Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie bardzo widze rozmiary, ale nie lepiej było zrobić tę kabinę prysznicową na cała szerokość łazienki, zamiast zostawiać taki kąt za wc?

Ja moje projekty rzuciłam tu tylko aby pokazać Gusiełkowo swoją łazienkę w Rosarii. Moja już prawie zrobiona (brakuje szafki, drzwi i grzejnika). Łazienka jest malutka. Projektantka z Glazury też nie przykładała się do pracy... Pierwszy projekt był pstrokaty, potem jak się okazało pozmieniała trochę wymiary aby wyglądało ładniej na papierze. W rzeczywistości musieliśmy walczyć aby to jako tako wyszło. Kibelek jest bliżej kabiny, kupiona 90tka nie zmieściła się i musieliśmy kupić drugą 80tkę kabinę. Ten kąt to jedyne miejsce na grzejnik. Fuga rzeczywiście za jasna jest, wcześniej o niej nie pomyśleliśmy, bo za dużo było nerwów z kabiną i wc.

Zresztą nie o mnie tu miało być a o Gusiełkowo która teraz walczy z projektem :)

Myślę, że mozaika to świetny pomysł. Na pewno coś bardzo podobnego kolorystycznie uda się dobrać. Daj znać Gusiełkowo jak idzie :)

Dzięki wielkie madula :) Już się nie mogę doczekać tych fotek :)

Myślę, że mogę tu zamieścić zdjęcia łazienek? jeszcze nie gotowe i brudne :) Jak już będą błyszczące to zamieszczę w ŁAZIENKI NASZE :)

Nie wiem jak zrobić ładne zdjęcia w tak małej łazience aby było coś widać. Mam 3 fotki robocze...

DSC_1758.jpg

DSC_1759.jpg

DSC_1761.jpg

Jak nie przykład do naśladowania, to może będą chociaż przykładem jak nie robić ;)

Kibelek zaklejony aby majstrowie nie korzystali.

Ja moje projekty rzuciłam tu tylko aby pokazać Gusiełkowo swoją łazienkę w Rosarii.

madula, nie wiem jak Ci dziękować za te fotki. Jest nadzieja dla naszej łazienki. Strasznie żałowałam zakupu tych płytek, ale nie taki diabeł straszny, hihihi... ;)

Co do Twojego prysznica, to od razu sobie pomyślałam, że gdybyś miała możliwość na wstawienie większego, to na pewno byś taki wstawiła. Grzejnik też musi mieć swoje miejsce w łazience. W dużych pomieszczeniach jest inaczej, bo można coś pokombinować, z mniejszymi gorzej, bo możliwości ograniczone.

Łazienka już fajnie się prezentuje, a jeszcze jak ją domyjesz po majstrach, to nabierze pięknego blasku :D

Mam jeszcze prośbę - czy mogłabyś pstryknąć fotkę półki nad kibelkiem? Jak mi fliziarz będzie kręcił nosem, że ciężkie płytki do szlifowania, to mu będę mogla udowodnić, że dla chcącego nic trudnego, hehehe... ;)

W dobrą godzinę Cię madula spotkałam w tym wirtualnym świecie :):):)

Pozdrawiam Cię cieplutko :D:D:D

alana, podobają mi się te białe fronty i myślę, że te pasują super :) Wyglądają tak lekko. Te wcześniejsze pomniejszałyby pomieszczenie.

Mozaika...

Byłam dzisiaj ze swoimi chłopakami (mąż i synek) w sklepie z akcesoriami do łazienek. Synkowi bardzo się podobało, mężowi mniej, hihihi... ;) Zrobiłam przegląd różnego rodzaju mozajek i można spokojnie coś dopasować do Rosarii - oczywiście kwestia ceny, bo mozaiki się cenią wysoko. No nic, zobaczymy co z tym fantem zrobimy.

Mamy problem z wanna. Chcieliśmy 170 bądź 180 prostokątną z kurkiem na środku. Nawet taka przyjechała do nas do domu - niestety nie zostanie z nami. W pierwszej opcji bateria miała być mocowana bezpośrednio na wannie - na tej, jak się okazało się nie da (w sklepie zapewniali, że się da). Doszliśmy do wniosku, że zrobimy półkę i na niej zamontujemy baterię - wanna ma za szeroki rant i woda nie wlewałaby się do wanny tylko na półkę. Stanęło na tym, że wymieniamy wannę. Wszystko ok, zero problemów z wymianą - tylko na jaką wymienić???

Wanna koła Clarissa - kurek ma na środku ale rant ma 9 cm i kolor nie taki - odpada.

Wanna koła Perfect - kurek na boku, ale to moglibyśmy przeżyć. Nie leży nam kolor - przy innych wannach wygląda jak by pożółkła.

Cersanit Intro - rant 7,4 cm - odpada.

Ravak Fresia - nie ten kształt i nie wiem, jak rant.

Ravak Magnolia - szkoda, że ma wybrzuszenie. Przy kurku na środku wanna byłaby zamontowana kurkiem do środka łazienki. Nie cchemy przy ścianie, bo przy awarii byłby kłopot.

Ravak Classic - kurek na boku, wąski rant. Podoba nam się ze względu na odcień bieli - jest bielutka.

Reasumując jak nie znajdziemy nic innego, to zostaniemy z wanną ravak classic. Nie chcemy kupować wanny droższej niż 2 tys. zł. Za tego ravaka powiedzieli 1400-1500.

Umywalka - zamówiona przez internet, przyszła z wadą fabryczną, została zareklamowana. Jak już pisałam wcześniej na pewno będzie Roca Urbi 1. Lubię tę umywalkę.

I tak to wygląda kochane kobietki. Same problemy z tą łazienką ale, ale... Z Waszą pomocą damy radę :):):) Buziaczki dla Was :):):)

Edytowane przez gusielkowo

Oj ciężką masz przeprawę z tą łazienką. Ogólnie to wcale Ci się nie dziwię, że chcesz kupić wannę do 2 tys., droższe to zbyt duży wydatek. Trzymam kciuki, że wszystko uda się zrobić na błysk. A z tej umywalki również bym nie zrezygnowała. Jest świetna! Elegancka ale bez przepychu:).

Dziewczyny mam pytanie co do ściany z grzejnikiem....spójrzcie

lepsza bez tych 2 drewnianych pasów

http://img220.imageshack.us/img220/1653/63936914.jpg

http://img231.imageshack.us/img231/6140/40147085.jpg

czy jednak pasy na wszystkich ścianach?

http://img594.imageshack.us/img594/5905/17553611.jpg

i z koszem na bieliznę :)

http://img820.imageshack.us/img820/1852/52560105.jpg

http://img7.imageshack.us/img7/9799/37515170.jpg

http://img217.imageshack.us/img217/4356/12279295.jpg

Oczywiście grzejnik jak co byłby po środku tych pasów, ale dla Pana "projektanta" to już za dużo pracy :D ...i fronty szafy też niezmienione, w każdej wersji z koszem na bieliznę - białe...ach...

A dla mnie lepiej z pasami, pomieszczenie wcale nie wydaje się niższe za to pasy wyraźniej odbijają się w lustrze dodając głębi. Fronty najlepiej jednak białe lakier połysk. Kosz na bieliznę to nie bardzo wygląda pod umywalką, ja wolałabym szuflady na całą szerokość wnęki ale ja jestem taka "symetryczna" wiec to już twoja decyzja.

Dziewczyny mam pytanie co do ściany z grzejnikiem....spójrzcie

Mi podoba się wersja ściany z pasami. Takie poziome pasy optycznie wydłużą pomieszczenie. Przy takim rozmiarze pomieszczenia i takim ułożeniu płytek, ta jedna ściana będzie sprawiała wrażenie niedokończonej. Gdyby na jednej ścianie były pasy, a na reszcie nie, to wtedy ok, ale tak obstaję za wersją z pasami.

Frony, jak już wspominałam wyżej, zdecydowanie białe - uczynią wnętrze bardziej przestronnym.

Dziękuję dziewczyny za opinie :) Jak posłałam te wersje mojemu TŻ to nie zauważył różnicy, chyba skupił się na szafkach :) Ja w każdym bądź razie nie mogę już patrzyć na tą łazienkę....a miała być prosta i ponadczasowa, taka co mi się szybko nie znudzi :( Ale może gusielkowo ma jakiś nowy projekt?

Mam jeszcze prośbę - czy mogłabyś pstryknąć fotkę półki nad kibelkiem? Jak mi fliziarz będzie kręcił nosem, że ciężkie płytki do szlifowania, to mu będę mogla udowodnić, że dla chcącego nic trudnego, hehehe... ;)

Fotki zgodnie z zamówieniem :)

Ja z samych płytek jestem bardzo zadowolona. Mają fajne poprzeczne paski, których na zdjęciach (a tym bardziej brudnych) nie widać. Myślę, że ładniejszych szarych płytek za tą cenę nie znajdziemy. Ja cały parter domu mam zaplanowany w szarościach. Drugą łazienkę na górze mam w Liryce Cersanitu i też jestem zadowolona z płytek. Mój glazurnik powiedział, że jakościowo nie odbiegają dwa razy droższym płytkom i wcale nie są bardziej krzywe.

Ważne są szczegóły które mogą zmienić wygląd łazienki jak np ta moja fuga. Do tej pory jej nie zauważałam a teraz zwróciliście mi uwagę i nie mogę na nią patrzeć! W całej łazience jest ta sama ale szczególnie na podłodze razi. Za jasna fuga i muszę coś z nią zrobić. Pytanie czy można wymienić fugę samemu a jeśli tak to jak? Bo glazurnik na taki kawałek podłogi teraz nie przyjdzie.

Gusielkowo dobrałaś już fugi?

DSC09897.JPG

DSC09901.JPG

Alana dla mnie Twoja łazienka jest piękna, szczególnie z białymi frontami i bez pasków na ścianie z grzejnikiem.

Ważne są szczegóły które mogą zmienić wygląd łazienki jak np ta moja fuga. Do tej pory jej nie zauważałam a teraz zwróciliście mi uwagę i nie mogę na nią patrzeć! W całej łazience jest ta sama ale szczególnie na podłodze razi. Za jasna fuga i muszę coś z nią zrobić. Pytanie czy można wymienić fugę samemu a jeśli tak to jak? Bo glazurnik na taki kawałek podłogi teraz nie przyjdzie.

Upss...przepraszam. No ale faktycznie mi akurat nie podobają się takie kontrasty...ale Tobie mogą :) Wydaje mi się, ze samemu też by dało radę z wymianą, tyle tylko, że trzeba by ją najpierw wydłubać...

A i jeszcze małe pytanko tzn prośba o podpowiedź. W jakim kolorze szafkę pod umywalką zrobić? I jaką? Bo nie wiem...

hmmm...nietypowa ta umywalka... Ja widzę białą...A jaki masz kolor drzwi np. bo moze kolorystycznie do nich dobrać?

Alana dla mnie Twoja łazienka jest piękna, szczególnie z białymi frontami i bez pasków na ścianie z grzejnikiem.

Dziękuję pięknie :)

Edytowane przez alana

Fotki zgodnie z zamówieniem :)

Pięknie dziękuję za fotki :D

Ja z samych płytek jestem bardzo zadowolona. Mają fajne poprzeczne paski' date=' których na zdjęciach (a tym bardziej brudnych) nie widać. Myślę, że ładniejszych szarych płytek za tą cenę nie znajdziemy. Ja cały parter domu mam zaplanowany w szarościach. Drugą łazienkę na górze mam w Liryce Cersanitu i też jestem zadowolona z płytek. Mój glazurnik powiedział, że jakościowo nie odbiegają dwa razy droższym płytkom i wcale nie są bardziej krzywe.[/quote']

Ja miałam chwilę zwątpienia odnośnie tych płytek ale już mi przeszło. Jeśli o nas chodzi, to wiedzieliśmy, że chcemy łazienkę w tonacji biało-szarej bądź biało-czarnej. Strasznie podobały mi się jedne płytki w kolorystyce czarno-białej ale ich cena już nie. W trakcie poszukiwań wybór padł właśnie na Rosarię.

Myślę' date=' że ładniejszych szarych płytek za tą cenę nie znajdziemy. Ja cały parter domu mam zaplanowany w szarościach. Drugą łazienkę na górze mam w Liryce Cersanitu i też jestem zadowolona z płytek. Mój glazurnik powiedział, że jakościowo nie odbiegają dwa razy droższym płytkom i wcale nie są bardziej krzywe.[/quote']

Zgadzam się z Tobą madula w 100% :lol2: Rosarię mamy już w domu i kilka paczek rozpakowaliśmy, bo zastanawiamy się nad grubością fugi. Nie zauważyliśmy, by były krzywe.

Z tego, co się orientuję, to fugę można wymienić tylko, że jest to żmudna robota. Starą fugę należy usunąć i przy usuwaniu trzeba uważać, żeby nie uszkodzić rantów płytek. Dla chcącego nic trudnego ;)

Gusielkowo dobrałaś już fugi?

Tak, fugi mamy już w domu. Wybraliśmy je od razu przy zamawianiu płytek. Na białe płytki ma iść złamana szarością biel. A na szare jakaś szara fuga - nie jest za ciemna. Później sprawdzę nazwy.

A i jeszcze małe pytanko tzn prośba o podpowiedź. W jakim kolorze szafkę pod umywalką zrobić? I jaką? Bo nie wiem... :(

Zgadzam się z alaną - albo biała szafka albo szafka w kolorze drzwi. Sama wstawiłabym do swojej łazienki szafkę/szafki z lakierowanymi białymi frontami ale mój mąż ma na nie "uczulenie", hihihi... ;)

Nie wiem jakiego wymiaru szafkę potrzebujesz?

Może coś na wzór tego:

http://kolo.com.pl/kategoria/meble_i_inne/010010-050?page=6

http://meblemirano.pl/?gclid=CM6AgaKg_KoCFYLwzAodRyfCyg

Edytowane przez gusielkowo

Jakbyś mogła Gusiełkowo sprawdzić nazwy, byłoby fajnie :) Moja fuga to srebrno-szara z Sopro ale zdecydowanie za jasna wyszła. Muszę wziąść płytkę jeszcze raz do sklepu i czegoś ciemniejszego poszukać. Może chociaż podłogę zmienię.

Umywalkę mam narożną Virgo z Cersanitu

http://www.cersanit.com.pl/cms_foto_produkt/k11-0028_1.jpg

stolarze od kuchni zrobią mi szafkę łazienkową, muszę tylko dać im jakieś zdjęcie :) Kolor chyba dobiorę do drzwi.

Znalazłam takie projekty, co myślicie?

http://img521.imageshack.us/img521/8097/szafkapodzlewoi2.jpg

stolarze od kuchni zrobią mi szafkę łazienkową, muszę tylko dać im jakieś zdjęcie :) Kolor chyba dobiorę do drzwi.

Znalazłam takie projekty, co myślicie?

http://img521.imageshack.us/img521/8097/szafkapodzlewoi2.jpg

Mi się nie podobają, ale pewnie dlatego, że nie są proste czyli takie jak lubię :D W zasadzie u Ciebie by pasowały bo masz i kibelek obły i prysznic półokrągły i umywalkę...ale może właśnie już za dużo tych okrągłości i powinnaś zrobić coś prostego?...

A może po prostu zrób szafkę na kształt tej z serii Virgo. W zasadzie umywalka jest tak specyficzna, że determinuje kształt szafki. Ale ja bym spróbowała jednak z prostą :D A seria podana przez gusielkowo - koło domino - szczególnie mi się podoba (sama mam te szafki u siebie w inspiracjach)

Edytowane przez alana

Jakbyś mogła Gusiełkowo sprawdzić nazwy, byłoby fajnie :) Moja fuga to srebrno-szara z Sopro ale zdecydowanie za jasna wyszła. Muszę wziąść płytkę jeszcze raz do sklepu i czegoś ciemniejszego poszukać. Może chociaż podłogę zmienię.

madula :D Też mam fugi Sopro. Do szarych płytek - betonowo-szary 14, a do białych - jasnoszary 16.

Umywalkę mam narożną Virgo z Cersanitu

Szafkę pasuje zrobić pod umywalkę więc okrągła odpada, skoro to narożna umywalka.

Sama zastanawiam się, jak układać podłogę??? Prosto, czy karo???