Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

czy dobrze liczę - tam jest aż 6 różnych rodzajów płytek? dekory nad wanną, mozaika nad wanna, płytki gładkie (struktura), płytki w ciapki, płytki żółte i mozaika nad umywalką

Znów projekt od sprzedawcy glazury?

Dostaliśmy projekt od projektanta, co byście zmienili?

[ATTACH=CONFIG]345478[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]345479[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]345480[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]345481[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]345482[/ATTACH]

He, he....dali chyba wszystkie płytki jakie tylko są w kolekcji :p

Można oczopląsu dostać.

Dobrze, że przynajmniej ograniczyli się do 2 kolorów.

1. Nie wyróżniaj obudowy geberita ani wzorem ani kolorem - wyłacznie płytka podstawowa - niech nie przyciąga wzroku

2. Wybierz tylko jeden rodzaj dekoru

3. Na zdecydowanej większości powierzchni, tylko płytka podstawowa (ta najmniej dekoracyjna)

4. Pomiędzy blatem a lustrem/szafkami najlepiej by wyglądała płytka o dokładnie takiej wysokości

Czy ten nawis obok wc, nad szerszą częścią wanny czemuś służy, czy to tylko kolejna dekoracja?

Jakiej długości jest wanna?

Czy wc można jeszcze przenieść na ścianę umywalkową, aby nie straszyło na wprost wejścia?

Andrzej, gdyby obudowa wanny była jasna, to dla mnie ta wersja jest najlepsza :) Osobiście zrobiłabym mozaikę wyłącznie na całej ścianie za wanną. Reszta ścian jasna (wtedy wanna może być ostatecznie obudowana na niebiesko).

Podpisuję się pod tym :yes:

Albo jasna wanna i płytkowa mozaika w dwóch miejscach, albo ciemna obudowa i mozaika tylko za wanną

Witam

od razu przepraszam za jakość projektu ale pierwszy raz używałam programu do projektowania. Łazienka znajduje się na poddaszu. Płytki jakie wybrałam to All in white Tubądzin. Na ścianie z lustrem są białe,tylko na projekcie wyszły szare. Na ścianie z wc i bidetem ułożyłam dekor z falą. Wanna będzie asymetryczna (Roca Easy)niestety nie ma jej w programie. Proszę o cenne rady co Wy byście zmienili.łazienka 2.jpgłazienka 4.jpgłazienka 6.jpgłazienka5.jpgłazienka 7.jpg

zawsze wydawało mi się że na geberitach robi się ozdobniki.

Jeśli ktoś naprawdę uznaje ten sprzęt za najpiękniejszy w całej łazience...

Jak chcesz coś podkreślać, to chyba lepiej strefę kąpielową.

Edytowane przez Elfir

Zimny prysznic się przydał :)

Mam jeszcze coś takiego - tu także proszę o opinie

[ATTACH=CONFIG]345588[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]345589[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]345590[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]345592[/ATTACH]

Jakoś bardziej mi się podoba kolorystyk apoprzedniej łazienki (za wyjątkiem nadmiaru dekorów).

Ale może to też kwestia użytego w wizualizacji oświetlenia?

Po pierwsze, zrezygnowałabym z gips-karonowych esów-floresów na suficie, który powinien być w kolorze białym (inaczej tworzy się efekt jaskini)

Wanna z białą fabryczną obudową, czyli bez płytkowania.

Za wanną mogą być te płytki w romby albo mozaika, podobnie przy umywalce.

Witam,

WC dałoby radę przestawić na ścianę z umywalką, ale przy takim rozwiązaniu tracimy miejsce pod blatem na kosz z brudnymi ciuchami do prania. Wiemy że WC na wprost wejścia to nie najlepsze rozwiązanie ale co zrobić :) Kazaliśmy przeprojektować te jasno złote płytki i zobaczymy co z tego wyjdzie.

Witam wszystkich :welcome: Wielokrotnie podglądałam łazienki, które z pomocą tego forum powstawały. Nigdy nie miałam jednak odwagi poprosić o pomoc. Stoję właśnie przed dylematem urządzenia małej łazienki ok. 2,90m2 (1,7x1,7). Powierzchnia przeraźliwie mała. Dawno dawno temu zrobiono mi wstępny projekt, który wogole nie przypadł mi do gustu. Postaram się wkleić kilka zdjeć, które zobrazują układ łazienki. Wiem już, że ze względu na tak mały metraż wstawimy kabinę 80x80, drzwi 40 stałe i 40 wahadłowe. Na podłodze położymy płytki 60x60. Mamy kupione już baterie podtynkowe. Zamocowany jest stelaż wc na równi z płaszczyzną ściany. I koniec nie wiem co począć dalej. Płytkarz mógłby już właściwie wchodzić. Ale nie potrafię się na nic zdecydować. Podobają mi się łazienki minimalistyczne, proste. Lubię symetrię. Plissss błagam doświadczonych forumowiczów o pomoc. Nie chcę popełnić błędów. Wiadomo wszystko wiąże się z kosztami, każdy chciałby być zadowolony z wydanych pieniędzy. A ich wiadomo nigdy nie jest za dużo. Może wspomoże mnie ktoś jakoś wizualizacją. Będę wdzięczna za każda uwagę i sugestie. Napewno ktoś już urządzał łazienkę w podobnym układzie. Ania image.jpg image.jpg

image.jpg

image.jpg

Edytowane przez aniadanielola