Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

mea a kolorystycznie do dołu, która bardziej by Ci pasowała (tę mała masz chyba na dole)

kolorystycznie chyba szara ale za to bardzo podoba mi sie ta lorena szara do gornej lazienki a dwie szar to juz o jedna za duzo :) poza tym bardzo spodobal mi sie ten kwiatowy motyw w malej zielonej lazience ... druga rzecz to w takiej malej ciemnej przestrzeni ciemne plytki robia jakis taki dziwny efekt ... tak jest ponuro ...

tak z glazury ... z primo babka nawet nie dzwonila ... nie wiem czemu

a byli na pomiarze ? moje łazienki obie już są gotowe - dostałam na @ byłam na poprawkach i poprawione już gotowe, jeszcze tylko debatuje w swoim dzienniku nad tą turkusową bo dośc odważna jest, ale biało czarną już klapnęłam

Mam identyczny ciąg kibelek+umywalka+wanna, z tym że ja mam na tej ścianie 230, ale bez problemu mogłoby być 10 cm mniej, więc nie powinnaś czuć ciasnoty, chyba, że wypakujesz wielgaśną umywalkę.

Natomiast nie rozumiem, po co ci wanna 130, nie lepiej zrobić duży prysznic ew z głębszym brodzikiem?

mea ale te płytki szare to inne modele w każdej z łazienek? może niech zrobia jeszcze jedna propozycję szarej na dół z tymi szarymi co z dużej łazienki, może wyjdzie "jaśniej", może zrobić jaśniej w obrębie kabiny prysznicowej?

no wlasnie dzis mi pani jeszcze ta propozycje zrobila ... nie do konca tak jak chcialam ale jest ok

http://foto0.m.onet.pl/_m/fa4c19d51d199e711012c5acf356ef04,10,19,0.jpg

http://foto2.m.onet.pl/_m/dd42ce419452270a51cff2c145a8ab42,10,19,0.jpg

http://foto1.m.onet.pl/_m/13ba405b22a7f46dcb0f0c227a9b4e91,10,19,0.jpg

moim zdaniem to jest troche lepsze ... mniej mroczne ... trzeba by to tylko rozjasnic troche za pomoca dodatkow ... dywanik, reczniki np czerwone, albo soczysta zielen ...

Kurczę, nigdy nie używałam wanny 130, ale dla dorosłego człowieka to niezbyt komfortowe. Mam wrażenie, że to tak jak jazda maluchem - kolanami uszy zatykasz :D:D:D

Duś ma rację, może właśnie wanna z funkcją prysznica? Chociaż dobrze rozumiem Cię w kwestii prysznica bez brodzika. Ja na razie rozpaczam, bo okazało się, że u mnie się nie da - głupia rura od kibla będzie mi szła dołem i zepsuje zupełnie efekt bezbrodzikowy..

Kurczę, nigdy nie używałam wanny 130, ale dla dorosłego człowieka to niezbyt komfortowe. Mam wrażenie, że to tak jak jazda maluchem - kolanami uszy zatykasz :D:D:D

Duś ma rację, może właśnie wanna z funkcją prysznica? ...

Wiam wszystkich urządzających swoje łazienki :)

Mnie czeka w przyszłości taka wanna - szerokość łazienki to 140cm. Ale, skoro planuję "przemeblować" łazienkę, to muszę się z tym pogodzić - choć nie ukrywam, że nie jestem z tego powodu zbytnio zadowolona. Na prysznic również nie mam miejsca - ta moja łazienka to gługa kicha. jednak znalazłam już pewne rozwiązanie - kabina nawannowa - coś, o czym wspomniałą Duś :)

Kochani, gryzę się od pewnego czasu z moją łazienką. Nie nazwę tego nawet projektem, co najwyżej szkicem, ale pomyślałam sobie, że opinia osób łazienkowo doświadczonych pomoże mi coś konstruktywnego opracować. Do rzeczy:

http://img546.imageshack.us/img546/658/azienkad.jpg

Tak wyglądać będzie moja łazienka. Dodam, że wg tego planu przy wannie po prawej ma się znaleźć 60-cm słupek na zamkniętą szafkę z pralką, suszarką i detergentami.

Niestety, nie wiem, gdzie wsadzić prysznic (bezbrodzikowy). Wydawało mi się logiczne, że jak sobie kibelek przesunę w stronę umywalki, to zrobi się miejsce na prysznic. Niestety, po ścianie będzie szła rura do kibelka, częściowo w ścianie, ale tylko częściowo. A to psuje mi wizję mojego bezbrodzikowego prysznica.

Może ktoś z Was ma pomysł, jak to wszystko poprzestawiać?

Łazienka ma prawie 7m2 - boję się efektu porozstawiania po kątach całego dobytku i utworzenia na środku pustki :)

wyanna,:)

mnie się wydaje, że możesz spokojnie przesunąć miskę wc w prawo. Całą tą ścianę z geberitem zabudować i za nią ukryć wszelkie rury. Zobacz na rysunku: ta kreskowana ściana ukryłaby te rury;)

http://foto3.m.onet.pl/_m/0ae98aa678b635347927d77d3d52fcfb,21,19,0.jpg

wyanna,:)

mnie się wydaje, że możesz spokojnie przesunąć miskę wc w prawo. Całą tą ścianę z geberitem zabudować i za nią ukryć wszelkie rury. Zobacz na rysunku: ta kreskowana ściana ukryłaby te rury;)

Rany boskie! Tyle się naoglądałam podobnych rozwiązań i do głowy mi nie przyszło! Nie ma to jak z mądrzejszym "pogadać". Dziękuję ci, Magdo!

Ja się zafiksowałam na przestawianki i ciągle mi coś nie pasowało, zazwyczaj nie miałam gdzie kibelka postawić :)

To fakt, takie kabiny pasują tylko do wybranych modeli. Dlatego, również jak Ty, pomyślałam o szybie - są efektowniejsze. Tylko, że... szyby można się szybko i przypadkowo "pozbyć" - to raz, a dwa - szyba jest zbyt przezroczysta. Chociaż, brałam już pod uwagę szybę hartowaną (dającą wrażenie przymrożonej) lub cosik na nią nakleić. Ale, czy taka zasłona z szyby byłaby tańsza od kabiny? Hm... takie szyby są drogowe

Wyanna, na moje oko, rozwiązanie podane przez Magdę jest lepsze niż to, co jest w projekcie. Poza tym, jakoś nie widzę prysznica między kibelkiem a umywalką. A "kreskowana ściana" nie musi być po całości do samego sufitu - tę niższą jej część można potraktować jako półeczkę. :)