Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

beni001

Po pierwsze, zrezygnuj z szarego poziomego pasa płytek oraz "cegiełek" przy umywalce. W ich miejsce, podstawowa biała płytka.

Po drugie, jest coś nie teges z mozaiką przy foto-płytkach. Jakoś tam nie do końca pasuje.

Po trzecie, czy nad wc koniecznie ma być wnęka, a cała obuodwa stelarza podkreślona mocnym kolorem? Prawde mówiąc nie wygląta to tragcznie, ale można wykombinować też coś innego.

Po czwarte, czy prysznic koniecznie musi być na podwyższeniu?

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

beni001

Łazienka ogólnie fajna. Widzę Tubądzin All in White. Jeżeli miałabym coś powiedzieć, to zrezygnowałabym kompletnie z tego dekoru mozaiki. Z tego co się doliczyłam, to jest 8 rodzai płytek? Jeszcze lustrzany dekor listwa? Za dużo wszystkiego.

dzieki za rady, z mozaiki raczej napewno zrezygnuje zastanawiam sie jecze czy nie zrezygnowac z tej *cegły* koło lustra ze wzgledu na latwosc czyszczenia

Mi się akurat ten prysznic jako stopień podoba. Może to stwarzać niebezpieczeństwo, ale mało osób decyduje się na takie rozwiązanie.

Co do płytek to się zgadzam, że jest ich za dużo.

Mam obecnie takie podwyższenie prysznica i nie jest to ani ładne, ani wygodne, ani funkcjonalne. Ma wszystkie wady prysznica z brodzikiem oraz prysznica bez brodzika, a zalet jakoś nie widzę.

Wg. mnie, u beni001, jedyną przesłanką za takim rozwiązaniem byłby brak możliwości wkucia odpływów w podłogę.

beni001

Po pierwsze, zrezygnuj z szarego poziomego pasa płytek oraz "cegiełek" przy umywalce. W ich miejsce, podstawowa biała płytka.

Po drugie, jest coś nie teges z mozaiką przy foto-płytkach. Jakoś tam nie do końca pasuje.

Po trzecie, czy nad wc koniecznie ma być wnęka, a cała obuodwa stelarza podkreślona mocnym kolorem? Prawde mówiąc nie wygląta to tragcznie, ale można wykombinować też coś innego.

Po czwarte, czy prysznic koniecznie musi być na podwyższeniu?

ogolnie ten projekt nie jest mojego autorstwa tzn. moja łazienka ae zaprojektowana przez projektanta. Gdybym nie miał zastrzezen do projektu to nie pisałbym w tym temacie,wolałem wlasnie z kims to skonsultowac. Myśle ze skorzystam z Twoich rad i będzie spoko.

ogolnie ten projekt nie jest mojego autorstwa tzn. moja łazienka ae zaprojektowana przez projektanta. Gdybym nie miał zastrzezen do projektu to nie pisałbym w tym temacie,wolałem wlasnie z kims to skonsultowac.

Nawet nie brałam pod uwagę, że projekt jest Twojego autorstwa, bo mało kto tutaj ma dostęp do tego programu, z którego pochodzą te wizualizacje. Wiele osób w tym wątku pokazuje łazienki zaprojektowane przez projektanta ze sklepu z płytkami lub (rzadziej) przez projektanta znalezionego przez internet.

Prawdę mówiąc, to nawet się nie zastanawiałam, kto jest autorem tego projektu, bo to nie ma dla mnie znaczenia.

Chciałeś abyśmy skomentowały/skomentowali co można ewentualnie zmienić/poprawić. I jak sam zauważyłeś, gdybyś nie miał zastrzerzeń, to byś tutaj tych wizuaizacji nie wrzucił :)

Domyślam się, że okna czy drzwi do tej łazienki nie można już przesunąć, ani zmienić układu sprzętów?

Bo może być nieco uciążliwe branie prysznica przy oknie, czy też suszenie ręczników przy kibelku (chyba, że to tylko ja jestem przewrażliwiona i wszędzie widzę latające bakterie kibelkowe i rozchlapujące się takie inne rzeczy, podczas spłukiwania kibelka przy otwartej klapie :p)

Edytowane przez moniss

Hehe Moniss, mam to samo jeśli chodzi o okolice kibelka ;)

A ręczników wiszących nad nim sobie nie wyobrażam, bo bądźmy szczerzy, grzejnik będzie używany a nie tylko wyglądał, więc trzeba to wziąć pod uwagę.

Beni001, ja mam z kolei mieszane uczucia co do wykorzystania całej ściany tylko na grafikę. Łazienka duża nie jest, mało miejsca na przechowywanie różnych rzeczy, a tu takie marnowanie miejsca ;)

Edytowane przez pyskam

Hej,

na potrzeby dyskusji załączam wstępny projekt łazienki. Poniżej dodatkowe informacje oraz problemy:( :

- w miejscu zabudowy wc idzie komin więc najprawdopodobniej będzie takie 'wybrzuszenie' (okaże się przy rozbiórce)

- wanna na pewno będzie prostokątna 150x70 lub 160x70

- umywalka będzie nablatowa 60cm szeroka, blat chcielibyśmy minimum 120cm i pod nią szafki

- pralka będzie 60x44 i tutaj pomyśleliśmy aby stworzyć taką szafę (słupek) pod sam sufit która będzie podzielona na 2 części. Pierwsza na samą pralkę a druga z półkami - tego na projekcie nie widać.

- w okresie grzewczym chcielibyśmy w łazience trzymać suszarkę przenośną z praniem

- ściana z oknem ma 217cm, ściana gdzie jest umywalka 302cm

Problemy:(

- dostęp do okna

- ogólne rozmieszczenie aby było swobodne poruszanie się oraz korzystanie z armatury oraz pralki

- mamy 2 małych dzieci więc pewnie będziemy ich razem kąpać. Zatem wraz z żoną powinniśmy mieć dostęp do wanny

My już nie mamy pomysłów na to pomieszczenie w nowym mieszkaniu. Możecie nam pomóc, podpowiedzieć jak rozplanować łazienkę? Z góry dziękuję

LASKOWSCY 4A.jpg

Edytowane przez vi7o

vi7o

[ATTACH=CONFIG]348760[/ATTACH]

Dziękuję za wizualizacje. Jak dobrze rozumiem to pralka wylądowała pod blatem. Widziałem takie rozwiązania w inspiracjach, tylko wtedy musimy zrezygnować z szafki pod sam sufit w której chcemy trzymać różnego rodzaju chemię, ręczniki etc.

Z poprzedniego mieszkania wiem że takie miejsce się przyda.

To są rzuty.

A tak poza tym, to jeśli się kąpie dzieci, lepiej nie rezygnować z długiej wanny. Wszyscy doradzą, że jeżeli jest miejsce, to na pewno jak największa wanna.

Pralka oczywiście pod blatem.

Jeśli się nie da przesunąć drzwi, chociaż tutaj dużo to nie zmieni, to warto wykorzystać każdą przestrzeń na przechowywanie.

Ze względu na brak dokładniejszych wymiarów komina, wysokości okna, wymiarów drzwi, jest to wszystko rysowane na oko. Tak samo jak możliwość umiejscowienia w tych miejscach przyłączy.

Wszystkie kwadraciki/ prostokąty z krzyżykiem, to szafki, także miejsca powinno wystarczyć na detergenty, pranie, ręczniki itd.

http://kokopelia.pl/wp-content/uploads/2014/05/Zabudowa_wanny_ze_schowkiem_kokopelia_b-2.jpg

http://lazienkowy.pl/obrazki2/panel_meblowy_do_wanny_cersanit_smart_080414.jpg

http://terazdom.pl/images/pracownia%20Design%20me%20tooA.jpg

http://i.imgur.com/IJELWaA.png

http://www.lazienkowy.pl/obrazki2/280912lazienka3.jpg

http://terazdom.pl/images/17bA.jpg

Witam,Proszę o pomoc w aranżacji łazienki wymiary to 3,50 x 2,50 m

1.Czy takie ustawienie może być zastanawiam się nad zamiana miejscami prysznica i wanny.? W zamyśle wc ma być do sufitu zabudowane( muszę schować rurę) , pralka schowana pod szafka i lustro na cała długość blatu. Myślę również nad sensem tej szafki wysokiej.

2.Wybrane płytki to Paradyż Amiche podobają mi się ale niezbyt mam pomysł jak je ułożyć u siebie w łazience. Proszę o pomoc.

Z góry przepraszam za jakość projektu o ile można go tak nazwać;) ale jestem laikiem jeśli chodzi o programy do aranżacji no i na dodatek w żaden sposób nie mogę zapisać na dysku projektu projekt1.jpg projekt1;.jpg

Nawet nie brałam pod uwagę, że projekt jest Twojego autorstwa, bo mało kto tutaj ma dostęp do tego programu, z którego pochodzą te wizualizacje. Wiele osób w tym wątku pokazuje łazienki zaprojektowane przez projektanta ze sklepu z płytkami lub (rzadziej) przez projektanta znalezionego przez internet.

Prawdę mówiąc, to nawet się nie zastanawiałam, kto jest autorem tego projektu, bo to nie ma dla mnie znaczenia.

Chciałeś abyśmy skomentowały/skomentowali co można ewentualnie zmienić/poprawić. I jak sam zauważyłeś, gdybyś nie miał zastrzerzeń, to byś tutaj tych wizuaizacji nie wrzucił :)

Domyślam się, że okna czy drzwi do tej łazienki nie można już przesunąć, ani zmienić układu sprzętów?

Bo może być nieco uciążliwe branie prysznica przy oknie, czy też suszenie ręczników przy kibelku (chyba, że to tylko ja jestem przewrażliwiona i wszędzie widzę latające bakterie kibelkowe i rozchlapujące się takie inne rzeczy, podczas spłukiwania kibelka przy otwartej klapie :p)

okna juz nie można przesunąć,ale drzwi da się a układ sprzetu tez jest możliwy do zmiany bo instalacji też jeszcze nie mam. jakieś propozycje zmian ?

okna juz nie można przesunąć,ale drzwi da się a układ sprzetu tez jest możliwy do zmiany bo instalacji też jeszcze nie mam. jakieś propozycje zmian ?

Drzwi naprzeciw okna, wtedy wszystko przerzucamy na drugą ścianę i prysznic nie będzie przy samym oknie.

Beni, czy nie budujesz wg. projektu Lubeka? Tam wc było oddzielnie - zrezygnowałeś z tego rozwiązania?

Drzwi naprzeciw okna, wtedy wszystko przerzucamy na drugą ścianę i prysznic nie będzie przy samym oknie.

Beni, czy nie budujesz wg. projektu Lubeka? Tam wc było oddzielnie - zrezygnowałeś z tego rozwiązania?

Dokładnie, wzorowałem sie na tym projekcie tylko jest przystosowany do moich WZ. zrezygnowałem z osobnego wc ze wzgledu zyskania dodatkowego pomieszczenia technicznego na bolier skrzynki z rozdzielaczami wodomierz etc :rolleyes: co do tych drzwi to nie ma probemu z przeniesieniem tylko cały sprzet musiałby byc zamontowany na cienkiej scianie działowej niby nie problem ale zawsze jest jakies ale :o

Przechwytywanie.jpg

Cześć, czy możecie mi pomóc zaprojektować łazienkę tab by zmieścić w niej wannę i kabinę prysznicową? Pralka byłaby również mile widziana:), moje planowanie kończy się tym, że mam wąskie przejścia między np. toaletą a wanną, czy 50-60cm odstępu między np wanną a toaletą jest wystarczająco?