duś1719506024 07.09.2011 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 mi się 2 podoba moze ukladalabym jeszcze kilka cm w kierunku pralni (tak żeby kabina się mogła bardzo swobodnie 'na okno' otworzyć). natomiast przemysł sobie jeszcze gdzie powiesisz ręczniki itp. mi się bardzo podobają relingi pod umywalkami, ale zdaje sobie sprawę ze nie każdemu to odpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 07.09.2011 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 mi się 2 podoba moze ukladalabym jeszcze kilka cm w kierunku pralni (tak żeby kabina się mogła bardzo swobodnie 'na okno' otworzyć). natomiast przemysł sobie jeszcze gdzie powiesisz ręczniki itp. mi się bardzo podobają relingi pod umywalkami, ale zdaje sobie sprawę ze nie każdemu to odpowiada. co do relingów jestem na tak, podoba mi się takie rozwiązanie w II wersji zakładając, że kabina będzie 80/120 (albo 110), to zostaje 130 (140) na bidet i sedes. To za mało czy wystarczy? I gdzie dać grzejnik? Na ścianie po lewej obok umywalek? I mam wątpliwości co do umieszczenia właśnie sedesu i bidetu, tak zaraz na wejściu Masz rację, między wanną a kabina jest mało miejsca, nie zwróciłam na to uwagi Jest jeszcze możliwość przesunięcia ścianki między łazienką a pokojem po prawej o ok. 15 cm. Wtedy kabina zamieniłaby się miejscami z sedesem i bidetem. Byłoby to lepsze rozwiązanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 07.09.2011 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 mi tam wc nie przeszkadza na wejściu, ale jeśli ci to przeszkadza, to może tam mogłaby być wanna? i wtedy grzejniczek na tej sciance po lewej ręce od drzwi (jak wchodzisz). mankamentem jest oczywiście wc i bidet pod oknem. no ale nie wyobrażam sobie, żeby tam nie było jakiś zaluzji czy rolet, wiec gola pupa będzie miała niezbedna prywatność zapewniona (no chyba ze tam jest skos, wówczas musisz pomyśleć czy to będzie wygodne) (w tym 2 układzie podobają mi się 2 umywalki - jeśli planujesz duża taflę lustra albo spore lustra w ramach, unii oraz efektu wagonu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 07.09.2011 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 jest pełne piętro więc nieograniczona możliwość ustawiania sprzętów i nie ma kto zaglądać w okna, bo sąsiadka na przeciwko ma dom parterowy nie pomyślałam by dać tam wannę, z góry założyłam, że lepiej ją dać przy drzwiach do pralni chyba będę musiała pokombinować w jakimś programie do projektowania i zobaczyć które ustawienie lepsze tak, zakładam, że na całą ścianę przy umywalkach dam lustro by powiększyć optycznie pomieszczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 07.09.2011 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Wybaczcie że się wtrące ale w jakim programie robicie te wizualizacje ? gdzie go można pobrać? czy jest to wersja bez ograniczeń? Pozdrawiam Ja też korzystam ze strony Paradyża . Jest bezpłatny. ma ograniczenia, ale dla ogólnej wizualizacji w zupełności wystarczy Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 07.09.2011 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 No właśnie. Pokażę dziś Wasze podpowiedzi i opinie sąsiadce-Kasi. Mam nadzieję, że uda mi się ją przekonać do tej wannowo-ściennej przyjaźni:) W zamian za łatwiejsze sprzątanie. julianna16 i duś bardzo dziękuję za odzew i pomoc! Zobaczymy na czym to stanie... No to czekamy na decyzję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lola333 07.09.2011 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Witam ponownie dziś i przedstawiam kilka wersji rozmieszczenia płytek w mojej kabinie. No i czekam na opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sol26 07.09.2011 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 witammoja wymarzona łązienka do której efektu dąże wygląda tak:http://images8.fotosik.pl/2630/5e0117c32c0ec4f7.jpg i http://images8.fotosik.pl/2630/8b430704ef1948ed.jpgmam już wstępną wizualizację: http://images8.fotosik.pl/2688/bb7f397b251ff9d1.jpg ale moim zdaniem odbiega ona od inspiracji i nie wiem co z tym zrobić prosze o pomoc! ( Glazura- sciana. http://plytki24.pl/ceramika-paradyz/...rod_11706.html Mozaika czarna http://skleplazienki.pl/produkty/pal...ika-30x30/5857 Mozaika grafitowa/szara http://plytki24.pl/ceramika-paradyz/...prod_7096.html płytki drewnopodnobne : noce by my way: http://www.paradyz.com.pl/Collection/new/noce ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 07.09.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 moim zdaniem źle wyglada ściana wyplytkowana tylko do pewnej wysokości. wprowadza to kolor (biel), którego na inspiracjach brak (sufitu nie liczę, ceramiki podobnie). twoja propozycja jest moim zdaniem przedobrzona. trudno powiedzieć co jest baza, a co akcentem. nie umiem powiedzieć czy widzę czarna łazienkę z drewnianymi akcentami czy drewniana z czarnymi. twoja jest po prostu czarno-bialo-drewniana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 07.09.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Czy Wy też macie problem z korzystaniem z plannera łazienkowego ze strony ikea?Nie otwiera mi się. Nic a nic:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 07.09.2011 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 mi się 2 podoba moze ukladalabym jeszcze kilka cm w kierunku pralni (tak żeby kabina się mogła bardzo swobodnie 'na okno' otworzyć). natomiast przemysł sobie jeszcze gdzie powiesisz ręczniki itp. mi się bardzo podobają relingi pod umywalkami, ale zdaje sobie sprawę ze nie każdemu to odpowiada. karolakr25 Zgadzam się z duś - wersja 2 lepsza + ewentualne powiększenie łazienki kosztem pralni. Zrobiłam ogólną wizualizację tej wersji (nie znałam niestety dokładnych odstępów odnośnie umiejscowienia drzwi i okien. Meble i kolory ścian tylko poglądowo) i wydaje mi się, że jednak będzie ciasno dla WC i bidetu. W wizualizacji kabina ma 120 cm. Jeśli miałaby 110 byłoby lepiej. Jeśli wspomniane 15 cm dotyczy tej krótszej ściany (już się pogubiłam), to w sumie będzie 25 cm więcej, a to powinno wystarczyć dla większego komfortu. Mnie jednak dla odmiany przeszkadzałoby takie wejście na WC i bidet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 07.09.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Julianna16 Szerokość 250 zostaje, tego zmienić nie mogę, mówiłam o ewentualnym wydłużeniu z 424 cm na ok. 440 cm, ale wtedy to już w ogóle by się tramwaj zrobił Ja też zrobiłam na szybko wizualki, ale chodziło tylko o ustawienia i mam 4 propozycje http://img836.imageshack.us/img836/3889/45571212.th.jpghttp://img830.imageshack.us/img830/6618/82121019.th.jpghttp://img263.imageshack.us/img263/2946/94014605.th.jpghttp://img155.imageshack.us/img155/3427/33462530.th.jpg Zastanawiam się, może wanna asymetryczna byłaby dobrym rozwiązaniem? Ale nie może być krótsza niż 165, bo jak już leże w wannie, to lubię się zanurzyć po brodę i 70 cm szerokości. Wanna w projektach ma wymiary 180 x 80, prysznic 80 x 120 , za wyjątkiem wizualki nr 2 - 90 x 90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 07.09.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 mi tam wc nie przeszkadza na wejściu, ale jeśli ci to przeszkadza, to może tam mogłaby być wanna? i wtedy grzejniczek na tej sciance po lewej ręce od drzwi (jak wchodzisz). Coś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 07.09.2011 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 (edytowane) Coś takiego?http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=73836&stc=1&thumb=1&d=1315429209 nie bardzo chciałabym tak przesuwać okno, bo może źle to wyglądać na frontowej elewacji, ale musiałabym to dokładnie sprawdzić Ja z tak ustawiona wanną zrobiłam nieco inaczej, dałam ja bardziej na środek ściany, ale jakby dać zamiast prostokątnej asymetryczną np. taką? Edit. (teraz okno jest nad drzwiami, przesunięcie go o więcej niż 30 cm zaburzy mi symetrię linii pionowych na elewacji) Edytowane 7 Września 2011 przez karolakr25 dopowiedzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gusielkowo 07.09.2011 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Witam ponownie dziś i przedstawiam kilka wersji rozmieszczenia płytek w mojej kabinie. No i czekam na opinie Jak dla mnie, to 2 bądź 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 07.09.2011 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 nie bardzo chciałabym tak przesuwać okno, bo może źle to wyglądać na frontowej elewacji, (...) Edit. (teraz okno jest nad drzwiami, przesunięcie go o więcej niż 30 cm zaburzy mi symetrię linii pionowych na elewacji) Ehh... to ten program uparł się i nie chciał zmieścić WC , stąd okno przesunęło się, ale nie było to celowe . Okno jest poza działaniami . Co do wanny, to mnie podobają się właśnie takie asymetryczne, ale chyba lepiej prezentują się w narożniku niż na środku ściany. Program do projektowania ma tylko jedną i ma raptem 150 cm. Hmm... tak myślę, myślę i z tych opcji najbardziej przemawiają do mnie dwie ostatnie, aczkolwiek w trzeciej ten narożnik obok okna będzie niezagospodarowany i w sumie trudno dostępny, a prowadzi do okna (?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 07.09.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 (edytowane) karolakr25 Przyszło mi do głowy jeszcze jedno rozwiązanie, ale sama nie wiem... może być tym razem nieco ciasno przy umywalkach. Zrobiłam więc wstawiam . Ścianka z WC i bidetem jest tylko do połowy - reszta to np szkło. Edytowane 7 Września 2011 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 07.09.2011 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Witam ponownie dziś i przedstawiam kilka wersji rozmieszczenia płytek w mojej kabinie. No i czekam na opinie Do mnie najbardziej przemawia 2 - lubię jasno . Głęboki brodzik też posiadam - moczę, piorę, płuczę i kąpię bobaska . Bez niego byłoby naprawdę BARDZO trudno. Marzę jednak by nie musieć się schylać przy celebracji prania, więc w nowym domu zagościła pralnia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 07.09.2011 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Hmm... tak myślę, myślę i z tych opcji najbardziej przemawiają do mnie dwie ostatnie, aczkolwiek w trzeciej ten narożnik obok okna będzie niezagospodarowany i w sumie trudno dostępny, a prowadzi do okna (?) Nie byłoby pustego miejsca, wanna byłaby cała zabudowana, więc z obu stron od ściany byłaby zabudowa wysokości wanna. Zakładając wannę 180 to zostaje 70 cm. Wanna na środku ściany a po 35 cm odstawiona od ściany z oknem i drzwiami.Pewnie niewiele z tego co napisałam można zrozumieć myślałam o czymś takim co do twojej ostatniej propozycji, obawiam się że będzie na takie rozwiązanie za mało miejsca. 250 ściana - 50 umywalki - 80 drzwi do pralni zostaje 120 cm, by swobodnie korzystać z sedesu musi ten być odsunięty od ściany min. 30 cm, między bidetem a sedesem też pewnie musi być min. 30 cm, to już jest 60 cm, nie ma takiej możliwości by oba sprzęty się zmieściły Pod względem zagospodarowania przestrzeni ta większa łazienka byłaby lepsza, dużo więcej mogłabym w niej zrobić, ale wykończenie jej byłoby zbyt kosztowne Więc zostaje ta wersja z szerokością 250 cm a wanna symetryczna byłaby oczywiście w narożniku, tak jak u ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lola333 07.09.2011 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Mi też odpowiada najbardziej wersja 2, ale mąż upiera się przy wersji nr. 4, a ja się boję, żeby nie wyszło za ciemno.Do mnie najbardziej przemawia 2 - lubię jasno . Głęboki brodzik też posiadam - moczę, piorę, płuczę i kąpię bobaska . Bez niego byłoby naprawdę BARDZO trudno. Marzę jednak by nie musieć się schylać przy celebracji prania, więc w nowym domu zagościła pralnia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts