indiii 12.12.2016 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2016 Czy mozecie mi pomoc w kwestii jak to pomiescic i czy da sie z tego korzystac? mam w projekcie toalete 200/90 ale jednak chcialbym tam na sile wcisnac prysznic. moge przesunac sciane i zrobic 200/100-110 pytanie brzmi czy w tak malej lazience zmieszcze to wszystko? drzwi moge przestawiac po szerokosci ale najlepiej jak beda najblizej sciany. prysznic po drugiej stronie - jakis prosty typu drzwi tylko i kafle, nie kabina. i na wprost wejscia muszla i mikro umywalka przy wejsciu na scianie. umywalka 25/40 do obmycia rak starczy. szkic bez szalu ale powinno obrazuje rozklad czy mozecie sie wypowiedziec czy to sie da tak zrobic? to lazienka dodatkowa. prysznic chce poniewaz obawiam sie ze jak 2 corki beda lecialy do szkoly i moze matka do pracy to bedzie szal . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejka2 13.12.2016 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2016 (edytowane) indiii, jeżeli masz tylko jedną łazienkę, to druga nawet mała, na pewno się przyda. Też robiłam podobne "kombinacje" i udało mi się stworzyć łazienkę o wymiarach 115x215. Kibelek mam krótszy niż standardowy (stelaż jest wkuty w ścianę) i całkiem przyjemna szafka ze zlewem też się zmieściła + grzejnik łazienkowy. Jeżeli na prysznic przeznaczysz 110x80, to zostanie Ci jeszcze 110x120 na toaletę i zlew. Nie chcesz mieć żadnego grzejnika? Tylko może nie rób drzwi blisko ściany (zrób je też węższe, ja ma 70), bo gdzie dasz zlew? Drzwi w prysznicu możesz dać rozsuwane. Edytowane 14 Grudnia 2016 przez Maciejka2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
indiii 13.12.2016 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2016 buduje parterowke, jest jedna glowna lazienka i miala byc toaleta . jednak chce zrobic z tego lazienke. w sumie moge dac stelaz w sciane-chyba. musze to konstrukcyjnie sprawdzic.rozpatruje tez opcje ze to toaleta z prysznicem bez drzwi, kotary ani nic . i wtedy bylby spust czy jak to sie nazywa w podlodze/ogrzewanie tego podlogowka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejka2 14.12.2016 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2016 indiii, też mam parterówkę i też w projekcie miałam tylko jedną łazienkę plus toaleta. Zaraz nas moderator prześwięci, bo to jest wątek do pokazywania gotowych łazienek. Na wątku projektowym wklejam Ci plan mojej : http://forum.muratordom.pl/showthread.php?239048-Projektowanie-%C5%82azienki/page463 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejka2 14.12.2016 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2016 (edytowane) Plan małej łazienki dla indiii, wymiary 215x115 (po ułożeniu płytek). Proporcje nie są zachowane, bo to był plan dla szklarza. Szafka ze zlewem w rzeczywistości ma 31x45. Edytowane 14 Grudnia 2016 przez Maciejka2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
indiii 14.12.2016 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2016 (edytowane) dzieki Maciejka2 za dobry watek:) tak tylko tutaj jest inaczej wejscie. czy wystarczy tyle miejsca by swobodnie przejsc obok muszli do prysznica?ja bym moze zrobil wezsza 100 zamiast 115 moze tylko wejscie bylo by na wprost muszli.dalbym ja na max pod sciane lewa z mojego rysunku, prysznic po prawej na cala szerokosc.umywalka... ile potrzeba minimum miejsca wokol muszli by swobodnie z niej korzystac? Edytowane 14 Grudnia 2016 przez indiii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejka2 16.12.2016 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2016 Indiii, bok 20cm, przód min. 60cm. Ktoś juz gdzieś to tu pisał. Tomkowa, ma wejście do małej łazienki zlokalizowane jak u ciebie. Podejrzyj sobie jej łazienki, bo są śliczne i naprawdę warto. Może coś cię zainspiruje. Ja mam właśnie taką miskę jak ona, czyli Vitra S50 krótka 48cm O moich dylematach łazienkowych możesz sobie poczytać od strony 442 tegoż wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
email9 19.12.2016 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 Dostałem dzisiaj projekt swojej łazienki i chiałbym poznać waszą opinię, jak wam się podoba co ewentualnie byście poprawili/zmienili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
email9 19.12.2016 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 Cd. zdjęć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.12.2016 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 projekt ze sklepu sprzedającego płytki? Pralka nie w zabudowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
email9 20.12.2016 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2016 Tak, ze sklepu.Pralka będzie w zabudowie, tutaj na projekcie tylko tak wstawiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.12.2016 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2016 Sklepom zależy na sprzedaniu największej ilości płytek i maksymalnej ilości dekorów - bo na tym zarabia. Dlatego, gdyby mogli, to w projekcie wypłytkowaliby nawet sufit Czy uważasz, że najbardziej podkreślonym ozdobnymi płytkami miejscem w łazience powinien być sedes? Czy, jeśli pralka ma być obudowana, jest sens płytkować ścianę za nią? Wrzuć rzut wnętrza z wymiarami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
email9 20.12.2016 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2016 Zamieszczam rzuty zewszystkimi wymiarami: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejka2 23.12.2016 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2016 email, jak dla mnie to za dużo się dzieje w Twoim projekcie. Z mozaiki całkiem bym zrezygnowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.12.2016 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2016 przed świętami nie bardzo mam czas na rysowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
email9 26.12.2016 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2016 email, jak dla mnie to za dużo się dzieje w Twoim projekcie. Z mozaiki całkiem bym zrezygnowała. Czym proponujesz zabudować wannę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 27.12.2016 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 email9, proponuję zrezygnować z mozaiki, zrezygnować z płytek drewnopodobnych, ściany jednolite jasne, a na podłodze płytki, które na projekcie są na obudowie wc (o ile się nadają na podłogę) Zupełnie inaczej rozwiązałabym też część kąpielową, czyli połączenie wanny i prysznica. Masz bardzo dużą łazienkę i aż szkoda marnować tyle miejsca na półokrągłą niewygodną kabinę prysznicową, skoro swobodnie zmieściłaby się tam duża prostokątna. Rozumiem, że wszystkie wyjścia są już zrobione i poszczególnych elementów nie da się przenieść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
email9 27.12.2016 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 Mówicie zrezygnować z mozaiki, to czym obudować wannę? Tymi płytkami co na ścianie? Te płytki co są nawc nie nadają się na podłogę bo są wypukłe. Rozważam kabinę prostokątną taką 90x120 jak myślicię taka będzie wygodniejsza? Orientujecie się może czy są takie otwierane po tym krótszym boku, czy wszystko będzie po dłuższym?Wyjścia są już wszystkie porobione i tego już niezmienimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejka2 29.12.2016 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 email9, czy ja dobrze policzyłam, czy masz w projekcie 6 różnych płytek? Nie chcę za bardzo udzielać rad, skoro sama jestem amatorem obecnie wykończającym się, ale zrezygnuj może z 3 płytek, w tym z dwóch pośród mozaiki, drewnopodobnych i wypukłych. Jeżeli wanna półokrągła, to faktycznie mozaika będzie ok do obudowy. Ewentualnie możesz dać wannę z panelem. Tylko dla mnie jest tam tak jakoś mało miejsca na przejście . Ściana z oknem ma ma 2,34? To teraz 2,34 minus kabina minus krótszy bok wanny = przejście. A myślałaś nad wanną prostokątną? Kabina 120x90 jest jak najbardziej wygodna i są takie z otwieranym krótszym bokiem, tylko czy chcesz otwierać drzwi na grzejnik? Może tutaj coś Ci się spodoba: http://www.lazienka-rea.com.pl/kabina-prysznicowa-whistler-id-2539.html lub tutaj https://www.radaway.pl/kategoria/espera-kdj/ , Zadzwoń może do lokalnego dobrego szklarza i zapytaj go o wycenę takiej kabiny. Tak sobie pomyślałam, że najpierw rozplanuj sobie sprzęt jaki i gdzie, a potem dopiero płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makofska 15.01.2017 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 czesc, potrzebuję porady, więc mam nadzieję, że ktoś tu jeszcze zagląda. właśnie robimy projekt indywidualny domu i jesteśmy na etapie ustalania wymiarów poszczególnych pomieszczeń. wspólnie z mężem mamy dość mocno sprecyzowane oczekiwania co do tego pomieszczenia (wanna 180 cm, prysznic typu walk in bez szyby, umywalka z szerszym blatem 120 cm, lustro z przodu i boku (żeby móc się przejrzeć z różnych stron:cool:). w załączeniu przesyłam zrzuty, jak to miałoby wyglądać. z góry przeprasza za jakość i wygląd, ale na ten moment kolory i meble są przykładowe/przypadkowe. mam program PRO100 i tworzę "projekty", żeby zobaczyć, czy przedmioty, które chcielibyśmy umieścić faktycznie się zmieszczą. wymiary łazienki to 3,5x2,1- czy wystarczą? wszelkie porady mile widziane dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts