stellina 15.01.2017 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Cześć Makofoska, duży ten prysznic, jeśli dobrze widzę to jest 140x92 cm i do tych wymiarów łazienki moim zdaniem bez szyb będzie ją przytłaczał. A może zróbcie tą ściankę naprzeciwko wejścia z luksferów, aby nabrał lekkości. Reszta jak dla mnie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makofska 15.01.2017 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 dziękuję za komentarz:) jeśli chodzi o prysznic, to on jeszcze parę centymetrów zgubi - tynki, płytki. dzięki za poradę z lusferami, może być rozwiazaniem zamiast szyby, której unikam.. z drugiej strony jak te płytki będą w kolorze płytek w innych częściach łazienki, to też myślisz, że może przytłaczać? jeszcze odnośnie tego dłuższego wymiaru - 140 cm - tak dlugość jest takim zabezpieczeniem, żeby woda spod prysznica na wlatywała do pomieszczenia (+odpływ liniowy). masz stellina może jakieś doświadczenia, czy to wystarczające zabezpieczenie? albo ktoś inny? o co należy zadbać jak kabina nie ma drzwi i brodzika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stellina 15.01.2017 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 dziękuję za komentarz:) jeśli chodzi o prysznic, to on jeszcze parę centymetrów zgubi - tynki, płytki. dzięki za poradę z lusferami, może być rozwiazaniem zamiast szyby, której unikam.. z drugiej strony jak te płytki będą w kolorze płytek w innych częściach łazienki, to też myślisz, że może przytłaczać? jeszcze odnośnie tego dłuższego wymiaru - 140 cm - tak dlugość jest takim zabezpieczeniem, żeby woda spod prysznica na wlatywała do pomieszczenia (+odpływ liniowy). masz stellina może jakieś doświadczenia, czy to wystarczające zabezpieczenie? albo ktoś inny? o co należy zadbać jak kabina nie ma drzwi i brodzika? Jeśli będą jaśniutkie to pewnie efekt będzie lepszy. Mam jeszcze jedną radę, nie rób płytek do na wysokości całej ściany w łazience, w prysznicu ok, ale poza postaraj się je ograniczyć do minimum. Po pierwsze to niepotrzebne koszty, a po drugie ładnie to nie wygląda. Nie mam doświadczenia z takim prysznicem, ale przygotuj się na ciągłe sprzątanie po każdym użyciu. Woda przy tak dużym prysznicu i tak będzie chlapać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.01.2017 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 ja mam brodzik jakieś 120 cmx100 cm ukryty za ścianką. Mam zasłonkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makofska 16.01.2017 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Jeśli będą jaśniutkie to pewnie efekt będzie lepszy. Mam jeszcze jedną radę, nie rób płytek do na wysokości całej ściany w łazience, w prysznicu ok, ale poza postaraj się je ograniczyć do minimum. Po pierwsze to niepotrzebne koszty, a po drugie ładnie to nie wygląda. Nie mam doświadczenia z takim prysznicem, ale przygotuj się na ciągłe sprzątanie po każdym użyciu. Woda przy tak dużym prysznicu i tak będzie chlapać. masz rację z tymi płytkami, na całości nie ma co ich robić trochę mnie zmartwiłaś z tym prysznicem... nie wiem, jak to zweryfikować, czy i jak mocno będzie chlapać, i jak minimalizować to ryzyko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makofska 16.01.2017 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 ja mam brodzik jakieś 120 cmx100 cm ukryty za ścianką. Mam zasłonkę. cześć Elfir, a mogłabyś pokazać jakieś zdjęcia, jak masz to wykonane? może być na priv. napisz też proszę, jak oceniasz to rozwiązanie? czy zasłonkę masz ze względu na chlapanie, czy z innych względów? a czy mogłabyś jeszcze spojrzeć na te dwa rzuty mojego projektów kilka postów wyżej? jak go oceniasz? jakieś wskazówki? dzięki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.01.2017 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 (edytowane) zasłonkę mam ze względu na chlapanie i ze względu na to, że nie chce mi się myć szklanych drzwi. tak to wygląda na planie: a tak w realu: to łazienka na parterze, gdzie musieliśmy zrobić próg w prysznicu, ze względu na zbyt cienką warstwę posadzki. Wejście do prysznica ma 70 cm. U ciebie jest ciaśniej i obawiam się, że będzie niewygodnie. Edytowane 16 Stycznia 2017 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makofska 16.01.2017 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 zasłonkę mam ze względu na chlapanie i ze względu na to, że nie chce mi się myć szklanych drzwi. tak to wygląda na planie: a tak w realu: to łazienka na parterze, gdzie musieliśmy zrobić próg w prysznicu, ze względu na zbyt cienką warstwę posadzki. Wejście do prysznica ma 70 cm. U ciebie jest ciaśniej i obawiam się, że będzie niewygodnie. a te 70 cm u Ciebie to jest tak raczej byś powiedziała "na styk", czy dość swobodnie? hm, nie wiem, czemu nie wyświetlaja mi sie Twoje zdjęcia? wiesz moze czemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.01.2017 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 70 cm jest ok. Da się wjechać wózkiem inwalidzkim (okoliczności zmusiły). Zdjęcia - nie mam pojęcia dlaczego się nie wyświetlają. u mnie jest ok.tu link bezpośredni: https://images84.fotosik.pl/294/1126b2cdf3515bda.jpg https://images82.fotosik.pl/295/efd156bf5861bac6gen.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makofska 16.01.2017 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 teraz widzę dziękuję, a powiedz mi proszę, jakbyś zrobiła test i nie zasłoniła zasłonki to bardzo by nachlapało do środka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.01.2017 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Woda rozpryskuje się o ciało osoby stojącej przed natryskiem. A nie stoi się przecież pod samą ścianą, tylko jakieś 50-60 cm od niej. I u mnie wypada to już na wysokości otworu wejściowego pod prysznic. Bez zasłonki podłoga byłaby zachlapana.Mniej pryska za to na ścianę za plecami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stellina 17.01.2017 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 masz rację z tymi płytkami, na całości nie ma co ich robić trochę mnie zmartwiłaś z tym prysznicem... nie wiem, jak to zweryfikować, czy i jak mocno będzie chlapać, i jak minimalizować to ryzyko Wyjścia są 2: albo szyba, albo zasłonka a jak nie to mop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 17.01.2017 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 właśnie robimy projekt indywidualny domu i jesteśmy na etapie ustalania wymiarów poszczególnych pomieszczeń(...) wymiary łazienki to 3,5x2,1- czy wystarczą? wszelkie porady mile widziane dziękuję. Skoro dom dopiero w fazie projektowania to może dałoby się zmienić kształt łazienki, wygospodarować jakąś wnękę na prysznic - przydałby się rzut całości. W prostokącie 350x210cm może tak: 1) Między umywalką a siedziskiem jest wnęka z szafką otwieraną w górnej części nad blatem (lustrzane drzwiczki) ale może lepszy były słupek otwierany całkowicie od strony przejścia pod prysznic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aras86 18.01.2017 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Hej, zrobiłem sobie wizualizacje łazienki, natomiast mam problem z wyborem płytek (chodzi mi o wybór konkretnych modeli). Chciałbym abyście doradzili i ewentualnie ocenili: - płytki drewnopodobne w kolorze dębu, - grafit nad stelażem WC w kolorze "betonu"/ "cementu" - mam problem z białym, bo nie wiem czy połysk czy mat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.01.2017 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 ja bym to wc zabudowała od ściany do ściany wnęki i grafitowe płytki.Chcesz płytkować wszystko po sufit?Szafka pod umywalką ma być w połysku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aras86 19.01.2017 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 (edytowane) Raczej będę płytkować do sufitu, jedynie powyżej lustra biała farba. Szafka ma być w białym połysku. Chciałem użyć białego, żeby powiększyć optycznie łazienkę, natomiast ściana przy drzwiach będzie malowana farbą ale nie wiem też czy to dobry pomysł.Jescze mam pytanie odnośnie rozmiaru, planuje 30x60, myślicie, że to dobry pomysł? Edytowane 19 Stycznia 2017 przez aras86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta_poz 21.01.2017 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 Witam! Proszę o sugestie na temat tej łazienki. Łazienka na poddaszu skos nad wanną. Na projekcie póki co przypadkowe kolory płytek. Myślę o podłodze w płytkach imitujących drewno, ściany białe płytki - być może z fakturą i jakiś kontrastujący kolor: obudowa wanny, ściana nad umywalkami, toaleta i prysznic. Jakieś sugestie co do rozmieszczenia i kolorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 21.01.2017 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 (edytowane) Za dużo szaf i szafek w zbyt wyeksponowanych miejscach - jeśli potrzebujesz miejsca na przechowywanie to może wydziel jakiś schowek. Przykładowo (bo nie wiem jaki ten skos) i na szybko: 1) 2) 3) Edytowane 21 Stycznia 2017 przez alicyja dodane propozycje 2 i 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta_poz 21.01.2017 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 Za dużo szaf i szafek w zbyt wyeksponowanych miejscach - jeśli potrzebujesz miejsca na przechowywanie to może wydziel jakiś schowek. Przykładowo (bo nie wiem jaki ten skos) i na szybko: Ciekawa propozycja ale przyłącza są już wykonane. Czyli układ taki musi pozostać. Faktycznie może z szafek przy wc warto zrezygnować. Szafa przy wejściu chciałabym żeby została - głębokość około 40 cm, drzwi szafy- białe w połysku tak by stanowiły jednolita powierzchnię nie rzucającą się w oczy. Które elementy najlepiej wyeksponować? wanna umywalki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 21.01.2017 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 Skoro dom dopiero w fazie projektowania to może dałoby się zmienić kształt łazienki, wygospodarować jakąś wnękę na prysznic - przydałby się rzut całości. W prostokącie 350x210cm może tak: 1) Między umywalką a siedziskiem jest wnęka z szafką otwieraną w górnej części nad blatem (lustrzane drzwiczki) ale może lepszy były słupek otwierany całkowicie od strony przejścia pod prysznic. makofska, koniecznie zrób, jak radzi alicyja, bo to świetna propozycja Dwie ściany na środku łazienki, jak planowałaś, to niezbyt szczęśliwy pomysł. Szyb w prysznicu nie ma co się bać, gorsze są fugi w płytkach, które żółkną lub ciemnieją od wody i płynów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts