Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam. Może znajdzie się dobra dusza i mi podpowie jak rozmieścić lustra na ścianie z dwoma umywalkami nablatowymi? Umywalki mają wys. 15cm. i szer.46cm, krany montowane na nich. Ściana ma szerokość 168cm i tam będzie jedna szafka na całą długość. Wysokość od blatu do sufitu 210cm. Wymiar kafelek 20x60. Pójdą w pionie bo taki jest wzór.

Lampka jedna podwójna pomiędzy lustrami na środku.

Nie mam pojęcia na jakiej wysokości lustra i jakie szerokie. Bawię się z papierem milimetrowym i wszystko mi fruwa.

Dzięki!

Witam. Może znajdzie się dobra dusza i mi podpowie jak rozmieścić lustra na ścianie z dwoma umywalkami nablatowymi? Umywalki mają wys. 15cm. i szer.46cm, krany montowane na nich. Ściana ma szerokość 168cm i tam będzie jedna szafka na całą długość. Wysokość od blatu do sufitu 210cm. Wymiar kafelek 20x60. Pójdą w pionie bo taki jest wzór.

Lampka jedna podwójna pomiędzy lustrami na środku.

Nie mam pojęcia na jakiej wysokości lustra i jakie szerokie. Bawię się z papierem milimetrowym i wszystko mi fruwa.

Dzięki!

Ja to tylko mogę doradzić, aby nie wieszać lustra niżej niż ok. 30cm nad górną krawędzią umywalki. Niżej zawieszone lustro to zachlapane lustro.

A co do całokształtu...

Jeśli masz jakieś rysunki, to wrzuć kilka propozycji - ocenimy, doradzimy :)

Albo przynajmniej zdjęcie "terenowe" by się przydało, aby zobaczyć tę przestrzeń, wedle powiedzenia "jeden obraz - tysiąc słów"

Wszystko pomyliłam, teraz jest dobrze. Poradzcie mi też czy dawać ten ostatni rząd płytek czy nie? Łazienka ma 2.80 wys. i są belki stropowe 24x16. Mi to wygląda na zbyt wysoko. A i tak będę malować bo kafelki są jeszcze tylko w prysznicu i na obudowie kibelka.

Łazienka na 2,8m wysoka będzie wydawała się jeszcze wyższa przy takim ułożeniu płytek jak na rysunku. No chyba, że da sie je ułożyć "bezfugowo".

Belki stropowe są odkryte i są powyżej tej wys. 2,8?

Blat o gr. 10cm? Z czego on będzie?

Widzę, że rant umywalki jest na standardowej wysokości (ustalonej odgórnie już wiele lat temu). Obecnie wysokość górnej krawędzi umywalki (tak jak i wys. blatu w kuchni) ustala się indywidualnie. Dla mnie, przy mojej średniej krajowej (165cm), wysokośś 85cm jest za mała - w nowym domu planuję dodać kilka centymetrów.

Oświetlenie luster lepiej dać nad każdym osobno.

Dałabym chyba lustra w skromnych ramach a nie wklejane.

P.S.

Aby nie rozciągać wątku (bo ma i tak kilkaset stron), postaraj się pisać jak najwięcej w jednym poście. Swoje posty zawsze możesz modyfikować, a nawet kasować.

Edytowane przez moniss

Witam Moniss. 2.80 jest do sufitu, który jest na belkach więc belki ją obniżają. Kafelki do dolnej krawędzi luster proponujesz? Musiałabym ciąć płytkę i takie kawałeczki wklejać? Ja jeszcze myślałam żeby dać tylko 2 rzędy od blatu co by dało 120cm . w kafelkach. Nawet jak blat podwyższę trochę np. o te 10cm to płytki skończą się na 2m. I wtedy by się zgrały z płytkami z prysznica. Zrobię próbę z umywalkami bo już mi przysłali. Ja mam 160cm., a mąż 178.

To są kafelki do układania bezfugowego. Kamień naturalny

I zabieram się za kasowanie postu. Dzięki za pomoc

Damask.jpg

Edytowane przez ziuta62

ziuta62

fajny projekt, szukam właśnie jakiś ciekawych opcji na moją łazienkę. Udało mi się kupić mieszkanie, gdzie łazienka ma 8m i nawet dwie umywalki to dobry pomysł. Widziałem takie rozwiązania na [spam]l i faktycznie zrobiły na mnie wrażenie

Edytowane przez Elfir

Właśnie remontuję swoją łazienkę więc każda porada jest dla mnie cenna

Wiem, że jesteś klonem zbanowanych wcześniej profili:

Wiran, kilan, filan, karta. I pewnie kilku innych.

Twoje komentarze, które nie wnoszą nic sensownego do wątku, od razu można wyhaczyć.

Więc daj sobie spokój, tutaj szeptany marketing i tak ci nie wyjdzie.

Witam wszystkich

Raczkuję w obsłudze programu do projektowania. To bardzo prosta grafika przedstawiająca łazienkę (ubikacja jest osobno, jak to w bloku z wielkiej płyty). Łazienka ma wymiary 210x156 wys.255. Drzwi do pomieszczenia mieszczą się na wprost wanny. Ściana ma ok. 74cm po lewej, drzwi 80cm, po prawej 56cm.

To, co wisi na ścianie to piecyk gazowy. a szafka stojąca to pralka (nie mam pralki w programie na wizualizacji).

Kaloryfer i piecyk chcąc nie chcąc muszą być po lewej, bo tam jest instalacja.

Kafle planuję szare w dwóch odcieniach - ciemniejsze na podłogę, jaśniejszcze na ściany, prawdopodobnie bez dekoru.

Proszę o wskazówki, pomoc i krytykę :)

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg

Edytowane przez santhera

Łazienka ma wymiary 210x156 wys.255. Drzwi do pomieszczenia mieszczą się na wprost wanny.

Może dałoby się wannę ustawić wzdłuż bocznej ściany, najlepiej po prawej stronie(nie pod piecykiem). Jeśli po prawej stronie drzwi jest mniej niż 70cm to wanna może być asymetryczna(zwężona na jednym końcu).

99dc39727379.png

77cd9dbdb392.png

73efe0443d07.png

Kolorystyka i wyposażenie na wizualce przypadkowe.

Ewentualnie blat z umywalką można pociągnąć na całej lewej ścianie a na wprost wejścia grzejnik i brudownik.

Edytowane przez alicyja
dodana wizaulka