zouza 31.07.2016 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2016 Grzejnik będzie z podłączeniem bocznym. Koło blatu chce ręczniki, myślałam żeby tam gdzie grzejnik teraz, ale koło wc wydawało mi się nie higieniczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marla85 01.08.2016 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 Witam i zwracam się do Was z prośbą o pomoc w zaprojektowaniu łazienki. Obserwuję wątek i zauważyłam, że udziela się tutaj sporo osób znających się na rzeczy. Wstępne rozmieszczenie mi odpowiada, czy ktoś z Was mógłby wykonać mi wizualizację ewentualnie doradzić czy coś zmienić, żeby pomieszczenie było funkcjonalne? 1. chciałabym zabudować pralkę blatem, nad pralką umieścić wiszącą szafkę 2. wanna - zastanawiam się czy rozwiązanie wanny z szybą a`la prysznic się sprawdza? a Co myślicie o wannie narożnej? Zmieści się czy nie kombinować? 3. kolorystycznie tonacja brązu i beżu, brązowa szafka i blat, nie wiem czy do tego jasna czy ciemna podłoga? I gdzie umieścić dekor? zakochałam się w tej mozaice http://pliki.dekordia.pl/plytki_-TUBADZIN/-LARDA-1-MOZAIKA-SCIENNA-29-8X27--10168779.jpg Będę bardzo wdzięczna za wszelkie porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.08.2016 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 nie masz miejsca na wannę narożną. Poza tym ją się niewygodnie myje - trzeba wejść do środka, by sięgnąć do narożnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana87 10.08.2016 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 Mam problem z naszą łazienką oraz z wc. Tutaj plan obydwu: Ściany i drzwi są nieruszalne i ze schowka również nie chcę zrezygnować. Te kółka z lewej na dole to rury CO. Obecnie jest tak (tak, wiem, ciekawe rozwiązanie z tym prysznicem w wc, ale przydatne ): Chcę, aby w łazience pojawiło się wc. Mam pralkę ładowaną od przodu wąską (chyba 60x40). Mogę ją wymienić na ładowaną od góry. Komoda i szafka z umywalką są nowe i nie chciałabym ich wymieniać - ostatecznie mogę zrezygnować z komody. Chcę wannę z parawanem, takim składanym na ścianę 80-90 cm (taki z dwóch elementów, żeby za duży nie był) i wanna będzie w obudowie a nie w płytkach (przerabiałam lejące się syfony i nie będę rozwalać później całej łazienki bo syfon cieknie.. ) Mam kilka pomysłów ale z każdym jest coś nie tak: 1) kibelek na wejściu i obok parawanu.. nie jestem przekonana, za bardzo nie można go przesunąć w narożnik, bo będzie przeszkadzać umywalka. 2) Układ jak wyżej tylko wc w narożniku i wanna mogłaby być narożna (może układ by był ładniejszy) 3) Jak wyżej tylko wc na prawej ścianie - chyba najkorzystniej, bo się na ten kibelek nie wchodzi, ale za to robi się korytarz. 4) Chyba wc za bardzo wystaje na wejście do łazienki. 5) Tak daleko od pionu chyba nie powinno być wc. W kwestii wc to szukam jak najmniej zajmującego miejsca wc i umywalki. Lepszy będzie stelaż podwieszany narożny, zwykły czy może zwykły kompakt? Małe umywalki, które widziałam są niestety kanciaste i można by przywalić wstając w kibelka - może ktoś coś gdzieś widział małego a zaokrąglonego. Oraz czy można gdzieś zamówić przesuwane drzwi prysznicowe o szerokości np. 50cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petryjcz 14.08.2016 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2016 Witam Oto moja malutka łazienka w fazie projektu.Proszę doradźcie czy ta kolorystyka i ułożenie płytek ze sobą zagrają. Płytki białe ścienne essent white 29,8x74,8 płytka podłogowa royal place wood 89,8x22,3 płytka gresowa epoxy grey 59,8x29,8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petryjcz 14.08.2016 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2016 czy ten projekt nie będzie za nudny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 14.08.2016 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2016 petryjcz, czy ustawienie sprzętów jest już zaklepane i musi być w tych miejscach, co na projekcie? Bo jeżeli nie, to może byłoby lepiej zamienić stronami prysznic z wc? Wtedy kabina prysznicowa mogłaby być na całą szerokość łazienki. Ciężko byłoby o taki brodzik, ale jeżeli jest taka możliwość to można by zrobić bez brodzika z odpływem na dłuższej ściance. Prysznic odgrodzony stałą szybą. Zabudowę spłuczki wc najlepiej byłoby pociągnąć takę za umywalką i dać duże lustro Nie byłoby lepiej? A szary z drewnem nigdy nie jest za nudny Ożywić całość możesz dodatkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.08.2016 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2016 chyba schody są za nisko by tam zrobić brodzik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petryjcz 14.08.2016 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2016 niestety zamienić nie mogę miejscami prysznica z wc:(to jest mieszkanie i tak idą piony:(lustro nie za małe?dziękuję za zainteresowanie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petryjcz 14.08.2016 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2016 niestety zamienić nie mogę miejscami prysznica z wc:(to jest mieszkanie i tak idą piony:(lustro nie za małe?dziękuję za zainteresowanie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.08.2016 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2016 w twoim wątku wrzuciłam inną propozycje zagospodarowania tej łazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lofinden 21.08.2016 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Witam Proszę o pomoc w rozplanowaniu małej łazienki. W łazience miałaby być wanna z parawanem i panelem prysznicowym. W celu zyskania miejsca na większą pralkę chciałbym zamontować wannę asymetryczną. Na obrazkach są przykładowe wanny, które znalazłem (na pierwszym są dwie - jedna 14cm od WC, druga 18cm). Obok umywalki chciałbym zrobić szafkę do sufitu. Tutaj jest wymiar ok 50cm głębokości i 45cm szerokości. Dodatkowo myślę też o szafce nad WC. Druga opcja nad którą się zastanawiałem to przesunięcie grzejnika nad WC i zrobienie szafki nad pralką. W tedy po drugiej stronie szafka pod umywalką byłaby szersza i na jej całej szerokości lustro. Nie wiem jednak czy to jest w ogóle wykonalne. Grzejnik ma 122cm. Gdybym go przesunął 60cm w lewo to pewnie musiałbym go obniżyć 15cm jeśli się nie mylę. Niestety na chwilę obecną nie wiem na jakiej wysokości jest grzejnik, ale biorąc pod uwagę wysokość pomieszczenia i to, że na planie jest nad pralką to pewnie będzie zawieszony między 90cm a 140cm czyli po przeniesieniu 75cm-125cm co się będzie przy niższym położeniu blokowało ze stelażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 21.08.2016 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Drzwi zmniejszyć na 80-tki lub przesunąć w lewo,pralka 40x60 chowana pod blatem dalej umywalka i słupek do sufitu.Lustro na całej wolnej powierzchni po lewej.http://images77.fotosik.pl/833/b1027b02d7399edbmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lofinden 21.08.2016 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Czy przeniesienie WC w to miejsce jest w ogóle wykonalne? Pralkę wolałbym 60x60. Szafka w słupku do wysokości WC nie będzie dała się otworzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 22.08.2016 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2016 Na wc zostaje ci ok 90-100cm,szafkę się bez problemu otworzy,akurat tutaj myślałam o uchylnym koszu na pranie ukrytym w słupku.Z przeniesieniem wc nie powinno być problemu.Przy drzwiach 80-tkach powinna wejść też pralka 60x60cm,ale w tak małej łazience lepiej ją ukryć pod blatem i dać duże lustro które ją powiększy.Jeśli to wymiary surowej łazienki trzeba doliczyć jeszcze grubość płytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaciorszczecin 25.08.2016 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2016 Witam! Proszę o pomoc w ułożeniu kafli w łazience. Układ pozostaje bez zmian. Na ścianie z wanną jest biały grzejnik, którego nie mogę przenieść. Ściana z toaletą w całości zabudowana na wysoki połysk. Szafka na umywalkę również biały połysk. Wybrałam następującą serie płytek: Oto moja inspiracja: Na początku ułożenie kafli miało być tak jak tutaj. Mozaika na ścianie z umywalką i wannie. Na podłodze kafle epoxy gray mat 2 90x45. Reszta białe kafle. Niestety wszystko się zmieniło gdy zobaczyłam na żywo mozaikę epoxy gray mat 2, która jest dość duża (30x30 - 9kostek). Moimz zdaniem będzie to wyglądało niezbyt dobrze ;/ Mam w związku z tym dwa pomysły: 1. Sciana ze zlewem, wanna i podłoga szara (kafle epoxy gray mat 2 - 45x90) reszta biała 2. Sciana ze zlewem szara do wanny szara, reszta ścian biała, podłoga szara, wanna szara lub biała. Jeśli by ktoś mógł zrobić wizualizację to bym była mega wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lofinden 30.08.2016 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2016 Z przeniesieniem wc nie powinno być problemu. W jaki sposób można to zrobić żeby zachować odpowiedni spad? Z tego co wiem to w pionie nie można nic robić. Na zdjęciu widać w jakim miejscu rura będzie wychodzić z pionu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Consponsa 31.08.2016 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2016 Proszę o pomoc w doborze płytek do mojej łazienki. Plan jest już wykonany i widoczny poniżej. Płytki do wysokości 120cm - za prysznicem do wysokości drzwi prysznicowych. Wstępny pomysł: - płytki białe strukturalne na wszystkie ściany, 30 x 60 w poziomie - podłoga, obudowa wanny i ściana za prysznicem - szary, może na wysoki pomysł - 60x60 Mam w związku z tym kilka pytań i próśb o rady: - w jakim programiku mogę sobie to bardziej zwizualizować? - reszta ścian powyżej płytek na biało - co sądzicie o takim doborze kolorów, - jakie płytki strukturalne i podłogowe polecacie (na wysoki połysk) Z góry dziękuję za wszystkie opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 03.09.2016 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2016 Proszę o pomoc w doborze płytek do mojej łazienki. Plan jest już wykonany i widoczny poniżej. Płytki do wysokości 120cm - za prysznicem do wysokości drzwi prysznicowych. Wstępny pomysł: - płytki białe strukturalne na wszystkie ściany, 30 x 60 w poziomie - podłoga, obudowa wanny i ściana za prysznicem - szary, może na wysoki pomysł - 60x60 Mam w związku z tym kilka pytań i próśb o rady: - w jakim programiku mogę sobie to bardziej zwizualizować? - reszta ścian powyżej płytek na biało - co sądzicie o takim doborze kolorów, - jakie płytki strukturalne i podłogowe polecacie (na wysoki połysk) Z góry dziękuję[ATTACH=CONFIG]365907[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]365908[/ATTACH] za wszystkie opinie. Na ścianie z drzwiami można nawet nie płytkować. Grzejnik drabinkowy lepiej będzie wyglądał pomiędzy prysznicem a umywalkami (będzie t też bardziej praktyczne rozwiązanie). A co będzie w dziurze za wanną (tam gdzie teraz jest drabinka)? Morzesz wrzucić rysunek ściany z umywalkami? Ewentualnie jeszcze rzut z wymiarami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
po_co_mi_nick 03.09.2016 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2016 Witam, widzę tu same mądre głowy, a ja po dzisiejszym dniu już mądry nie jestem. Mam małą łazienkę (7,04m2) i chcę w niej zmieścić: -WC -wanna -prysznic -pralka -umywalka Mam kilka opcji, ale nie chcę nic sugerować, może ktoś coś lepszego wymyśli. Nie chodzi mi o gotowy projekt, tylko o rozmieszczenie poszczególnych elementów. Wymiary podane to gołe ściany po tynkowaniu, a odpływy mogą być z każdego miejsca, czyli jest pole do popisu. Parapet na 90cm, okno wysokie na 125 jeżeli to ważne. Wymiary podaję w załączniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts