Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

I druga łazienka. Tu nie zrozumiałam się z projektantką. Chciałam ciemną lazienkę z inną mozaiką, więc jest do poprawki. Może lepiej ciemne ściany a jasna podłoga?

Instalacje w obu łazienkach juz są więc zmiana miejsca raczej nie wchodzi w grę. Proszę o pomoc bo nie wiem co z nią zrobić.

lazienka%201111.jpg

lazienka%2011.jpg

lazienka%20111.jpg

%C5%82azienka%201.jpg

Chciałabym Cersanit Lirykę, tylko coś bardziej ciemnego i z ta mozaiką

http://images.okazje.info.pl/p/dom-i-ogrod/3469/cersanit-liryka-prostokat-mozaika-40x25.jpg

siostra planuje jakies szafki ? podoba mi sie ten czerwony dekor jak idzie przez łazienke :)

tak, pod blatem od okna do końca pierwszej umywalki będą dwie szuflady, oczywiście białe... ;)

..mnie mozaika też się podoba, znaczy się to, że "idzie" przez całą łazienkę ;)

naberia, czego dokładnie jest za dużo? konkretnie..., tej czerwieni? czy czego?

duś, za dużo szarości czy bieli? za dużo pogiętych form? to co uprościć?

queene, to jest nasze ujrzenie tematu: nie chciałyśmy podkreślać wc, raczej to, że zostałaby jasna plama na podłodze, więc wrzuciłyśmy tam tą szarość... tak strasznie wygląda?

tak, pod blatem od okna do końca pierwszej umywalki będą dwie szuflady, oczywiście białe... ;)

..mnie mozaika też się podoba, znaczy się to, że "idzie" przez całą łazienkę ;)

naberia, czego dokładnie jest za dużo? konkretnie..., tej czerwieni? czy czego?

queene, to jest nasze ujrzenie tematu: nie chciałyśmy podkreślać wc, raczej to, że zostałaby jasna plama na podłodze, więc wrzuciłyśmy tam tą szarość... tak strasznie wygląda?

Magduska, generalnie za dużo form. Np wg mnie niepotrzebna jest ta szara ścieżka do kaloryfera i w ogóle zaznaczenie kolorem szarym kaloryfera. Nie podoba mi się też ten poziomy pasek od kaloryfera do prysznica. Ale to przede wszystkim Tobie ma się podobać.

w który kolor chcecie iść, to już kwestia waszych preferencji.

podobnie jak dziewczyny sądzę że na wszystkich ścianach dzieją się zarówno wszystkie 3 kolory, jak i mieszają się pionowe oraz poziome linie - a w sumie - strasznie dużo. efekt wyszedł fajnie, ale przy w sumie niedużym wnętrzu - wygląda ciężko

madula

trochę szkoda że dopiero teraz pokazujesz projekt. Wg mnie umywalka jest strasznie wciśnięta w kąt a za to pralka dostała honorowe miejsce.

z projektu wygląda na to że byłoby spoko miejsce gdyby ona była tuż obok wanny a umywalka bardizej centralnie i ewent jakieś szafki za drzwiami. czy drzwi będą otwierać się do środka? jeśli tak to osoba przy umywalce może dostać po plecach....

czy te ciemniejsze płytki na ścianie to to samo co na podłodze? i czy nad tym będzie jakaś półeczka bo wydaje mi się ze na 2gim zdjęciu nad wanną stoją tam 3 flakony z kwiatkami.... ?

zgadzam się.

ja bym jeszcze bidet z wc zamieniła. z tego ostatniego korzysta się jednak częściej, a tymczasem jest wciśnięty w kąt.

kolorystyka 2 mi się nie podoba.

co do 1 - strasznie dużo dekorów, w sensie wygląda jakby ktoś je ot tak sobie powrzucał na ściany. nie zgrywają się wg mnie

madula

co do jedynki to albo zostaw dekor albo ciemniejsze plytki.

dekor nie podoba mi sie taki powrzucany "gdzieniegdzie" bo kojarzy mi sie z tym ze "dekor drogi jest, ale choc pare chce miec" wiec albo caly slupek albo wcale. oczywiscie to moja opinia jest i ja tez bym albo robila caly slupek z dekoru albo wcale. tzn w moim przypadku i tego dekoru to wcale.

co do ciemnych paskow to jakos je skumulowac w 1 miejscu moze, albo podłoga i jedna ściana... ?!

Mi też te dekory w siwej łazience nie podobaja sie tak pstrokato. Sklep mi to projektuje gdzie będę płytki zamawiała więc pewnie chcą na dekorach zarobic i na siłę wciskają.... Uważacie, że mogę z nich całkowicie zrezygnować? Na pewno będzie taniej :)

No niestety instalacje już są i decyzja o nich była szybko podejmowana i calkowicie nie przemyślana. Bidet z wc zamienimy bo są blisko i da się. Nie wiem jak trudno będzie z tą umywalką. Teraz jak patrzę się na nią to rzeczywiście jest wciśnięta w kąt.... Kurcze może i warto jeszcze tynki przekuć i jakoś ją pociągnąć, tylko czy na ścianie obok okna będzie lustro pasować? I wtedy pralkę i suszarkę wcisnąć w ten kąt. Tylko co z blatami. jeden blat od wanny do końca ściany i w nim umywalka. Chciałam też pralke i suszarke pod blat wrzucić. Ale w tym przypadku nie da się.

Tam za wanną jest wnęka i są 2 półki zaproponowane.