Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Może dałoby się wannę ustawić wzdłuż bocznej ściany, najlepiej po prawej stronie(nie pod piecykiem). Jeśli po prawej stronie drzwi jest mniej niż 70cm to wanna może być asymetryczna(zwężona na jednym końcu).

99dc39727379.png

77cd9dbdb392.png

73efe0443d07.png

Kolorystyka i wyposażenie na wizualce przypadkowe.

Ewentualnie blat z umywalką można pociągnąć na całej lewej ścianie a na wprost wejścia grzejnik i brudownik.

Dziękuje bardzo. Układ bardzo uporządkowany. Myślę, że najlepszy. Przemawia do mnie. tym bardziej, że kaloryfer i piecyk muszą być po lewej, bo tam jest instalacja. Tylko martwi mnie wanna. Mam ok. 56-59cm szerkości po prawej, a na długość 156cm - są takie wanny?

Edytowane przez santhera

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wanna 150x70(50)cm:

http://www.aquaform.com.pl/var/upload/produkty/arcline-wanna-asymetryczna-hr385265129/arcline-wanna-asymetryczna-hr385265129.jpg

http://www.aquaform.com.pl/index.php/pl/produkty/4,26,170,671,wanna-asymetryczna-arcline-150x70-lewa

Dziękuję alicyja. Skonsultuję ten projekt z ekipą remontową i jeśli wszystko będzie ok, to wykorzystam Twój projekt :)

Dziękuje bardzo. Układ bardzo uporządkowany. Myślę, że najlepszy. Przemawia do mnie. tym bardziej, że kaloryfer i piecyk muszą być po lewej, bo tam jest instalacja. Tylko martwi mnie wanna. Mam ok. 56-59cm szerkości po prawej, a na długość 156cm - są takie wanny?

przesuń drzwi. Wanna 150 cm ma 70 cm szerokości

Ten układ do mnie przemawia. Myślałam o szarościach, ale na projekcie wygląda to smętnie.

Rozważam jeszcze kafle podłogowe imitujące drewno a reszta kafli jasnych szarych lub beżowych.Chciałabym mieć umywalkę nablatową w kształcie misy, a pod nią szafkę i pralkę zabudowaną. Ta ściana ma 210cm, wanna szerkość 70cm, więc pozostaje 130-140cm na blat z umywalką i pralką. Będzie ok?

http://img.shmbk.pl/rimgsph/85401_03a48834-f66d-43fc-a87e-b449f88fa6f7_max_550_800_-lazienka-styl-minimalistyczny.jpg - coś podbnego, tylko blat na jednym poziomie, umywalka w kształcie mi misy i koniecznie parawan, bo to jest coś niezwykle istotnego dla mojego mężczyzny :)

ł1.jpg

ł2.jpg

Edytowane przez santhera

Witajcie, jestem tu nowa i od razu mi się spodobało :) A zajrzałam bo mam ogromny problem z malutką łazienką. Ma wymiary 130x188, na krótszej ścianie są drzwi 90 cm przy ścianie. Chcę zmieścić w tej łazience prysznic (odpływ liniowy) i szyba, wc - najlepiej geberit, umywalkę i grzejnik. Geberit można wkuć w ścianę. Czy pomożecie mi z tą układanką? Będę bardzo wdzięczna :)

Jesteście genialne :) Od razu humor mi się poprawił. Bo wczoraj był Pan hydraulik zrobić wycenę na cały dom i powiedział ze ten układ nie ma szans się zmieścić, ewentualnie jakby umywalka była na ścianie naprzeciw ubikacji to może wtedy by weszło. Dzisiaj był inny i powiedział, że to przejdzie, a Wy mnie w tym utwierdziłyście, więc tak zostaje :) Dziękuję Wam za szybką reakcję i pomoc.

Witam, wspólnie z żoną mamy ciekawą sytuacje do rozwiązania. Chodzi mi o układ łazienki przy sypialni. Chcieliśmy mieć duży prysznic z taką półką żeby można było myć się na siedząco, duży blat przy umywalce i ja chciałem wannę, ale mi odradzono na rzecz bidetu. Poniżej załączam sugestie układu łazienki. Będę wdzięczny za wszelakie sugestie i z góry dziękuję.nr 1.jpgnr 2.jpgnr 3.jpgnr 4.jpgnr 5.jpg