Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Swietne aranżancje...! i widzę że wybór padł na te, które mi także się bardziej podobają, chociaż sama mam czarno-białą łazienkę...;)

betonowa ściana, miejsce dla roślin otoczonych kamieniami, drewno (lub ceramika o wzorze drewna) a to wszystko otoczone bielą ... Będzie naturalnie i pięknie.!

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jeśli mogę to jeszcze ja. Zgadzam się z przedmówczyniami. Na parter wybrałabym 1 na piętro 2. No i o ile co do piętra to spa i połączenie z drewnem do mnie przemawia na 100% to na parterze kwestia gustu - obie wersje są śliczne ale ja akurat nie wiedzę się w klimacie glamour więc dlatego wybrałabym 1.

Witam wszystkich :rolleyes:

Mam problem ze swoją łazienką. Będę niezmiernie wdzięczna za wszelkie sugestie i podpowiedzi - nawet te najbardziej krytyczne.

Płytki, to Rosaria z Cersanitu (w rzeczywistości płytki białe i szare).

Wizualizacja, którą zrobili nam w sklepie kompletnie mi nie leży - jak dla mnie za dużo tych pasów. Sama nie wiem, co z tym zrobić dlatego postanowiłam zwrócić się do Was o pomoc - pomogliście już niejednej osobie i mam ogromną nadzieję na to, że i mi pomożecie :wiggle: Ciągle jestem w trakcie przeglądania forum i jeszcze sporo mi zostało do przewertowania.

Myślałam, żeby ściane z lustrem zrobić białą, a blat cały szary. Z kolei podłoga musi zostać szara, bo jasnej nie ma w tej kolekcji. Dekor? Zostawić go na kominie - jeśli tak, to może lepiej resztę komina zrobić białą bez pasów? A co z resztą ścian??? Mam totalny mętlik w głowie :bash:

Skłaniamy się ku wannie prostokątnej. Bateria nawannowa ale montowana z półki. Komin ma 80 cm więc robiąc jakąkolwiek półkę od strony okna - wanna wyjdzie poza komin. Myślimy nad daniem baterii na krótszy bok - w celu łatwiejszego dostania się do niej w razie usterki.

Umywalka na pewno nablatowa - Roca Urbi 1, 45 cm.

Jeszcze raz dziękuję za cenne wskazówki :)

PS.

Płytki są szkliwione i wygląda to tak, że jedni fliziarze narzekają, że ciężkie do cięcia i szlifowania, bo nie wyjdzie dobrze, a inni twierdzą, że nie ma problemu ale... (cenią się odpowiednio wysoko) Może uda nam się znaleźć rozsądnego fliziarza za w miarę rozsądną cenę.

Właśnie zrobiłam łazienkę w tych płytkach :) Muszę popykać zdjęcia. Może w weekend uda się. Czy to projekt z Glazury?

Płytki układało się dobrze, glazurnik nie narzekał :) Postaram się po niedzieli coś zamieścić.

Pozdrawiam

Edytowane przez madula

Poddaję Waszej ocenie projekty mojej przyszłej łazienki. Beż + drewno tzn. płytki drewnopodobne typu woodentic. Co byście zmienili, dodali, ujeli... Wszelkie uwagi mile widziane

1. 2 pasy "drewniane" wzdłuż + mozaika na wannie

http://img37.imageshack.us/img37/9849/43924243.jpg

2. 2 pasy "drewniane" wzdłuż bez mozaiki

http://img28.imageshack.us/img28/1108/43456310.jpg

3. 1 pas "drewniany" tylko pod lustrem wzdłuż + mozaika na wannie

http://img11.imageshack.us/img11/3808/74139668.jpg

http://img14.imageshack.us/img14/5435/56696640.jpg

4. 1 pas "drewniany" tylko pod lustrem wzdłuż

http://img708.imageshack.us/img708/8532/58211585.jpg

http://img833.imageshack.us/img833/4133/23744386.jpg

5. 2 pasy "drewniane" ale tylko przy lustrze (ten na górze kończy się wraz z lustrem), drugi biegnie wzdłuż wanny + mozaika na wannie

http://img856.imageshack.us/img856/7535/15404004.jpg

http://img849.imageshack.us/img849/72/55179927.jpg

Pozdrawiam :)

Witam wszystkich :)

Mam problem ze swoją łazienką. Będę niezmiernie wdzięczna za wszelkie sugestie i podpowiedzi - nawet te najbardziej krytyczne.

Płytki, to Rosaria z Cersanitu (w rzeczywistości płytki białe i szare).

Wizualizacja, którą zrobili nam w sklepie kompletnie mi nie leży - jak dla mnie za dużo tych pasów. Sama nie wiem, co z tym zrobić dlatego postanowiłam zwrócić się do Was o pomoc - pomogliście już niejednej osobie i mam ogromną nadzieję na to, że i mi pomożecie :rolleyes:

Myślałam, żeby ściane z lustrem zrobić białą, a blat cały szary. Z kolei podłoga musi zostać szara, bo jasnej nie ma w tej kolekcji. Dekor? Zostawić go na kominie - jeśli tak, to może lepiej resztę komina zrobić białą bez pasów? A co z resztą ścian??? Mam totalny mętlik w głowie :bash:

Skłaniamy się ku wannie prostokątnej. Bateria nawannowa ale montowana z półki. Komin ma 80 cm więc robiąc jakąkolwiek półkę od strony okna - wanna wyjdzie poza komin. Myślimy nad daniem baterii na krótszy bok - w celu łatwiejszego dostania się do niej w razie usterki.

Umywalka na pewno nablatowa - Roca Urbi 1, 45 cm.

Jeszcze raz dziękuję za cenne wskazówki :rolleyes:

u6.jpg

u2.jpg

u5.jpg

u3.jpg

u4.jpg

Właśnie zrobiłam łazienkę w tych płytkach :) Muszę popykać zdjęcia. Może w weekend uda się. Czy to projekt z Glazury?

To wątek o gotowych łazienkach do projektów jest drugi.

Płytki układało się dobrze, glazurnik nie narzekał :) Postaram się po niedzieli coś zamieścić.

Pozdrawiam

madula - Dzięki wielkie :wiggle:

Super, jak zamieścisz fotki. Miło będzie zobaczyć łazienkę w tych płytkach. My płytek na pewno nie zmienimy na inne, bo mamy je już w domu, hehehe... Marzyły nam się inne płytki ale cena 3xdroższa więc odpadły.

Projekt był robiony w sklepie Bomar. Nie jesteśmy z niego zadowoleni - gostek odw... pańszczyznę. Kompletnie nie brał naszych sugestii pod uwagę tylko zrobił wszystko według własnego "widzi mi się".

Pozdrawiam :rolleyes:

KlubAA uważam, że duże lustro nie jest takim problemem jak za małe lustro.

Ja od zawsze chciałam mieć w łazience wielkie lustro, żeby było widać całą sylwetkę a nie połowę... często w łazience się przebieram itp. i uważam to za podstawę komfortu, a to, ze się pochlapie... małe też się pochlapie, czyścić czasem trzeba, jak wszystko.

wizualizacje są piękne :) szczególnie 1 z pufą w fiolecie jest boska.

gusielkowo jeśli ci nie odpowiada projekt to męcz faceta tak długo aż coś WSPÓLNYMI SIŁAMI wymyślicie/ustalicie. Nie wiem na jakich zasadach współpracujecie w sprawie projektu, czy on robi 2-3 wizualizacje i koniec czy uwzględnia Twoje uwagi do skutku....choć z tego co pisałaś to jest na te uwagi głuchy :(

W każdym bądź razie jak dla mnie też jest zbyt pstrokato, ale ja ogólnie lubię prostotę. Co mi się rzuca w oczy to jasna fuga przy szarych płytkach....mi się to baaardzo nie podoba...to tak na szybko....o reszcie pomyślę ;)

gusielkowo jeśli ci nie odpowiada projekt to męcz faceta tak długo aż coś WSPÓLNYMI SIŁAMI wymyślicie/ustalicie. Nie wiem na jakich zasadach współpracujecie w sprawie projektu, czy on robi 2-3 wizualizacje i koniec czy uwzględnia Twoje uwagi do skutku....choć z tego co pisałaś to jest na te uwagi głuchy :(

W każdym bądź razie jak dla mnie też jest zbyt pstrokato, ale ja ogólnie lubię prostotę. Co mi się rzuca w oczy to jasna fuga przy szarych płytkach....mi się to baaardzo nie podoba...to tak na szybko....o reszcie pomyślę ;)

Bardzo dziękuję alana :)

Na tej naszej wizualizacji za dużo się dzieje. Podwójne pasy na wszystkich ścianach, brrr... A na dokładkę przód blatu i góra półki nad kibelkiem i bidetem w drugim kolorze - jak by nie mogło być w jednym. Jak chciałam zrobić po swojemu, to pan od wizualki stwierdził, że za łyso będzie. No cóż, osobiście wolę łyso niż odpustowo.

Myślałam o szafce/szafkach łazienkowych ale mąż nie chce rezygnować z podwójnego blatu. Baterię w pierwszej opcji chcieliśmy umieścić na wannie na dłuższym boku przy oknie - ale wtedy w razie awarii skończyłoby się na wyciąganiu wanny do góry. Przy robieniu półki wzdłuż ściany z oknem, wanna wysuwa się nam znad komina. Bateria musowo 4-otworowa.

Wcześniej myśleliśmy, żeby komin i blat wyłożyć mozaiką. Reszta prosta bez kombinacji. Niestety Rosaria nie ma mozaiki, a ja z kolei nie wiem, czy jakaś inna by podeszła.

Kompletnie nie wiem, co zrobić z tą naszą łazienką???

Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam :rolleyes:

Jak chciałam zrobić po swojemu, to pan od wizualki stwierdził, że za łyso będzie. No cóż, osobiście wolę łyso niż odpustowo.

Gdybym ja Ci pokazała niektóre "autorskie" projekty Pana co mi wizualizacje robi to byś się za głowe chwyciła :)

Przy robieniu półki wzdłuż ściany z oknem, wanna wysuwa się nam znad komina. Bateria musowo 4-otworowa.

ale komin ma 80 cm tak? To może wanna 70 cm i 10 cm półka na baterię...?

Wcześniej myśleliśmy, żeby komin i blat wyłożyć mozaiką. Reszta prosta bez kombinacji. Niestety Rosaria nie ma mozaiki, a ja z kolei nie wiem, czy jakaś inna by podeszła.

ale na rynku jest tyle mozaiek, ze głowa boli. Wydaje mi się, że spokojnie byście coś znaleźli

Edytowane przez alana

Gdybym ja Ci pokazała niektóre "autorskie" projekty Pana co mi wizualizacje robi to byś się za głowe chwyciła :)

Wierzę na słowo :rolleyes:

ale komin ma 80 cm tak? To może wanna 70 cm i 10 cm półka na baterię...?

Ta którą mamy wstępnie wybraną ma 170x75. Zastanawiamy się nad 180 ale z taką gorzej, bo z cenami różnie bywa.

Co do baterii, to do tej pory "łazienkę" widziało 3 fliziarzy i 2-je z nich powiedziało, żeby baterię dać w takim miejscu do którego będzie łatwy dostęp, a 3-ci powiedział, że zamontuje tam, gdzie będziemy chcieli.

Wymyśliłam przed chwilą, że robiąc półkę przy oknie, zawsze można komin powiększyć regipsem o tyle, o ile będzie to konieczne, żeby wanna nie wystawała.

ale na rynku jest tyle mozaiek, ze głowa boli. Wydaje mi się, że spokojnie byście coś znaleźli

Jutro wybieram się do sklepu z płytkami i może coś mi wpadnie w oko.

Dziękuję, że przy nawale swoich wizualek zajmujesz się jeszcze moją :rolleyes:

Edytowane przez gusielkowo

alana widzę że dyskutujecie z gusielkowo ale ja chciałam w sprawie twojej łazienki bo pytałaś o te drewniane pasy. Jeśli moge moim skromnym zdaniem ta mozaika na wannie to jak pięść do oka i ja wogle bym z niej zrezygnowała. Najbardziej podoba mi się wersja 2 czyli dwa pasy po całości. No i mam nadzieję, że ta niezgodność fug to tylko tak na projekcie bo normalnie to rozwiązałabym to symetrycznie na szerokość oddzielnie nad wanna i na ścianie z lustrem i dopasowała fugi kafli dużych do drewnianych. Zabudowa meblowa też w kolorze płytek drewnianych a nie tak jak masz na wizualkach bo ci pstrokacizna wyjdzie.

Jak chcesz możesz zajrzeć na ostanie posty wątku "łazienki nasze" gdzie pokazałam swoją łazienkę, też mam podobnie z tymi paskami :)

aniak25 dzięki za opinię :) mozaika to wkład Pana projektanta - ja prosiłam tylko o beż + drewno :) Chyba projektanci nie bardzo mogą się wykazać przy takich prostych gustach jak mój i gusielkowo i muszą coś dorzucić od siebie :) Co do frontów, faktycznie na projekcie nie wyglądają za ciekawie, poprosiłam jeszcze o wersję z frontami białymi. Mam jeszcze miesiąc na podjęcie ostatecznej decyzji.

Widziałam Twoją łazienkę - piękna klasyka!!!!!

Edytowane przez alana

Dzięki Alana za opinię o mojej łazience :)

Twoje fronty faktycznie mogłyby być też białe w połysku też będzie ładnie ale jeśli zdecydujesz się na kolor to będzie trzeba dobrać tak jak płytki. My będziemy robić szafkę pod umywalkę i będzie właśnie taka jak te ciemne pasku płytek czyli coś ala wenge, myślę że przy mojej łazience nie zrobi się ciemno bo jest dobrze doświetlona.

Twoje fronty faktycznie mogłyby być też białe w połysku też będzie ładnie ale jeśli zdecydujesz się na kolor to będzie trzeba dobrać tak jak płytki.

Masz rację, poproszę jeszcze o fronty jednolite w kolorze płytek ;)

madula fajny, prosty projekt. Fugi będziesz miała jasne do szarych płytek na podłodze?