wyanna 05.06.2011 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 grzebiuszka, nie jestem przekonana do tych pasów - nad wanną masz w poziomi, przy lustrze w pionie, przy kibelku węższy w pionie i do tego pojedyncze kwadraty. jakoś mi to nie gra. Masz możliwość zamiany miejscami blatu z pralką i umywalki? Może przerzucić pralkę na tę drugą stronę i zrobić tam większą zamykaną szafkę, na detergenty, kosz na brudy, ręczniki itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 06.06.2011 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Niestety nie, taki układ sprzętów musi już zostać :/ Ściana ma 3 m długości, więc zmieści mi się tam szafka jedynie 100 cm. Tego wąskiego paska mozaiki nie będzie na 100 % i tych kwadracików też nie. Tylko co w takim razie tam zrobić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 06.06.2011 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Witam.Jakis czas temu pokazałam wizualizację mojego wc ze sciana z forest green , płytką drewnopodobna na podłodze i czarnym (grafitowym) bliżej nieokreślonym gresem a było to tak..... http://images39.fotosik.pl/465/e825656e44ebe113gen.jpg http://images49.fotosik.pl/476/ee9bf7d0c380a61fgen.jpg A teraz pojawiła sie nowa koncepcja co do ściany z umywalką.Na wizualce mam umywalkę stojącą , która mi sie bardzo podoba, ale niestety mój mąż jest tradycjonalistą i jesli zdecydujemy sie na tą wersje to będzie drewniana konsolka z umywalka nablatową. http://images37.fotosik.pl/857/2cb2c3299bb00ac7gen.jpg http://images45.fotosik.pl/905/e1e8a97e4236ec69gen.jpg I teraz bardzo proszę o pomoc. Która wersja lepsza i bardziej przejrzysta? Dodam jeszcze , ze obok wc jest bezbrodzikowa kabina prysznicowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morelka1989 06.06.2011 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 ta nowsza wersja bardziej mi przypadła do gustu, jest zdecydowanie bardziej wyrazista i sprawia ciekawsze wrażenie. Podoba mi się też to że ściany mają ciemniejszy kolor, taki kontrast jest super!! Absolutnie nie pozwól na rezygnowanie z tego zlewu, jest fanatastyczny i wygląda genialnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 07.06.2011 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Mi tez bardziej podoba się druga wersja, a ta umywalka jest piękna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 07.06.2011 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Możecie mi wytłumaczyć jak jest z projektem łazienki? Taką wizualizacją. ja wiem jak chcę, żeby ona wyglądała. Ale chętnie zobaczę wizualizację mojej wizji . czy to robi ktoś w sklepie z płytkami? czy sami? jak sami to z jakiego programu? Bo ja trochę próbowałam na jakichś darmowych programach, ale nie wychodziły mi takie piękne łazienki jak Wasze... A jak robi to ktoś w sklepie od płytek to czy za tro się płaci, czy to jest w cenie zakupu czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morelka1989 07.06.2011 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Z projektami jest różnie, sklepy oferują projekt ale to nie wszystkie. Najłatwiej to załatwić z architektem wnętrz, on zrobi Ci wizualizacje i jeszcze dobierze wszystko odpowiednio. Wiadomo, że to trochę kosztuje ale jak chce się mieć piękną łazienkę to czasami trzeba zainwestować. Biura aranżacji wnętrz od razu oferują też zakupy z klientem więc bardzo to ułatwia życie. Widziałam gdzieś cennik to za metr kw płaciło się ok 80-90 zł netto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rena rena 07.06.2011 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 potrzebuję pomocy.. wymyśliłam sobie drewno w łazience tzn. pas drewna na podłodze oraz drewniany podest przy wannie... do drewna raczej pasują płytki beż, brąż itp. jednak na takie mój mąż się nie zgadza;) ja jednak nie bardzo widzę inne kolory płytek pasujących do drewna... może macie pomysł lub podrzucicie jaieś foki jakie dobrać płytki do drewna w łazience? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 07.06.2011 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Widze, że dwa głosy na druga wersję a w moim wątku za to dwa głosy na pierwszą i co tu wybrać?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 07.06.2011 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Rena do drewna bardzo pasuja zimne kolory, szary biały, grafit, czarny ewentualnie oliwka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 07.06.2011 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 ja tez uważam, że do drewna szary super Za architekta to ja dziękuję, nie stać mnie dać stówkę za metr kw. tym bardziej, że ja już wszystko mam z detalami obmyślone tylko bym sobie to chciała zwizualizować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rena rena 07.06.2011 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 mój mąż też tak mówi, że szary, grafit... brązy są więc już passe:) ale czy łazienka o jednej barwie płytek będzie wyglądać fajnie (no i oczywiście drewno) .. a moze są różne odcienie grafitu... z kolei czy łązienka która ma byc miejscem do relaksu w zimnych barwach spełni swoja funkcję ciepłego relaksującego miejsca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 07.06.2011 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Rena do drewna bardzo pasuja zimne kolory, szary biały, grafit, czarny ewentualnie oliwka zgadzam się w 100 % szary i drewno wcale nie musi wyglądać zimno i nieprzytulnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkkamilka 07.06.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 i to bardzo fajne połączenie jest! ja jestem zdecydowaną zwolenniczką takich połączeń barw! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyposaza 07.06.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Widze, że dwa głosy na druga wersję a w moim wątku za to dwa głosy na pierwszą i co tu wybrać?????? Tez jestem za wersją numer dwa i to bez przeróbek, to znaczy zachowując umywalkę wolnostojącą, a nie zamieniając ją na podest ze zwykłą umywalką, która przy tej nowoczesnej wersji będzie wyglądać trochę jak pięść do oka Może jednak uda Ci się przekonać męża, że "tradycjonalizm" nie zawsze się sprawdza w nowoczesnych wnętrzach ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkkamilka 07.06.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 (edytowane) a więc wygrała opcja prysznic :/ niewiem czy jestem zachwycona, ale zdecywanie lepiej i praktyczniej w tej łazience będzie Pytaniek tak więc czy signum (nowa gala) + vivida polysk (paradyż) + listwy linero (opoczno) : http://images50.fotosik.pl/911/dcc7bcf51a92da3f.jpg http://images35.fotosik.pl/714/5829c0dcb8522037.jpg czy moze opcja orientale (nowa gala) + vivida polysk (paradyż) + listwy linero (opoczno) : http://images47.fotosik.pl/911/c8b8a269ddf10de2.jpg http://images50.fotosik.pl/911/e35f214e46d8771d.jpg D. się umiera , że płytki białe powinny być matowe. A wy co sądzicie? Jakoś mi się podoba tej płytki ala beton z białym czystym błyszczącym Edytowane 7 Czerwca 2011 przez kkkamilka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 07.06.2011 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 błyszczące płytki doświetlą łazienkę w tym sensie, że nadadzą jej lekkości, blasku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 08.06.2011 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Tez jestem za wersją numer dwa i to bez przeróbek, to znaczy zachowując umywalkę wolnostojącą, a nie zamieniając ją na podest ze zwykłą umywalką, która przy tej nowoczesnej wersji będzie wyglądać trochę jak pięść do oka Może jednak uda Ci się przekonać męża, że "tradycjonalizm" nie zawsze się sprawdza w nowoczesnych wnętrzach ?? Myśląc o zmianie umywalki nie myslałam o czymś bardzo tradycyjnym ale o flizowanej konstrukcji w ciemnej płytce w kształcie L-ki na szerokość pasa między lustrami a na niej umywalka nablatowa szklana lub ceramiczna np. taka http://www.superceramika.pl/aukcje/2011%20UMYWALKI/UMYWALKA-UN-808.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rena rena 09.06.2011 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 nie umiem wklejać obrazków;(( może ktoś pomoże? a ja proszę o ocenę tych płytek atlas concorde line-design-cinder np. w połączeniu z silk wydaje mi się że do drewna będzie wyglądało całkiem fajnie mimo iż szare;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 09.06.2011 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 mam swoją łazienkę na wizualizacji: jest pare wątpliwości jeśli możecie mi pomóc to b. proszę 1. czy zabudowa w kaflach na wysokość 125 - 120cm to za mało za dużo? od tej wysokości będzie wklejone lustro i to chyba zbyt wysoko 2. czy w kabinie prysznicowej kafle mają być idealnie do jej wysokości 195 czy moga być wyżej deszczownica będzie na 205? myślałam o kaflach na 215? 3. w kwesti oświetleni łazienka 2x2 czy maktoś ciekawy pomysł na rozmieszczenie halogenów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts