alicyja 06.05.2016 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2016 ja chciałem wannę, ale mi odradzono na rzecz bidetu Po lewej od wejścia umywalka nablatowa, blat na wysokości 70-75cm (standardowa wysokość dla stołów, biurek...) służący również za toaletkę, taboret taki żeby można go było w razie potrzeby wstawić pod prysznic. Toaleta z bidettą lub deską myjącą (czy jak to się nazywa). Po prawej wanna i prysznic oddzielone szybą, za wanną półka a przy prysznicu wnęka na kosmetyki kąpielowe. Grzejnik (jeśli planujecie) można umieścić pod oknem lub nad wanną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniadanielola 08.05.2016 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 (edytowane) Łazienka na poddaszu. Stan obecny. Widok na wprost drzwi na prawo od drzwi na lewo i drzwi do pralni na ścianę z drzwiami wejściowymi Koncepcja jest taka: Miejsce miski wc bez zmian Wanna wolnostojąca równolegle do wyższej ściany kolankowej Zamiast 1 umywalki 2 stawiane na blacie z płytek pod nimi podwieszana szafka, powyżej lustro. Na prawo od drzwi wejściowych kabina prysznicowa z drzwiami przesuwnymi Płytki na podłodze i ściance kolankowej szare, reszta biała i mozaika pomiędzy blatem a lustrem. Płytki kładzione do wysokosci drzwi, kabina i lustro również do tej wysokości. Mozaika Edytowane 8 Maja 2016 przez aniadanielola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniadanielola 08.05.2016 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 (edytowane) Połączenie białej, szarej i mozaiki Biała i szara Szara i grafitowa Na zdjęciu wygląda nawet ok, ale w sklepie miałam wrażenie że ta szarość wpada nieco w niebieski. DOBRE DUSZE POWIEDZCIE CZY TAK BĘDZIE DOBRZE? Edytowane 8 Maja 2016 przez aniadanielola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniadanielola 08.05.2016 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 Nie wiem dlaczego zdjęcia się nie dodały. Tu zdjęcia ze strony producenta Tu znowu ciemniejsza podłoga lepiej się prezentuje, ale w realu szara była ładniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyskam 08.05.2016 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 aniadanielola a co to za płytki szare i grafit? Tak na zdjęciu rzeczywiście lepiej wygląda grafit w połączeniu z bielą, przez fajny kontrast, z szarym tego nie ma. Ale być może na zdjęciach on wygląda blado i dlatego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santhera 08.05.2016 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 A jak to jest z zabudową pralki w łazience? Myślę nad długim blatem ze schowaną pod nim w pełni pralką oraz umywalka nablatową. Coś takiego: Jak to zrobić? Czy w sklepie oferują gotowce czy raczej zamówić na wymiar? Albo ekipa remontowo budowalna wykona w całości z remontem łazienki? Czy ktoś z Was robił u siebie i może podzielić się doświadczeniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniadanielola 08.05.2016 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 (edytowane) aniadanielola a co to za płytki szare i grafit? Tak na zdjęciu rzeczywiście lepiej wygląda grafit w połączeniu z bielą, przez fajny kontrast, z szarym tego nie ma. Ale być może na zdjęciach on wygląda blado i dlatego. Szare płytki to Tubądzin Epoxy Grey i Graphite w macie. Ale nabieram coraz to więcej wątpliwości, że są zbyt maziane i wprowadzą chaos. Jedna płytka wygląda fajnie ale całość może już niekoniecznie. Spotkałam się też z takim spostrzeżeniem tu na forum i stąd moje rozterki. Edytowane 11 Maja 2016 przez aniadanielola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniadanielola 09.05.2016 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 Zdjęcia szarych płytek w realu. Zdjęcia z postu użytkownika p@nna migotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniadanielola 09.05.2016 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 Łazienka na poddaszu. Stan obecny.Widok na wprost drzwi[ATTACH=CONFIG]355166[/ATTACH] na prawo od drzwi[ATTACH=CONFIG]355168[/ATTACH]na lewo i drzwi do pralni[ATTACH=CONFIG]355169[/ATTACH]na ścianę z drzwiami wejściowymi [ATTACH=CONFIG]355170[/ATTACH] Koncepcja jest taka:Miejsce miski wc bez zmianWanna wolnostojąca równolegle do wyższej ściany kolankowej Zamiast 1 umywalki 2 stawiane na blacie z płytek pod nimi podwieszana szafka, powyżej lustro.Na prawo od drzwi wejściowych kabina prysznicowa z drzwiami przesuwnymi Płytki na podłodze i ściance kolankowej szare, reszta biała i mozaika pomiędzy blatem a lustrem. Płytki kładzione do wysokosci drzwi, kabina i lustro również do tej wysokości. Mozaika[ATTACH=CONFIG]355173[/ATTACH] Połączenie białej, szarej i mozaiki [ATTACH=CONFIG]355194[/ATTACH]Biała i szara[ATTACH=CONFIG]355195[/ATTACH]Szara i grafitowa[ATTACH=CONFIG]355196[/ATTACH]Na zdjęciu wygląda nawet ok, ale w sklepie miałam wrażenie że ta szarość wpada nieco w niebieski. [ATTACH=CONFIG]355197[/ATTACH] DOBRE DUSZE POWIEDZCIE CZY TAK BĘDZIE DOBRZE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyskam 09.05.2016 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 Ale na dość małej powierzchni, nadal nie widać jak prezentują się na większej, czy rzeczywiście za dużo na nich się nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniadanielola 09.05.2016 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 (edytowane) Ale na dość małej powierzchni, nadal nie widać jak prezentują się na większej, czy rzeczywiście za dużo na nich się nie dzieje Postaram się wrzucić kilka realizacji z użyciem większej liczby płytek. http://www.ilona-marcin.mojabudowa.pl/?id=188801 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?238635-Bia%C5%82o-szaro-przy-Alabastrowej/page8 Tylko tu są płytki w polerze a nie w macie. Matowe są o niebo ładniejsze niż poler. Zupełnie inaczej się prezentują. Dużym plusem jes to, że byłyby świetne w utrzymaniu czystości. Nie widać na nich żadnego brudu. A może na podłogę dać jasnoszare, a na ściankę kolankowe ciemniejsze. Nigdzie ńie mogę obejrzeć Paradyża Duroteq grafitowych. W necie wyglądają całkiem obiecująco. Wydają się być spokojniejsze. Może ktoś ma u siebie i podzieli się zdjęciami. Edytowane 9 Maja 2016 przez aniadanielola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 09.05.2016 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 Po lewej od wejścia umywalka nablatowa, blat na wysokości 70-75cm (standardowa wysokość dla stołów, biurek...) służący również za toaletkę, taboret taki żeby można go było w razie potrzeby wstawić pod prysznic. Toaleta z bidettą lub deską myjącą (czy jak to się nazywa). Po prawej wanna i prysznic oddzielone szybą, za wanną półka a przy prysznicu wnęka na kosmetyki kąpielowe. Grzejnik (jeśli planujecie) można umieścić pod oknem lub nad wanną. O takim właśnie układzie myślałam, ale żeby nie komplikować wykonawczo kwestii szyby między wanną i kabiną (na proponowaną wnękę na kosmetyki trzeba by zrobić klejoną w dwóch miejscach szybę), proponuję, by zabudowę wanny nieco przedłużyć w kierunku kabiny i na niej oprzeć szybę oddzielającą jedno od drugiego. Przedłużenie zabudowy wanny byłoby jednocześnie siedziskiem do mycia na siedząco i półką na kosmetyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 09.05.2016 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 Płytki na podłodze i ściance kolankowej szare, reszta biała i mozaika pomiędzy blatem a lustrem. Płytki kładzione do wysokosci drzwi, kabina i lustro również do tej wysokości. Mozaika [ATTACH=CONFIG]355173[/ATTACH] Jakiej wielkości są te płytki? Nie wyglądają na małe, a między blatem a lustrem jest zwykle ok. 20-30 cm. Jest sens ciąć te płytki na taki wąski pasek? Stracą wtedy bardzo na urodzie, choć, szczerze mówiąc, mi się średnio podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniadanielola 10.05.2016 02:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 Jakiej wielkości są te płytki? Nie wyglądają na małe, a między blatem a lustrem jest zwykle ok. 20-30 cm. Jest sens ciąć te płytki na taki wąski pasek? Stracą wtedy bardzo na urodzie, choć, szczerze mówiąc, mi się średnio podobają [/quote Rozmiar widocznej mozaiki to 22,1x28,9. Planuję umywalki stawiane na blat i do tego baterie natynkowe, i w związku z tym czyba odległość pomiędzy blatem a lustrem powinna wynieść więcej aniżeli 20-30 cm. Myślałam coś około 50 cm. Nie wiem czy dobrze liczę ale np. licząc od blatu: wysokość umywalki około 16-17 cm, od rantu umywalki do baterii około 12 cm i wyżej do lustra może też z 16-17 cm. Razem około 44-46 cm. Tomkowa a może masz inną propozycję na ta moja łazienkę, bo już załamuję ręce. Chyba się już wypaliłam od tego wymyślania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 10.05.2016 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 (edytowane) YAniadanielola, nawet przy tak dużej odległości lustra od blatu, tej mozaiki wejdą Ci dwie pełne płytki. Jeżeli bardzo Ci się one podobają, to może wyłóż nimi całą tę ścianę z umywalkami, a lustra wtedy zrób dwa wiszące, np. okrągłe w czarnej lub drewnianej ramie? Tam przecież bedzie też kabina, więc mozaika byłaby też dekoracją prysznica. Wyższą ściankę kolankowa można przedłużyć na całą ścianę w formie frontów ukrytych szafek. Miałabyś dużo miejsca na przechowywanie, a szafki pod umywalkami mozna by wtedy zrobić delikatniejsze. Jaki ma być styl tej łazienki? A jakie są jej wymiary? Możesz wrzucić plan pomieszczenia? Może zdjęcie przeklamuje perspektywę, ale wydaje mi sie, że dwie umywalki, po dodaniu kabiny, się nie zmieszczą Edytowane 10 Maja 2016 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniadanielola 10.05.2016 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 (edytowane) Cześć Tomkowa Wymiary łazienki wrzucę później. Opcja z mozaiką na całej ścianie podoba mi się. Nie pomyslałam, że tak można byłoby tak zrobić. I prysznic zyskałby jakąś dekoracje. A zabudowa skosu wogole nie wpadła i do głowy. Muszę pomierzyć i popatrzeć. Jeśli dobrze pamiętam ta niższa ścianka ma 68 cm wysokości i 2,18 cm szerokości. Kabinę chciałam szeroka na 1 m i chyba do skosu zostaje 2,6 ale na umywalki chyba mogłoby być tylko 1,60. Tak żeby można było wygodńie stanąć pod skosem osobie o wzroście okolo 175 cm. Ale muszę pomierzyć dokładne. Podobają mi się bardzo proste i minimalistyczne wnętrza. Łazienka będzie służyła 2 osobom doroslym, prawie nastolatce i maluchowi. I co najważniejsze będzie napewno intensywnie użytkowana. Edytowane 10 Maja 2016 przez aniadanielola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniadanielola 10.05.2016 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 Mega amatorsko, ale jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokol27je 10.05.2016 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 (edytowane) WItam, potrzebuje jakies płytki 60x30 na sciane czarne jaki polecacie?http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=351438&d=1459247644http://forum.muratordom.pl/showthread.php?169397-Projekt-%C5%82azienki-wizualizacje/page444 Edytowane 10 Maja 2016 przez sokol27je Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 10.05.2016 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 [ATTACH=CONFIG]355466[/ATTACH] Mega amatorsko, ale jest. Tak mega amatorsko, bo nie dbałam o skalę Nie wiem, na ile przestawienie sprzętów jest możliwe (zwłaszcza wc), ale u siebie zrobiłabym coś takiego;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniadanielola 11.05.2016 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 Tomkowa, normalnie załamałam się Dlaczego nie pomyślałam o takim układzie wcześniej, no czemu ??? Dzisiaj już nie ma opcji, żeby coś zmienić w układzie. Wc wbudowane w ścianę łączącą łazienkę z pralnią. Tomkowa, piszę na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts