Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

gusielkowo zdecydowanie 2 wersja bardziej mi się podoba, jest spokojniejsza, bardziej poukładana i tego dekoru kwiatowego (choć ładny) nie jest za dużo

co do ustawienia wanny, osobiście wybrałabym też wersję 2, bo masz dostęp do okna (w poprzednim domu musiałam wchodzić do wanny, by je otworzyć, więc nie jestem zwolenniczką ustawiania wanny pod oknem)

jaka jest odległość od wanny do tego słupa (wersja 2) i odległość od wanny do półki z umywalką (w wersji 1)?

gusielkowo zdecydowanie 2 wersja bardziej mi się podoba, jest spokojniejsza, bardziej poukładana i tego dekoru kwiatowego (choć ładny) nie jest za dużo

co do ustawienia wanny, osobiście wybrałabym też wersję 2, bo masz dostęp do okna (w poprzednim domu musiałam wchodzić do wanny, by je otworzyć, więc nie jestem zwolenniczką ustawiania wanny pod oknem)

Zarówno do wersji nr 1 i nr 2 musimy przerabiać wodę jeśli chodzi o wannę. Do wersji nr 2 musimy też przerobić przyłącze do umywalki (trochę je przesunąć). Myślę, że warto :)

Nas też ciągnie do wersji nr 2.

jaka jest odległość od wanny do tego słupa (wersja 2)

cała wnęka ma 196 cm. Odejmując wannę razem z półką - zostaje ok. 106 cm.

i odległość od wanny do półki z umywalką (w wersji 1)?

109 cm.

Musimy wybrać którąś z opcji. Pani od wizualizacji będzie na tej wybranej wersji nanosić wszelkie poprawki.

Dziekuję bardzo karolakr25 :D

Koncepcja 2 zdecydowanie lepsza :). Już się nie mogę doczekać zdjęć z realizacji. Lepiej na tym etapie coś niecoś przerobić, przesunąć, podkuć, niż potem się męczyć. Obie ręce za koncepcją nr 2. Swoją drogą - taka wydawałoby się niewielka zmiana koncepcyjna, a jaki piękny efekt :).

Musimy wybrać którąś z opcji. Pani od wizualizacji będzie na tej wybranej wersji nanosić wszelkie poprawki.

Dziekuję bardzo karolakr25 :D

Nie ma za co :)

Nawet jeśli trzeba trochę zmieniać układ instalacji to myślę, że dla końcowego efektu naprawdę warto

DUŚ nie zgodzę się z tobą, mi się podoba, że ten blat od umywalki jest wyżej niż obudowa wanny

i myślę, że wanna obudowana jednolitymi płytkami, a nie tym dekorem, lepiej by wyglądała

Koncepcja 2 zdecydowanie lepsza :). Już się nie mogę doczekać zdjęć z realizacji. Lepiej na tym etapie coś niecoś przerobić, przesunąć, podkuć, niż potem się męczyć. Obie ręce za koncepcją nr 2. Swoją drogą - taka wydawałoby się niewielka zmiana koncepcyjna, a jaki piękny efekt :).

Pięknie dziękuję julianna16

Edytowane przez gusielkowo

Koleżanka i przyszła sąsiadka poprosiła mnie o pomoc w zaplanowaniu łazienki w nowym domu.

Łazienka ma wymiar 190x355cm, okno szer. 68cm na krótszej ścianie. Poza tym są już zainstalowane wyjścia pod wannę, prysznic i WC.

W łazience ma być i prysznic i wanna - najlepiej nie przyklejona do ściany, bo koleżanka chce uniknąć brzydkiego łączenia czymkolwiek brzegu wanny ze ścianą (jest na to uczulona). Myślała o ustawieniu wanny wolnostojącej, z możliwością dojścia do okna, ale wg mnie łazienka jest zbyt mała na taki manewr.

Prysznic ma być bez brodzika, jedna umywalka.

Wklejam moje propozycje:

1. wanna wolnostojąca, ale bez dojścia do okna - minusy: utrudnione mycie okna i podłogi między oknem a wanną,

prysznic oczywiście tylko poglądowo - program do wizualek był dość oganiczony

http://desmond.imageshack.us/Himg89/scaled.php?server=89&filename=azienkakasiikrzysia.jpg&res=medium

http://desmond.imageshack.us/Himg94/scaled.php?server=94&filename=azienkakasiikrzysiarzut.jpg&res=medium

2. wersja z wanną wbudowaną w płytki, tak jak tutaj (zdjęcie ana-76 z FM):

http://images36.fotosik.pl/176/3365e9c11983a6e3med.jpg

umywalka w blacie (blat ciągnie się również nad wanną)

prysznic bez brodzika - jedna ściana z luksfer (przykładowo, może być zwykła ścianka), drzwi otwierane na ścianę, ale gdzie wtedy umieścić wieszak na ręcznik? nisko przy blacie?

http://desmond.imageshack.us/Himg813/scaled.php?server=813&filename=rysunekazienkikk.jpg&res=medium

Co o tym myślicie?

A może zupełnie inna koncepcja i układ?

Dziękuję za pomoc:)

Edytowane przez Ania i Bartek