emjot27 20.06.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 http://e-den.pl/~nowak/allegro/PROJEKT%20%a3AZIENKI/DU%afA/novabell_ntr515.jpg wydaje mi się, że taka podłoga ociepli łazienkę i rozważałam zrobienie blatu z tej płytki ...ale nie wiem czy to się nadaje Mam te płytki położone na podłodze w jadalni i wiatrołapie Nie wiem jednak, czy nadawały by się one na blat lub ściane. Wg mnie są zbyt masywne i ciężkie, pasują chyba tylko na podłodze...ale oczywiście mogę się mylić. Ja też się zastanawiałem nad wykorzystaniem takich drewnopodobnych do blatu pod umywalkę w naszej łazience na poddaszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_lisa 20.06.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 emjot27 a czy warto kupować tą płytkę rektyfikowaną ? Czy na podłogę, która i tak musi mieć fugę wystarczy zwykła ? Nie znam się na tym kompletnie a wiadomo jak w sklepie doradzają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 21.06.2011 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Ja osobiście zdecydowanie odradzałbym rektyfikowane płytki na podłodze, noo chyba, że masz na prawde baaardzo dobrego fachowca, który położy Ci tą płytkę idealnie i najlepiej bez fugowo a na podłogówce jednak jakaś fuga musi być. Wyobraź sobie później taką podłogę z ostrymi krawędziami wystającymi nirówno ponad poziom. Ja nie miałem takiego szczęścia z moim "fach-majstrem" który takich płytek nie potrafi bez fugowo kłaść nawet na ścianach . Rektyfikowane na ścianie tak, ale na podłodze odradzam. Oczywiście to jest moje subiektywne odczucie i inni mogą się ze mną nie zgodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.06.2011 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 fanta - zastanów się jeszcze raz nad ideą półeczek nad kibelkiem. One uwielbiają się kurzyć. Może lepiej zabudować to szafką z przeszklonymi drzwiczkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_lisa 21.06.2011 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 To bardzo się cieszę, ponieważ zwykłe są dużo tańsze Fachowce mam dobrego (mam nadzieję ) i u mnie nie może być bez fugi ze względu na ogrzewanie podłogowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fanta001 23.06.2011 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 fanta - zastanów się jeszcze raz nad ideą półeczek nad kibelkiem. One uwielbiają się kurzyć. Może lepiej zabudować to szafką z przeszklonymi drzwiczkami? Półeczek nie będzie nad kibelkiem. Miały być ale nie zmieszczą się bo na projekcie jest zły wymiar i osoba projektująca umieściła je ale na szczęście się nie zmieszczą. Półeczki będą obok lustra z boku przy wejściu. Na blogu już mam pierwsze fotki z łazienki. Wczoraj rozpoczęły się prace. Łazienka Ambrozja 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
innesska 23.06.2011 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 (edytowane) Witam wszystkich:) Oto moja pierwsza łazienka. Zastanawiam się nad zabudową geberitu. Czy lepiej dać lutro w poziomie nad geberitem, czy pociągnąć zabudowę do góry, z jedną przerwą. Oto zdjęcia. Byłabym wdzięczna za wszelkie porady. Przeczytałam cały wątek, wiele można się tu nauczyć. Wymiary łazienki to 165 na 240. http://imageshack.us/photo/my-images/819/bathroom1p.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/225/bathroom2.jpg/ Edytowane 23 Czerwca 2011 przez innesska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 23.06.2011 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 ja jestem za wersja poziomego lustra do samego narożnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.06.2011 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 ja tez za lustrem w poziomie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakorun 24.06.2011 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 innesska mam identyczny układ w łazience i też jestem za lustrem w poziomie, u mnie dodatkowo lustro jest też nad wanną , dzięki temu łazienka wydaje się "ogromna" , a szybę od prysznica można dać na drugiej stronie wanny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
innesska 24.06.2011 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 Elfir i duś dziękuję, też byłam za taką opcją, ale wolałam się poradzić lakorun świetny pomysł z lustrem! Zrobiłam nową wizualizację. Przeczytałam Twój wątek na temat mieszkania i zaczełam sie zastanawiać, czy zmieści mi się pralka obok umywalki. Według wyliczeń: 70 cm wanna, 60 cm pralka, 60 cm (?) geberit i zostaje 50 cm na umywalkę. Widzę, że u Ciebie pralka osobno stoi. Wolałabym dac wszystko w jednej linii. I powiedz, czy te brzegi kafelkowe przy swoim lustrze zostawiłaś specjalnie, czy lustro nie może być od ściany do ściany? A czy lepiej dać baterię z prysznicem na krótszej długości wanny, czy baterię na środku dłuższej części i przesunięta rączka prysznica w lewo? Nie chciałabym chodzić pod prysznic z mopem;) A planuje szybę jednoczęściową do prysznica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakorun 24.06.2011 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 innesska ciesze się, że pomysł przypadł Ci do gustu lustro może być od ściany do ściany, ale ja chciałam aby był kawałek kafelka po brzegach czy Ty pralkę chcesz zabudować w szafce?? inaczej obawiam się że może być za ciasno, aby dać wszystko w jednej linii. zwróć też uwagę na to gdzie będziesz mieć wodomierze i zawory wody, bo do nich musi być dostęp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 24.06.2011 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 a ja bym jednak szybę po staremu zostawiła - z ruchomej będzie kąpać, a jak będzie na stałe - to sie będziecie przeciskac nad umywalka. a bateria moim zdaniem lepiej na krótszym boku wanny. woda będzie lala sie wzdłuż wanny a chlapanie ograniczy szyba i ściana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
innesska 24.06.2011 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 szyba będzie ruchoma, bo stała utrudni za bardzo dostęp do baterii. Stała na pewno lepiej chroni, ale czytałam opinie tych, którzy używają ruchomych i są zadowoleni. Pralkę chciałabym schować w szafce. Nie mogę doczytać, czy 60 cm wystarczy na zabudowę geberitu. Orientuje się ktoś może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 25.06.2011 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Wracając do tematu projektu naszej łazienki na poddaszu opisanej tutaj: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?169397-Projekt-%C5%82azienki-wizualizacje&p=4774248&viewfull=1#post4774248Czekam na najnowszą wersję wizualizacji od projektantki z naniesionymi zmianami. Teraz mam jednak do Was pytanie odnośnie baterii podtynkowej coś w tym stylu:http://image.ceneo.pl/data/products/5073906/i-omnires-bihc-murray-mu6132.jpgChodzi mi o tą wysuwaną słuchawkę prysznicową. Bardzo nam podoba się takie rozwiązanie ale zastanawiam się, jak rozwiązać sprawę z ewentualnym otworem rewizyjnym do czegoś takiego. Gdzie umiejscowić taki otwór? Druga sprawa, czy takie rozwiązanie nie niesie za sobą ryzyka, że pod taką baterią wewnątrz obudowy może się gromadzić spływająca po wężu woda? Jak z utrzymaniem później tego w czystości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 27.06.2011 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Wracam ponownie z odświeżoną wizualizacją. Niby podobają mi się zmiany, ale mam wrażenie, że w łazience nadal jest dużo niewykorzystanej przestrzeni, zwłaszcza obok blatu z umywalką :/ Zastanawiam się nad jakimiś półkami po prawej stronie, coś na kosmetyki, co myślicie o tym? A może jakaś szafka zabudowa? Druga sprawa co sądzicie o pomyśle zrobienia blatu, słupka nad WC i wnęk z tych drewnopodobnych płytek:NovaBell HappyWood PAGLIERINO: http://www.novabell.it/images/prodotti/med/HWD315.JPG Trzecia sprawa czy ta zabudowana ścianka nad wanną i wnęka na baterie to dobry pomysł? Nie jestem też przekonany do tych wyciąganych wylewek prysznicowych z zabudowy do której nie ma wejścia rewizyjnego. W końcu tam woda też może się po takim wężu dostać do środka. Pozdrawiam, i z góry dzięki za wszelkie sugestie.http://img713.imageshack.us/img713/2230/90363395.jpghttp://img121.imageshack.us/img121/2096/82182406.jpghttp://img850.imageshack.us/img850/557/13609212.jpghttp://img199.imageshack.us/img199/8627/93029963.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.06.2011 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 nie rób tych wnęk. Po co robić sobie dodatkowe sprzątanie bezsensownych półeczek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 28.06.2011 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Masz na myśli wszystkie wnęki czy tylko te za wanną? Nie wiem tylko, czy jak zrezygnuję ze z nich wszystkich to czy w łazience nie zrobi się nudno :/ Może zamiast nich podświetlić łazienkę od dołu lampkami schodowymi? U kogoś widziałem takie rozwiązanie i nadało łazience fajnego klimatu. No i jak zagospodarować to wolne miejsce obok jeśli nie półkami to co kolejna szafka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikaria 28.06.2011 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Zależy jakiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 28.06.2011 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Nie rozumiem, co masz na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts