Berni1983 28.01.2016 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Mam jeszcze pytanie odnosnie płytek drewnopodobnych, które będą połączone z bielą na ścianie i listwą dekoracyjną. Płytki będą też na podłodze bo jednak z białej posadzki rezygnujemy. I tu mam problem bo nie wiem w jaki odcień tych drewnopod. płytek iść?? Myślałam takie trochę w szrości bo boję się że takie w ciepłym kolorze beda się gryzły z tą listwą z której nie chcę rezygnować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejK83 28.01.2016 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 przejście 45 cm - za coś takiego projektant powinien zostać wyrzucony z pracy. To szerokość wąskiego krzesła. no moze kolo 50cm, szeroko to nie jest. W ogole zastanawiam sie czy przy nie zamykanym prysznicu nie bedzie sie za mocno chlapac po lazience.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.01.2016 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 nie będzie. Tam nie ma gdzie chlapać. Chyba, że do wanny.Zmień projekt, ten jest fatalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejK83 28.01.2016 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 nie będzie. Tam nie ma gdzie chlapać. Chyba, że do wanny. Zmień projekt, ten jest fatalny. Moja wersja jaka chcialem od poczatku. Oddzielony strefa kapielowa zamknietym przeszkleniem. srodkowe drzwiczki otwierane. Tylko nie wiem czy i w jaki sposob moglbym taka scianke oddzielajaca zrobic ? ma ktoś moze doswiadczenie w tej kwestii? Zalaczam moj projekt ,prosze o ocene. Tylko grzejnik musialem gdzie upchac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.01.2016 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 jak chcesz pieruńsko niewygodną w użytkowaniu łazienkę, to trudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 29.01.2016 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 (edytowane) AndrzejK83, ze wszystkim się zgadzam z Elfir Projekt pierwszy jest fatalny, a jeżeli chodzi o drugi, to masz za wąską łazienkę na takie wydzielenie strefy kąpielowej. Chyba, że deszczownicą chcesz nalewać wody do wanny A tak nie byłoby lepiej? Edytowane 29 Stycznia 2016 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 29.01.2016 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 To i ja się pokażę Łazienka nieduża, w sumie około 5 metrów. W stosunku do pierwotnego projektu i tak powiększona o tę część za kominem, gdzie zarządziłam prysznic. Chciałam szaro "z elementem", w wizualizacji wstawiono mozaikę zbliżoną, docelowo ma być w kolorze intensywnej butelkowej zieleni (mniam ) Wszelkie uwagi mile widziane Mnie się nawet podoba. Mam też pytanie... Czy pomiędzy szafą a wc jest przynajmniej 60cm odstępu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejK83 30.01.2016 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2016 AndrzejK83, ze wszystkim się zgadzam z Elfir Projekt pierwszy jest fatalny, a jeżeli chodzi o drugi, to masz za wąską łazienkę na takie wydzielenie strefy kąpielowej. Chyba, że deszczownicą chcesz nalewać wody do wanny A tak nie byłoby lepiej? [ATTACH=CONFIG]345104[/ATTACH] Witam, Dziekuje za opinie. Jeszcze sie zastanowie, chociaz ta z wydzielona sterfa bardziej mi sie podoba. Tez dostalem propozycje lazienki z takim ustawienie, ale jakos nie jestem przekonany oczywiscie "obrazu" nie biore juz pod uwage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 30.01.2016 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2016 (edytowane) Witam, Dziekuje za opinie. Jeszcze sie zastanowie, chociaz ta z wydzielona sterfa bardziej mi sie podoba. Tez dostalem propozycje lazienki z takim ustawienie, ale jakos nie jestem przekonany [ATTACH=CONFIG]345141[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]345142[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]345142[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]345143[/ATTACH] oczywiscie "obrazu" nie biore juz pod uwage Ten układ jest optymalny, ale wybór i ułożenie płytek to totalna masakra! To też mogło rzutować na negatywny odbiór tego układu. Co bym tutaj zmieniła... 1. Przy opcji z wejściem pod prysznic na szerszym boku... Jeśli nie chcesz bidetu obok wc, to w miejsce grzejnika wrzuć tę wiszącą szafkę, która szpeci kącik umywalkowy. Drabinkę wówczas będzie można umieścić pomiędzy drzwiami a umywalką. Szafka z umywalką może sięgać aż do wanny. 2. Przy opcji z wejściem pod prysznic z węższego boku, czyli tak jak na obrazku... Zdecydowanie głosuję za wywaleniem wiszącej szafki przy umywalce na rzecz większej szafki podumywalkowej + więcej blatu Nie wiem ile jest miejsca na ścianie umywalkowej w kierunku drzwi, ale może tam dałoby się powiesić jakieś płytkie szafki? Jedna ściana z kolorowymi płytkami powinna wystarczyć. Może to być np. ściana na wprost wejścia. W pozostałych strefach co najwyżej można delikatnie dodać jakiś dekor. Edytowane 30 Stycznia 2016 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejK83 30.01.2016 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2016 (edytowane) Ten układ jest optymalny, ale wybór i ułożenie płytek to totalna masakra! To też mogło rzutować na negatywny odbiór tego układu. Co bym tutaj zmieniła... 1. Przy opcji z wejściem pod prysznic na szerszym boku... Jeśli nie chcesz bidetu obok wc, to w miejsce grzejnika wrzuć tę wiszącą szafkę, która szpeci kącik umywalkowy. Drabinkę wówczas będzie można umieścić pomiędzy drzwiami a umywalką. Szafka z umywalką może sięgać aż do wanny. 2. Przy opcji z wejściem pod prysznic z węższego boku, czyli tak jak na obrazku... Zdecydowanie głosuję za wywaleniem wiszącej szafki przy umywalce na rzecz większej szafki podumywalkowej + więcej blatu Nie wiem ile jest miejsca na ścianie umywalkowej w kierunku drzwi, ale może tam dałoby się powiesić jakieś płytkie szafki? Jedna ściana z kolorowymi płytkami powinna wystarczyć. Może to być np. ściana na wprost wejścia. W pozostałych strefach co najwyżej można delikatnie dodać jakiś dekor. dziękuje bardzo za wszystkie sugestie, napewno wezme je pod uwage.... Zastanawiam sie rowniez nad zleceniem tego projektu komus innemu. Bo rzeczywiscie ten wyglada jakby byl robiony na szybko - ten miszmasz plytkowy tez mi nie przypadl do gustu. Opcja z wejsciem pod prysznic z szerszego boku i po tych poprawka wydaje sie optymalna.... Chociaz ciagle chodzi mi po glowie ta wersja z oddzielona strefa kapielowa.... Edytowane 30 Stycznia 2016 przez AndrzejK83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 30.01.2016 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2016 Chociaz ciagle chodzi mi po glowie ta wersja z oddzielona strefa kapielowa.... No pewnie, że taka oddzielona strefa kąpielowa, to świetne rozwiązanie, ale do niego Twoja łazienka powinna być przynajmniej metr szersza. A skoro jest, jaka jest, najlepiej znaleźć dla niej optymalne zagospodarowanie Ale jeśli się uprzesz i zrobisz tę wydzieloną strefę, to wyśpisz się tak, jak sobie pościelisz Mnie by się nie chciało po każdym prysznicu wycierać całej wanny Tam będzie wszystko ciągle zachlapane. Może nie zwróciłeś uwagi, ale na swoim rysunku nie zaproponowałam żadnych wiszących, czy stojących szafek, które na ostatniej wersji wcisnął do tej łazienki twórca wizualizacji. Wprowadzają one ścisk i nieporządek. Proponuję szafki nad wc, w zabudowie spłuczki. Zmieścisz tam wszystko, co chciałbyś przechowywać w tej łazience. Byłoby wtedy spójnie i ładnie Grzejnik spokojnie zmieści się na ścianie naprzeciwko prysznica. Zastanawiałeś się też nad wymiarami okna. Na ostatnim projekcie widać, że i w tej kwestii obrany kierunek nie jest najlepszy Nie można zrobić okna centralnie na ścianie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejK83 30.01.2016 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2016 No pewnie, że taka oddzielona strefa kąpielowa, to świetne rozwiązanie, ale do niego Twoja łazienka powinna być przynajmniej metr szersza. A skoro jest, jaka jest, najlepiej znaleźć dla niej optymalne zagospodarowanie Ale jeśli się uprzesz i zrobisz tę wydzieloną strefę, to wyśpisz się tak, jak sobie pościelisz Mnie by się nie chciało po każdym prysznicu wycierać całej wanny Tam będzie wszystko ciągle zachlapane. Może nie zwróciłeś uwagi, ale na swoim rysunku nie zaproponowałam żadnych wiszących, czy stojących szafek, które na ostatniej wersji wcisnął do tej łazienki twórca wizualizacji. Wprowadzają one ścisk i nieporządek. Proponuję szafki nad wc, w zabudowie spłuczki. Zmieścisz tam wszystko, co chciałbyś przechowywać w tej łazience. Byłoby wtedy spójnie i ładnie Grzejnik spokojnie zmieści się na ścianie naprzeciwko prysznica. Zastanawiałeś się też nad wymiarami okna. Na ostatnim projekcie widać, że i w tej kwestii obrany kierunek nie jest najlepszy Nie można zrobić okna centralnie na ścianie? [ATTACH=CONFIG]345180[/ATTACH] Dziekuje za propozycje. Oczywiscie okno mozna ustawic na srodku, co do wielkosci do zdecydowalisy sie na mniejsze czyli 120 wys. na 60 szer. (chociaz to jeszcze rowniez moze ulec modyfikacji (co radzisz ?) Twoja wersja wyglada rozsadnie i spojnie Zrobie wizualizacje i jeszcze zastanowie sie nad rozmieszczeniem plytek. Takze w tej kwestii prosibym o wsparcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 30.01.2016 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2016 Witajcie. Dostalam wreszcie wizualizacje lazienki, a ze nie bede obecna przy kladzeniu plytek i musze wszystko uzgodnic telefonicznie, wiec prosze o rade Plytki to Tubadzin Lavish wymiary lazienki 2,2x 3,9. Lazienka jest dosyc ciemna, bo okno nie jest za duze, kolor orzech, a dodatkowo szyba "niagara" Nie sugerujcie sie niczym poza plytkami i rozmieszczeniem, wiadomo, wizualizacja sklepowa Pan sie zbytnio nie napracowal;), ale i plytki takie, ze lepiej nie cudowac:p Wc i bidet stojace, prawdopodobnie Kerasan retro, szafka z jedna umywalka jak najwieksza, chcialam 120cm, niestety, jak do tej pory znalazlam tylko taka 107cm, wieksze maja po 2 umywalki:( Prysznic tez chcialabym duzy, myslalam o 120x100, ale... te 120 musi "isc" na ta sciane po prawej, nie bedzie wygladalo dziwnie wejscie pod prysznic na krotszej scianie prysznica? Zostaje mi okolo 270cm na wc, bidet i grzejnik. W jakiej odleglosci od prysznica zamontowac grzejnik i jaki rozmiar? Jakie odleglosci pomiedzy wc i bidetem? Wanna bedzie dokupiona w pozniejszym czasie, nie wiem jeszcze czy wolnostojaca, czy oblozona mozaika, nie mam pojecia jaki rozmiar, 80 wystarczy??? Pewnie moje pytania wydadza sie Wam dziwne, ale niestety nie mam pozliwosci pochodzenia z metrowka po lazience, zobacze dopiero efekt koncowy, a w obecnej lazience nie mam ani wanny ani grzejnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.01.2016 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2016 jakoś tak nieproporcjonalnie wyglądają te meble na tej wizualizacji.Sedes i bidet sa w świetle drzwi?Masz jakiś rzut pomieszczenia z góry z wymiarami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 30.01.2016 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2016 Na tej wizualizacji wszystko jest takie jakies rozciagniete, pewnie, zeby lepiej uklad plytek zobaczyc Sedes i bidet sa prawie na styk. Zrobilam na szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 30.01.2016 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2016 Cholerka, niewiele na tym widac Nie moglam wkleic inaczej, bo mi plik zapisuje w .bmp, a taki nie wchodzi na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.01.2016 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2016 (edytowane) otwórz plik w paincie i zapisz jako jpg Chcesz płytować pod sufit nad sedesem? Nie lepiej powiesić ciekawy obraz lub plakat - będzie sie odbijał w lustrze nad umywalką. Edytowane 30 Stycznia 2016 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 30.01.2016 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2016 od razu lepiej:D wczesniej zapisalam w png:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.01.2016 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2016 na tym rzucie ta łazienka jest ogromna. A między sedesem a bidetem jest min 50 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 30.01.2016 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2016 Ogromna? Troche ponad 8,5m2.Robilam rzut nie patrzac na odleglosci. Po to zajrzalam do tego watku, zebyscie pomogli mi ustalic, jakie te odleglosci powinny byc:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts