Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam,

Uprzejmie prosze o pomoc w projekcie łazienki.

697f3b5f34583b3cgen.jpg

Nie wiem czy to mozliwe ale chcialbym zmiescic wanne na 1 z bokow 160-170cm dlugosci, kibelek, prysznic z odplywem liniowym i pralke. Jak to zrobic aby mialo to rece i nogi. Z pralki moge zrezygnowac i przeniesc ja do pomieszczenia obok ale wolalbym w lazience.

Dziekuje i pozdrawiam

Edytowane przez skaarj

Witam,

Uprzejmie prosze o pomoc w projekcie łazienki.

Nie wiem czy to mozliwe ale chcialbym zmiescic wanne na 1 z bokow 160-170cm dlugosci, kibelek, prysznic z odplywem liniowym i pralke. Jak to zrobic aby mialo to rece i nogi. Z pralki moge zrezygnowac i przeniesc ja do pomieszczenia obok ale wolalbym w lazience.

Dziekuje i pozdrawiam

skaarj.jpg

Dziekuje Pani bardzo:)

A mam jeszcze pytanie, bo w sumie sa 2 lazienki i moze jak pokaze 2 rzuty to bedzie wygodniej i latwiej to rozplanowac. Odnosnie 1 lazienki, czy taki uklad bedzie w miare komfortowy, czy lepiej zrezygnowac z pralki i przeniesc ja na gorna lazienke ? Nie lubie scisku.

Odnosnie dolu to pasuje mi uklad wanna+prysznic oraz umywalka+wc. Nawet zastanawialem sie, zeby prysznic byl z 1 strony, wanna z 2, a wc obok umywalki. W gornej to chcialbym zmiescic tam duza wanne narozna (2 osobowa), nie wiem czy jest sens pakowania drugiego prysznica. Prosze o rade jak to w miare sensownie rozplanowac ale zeby bylo troche przestrzeni. Ilosc osob 2, w przyszlosci moze 3. Dziekuje i pozdrawiam

https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/8013d6cbbf43c09b

Edytowane przez skaarj

Sypialnie sa na gorze, zalaczam rzuty jesli beda pomocne.

https://www.fotosik.pl/zdjecie/cc2173e4d39a8469

https://www.fotosik.pl/zdjecie/d50231d0d279e37d

Nie otwierają mi się na tyle wyraźne obrazki, abym mogła zobaczyć co to są za pomieszczenia (te nie umeblowane)

• 2 weeks później...

Witam,

1. wiekszy pokoj silownia, mniejszy graciarnia albo cos ala garderoba/pralnia + piec we wnece, rodzielacz do pologowki

2. wiekszy pokoj sypialniany, mniejszy pralnio graciarnia + piec we wnece/rodzielacz do pologowki

3. wiekszy pokoj sypialniany, mniejszy silownia + piec we wnece/rodzielacz do pologowki

kuchnia otwarta na salon, srodkowa wneka z szafa bedzie po drugiej stronie.

jeszcze nie wiem ale nad czyms takim myslalem

Edytowane przez skaarj

skaarj, a nie lepiej mieć sypialnie na dole? Z mojego doświadczenia wynika, że mieszkanie na parterze jest wygodniejsze. A siłownię bym umieściła na górze - wchodzenie/wbieganie po schodach byłoby dobrą rozgrzewką ;)

skaarj.jpg skaarj_łazienka.jpg

Jeśli mały pokoik przy łazience będzie pomieszczeniem gospodarczym (czysteogrzewanie, CWU) to można tam też zrobić pralnię/suszarnię/prasowalnię, a nawet wstawić dodatkowe szafy na garderobę. A w łazience już nie musiałaby stać pralka.

I jeszcze jedno pytanie.

Czy ten dom jest dopiero na papierze, w trakcie budowy, wybudowany, a może to rozbudowa już istniejącego? Jeśli tylko na papierze, to ja bym tam zrobiła ogromną ilość zmian, co z pewnością by się wiązało ze zmianą projektu. Przynajmniej tak uważam mając te kilka informacji, które podałeś.

Edytowane przez moniss

• 2 weeks później...

A może warto podzielić łazienki i jedną zrobić bardziej techniczną (pralka, suszarka, prysznic) a z drugą bardziej komfortową (małe domowe SPA z dużą wanną, lustrem, wygodną toaletką)? Podział ról pomieszczeń zależy w dużej mierze od ilości domowników ich stylu życia i potrzeb a także od rozkładu pomieszczeń i realnych możliwości.

Pozdrawiam serdecznie,

E-rzecznik FFiL Śnieżka

• 3 weeks później...