidacji powinien iść "obraz" nad wanną.

Pomyśl, czy nie lepiej byłoby kolorowymi płytkami wyznaczyć wyłącznie strefę kąpielową, a przednią częśc łazienki całkowicie stonować.

Polcolorit_Marconi_ART_01.jpg

Ta morska mozaika z Twojej inspiracji jest bardzo ładna :yes:

Edytowane przez moniss

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moniss, jeśli zakończę płytki na listwie dekoracyjnej to jak mam wówczas zakończyć obudowę stelaża, jest na wys. ścianki kolankowej

Płytki na ścianie kolankowej zakończyć na listwie dekoracyjnej, dalej farba taka jak na suficie/skosie.

Obudowa stelaża bez zmian, tak jak jest, tylko zamiast płytek, u góry będzie farba

W międzyczasie rozbudowałam nieco swojego wcześniejszego posta :)

Moniss- dziękuję, wszystkie sugestie przesłałam już do biura. Niestety z płytkowania po całości w dolnej łaziencenie mogę zrezygnować bo mój M się nie zgodził... Aczkolwiek mega mi się te płytki podobają Tubądzin Concrete że nie mam z tym problemów. Bardzo dużo czasu zajęło mi znalezienie właściwej płytki... a te pokochałam...

To i ja się pokażę :)

Łazienka nieduża, w sumie około 5 metrów.

W stosunku do pierwotnego projektu i tak powiększona o tę część za kominem, gdzie zarządziłam prysznic.

Chciałam szaro "z elementem", w wizualizacji wstawiono mozaikę zbliżoną, docelowo ma być w kolorze intensywnej butelkowej zieleni (mniam :) )

Wszelkie uwagi mile widziane :)

10.jpg

2.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

Za dużo różnych płytek.

Zrezygnuj z płytkowania ściany z drzwiami oraz nie wyróżniaj kolorem ani wzorem obudowy wc.

Zabudwę stelaża wc można pociągnąc aż pod sufit, a w niej utworzyć płytką szafkę. W miejscu dużych szafek, aż się prosi o bidet.

Pomyśl, czy nie lepiej byłoby kolorowymi płytkami wyznaczyć wyłącznie strefę kąpielową, a przednią częśc łazienki całkowicie stonować.

[ATTACH=CONFIG]344899[/ATTACH]

Dziękuje bardzo, za podpowiedzi.

Z obrazu zrezygnuje, pomysle moze rzeczywiscie dac slupek do samego sufitu.

Co do kolorystyki - podobne mialem przemyslenia, strefa kapielowa kolorowa, natomiast przednia tylko bialy, ewentualnie male dodatki pod lustrem...

Przygotuje cos we wlasnym zakresie i opublikuje do oceny :-)

Za dużo różnych płytek.

[ATTACH=CONFIG]344899[/ATTACH]

Chciałem również zrezygnowac z plytkowania sciany z drzwiami, jednak podpowiedziano mi ze przy wc moze sie ta sciana wycierac....takze zeby chociaz do polowy wys.zaplytkowac

Chciałem również zrezygnowac z plytkowania sciany z drzwiami, jednak podpowiedziano mi ze przy wc moze sie ta sciana wycierac....takze zeby chociaz do polowy wys.zaplytkowac

Ja przez kilka lat użytkowałąm łazienkę, gdzie płytki były tylko w kabinie prysznicowej i pomiędzy umywalką alustrem. Przy wc jakoś biała farba ani się bardziej nie wycierała ani bardziej brudziła niż gdzie indziej (najzwyklejsza farba tzw. kredowa)

Witam .

Jestem na etapie uzgodnień projektu i potrzebuję coś wstępnie a może docelowo rozmieścić w łazience aby mieć jakieś rozeznanie jak podciągnąć rury kanalizacyjne. Przedstawiam puste pomieszczenie, wymiary wewnętrzne bez zmian , drzwi wejściowe można przesunąć okno też jest adaptacja projektu .

W łazience mam zamiar zainstalować wannę , prysznic i umywalkę , proszę o jakieś sugestię sam coś tam kombinuje ale nie mam przekonania.

łazienka.jpg

A co sądzicie aby tę płytkę dekoracyjną co jest koło lustra dać troszkę pod prysznic. Tam nie będzie tej ścianki, na całości będzie szyba. Czy za dużo wtedy już będzie. Szer. łazienki to tylko 150cm

Bardzo dobrze, że będzie po całości szyba i gdyby się dało, to bez ramek, aby wyglądała jakby jej nie było ;)

Niech tylko ściana umywalkowa przykuwa uwagę, bo dodatkowe ozdoby w małej łazience to już byłoby za dużo "dobrego".

W łazience mam zamiar zainstalować wannę , prysznic i umywalkę , proszę o jakieś sugestię sam coś tam kombinuje ale nie mam przekonania.

http://images77.fotosik.pl/275/119a1161d612fa9egen.jpg

wanna może być asymetryczna (np. Koło pasja - wówczas jej krawędź nie będzie wypadać we fragmencie okna.

http://images75.fotosik.pl/275/71926b26546dc87cgen.jpg

Edytowane przez Elfir

zmieniłem na 220x200

domyślam się że półki nad pralką "ścisną" pomieszczenie, ale jest to małe mieszkanie w bloku i zależy mi na praktycznym wykorzystaniu powierzchni

wąskie półki na kosmetyki itp w ściance z wc; nad pralką jakieś proszki, płyny, ręczniki; pod umywalką kosz na brudne ubrania oraz szuflady na suszarkę itp

jeśli chodzi o wannę to fajny byłby prysznic + deszczownica + osłona. Tylko czy można to zrobić tak, aby w razie konieczności dało się umyć głowę bez wchodzenia do wanny (biorąc pod uwagę stałą osłonę prysznicową).

łazienka ver. 3.0

[ATTACH=CONFIG]343820[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]343821[/ATTACH]

Bardzo zacieśniasz przestrzeń przy umywalce. Zamiast tej wielkiej szafo-kolubryny daj po prostu blat, a nad nim co najwyżej powieś płytką szafeczkę tak, aby nie utrudniała korzystania z umywalki i lustra.

Płytka szafeczka może też się znaleźć nad zabudową stelaża wc

Witam wszystkich! Właśnie jestem na etapie wyboru koncepcji nowej łazienki. Wykonałem samodzielnie pierwsze projekty i chciałbym poznać waszą opinie na temat kolorystyki itp. Pomożecie?:)

bez czerwie.jpg

Ta opcja bardziej mi się podoba - taka stonowana i tylko z delikatną nutką szaleństwa ;)

czerwone.jpg

Opcja druga, jest bardziej energetyczna i też byłaby w porządku, gdyby umieścić gdzieś jeszcze taką pionową plamę czerwieni.

Edytowane przez moniss