gaja2 24.06.2016 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 za ciasno przy sedesie. Tego się też bałam, ale w tym układzie umywalka musi być wpuszczana w blat - i o głębokości 40 cm- sedes też jak "najpłytszy" - z zestawem podtynkowym liczę 65 cm, zostaje 70 cm ...chyba ujdzie? Bo jak nie tak - to jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.06.2016 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 na twoim rysunku sedes jest po prostu wciśnięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 24.06.2016 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 na twoim rysunku sedes jest po prostu wciśnięty. A rozumiem, chodziło Ci o mój pierwszy rysunek. To już nieaktualne (jak pisałam) - weszła wersja Tomkowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.06.2016 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2016 jaka jest odległość między umywalką a kantem prysznica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 25.06.2016 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2016 Przy wąskiej umywalce naszafkowej - głębokośc szafki 42 cm - zostaje 60 cm. Biorąc dodatkowo pod uwagę, że kabina będzie bez brodzika, a drzwi prysznica składałyby się do środka ( z obu stron) - daje to jeszcze dodatkowo trochę luzu, jeśli będa złożone, o tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.06.2016 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2016 skoro ci się tak podoba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 25.06.2016 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2016 skoro ci się tak podoba... Hmm...nie bardzo wiem, co na to odpowiedzieć To bardziej jest kwestia tego, że takie rozwiązanie - jak dotąd - wydaje mi się najlepsze z mozliwych. Oczywiście chętnie uwzględnię inne pomysły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejka2 28.06.2016 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2016 gaja, a składany parawan na wannie zamiast prysznica by Ci nie wystarczył? Moja łazienka ma 6,0m2 (identyczny układ ja ten proponowany przez tomkową miał być) i z prysznica zrezygnowałam bo by było za ciasno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bracianka 28.06.2016 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2016 Nie wiem, czy coś Ci to pomoże, ale mam u siebie w łazience (szerokość 150 cm) wc naprzeciw zlewu: wc z zestawem podtynkowym to 64 cm, umywalka to 35 cm. I umywalka i wc pod ścianą, więc przestrzeń między nimi nie służy za przejście, ale w korzystaniu jest w miarę swobodnie. Pewnie tak zostanie, dopóki nie wstawię prysznica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 29.06.2016 04:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 Maciejka - no nie da rady...uparłam się na kabinę Nie lubię tych parawanów nawannowych. Bracianka, no i u mnie będzie co najmniej tyle, nawet więcej, więc dam radę. Wizja łazienki powoli się wykluwa, jeśli chodzi o ustawienie, to zostaje wersja Tomkowej, co do szczegółów skorzystałam jednak z pomocy fachowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmonikamm 30.06.2016 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 A ja mam taki dylemat: jak zaprojektować tę ścianę, aby jej nie przytłoczyć, nadać jej nieco lekkości? Planuję na środku lustro, a pod nim blat z szafkami i umywalką nablatową, ale nie chciałabym za nadto nagracić. Nie mam planu również co do przestrzeni nad ubikacją. http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/9c3272a4578f0df9 Wymiary (aby przestrzennie sobie wyobrazić, jaka jest wielkość ściany) szerokość ściany: 3,15 m szerokość (od lewej) do brzegu geberitu: 0,78 m szerokość pomiędzy geberitem a kaloryferem: 1,54 m szerokość od brzegu kaloryfera do ściany: 0,83 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 30.06.2016 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 mmonikamm, myślałaś o tym, żeby lustro dać od rogu sciany do grzejnika? Wtedy z pewnością nie zagracisz tej ściany Zabudowę geberita pociągnąć też do grzejnika. Możesz też zrobić szafki wiszące, jeżeli potrzebujesz więcej miejsca na przechowywanie. Mogą być wszystkie z lustrzanymi frontami lub jakoś zgrabnie podzielone na część nad wc bez luster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.06.2016 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 szkoda, że grzejnik zamontowano tak nisko. Będzie problem z sensownym rozmieszczeniem płytek, gdybyś nie chciała płytkowac całej ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmonikamm 30.06.2016 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 (edytowane) mmonikamm, myślałaś o tym, żeby lustro dać od rogu sciany do grzejnika? Wtedy z pewnością nie zagracisz tej ściany Zabudowę geberita pociągnąć też do grzejnika. Możesz też zrobić szafki wiszące, jeżeli potrzebujesz więcej miejsca na przechowywanie. Mogą być wszystkie z lustrzanymi frontami lub jakoś zgrabnie podzielone na część nad wc bez luster Pierwszą opcję rozważałam, tylko jak sensownie zakończyć lustro i w którym miejscu, żeby nie wjeżdżało w grzejnik? Edit: nie doczytałam o zabudowie geberitu aż do grzejnika - obawiam się, że odpada, bo dodając na tej ścianie szafkę z umywalką zablokuję sobie wejście do łazienki, na zdjęciu może tego nie widać, ale od krawędzi ściany po prawej do wejścia jest zaledwie 45 cm. O drugiej opcji nie pomyślałam Hm... Mogłoby to całkiem nieźle wyglądać. Tylko wtedy szafki do jakiej wysokości? Do sufitu? Elfir - tak, wiem, ale niestety, grzejnik już jest nie do przeniesienia. Edytowane 30 Czerwca 2016 przez mmonikamm Dopisek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.06.2016 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 (edytowane) http://images75.fotosik.pl/716/21d1dcb1d6b377aegen.jpg Zabudowa geberita wys. 120 cm i 22-25 cm od ściany, szer ok 80-90 cm. Dołem, na wysokość podwieszanej szafki umywalkowej, ok. 25 cm i szerokość zabudowy stelaża geberita, aż do drzwi, zabudowa z płyty obłożonej płytkami, która tworzy pod grzejnikiem rodzaj półki (można na niej ustawić koszyki. Na tę samą wysokość, co geberit pociągnięte płytki na ścianie. Po obu stronach szafki umywalkowej płytkie (na głębokość zabudowy geberita) szafki. Szafki mogą być Godmorgon z IKEA (są i płytkie i pod umywalkę). Płytkie mają albo 14 cm albo 30 cm. Przy tych głębszych trzeba byłoby zrobić zabudowę odstającą na 30 cm od ściany. Edytowane 30 Czerwca 2016 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmonikamm 30.06.2016 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 Elfir, fantastyczny pomysł z tą półką na dole, na to nie wpadłam. Modyfikując odrobinę Twój pomysł - rozszerzenie lustra - czy coś takiego wyglądałoby równie dobrze? http://images76.fotosik.pl/717/18e3aa37c4b925b4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.06.2016 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 (edytowane) tak. Tylko drożej trzeba pomyśleć, jak zamaskować brzeg płytek od strony grzejnika, jeśli nie chcecie ich wkuwać w tynk. Bo taki gres ma grubość 1 cm. Można wówczas dać bardzo prostą listwę sztukateryjną wokół lustra , schodzącą w dół. http://images76.fotosik.pl/717/4520ffe8db343c09gen.jpg http://www.gzyms.pl/media/gallery/product/big/16_24.jpg I jeszcze jedno - niech lustro (lub opaska lustra) dochodzi do górnej krawędzi grzejnika, by zachować jednolite poziomy. Edytowane 30 Czerwca 2016 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmonikamm 30.06.2016 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 Dziękuję To mam jeszcze jedno pytanie, ta sama łazienka tylko po przeciwnej stronie (przepraszam za jakość, zdjęcie robione wieczorem telefonem): http://images77.fotosik.pl/717/306f795f8fa99a71.jpg W tej wnęce ma się znaleźć zabudowana wanna, coś na ten kształt: http://images75.fotosik.pl/716/d4f61a412fd46cfa.jpg Rodzi się pytanie - do jakiego momentu kłaść płytki na ścianie obok okna? Pan Płytkarz sugerował do samego sufitu, dookoła okna, szpalety również z płytek (tak w sumie jest na zdjęciu powyżej), mi się nie podoba ten pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 30.06.2016 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 mmonikamm, mi się te "schody" z zabudowy, zaproponowane przez Elfir, zupełnie nie podobają Nie za bardzo rozumiem, dlaczego miałabyś sobie blokować wejście do łazienki przy przedłużeniu zabudowy do grzejnika. Od drzwi do umywalki masz sporo miejsca. Pisząc o szafkach i przedłużeniu zabudowy geberita miałam na myśli osiągnięcie takiego efektu: Źródło U Ciebie mogłoby to wyglądać tak: Albo z lustrem tylko nad częścią umywalkową, a nad wc białe lub dobrane do koloru płytek: Jest prosto, przejrzyście i ładnie Szafki do wysokości drzwi wejściowych, a nad szafkami trzeba by zabudować płytą g-k do sufitu, żeby szafki licowały się ze ścianą (tak, jak na wizualizacji). A na bok zabudowy, od strony wejścia, można położyć docięty na wymiar biały panel meblowy lub też płytę g-k, a płytki od frontu przyciąć w 45 stopni, aby wyszedł tam ładny róg. Pod grzejnikiem możesz postawić ładny kosz na bieliznę, płytką ławeczkę lub taborecik albo zupełnie nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.06.2016 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 Rodzi się pytanie - do jakiego momentu kłaść płytki na ścianie obok okna? Pan Płytkarz sugerował do samego sufitu, dookoła okna, szpalety również z płytek (tak w sumie jest na zdjęciu powyżej), mi się nie podoba ten pomysł. Na wysokość dolnej krawędzi skosu A pan płytkarz żyje z tego, że im więcej m2 położy tym lepiej zarobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts