moniss 03.03.2016 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 beni001Po pierwsze, zrezygnuj z szarego poziomego pasa płytek oraz "cegiełek" przy umywalce. W ich miejsce, podstawowa biała płytka.Po drugie, jest coś nie teges z mozaiką przy foto-płytkach. Jakoś tam nie do końca pasuje.Po trzecie, czy nad wc koniecznie ma być wnęka, a cała obuodwa stelarza podkreślona mocnym kolorem? Prawde mówiąc nie wygląta to tragcznie, ale można wykombinować też coś innego.Po czwarte, czy prysznic koniecznie musi być na podwyższeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beni001 03.03.2016 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 beni001 Łazienka ogólnie fajna. Widzę Tubądzin All in White. Jeżeli miałabym coś powiedzieć, to zrezygnowałabym kompletnie z tego dekoru mozaiki. Z tego co się doliczyłam, to jest 8 rodzai płytek? Jeszcze lustrzany dekor listwa? Za dużo wszystkiego. dzieki za rady, z mozaiki raczej napewno zrezygnuje zastanawiam sie jecze czy nie zrezygnowac z tej *cegły* koło lustra ze wzgledu na latwosc czyszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika1003 03.03.2016 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Mi się akurat ten prysznic jako stopień podoba. Może to stwarzać niebezpieczeństwo, ale mało osób decyduje się na takie rozwiązanie. Co do płytek to się zgadzam, że jest ich za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 03.03.2016 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Mi się akurat ten prysznic jako stopień podoba. Może to stwarzać niebezpieczeństwo, ale mało osób decyduje się na takie rozwiązanie. Co do płytek to się zgadzam, że jest ich za dużo. Mam obecnie takie podwyższenie prysznica i nie jest to ani ładne, ani wygodne, ani funkcjonalne. Ma wszystkie wady prysznica z brodzikiem oraz prysznica bez brodzika, a zalet jakoś nie widzę. Wg. mnie, u beni001, jedyną przesłanką za takim rozwiązaniem byłby brak możliwości wkucia odpływów w podłogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beni001 03.03.2016 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 beni001 Po pierwsze, zrezygnuj z szarego poziomego pasa płytek oraz "cegiełek" przy umywalce. W ich miejsce, podstawowa biała płytka. Po drugie, jest coś nie teges z mozaiką przy foto-płytkach. Jakoś tam nie do końca pasuje. Po trzecie, czy nad wc koniecznie ma być wnęka, a cała obuodwa stelarza podkreślona mocnym kolorem? Prawde mówiąc nie wygląta to tragcznie, ale można wykombinować też coś innego. Po czwarte, czy prysznic koniecznie musi być na podwyższeniu? ogolnie ten projekt nie jest mojego autorstwa tzn. moja łazienka ae zaprojektowana przez projektanta. Gdybym nie miał zastrzezen do projektu to nie pisałbym w tym temacie,wolałem wlasnie z kims to skonsultowac. Myśle ze skorzystam z Twoich rad i będzie spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniadanielola 03.03.2016 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 (edytowane) Poszukuję opraw do łazienki. Koniecznie białych. Podwójnych jak ta na foto i pojedynczych. Może ktoś coś, będę wdzięczna Oczka nie muszą być ruchome. Edytowane 3 Marca 2016 przez aniadanielola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 03.03.2016 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 (edytowane) ogolnie ten projekt nie jest mojego autorstwa tzn. moja łazienka ae zaprojektowana przez projektanta. Gdybym nie miał zastrzezen do projektu to nie pisałbym w tym temacie,wolałem wlasnie z kims to skonsultowac. Nawet nie brałam pod uwagę, że projekt jest Twojego autorstwa, bo mało kto tutaj ma dostęp do tego programu, z którego pochodzą te wizualizacje. Wiele osób w tym wątku pokazuje łazienki zaprojektowane przez projektanta ze sklepu z płytkami lub (rzadziej) przez projektanta znalezionego przez internet. Prawdę mówiąc, to nawet się nie zastanawiałam, kto jest autorem tego projektu, bo to nie ma dla mnie znaczenia. Chciałeś abyśmy skomentowały/skomentowali co można ewentualnie zmienić/poprawić. I jak sam zauważyłeś, gdybyś nie miał zastrzerzeń, to byś tutaj tych wizuaizacji nie wrzucił Domyślam się, że okna czy drzwi do tej łazienki nie można już przesunąć, ani zmienić układu sprzętów? Bo może być nieco uciążliwe branie prysznica przy oknie, czy też suszenie ręczników przy kibelku (chyba, że to tylko ja jestem przewrażliwiona i wszędzie widzę latające bakterie kibelkowe i rozchlapujące się takie inne rzeczy, podczas spłukiwania kibelka przy otwartej klapie ) Edytowane 3 Marca 2016 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyskam 04.03.2016 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 (edytowane) Hehe Moniss, mam to samo jeśli chodzi o okolice kibelka A ręczników wiszących nad nim sobie nie wyobrażam, bo bądźmy szczerzy, grzejnik będzie używany a nie tylko wyglądał, więc trzeba to wziąć pod uwagę. Beni001, ja mam z kolei mieszane uczucia co do wykorzystania całej ściany tylko na grafikę. Łazienka duża nie jest, mało miejsca na przechowywanie różnych rzeczy, a tu takie marnowanie miejsca Edytowane 4 Marca 2016 przez pyskam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vi7o 04.03.2016 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 (edytowane) Hej, na potrzeby dyskusji załączam wstępny projekt łazienki. Poniżej dodatkowe informacje oraz problemy:( : - w miejscu zabudowy wc idzie komin więc najprawdopodobniej będzie takie 'wybrzuszenie' (okaże się przy rozbiórce) - wanna na pewno będzie prostokątna 150x70 lub 160x70 - umywalka będzie nablatowa 60cm szeroka, blat chcielibyśmy minimum 120cm i pod nią szafki - pralka będzie 60x44 i tutaj pomyśleliśmy aby stworzyć taką szafę (słupek) pod sam sufit która będzie podzielona na 2 części. Pierwsza na samą pralkę a druga z półkami - tego na projekcie nie widać. - w okresie grzewczym chcielibyśmy w łazience trzymać suszarkę przenośną z praniem - ściana z oknem ma 217cm, ściana gdzie jest umywalka 302cm Problemy:( - dostęp do okna - ogólne rozmieszczenie aby było swobodne poruszanie się oraz korzystanie z armatury oraz pralki - mamy 2 małych dzieci więc pewnie będziemy ich razem kąpać. Zatem wraz z żoną powinniśmy mieć dostęp do wanny My już nie mamy pomysłów na to pomieszczenie w nowym mieszkaniu. Możecie nam pomóc, podpowiedzieć jak rozplanować łazienkę? Z góry dziękuję Edytowane 4 Marca 2016 przez vi7o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika1003 04.03.2016 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 vi7o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vi7o 04.03.2016 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 vi7o [ATTACH=CONFIG]348760[/ATTACH] Dziękuję za wizualizacje. Jak dobrze rozumiem to pralka wylądowała pod blatem. Widziałem takie rozwiązania w inspiracjach, tylko wtedy musimy zrezygnować z szafki pod sam sufit w której chcemy trzymać różnego rodzaju chemię, ręczniki etc. Z poprzedniego mieszkania wiem że takie miejsce się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika1003 04.03.2016 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 To są rzuty. A tak poza tym, to jeśli się kąpie dzieci, lepiej nie rezygnować z długiej wanny. Wszyscy doradzą, że jeżeli jest miejsce, to na pewno jak największa wanna.Pralka oczywiście pod blatem.Jeśli się nie da przesunąć drzwi, chociaż tutaj dużo to nie zmieni, to warto wykorzystać każdą przestrzeń na przechowywanie.Ze względu na brak dokładniejszych wymiarów komina, wysokości okna, wymiarów drzwi, jest to wszystko rysowane na oko. Tak samo jak możliwość umiejscowienia w tych miejscach przyłączy.Wszystkie kwadraciki/ prostokąty z krzyżykiem, to szafki, także miejsca powinno wystarczyć na detergenty, pranie, ręczniki itd. http://kokopelia.pl/wp-content/uploads/2014/05/Zabudowa_wanny_ze_schowkiem_kokopelia_b-2.jpghttp://lazienkowy.pl/obrazki2/panel_meblowy_do_wanny_cersanit_smart_080414.jpghttp://terazdom.pl/images/pracownia%20Design%20me%20tooA.jpghttp://i.imgur.com/IJELWaA.pnghttp://www.lazienkowy.pl/obrazki2/280912lazienka3.jpghttp://terazdom.pl/images/17bA.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evelina234 04.03.2016 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Witam,Proszę o pomoc w aranżacji łazienki wymiary to 3,50 x 2,50 m 1.Czy takie ustawienie może być zastanawiam się nad zamiana miejscami prysznica i wanny.? W zamyśle wc ma być do sufitu zabudowane( muszę schować rurę) , pralka schowana pod szafka i lustro na cała długość blatu. Myślę również nad sensem tej szafki wysokiej. 2.Wybrane płytki to Paradyż Amiche podobają mi się ale niezbyt mam pomysł jak je ułożyć u siebie w łazience. Proszę o pomoc. Z góry przepraszam za jakość projektu o ile można go tak nazwać ale jestem laikiem jeśli chodzi o programy do aranżacji no i na dodatek w żaden sposób nie mogę zapisać na dysku projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika1003 04.03.2016 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 ewelina234Wstaw rzut z wymiarami bo po wizualizacji ciężko dobrze doradzić. Napisz czy są jakieś możliwości przesuwania ścian, drzwi itd. Czy trzeba się konkretnie zmieścić w tej przestrzeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beni001 04.03.2016 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Nawet nie brałam pod uwagę, że projekt jest Twojego autorstwa, bo mało kto tutaj ma dostęp do tego programu, z którego pochodzą te wizualizacje. Wiele osób w tym wątku pokazuje łazienki zaprojektowane przez projektanta ze sklepu z płytkami lub (rzadziej) przez projektanta znalezionego przez internet. Prawdę mówiąc, to nawet się nie zastanawiałam, kto jest autorem tego projektu, bo to nie ma dla mnie znaczenia. Chciałeś abyśmy skomentowały/skomentowali co można ewentualnie zmienić/poprawić. I jak sam zauważyłeś, gdybyś nie miał zastrzerzeń, to byś tutaj tych wizuaizacji nie wrzucił Domyślam się, że okna czy drzwi do tej łazienki nie można już przesunąć, ani zmienić układu sprzętów? Bo może być nieco uciążliwe branie prysznica przy oknie, czy też suszenie ręczników przy kibelku (chyba, że to tylko ja jestem przewrażliwiona i wszędzie widzę latające bakterie kibelkowe i rozchlapujące się takie inne rzeczy, podczas spłukiwania kibelka przy otwartej klapie ) okna juz nie można przesunąć,ale drzwi da się a układ sprzetu tez jest możliwy do zmiany bo instalacji też jeszcze nie mam. jakieś propozycje zmian ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 04.03.2016 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 okna juz nie można przesunąć,ale drzwi da się a układ sprzetu tez jest możliwy do zmiany bo instalacji też jeszcze nie mam. jakieś propozycje zmian ? Drzwi naprzeciw okna, wtedy wszystko przerzucamy na drugą ścianę i prysznic nie będzie przy samym oknie. Beni, czy nie budujesz wg. projektu Lubeka? Tam wc było oddzielnie - zrezygnowałeś z tego rozwiązania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evelina234 04.03.2016 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 takie są wymiary Ścian i drzwi nie można przesunąć- trzeba sie zmiescić w tych wymiarach. Prysznic chcialabym 90 x 90 koniecznie a reszta do dopracowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beni001 04.03.2016 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Drzwi naprzeciw okna, wtedy wszystko przerzucamy na drugą ścianę i prysznic nie będzie przy samym oknie. Beni, czy nie budujesz wg. projektu Lubeka? Tam wc było oddzielnie - zrezygnowałeś z tego rozwiązania? Dokładnie, wzorowałem sie na tym projekcie tylko jest przystosowany do moich WZ. zrezygnowałem z osobnego wc ze wzgledu zyskania dodatkowego pomieszczenia technicznego na bolier skrzynki z rozdzielaczami wodomierz etc co do tych drzwi to nie ma probemu z przeniesieniem tylko cały sprzet musiałby byc zamontowany na cienkiej scianie działowej niby nie problem ale zawsze jest jakies ale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartweg 05.03.2016 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 Cześć, czy możecie mi pomóc zaprojektować łazienkę tab by zmieścić w niej wannę i kabinę prysznicową? Pralka byłaby również mile widziana:), moje planowanie kończy się tym, że mam wąskie przejścia między np. toaletą a wanną, czy 50-60cm odstępu między np wanną a toaletą jest wystarczająco? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika1003 05.03.2016 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 bartweg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts