moniss 28.01.2016 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 (edytowane) Przypominam projekt,moze jednak ktos cos doradzi [ATTACH=CONFIG]344885[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]344886[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]344887[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]344888[/ATTACH] moze taka wlasnie mozaika ? Za dużo różnych płytek. Zrezygnuj z płytkowania ściany z drzwiami oraz nie wyróżniaj kolorem ani wzorem obudowy wc. Zabudwę stelaża wc można pociągnąc aż pod sufit, a w niej utworzyć płytką szafkę. W miejscu dużych szafek, aż się prosi o bidet. Zdecydowanie do likwidacji powinien iść "obraz" nad wanną. Pomyśl, czy nie lepiej byłoby kolorowymi płytkami wyznaczyć wyłącznie strefę kąpielową, a przednią częśc łazienki całkowicie stonować. Ta morska mozaika z Twojej inspiracji jest bardzo ładna Edytowane 28 Stycznia 2016 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.01.2016 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 andrzejek - ile jest cm przejścia między wanną a szybą prysznica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berni1983 28.01.2016 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Moniss, jeśli zakończę płytki na listwie dekoracyjnej to jak mam wówczas zakończyć obudowę stelaża, jest na wys. ścianki kolankowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 28.01.2016 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Moniss, jeśli zakończę płytki na listwie dekoracyjnej to jak mam wówczas zakończyć obudowę stelaża, jest na wys. ścianki kolankowej Płytki na ścianie kolankowej zakończyć na listwie dekoracyjnej, dalej farba taka jak na suficie/skosie. Obudowa stelaża bez zmian, tak jak jest, tylko zamiast płytek, u góry będzie farba W międzyczasie rozbudowałam nieco swojego wcześniejszego posta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berni1983 28.01.2016 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Moniss- dziękuję, wszystkie sugestie przesłałam już do biura. Niestety z płytkowania po całości w dolnej łaziencenie mogę zrezygnować bo mój M się nie zgodził... Aczkolwiek mega mi się te płytki podobają Tubądzin Concrete że nie mam z tym problemów. Bardzo dużo czasu zajęło mi znalezienie właściwej płytki... a te pokochałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berni1983 28.01.2016 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 A co sądzicie aby tę płytkę dekoracyjną co jest koło lustra dać troszkę pod prysznic. Tam nie będzie tej ścianki, na całości będzie szyba. Czy za dużo wtedy już będzie. Szer. łazienki to tylko 150cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wizzy1 28.01.2016 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 To i ja się pokażę Łazienka nieduża, w sumie około 5 metrów. W stosunku do pierwotnego projektu i tak powiększona o tę część za kominem, gdzie zarządziłam prysznic. Chciałam szaro "z elementem", w wizualizacji wstawiono mozaikę zbliżoną, docelowo ma być w kolorze intensywnej butelkowej zieleni (mniam ) Wszelkie uwagi mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejK83 28.01.2016 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 andrzejek - ile jest cm przejścia między wanną a szybą prysznica? Dokladnie to nie wiem, ale z moich obliczen wynika ze ok. 45cm lazienka ma wymiary 200 x 350 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wizzy1 28.01.2016 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Dokładam jeszcze takie, gdzie widać prysznic. Wymozaikowany pasek ma półeczki na kosmetyki i dyskretne światło z boku. Pewnie w żywy kamień zeklnę tę mozaikę przy sprzątaniu - - trudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejK83 28.01.2016 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Za dużo różnych płytek. Zrezygnuj z płytkowania ściany z drzwiami oraz nie wyróżniaj kolorem ani wzorem obudowy wc. Zabudwę stelaża wc można pociągnąc aż pod sufit, a w niej utworzyć płytką szafkę. W miejscu dużych szafek, aż się prosi o bidet. Zdecydowanie do likwidacji powinien iść "obraz" nad wanną. Pomyśl, czy nie lepiej byłoby kolorowymi płytkami wyznaczyć wyłącznie strefę kąpielową, a przednią częśc łazienki całkowicie stonować. [ATTACH=CONFIG]344899[/ATTACH] Ta morska mozaika z Twojej inspiracji jest bardzo ładna Dziękuje bardzo, za podpowiedzi. Z obrazu zrezygnuje, pomysle moze rzeczywiscie dac slupek do samego sufitu. Co do kolorystyki - podobne mialem przemyslenia, strefa kapielowa kolorowa, natomiast przednia tylko bialy, ewentualnie male dodatki pod lustrem... Przygotuje cos we wlasnym zakresie i opublikuje do oceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejK83 28.01.2016 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Za dużo różnych płytek. Zrezygnuj z płytkowania ściany z drzwiami oraz nie wyróżniaj kolorem ani wzorem obudowy wc. Zabudwę stelaża wc można pociągnąc aż pod sufit, a w niej utworzyć płytką szafkę. W miejscu dużych szafek, aż się prosi o bidet. Zdecydowanie do likwidacji powinien iść "obraz" nad wanną. Pomyśl, czy nie lepiej byłoby kolorowymi płytkami wyznaczyć wyłącznie strefę kąpielową, a przednią częśc łazienki całkowicie stonować. [ATTACH=CONFIG]344899[/ATTACH] Ta morska mozaika z Twojej inspiracji jest bardzo ładna Chciałem również zrezygnowac z plytkowania sciany z drzwiami, jednak podpowiedziano mi ze przy wc moze sie ta sciana wycierac....takze zeby chociaz do polowy wys.zaplytkowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 28.01.2016 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Chciałem również zrezygnowac z plytkowania sciany z drzwiami, jednak podpowiedziano mi ze przy wc moze sie ta sciana wycierac....takze zeby chociaz do polowy wys.zaplytkowac Ja przez kilka lat użytkowałąm łazienkę, gdzie płytki były tylko w kabinie prysznicowej i pomiędzy umywalką alustrem. Przy wc jakoś biała farba ani się bardziej nie wycierała ani bardziej brudziła niż gdzie indziej (najzwyklejsza farba tzw. kredowa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kukuku2 28.01.2016 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Witam . Jestem na etapie uzgodnień projektu i potrzebuję coś wstępnie a może docelowo rozmieścić w łazience aby mieć jakieś rozeznanie jak podciągnąć rury kanalizacyjne. Przedstawiam puste pomieszczenie, wymiary wewnętrzne bez zmian , drzwi wejściowe można przesunąć okno też jest adaptacja projektu . W łazience mam zamiar zainstalować wannę , prysznic i umywalkę , proszę o jakieś sugestię sam coś tam kombinuje ale nie mam przekonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.01.2016 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Dokladnie to nie wiem, ale z moich obliczen wynika ze ok. 45cm Aha, czyli cały projekt do śmieci. Ty za niego płaciłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 28.01.2016 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 A co sądzicie aby tę płytkę dekoracyjną co jest koło lustra dać troszkę pod prysznic. Tam nie będzie tej ścianki, na całości będzie szyba. Czy za dużo wtedy już będzie. Szer. łazienki to tylko 150cm Bardzo dobrze, że będzie po całości szyba i gdyby się dało, to bez ramek, aby wyglądała jakby jej nie było Niech tylko ściana umywalkowa przykuwa uwagę, bo dodatkowe ozdoby w małej łazience to już byłoby za dużo "dobrego". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.01.2016 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 (edytowane) W łazience mam zamiar zainstalować wannę , prysznic i umywalkę , proszę o jakieś sugestię sam coś tam kombinuje ale nie mam przekonania. http://images77.fotosik.pl/275/119a1161d612fa9egen.jpg wanna może być asymetryczna (np. Koło pasja - wówczas jej krawędź nie będzie wypadać we fragmencie okna. http://images75.fotosik.pl/275/71926b26546dc87cgen.jpg Edytowane 28 Stycznia 2016 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 28.01.2016 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 zmieniłem na 220x200 domyślam się że półki nad pralką "ścisną" pomieszczenie, ale jest to małe mieszkanie w bloku i zależy mi na praktycznym wykorzystaniu powierzchni wąskie półki na kosmetyki itp w ściance z wc; nad pralką jakieś proszki, płyny, ręczniki; pod umywalką kosz na brudne ubrania oraz szuflady na suszarkę itp jeśli chodzi o wannę to fajny byłby prysznic + deszczownica + osłona. Tylko czy można to zrobić tak, aby w razie konieczności dało się umyć głowę bez wchodzenia do wanny (biorąc pod uwagę stałą osłonę prysznicową). łazienka ver. 3.0 [ATTACH=CONFIG]343820[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]343821[/ATTACH] Bardzo zacieśniasz przestrzeń przy umywalce. Zamiast tej wielkiej szafo-kolubryny daj po prostu blat, a nad nim co najwyżej powieś płytką szafeczkę tak, aby nie utrudniała korzystania z umywalki i lustra. Płytka szafeczka może też się znaleźć nad zabudową stelaża wc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 28.01.2016 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 (edytowane) Witam wszystkich! Właśnie jestem na etapie wyboru koncepcji nowej łazienki. Wykonałem samodzielnie pierwsze projekty i chciałbym poznać waszą opinie na temat kolorystyki itp. Pomożecie? Ta opcja bardziej mi się podoba - taka stonowana i tylko z delikatną nutką szaleństwa Opcja druga, jest bardziej energetyczna i też byłaby w porządku, gdyby umieścić gdzieś jeszcze taką pionową plamę czerwieni. Edytowane 28 Stycznia 2016 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejK83 28.01.2016 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Aha, czyli cały projekt do śmieci. Ty za niego płaciłeś? Czemu do smieci ? Nie nie placilem tylko zobligowalemsie do zakupu w tym sklepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.01.2016 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 przejście 45 cm - za coś takiego projektant powinien zostać wyrzucony z pracy. To szerokość wąskiego krzesła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts