Anakonda35 26.09.2016 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2016 Drewnopodobne w tej łazience odpadają, będą w drugiej- kilka postów wyżej są fotki Projekt robiłam w Leroy Merlin, koszt 200zl - zwracany przy zakupach za min.2tys W innych marketach też robią. W castoramie jest gratis, ale nie znam zasad wykonania. W obi 200zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.09.2016 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 A tego nie wiem jeszcze - sedes bedzie mozliwie mały. szerokosć 178 - 60 szafka z umywalka - geberit (8 cm?) 110 cm? sedes w linii umywalek a pralka we wnęce po sedesie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.09.2016 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 w projekcie ze sklepu jest prawie 100% pewne , że każdy wolny kawałek ściany będzie w płytkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimarr 27.09.2016 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 Witam!Na początek chciałbym się przywitać. Jestem nowy na forum. Mam pytanie jakim programem robicie takie fajne projekty łazienek i skąd pozyskać taki program ponieważ muszę zaaranżować łazienkę i nie mam na chwilę obecną pojęcia co i jak. Łazienka ma ok8m2 wymiar to 386x222 i chce tam upchnąć wanne prysznic pralkę umywalke. na krótszym boku po przeciwnych stronach są okno i drzwi. Chce zrobić aranżacje ponieważ po niedzieli muszę rozmieścić rury kanalizacyjne przed chudziakiem i nie chce później wszystkiego poprawiać. Za wszelką okazaną pomoc z góry dzięki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.09.2016 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 te powyżej to są wizualki ze sklepu. Często wykorzystywany jest program Pro 100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 27.09.2016 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 (edytowane) w projekcie ze sklepu jest prawie 100% pewne , że każdy wolny kawałek ściany będzie w płytkach. I taki projekt koniecznie trzeba wrzucić na forum do "odchudzenia" Witam! Na początek chciałbym się przywitać. Jestem nowy na forum. Mam pytanie jakim programem robicie takie fajne projekty łazienek i skąd pozyskać taki program ponieważ muszę zaaranżować łazienkę i nie mam na chwilę obecną pojęcia co i jak. Łazienka ma ok8m2 wymiar to 386x222 i chce tam upchnąć wanne prysznic pralkę umywalke. na krótszym boku po przeciwnych stronach są okno i drzwi. Chce zrobić aranżacje ponieważ po niedzieli muszę rozmieścić rury kanalizacyjne przed chudziakiem i nie chce później wszystkiego poprawiać. Za wszelką okazaną pomoc z góry dzięki!! Na początek wrzuć na forum rzut łazienki z wymiarami, aby dobrze rozstawić sprzęty łazienkowe. Sama wizualizacja to już wisienka na torcie. Edytowane 27 Września 2016 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimarr 27.09.2016 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 Poniżej umieszczam rzut łazienki. okno od podłogi ma 85cm i 100cm szerokiechociaż na tym etapie moge wszystko jeszcze zmienić przesunąć okno drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.09.2016 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 I taki projekt koniecznie trzeba wrzucić na forum do "odchudzenia" . Chyba, że ktoś tak chce i lubi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anakonda35 27.09.2016 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 I taki projekt koniecznie trzeba wrzucić na forum do "odchudzenia" Dlatego fotki wrzucilam i baaardzo chętnie poslucham innych rad Na poprzedniej stronie sa dwie moje wizualizacje. Jedna z drewnem, jako główna łazienka i czarno- biała, gościnna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glx 27.09.2016 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 (edytowane) sedes w linii umywalek a pralka we wnęce po sedesie. ta wneka ma 36cm. Dlaczego tak byłoby lepiej? Dałam pralke obok umywalek, zeby wszystko przykryć jednym blatem. Czyli lepiej jest jak plytki nie sa do sufitu czy w ogole jak jest ściana łysa? Edytowane 27 Września 2016 przez glx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elektryk84 27.09.2016 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 Witam! Na początek chciałbym się przywitać. Jestem nowy na forum. Mam pytanie jakim programem robicie takie fajne projekty łazienek i skąd pozyskać taki program ponieważ muszę zaaranżować łazienkę i nie mam na chwilę obecną pojęcia co i jak. Łazienka ma ok8m2 wymiar to 386x222 i chce tam upchnąć wanne prysznic pralkę umywalke. na krótszym boku po przeciwnych stronach są okno i drzwi. Chce zrobić aranżacje ponieważ po niedzieli muszę rozmieścić rury kanalizacyjne przed chudziakiem i nie chce później wszystkiego poprawiać. Za wszelką okazaną pomoc z góry dzięki!! Ja używam Sketchup oraz V-Ray do renderowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.09.2016 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 ta wneka ma 36cm. Dlaczego tak byłoby lepiej? Dałam pralke obok umywalek, zeby wszystko przykryć jednym blatem. Czyli lepiej jest jak płytki nie sa do sufitu czy w ogóle jak jest ściana łysa? Kwestia co ci się podoba. Teraz z łazienek robi się bardziej salony kąpielowe i w takich pasują obrazy na ścianach, dekoracje, które lepiej wyglądają na tle ściany niż płytek. Poza tym jest taniej. *** Można byłoby dać węższą pralkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimarr 27.09.2016 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 Może i się rozpędziłem z tą aranżacją miałem na myśli chociaż pomoc w rozmieszczeniu sprzętów łazienkowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 27.09.2016 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 (edytowane) Dziękuję za sugestie. Zależy mi na "przestronności", dlatego prysznic oddzielony jest szybą a nie ścianką. Nad blatem i wc jest lusto, także nie bardzo mam możliwość zamontowania tam szafki. Pomyślałam by zrobić ukryte szafki na clik (pod płytkami) nad lustrem, na ścianie z wc, ale nie wiem czy wtedy lustra nie skrócić do obudowy wc - na ten moment jest do szyby prysznica. Ściana przy wannie, wydaje mi sie jakaś pusta, co myślicie o takim rozwiązaniu? [ATTACH=CONFIG]368454[/ATTACH] Elfir chodziło o to, aby szyba prysznicowa zaczynała się nie od ściany lecz od krawędzi szafki/zabudowy stelaza (czyli ok. 20cm od ściany). Półka przy wannie. To dobry pomysł, jeśli taka przeróbka nie zawęzi przejścia. Ściana nad wanną. Jeśłi to ona ma być punktem centralnym w łazience, to można ją tak ozdobić. Wówczas znikają ozdobniki ze ściany pomiędzy prysznicem i wanną (tak jak wcześniej zaznaczyła Elfir, jest to dobre miejsce na wieszaki na ręczniki). Płytki białe do sufitu mogą być, ale trzeba dobrać fugę w idealnym do nich odcieniu, lub wybrać tzw. płytki bezfugowe. Ja bym nie wyróżniała stelaża wc, bo nie jest to najważniejsze i najpiekniejsze miejsce w łazience, które należy podkreślać Ale jeśli bardzo chcesz, to można to zostawić, za to pod prysznicem zamienić płytki drewnopodobne na białe. No i jeśli wyróżniasz stelaż wc, to można to zrobić z większym rozmachem rozbudowując go o boczne i górne płytkie szafki. Coś takiego jak na tym krzywym rysunku (pod prysznicem biała płytka podstawowa, ewentualnie można kontynuować poziomy czarny pas znad umywalki) Aby zwiększyć ilość miejsca na przechowywanie, można dać szafkę stojącą zamiast podwieszanej. Chyba, że ktoś tak chce i lubi. Racja Edytowane 27 Września 2016 przez moniss rysunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 27.09.2016 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 Poniżej umieszczam rzut łazienki. okno od podłogi ma 85cm i 100cm szerokiechociaż na tym etapie moge wszystko jeszcze zmienić przesunąć okno drzwi. [ATTACH=CONFIG]368574[/ATTACH] Pomożemy rozmieścić sprzęty, ale napisz co chcesz tam mieć. Łazienka ma wymiary 214 na 386cm. A jakiej szer. mają być drzwi? Okno zaczyna się 85cm nad podłogą i ma być szer. na 100cm, tak? Program PRO100 jest dostępny w darmowej wersji demo na sieci. Warto już go ściągnać i zacząć obłaskawiać Jak już się wie, gdzie co znaleźć, to jest to naprawdę fajna zabawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.09.2016 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 ściana przy pralce czarna jak obudowa geberita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anakonda35 27.09.2016 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 Bardzo, bardzo dziekuję za rady i opinię Elfir chodziło o to, aby szyba prysznicowa zaczynała się nie od ściany lecz od krawędzi szafki/zabudowy stelaza (czyli ok. 20cm od ściany). Aaaaa, chyba podświadomie przyjęłam tę sugestię, bo zaznaczyłam sobie, że by było dokładnie tak jak teraz piszesz. Wtedy od strony kąpielowej mam półeczki na kosmetyki, a od wc, na szczotę i papier Półka przy wannie. To dobry pomysł, jeśli taka przeróbka nie zawęzi przejścia. Cenna uwagą, musze obliczyć jakby to wyglądało, by miało sens Ściana nad wanną. Jeśłi to ona ma być punktem centralnym w łazience, to można ją tak ozdobić. Wówczas znikają ozdobniki ze ściany pomiędzy prysznicem i wanną (tak jak wcześniej zaznaczyła Elfir, jest to dobre miejsce na wieszaki na ręczniki). W sensie, że płytki gładkie a nie z decorem tak jak jest teraz? Wieszak tam będzie zdecydowanie, nie zaznaczony faktycznie na wizualizacji. Płytki białe do sufitu mogą być, ale trzeba dobrać fugę w idealnym do nich odcieniu, lub wybrać tzw. płytki bezfugowe. Ja bym nie wyróżniała stelaża wc, bo nie jest to najważniejsze i najpiekniejsze miejsce w łazience, które należy podkreślać Ale jeśli bardzo chcesz, to można to zostawić, za to pod prysznicem zamienić płytki drewnopodobne na białe. No i jeśli wyróżniasz stelaż wc, to można to zrobić z większym rozmachem rozbudowując go o boczne i górne płytkie szafki. Coś takiego jak na tym krzywym rysunku [ATTACH=CONFIG]368633[/ATTACH] (pod prysznicem biała płytka podstawowa, ewentualnie można kontynuować poziomy czarny pas znad umywalki) [ATTACH=CONFIG]368634[/ATTACH] Aby zwiększyć ilość miejsca na przechowywanie, można dać szafkę stojącą zamiast podwieszanej. Szafka zdecydowanie do podlogi bedzie Grzejnik tez planuje wymienic na ciemny grafit. Co do stelaza, to chcialam jakis akcent hm kolorystyczny, ze tak to ujmę Sciana przy wannie jest taka mega pusta, wiec cos tam bym chciała dać. Trochę się jednak boje, że jak dam ściane przy wc czarna a pod prysznicem białą to bedzie tu za ciemno a tu znow nijako Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimarr 27.09.2016 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 Pomożemy rozmieścić sprzęty, ale napisz co chcesz tam mieć. Łazienka ma wymiary 214 na 386cm. A jakiej szer. mają być drzwi? Okno zaczyna się 85cm nad podłogą i ma być szer. na 100cm, tak? Program PRO100 jest dostępny w darmowej wersji demo na sieci. Warto już go ściągnać i zacząć obłaskawiać Jak już się wie, gdzie co znaleźć, to jest to naprawdę fajna zabawa Tak rozmiary sie zgadzają drzwi w projekcie są 90. chociaż na tym etapie moge zmienić zarówno i rozmiar drzwi jak i okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimarr 27.09.2016 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 Pomożemy rozmieścić sprzęty, ale napisz co chcesz tam mieć. Łazienka ma wymiary 214 na 386cm. A jakiej szer. mają być drzwi? Okno zaczyna się 85cm nad podłogą i ma być szer. na 100cm, tak? Program PRO100 jest dostępny w darmowej wersji demo na sieci. Warto już go ściągnać i zacząć obłaskawiać Jak już się wie, gdzie co znaleźć, to jest to naprawdę fajna zabawa Zapomniałem dodać sprzety to pralka, umywalka, wanna, prysznic (bez brodzika raczej bo mam już dość brodzików, mysłem o takim 80x120 lub 90x120) i wc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.09.2016 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 anakonda - a gdybyś nad wanną płytki zrobiła do czarnej linii płytek z rysunku moniss a nad wanną dwa obrazy? Byłoby bardziej salonowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts