Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Sama zastanawiam się, jak układać podłogę??? Prosto, czy karo???

jestem za prosto ułożonymi płytkami. U siebie w wc chyba będę musiała dać w karo bo ściany są krzywe i na 80 cm szerokości będzie widać różnicę przy prosto ułożonych kaflach. Chyba, ze uda nam się je wyprostować, aczkolwiek z 80 cm szerokości zostało by chyba z 60 cm :D

Masz już jakiś nowy projekt?

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

jestem za prosto ułożonymi płytkami. U siebie w wc chyba będę musiała dać w karo bo ściany są krzywe i na 80 cm szerokości będzie widać różnicę przy prosto ułożonych kaflach. Chyba, ze uda nam się je wyprostować, aczkolwiek z 80 cm szerokości zostało by chyba z 60 cm :D

Masz już jakiś nowy projekt?

W naszej łazience ściany nie są za proste i przy prostym układaniu wyjdą wszystkie krzywizny. Przeglądając forum dopatrzyłam się wielu przeciwników układania płytek w karo - hmmm... ciekawe dlaczego?

alana, nowego projektu nie mam. Ten, co zamieściłam był robiony w Bomarze. Oni nie nanoszą poprawek. Zrobili projekt na odczepnego (gratisowy, jeżeli tam kupuje się płytki) i na tym kończy się ich rola. Jak powiedziałam panu kierownikowi tego sklepu, że ta wizualizacja to porażka, to on zdziwiony zapytał dlaczego - tak, jak by zdjęcia nie mówiły same za siebie.

W takiej łazience taka ilość pasów, to przegięcie - takie jest moje zdanie i cieszę się, że je podzielacie :D Jeden wąski pasek wyglądałby fajnie, ale dwa z całej płytki, to koszmar.

Podoba mi się ułożenie płytek w łazience z załącznika - może komuś się przyda. Wiele kolekcji ma taką węższą płytkę, która idelanie się nadaje na pasek. Rosaria jest bardzo uboga, a cięcie płytki na pasek to już nie to samo.

Pozdrawiam cieplutko :)

czapelska_lazienka_01_big.jpg

W naszej łazience ściany nie są za proste i przy prostym układaniu wyjdą wszystkie krzywizny. Przeglądając forum dopatrzyłam się wielu przeciwników układania płytek w karo - hmmm... ciekawe dlaczego?

czyli masz ten sam problem co ja w wc. Nie wiem jak ci "przeciwnicy" ale mi się to po prostu nie podoba :)

alana, nowego projektu nie mam. Ten, co zamieściłam był robiony w Bomarze. Oni nie nanoszą poprawek. Zrobili projekt na odczepnego (gratisowy, jeżeli tam kupuje się płytki) i na tym kończy się ich rola. Jak powiedziałam panu kierownikowi tego sklepu, że ta wizualizacja to porażka, to on zdziwiony zapytał dlaczego - tak, jak by zdjęcia nie mówiły same za siebie.

W takiej łazience taka ilość pasów, to przegięcie - takie jest moje zdanie i cieszę się, że je podzielacie :D Jeden wąski pasek wyglądałby fajnie, ale dwa z całej płytki, to koszmar.

yhy, rozumiem... czyli idziesz na żywioł i innych projektów nie bedzie? :)

Bardzo proszę o ocenę poniższego projektu łazienki jako że mamy wątpliwości.... Projekt sporządzony (płatny) przez projektanta jednej z wiodących firm na rynku fliziarskim/glazurniczym. Płytka to Paradyż - Delicate Touch.

http://img534.imageshack.us/img534/4540/63239415.jpg

http://img196.imageshack.us/img196/539/77905739.jpg

http://img535.imageshack.us/img535/9851/40812757.jpg

http://img822.imageshack.us/img822/4397/27017173.jpg

http://img18.imageshack.us/img18/2706/77289254.jpg

http://img38.imageshack.us/img38/8593/96551930.jpg

Czesc Wujor :D Mi przede wszystkim nie podobaja sie te otwarte polki .Nie lepiej zrobic tam fajnej wysokiej szafy ?Na takich półkach bedzie sie tylko zbeirał kurz a w szafce mozesz trzymac wszytskie srodki czystosci zapasowe reczniki itd

Kako, tam obok tych półek jest pionowa szafa zamknięta, właśnie wysoka. Ten obszar jest jakby na pół przeciachany i połowa to półki połowa szafa do sufitu.

Edytowane przez Wujor

Skoro masz tyle miejsca to ja bym zamiast tych polek (bede twardo Ci je odradzac bo niczemu nie sluza ) zrobiła dluzszy blat pod umywalkami ewentualnie przesuneła szafe (istniejaca) blizej lustra i troszke "poluzowala" wc i bidet .Chyba ze musisz sie juz sztywno trzymac usytuowania sprzetow bo np stelaze sa juz zamontowane? Jaka dlugsoc ma scianka na ktorej sa osadzone wc i bidet?Czy ta półka pod scianka kolankowa jest specjalnie robiona aby wbudowac w nia baterie?Gdybys ja ucial na roniw z dlugoscia wanny a) mialbys dostep do ewentualnej naprawy baterii od dolu ,b) wiecej miejsca przy bidecie.

Skoro masz tyle miejsca to ja bym zamiast tych polek (bede twardo Ci je odradzac bo niczemu nie sluza ) zrobiła dluzszy blat pod umywalkami ewentualnie przesuneła szafe (istniejaca) blizej lustra i troszke "poluzowala" wc i bidet .Chyba ze musisz sie juz sztywno trzymac usytuowania sprzetow bo np stelaze sa juz zamontowane? Jaka dlugsoc ma scianka na ktorej sa osadzone wc i bidet?Czy ta półka pod scianka kolankowa jest specjalnie robiona aby wbudowac w nia baterie?Gdybys ja ucial na roniw z dlugoscia wanny a) mialbys dostep do ewentualnej naprawy baterii od dolu ,b) wiecej miejsca przy bidecie.

Stelaże już zamontowane i obite k-g więc z tym to już nic nie poluzujemy. Półka pod ścianką kolanową to koncept projektanta - na chwile obecną nie ma żadnej półki.

W załączeniu pierwszy wstępny projekt łazienki. Drugi ma być jutro.

I znowu te pasy :( Prosiłam o jak najmniejszą liczbę dekorów więc mam nadzieję, że na tym drugim projekcie nie będzie ich za dużo. O mozaice też mówiłam.

Na wizualkach podłoga wygląda na jasną - w rzeczywistości na pewno będzie szara - bo jasnej po prostu nie ma.

5.jpg

7.jpg

6.jpg

1.jpg

4.jpg