Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam,

Narysowałem sobie taki projekt naszej małej łazienki.

http://images81.fotosik.pl/29/0208c31025ff115e.jpg

http://images84.fotosik.pl/28/f575410ad249f117.jpg

Mozaika przy wannie raczej wyleci, bateria zostanie przeniesiona pod okno. Drzwi to tymczasowa tekstura. :)

Proszę o uwagi szczególnie pod kątem funkcjonalności, bo brak mi pomysłów.

Powierzchnia: 5,34 m2

Wymiary: 2,8 m x 1,85 m

Pozdrawiam, Arek.

łazienka z góry.jpg

rzut.jpg

Edytowane przez elektryk84

Witam, jestem na etapie wykańczania łazienki i mam wreszcie wykonany projekt i wizualizację. Mam jednak wrażenie, że jest tu za mało miejsca na przechowywanie. Jeżeli ktoś ma jakiś pomysł czy sugestie to chętnie się z nią zapoznam. Kombinuję by wannę odsunąć od ściany i zrobić otwartą półkę, żeby był łatwy dostęp do kosmetyków z wanny, zwłaszcza, że wydaje mi się teraz jakaś "pusta" Może coś jeszcze??? Płytki są białe, na ścianie z prysznicem i wanną z fakturą.6.jpg10.jpg12.jpgłazienka_1.jpg

Dziękuję za sugestie.

Zależy mi na "przestronności", dlatego prysznic oddzielony jest szybą a nie ścianką. Nad blatem i wc jest lusto, także nie bardzo mam możliwość zamontowania tam szafki. Pomyślałam by zrobić ukryte szafki na clik (pod płytkami) nad lustrem, na ścianie z wc, ale nie wiem czy wtedy lustra nie skrócić do obudowy wc - na ten moment jest do szyby prysznica.

Ściana przy wannie, wydaje mi sie jakaś pusta, co myślicie o takim rozwiązaniu?

kadr.jpg

kadr.jpg

Witam,

co myślicie o takim ustawieniu - czy jest ono optymalne, czy cos wiecej możnaby z tej łazienki wyciagnac? Czy coś wiecej uzykałabym dając wannę narożna czy asymetryczną, jak myślicie?

Na razie jest tak:

plan lazienki.jpg

krotsza sciana z wanna - naprzeciw drzwi 178,

dłuższa 308 cm

od drzwi - pralka , dwie umywalki,

czy to dobre rozwiazanie?

Gdzie dac szafki, na pewno będzie we wnęce wąskiej kolo wejścia, planuje tez nad geberitem, i może nad pralka chociaz jakaś płytką?

Wszelkie sugestie chętnie przyjmę na klatę :-)

geberit ma z obudową standardowo min. 20 cm.

U ciebie na planie z proporcji wynika , ze tam jest max 60 cm a to bardzo mało.

No tak - ale w normach ergonomii sie miesci (60-80 cm).

Jesli masz jakas inna propozycje to chetnie wysłucham :) W kazdym razie przy takim układzie szafki musza tam byc zeby jakoś ten długi ciag zagospodarowac,

Witam.

Jako że kuchnie mam już w miarę przemyślana,

Zamarzyla mi się czarno biała łazienka.

I tutaj prośba o rady co do iż

Urządzania jak to zrobić z głową aby sciany się nie przyblizaly? Jest wąska na 217x354.

Krotsza sciana powinna byc ciemneijsza,a wzdłuz tej dluższej najlepiej dac jak njawieksze lustro:yes:

Witam.

Jako że kuchnie mam już w miarę przemyślana,

Zamarzyla mi się czarno biała łazienka.

I tutaj prośba o rady co do iż

Urządzania jak to zrobić z głową aby sciany się nie przyblizaly? Jest wąska na 217x354.

Witaj,

a jak CI się podoba taka? Właśnie odebrałam wizualizację, z tym, że moja jest bardziej w kwadracie. No i podłoga raczej będzie jednolita, skłaniam się ku jasnej. Prysznic byłby mniejszy, bo tu kolumbryna jakaś wskoczyła :lol2:

gościnna_1.jpgłazienka_2.jpg

Witaj,

a jak CI się podoba taka? Właśnie odebrałam wizualizację, z tym, że moja jest bardziej w kwadracie. No i podłoga raczej będzie jednolita, skłaniam się ku jasnej. Prysznic byłby mniejszy, bo tu kolumbryna jakaś wskoczyła :lol2:

[ATTACH=CONFIG]368505[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]368506[/ATTACH]

Łazienka bardzo ładna słusznie też bym jakaś inna podłogę zrobiła np. kafle drewnopodobne.

A gdzie można zrobić taki projekt łazienki.

Podrawiam