morelka1989 08.09.2011 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Postaw na swoim, druga wersja zdecydowanie lepsza:). A poza tym w łazience musi być jasno, bo inaczej utrudnia to codzienne korzystanie choćby z lustra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 08.09.2011 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Nie byłoby pustego miejsca, wanna byłaby cała zabudowana, więc z obu stron od ściany byłaby zabudowa wysokości wanna. Zakładając wannę 180 to zostaje 70 cm. Wanna na środku ściany a po 35 cm odstawiona od ściany z oknem i drzwiami.Pewnie niewiele z tego co napisałam można zrozumieć myślałam o czymś takim karolakr25 To ciekawa inspiracja. Jeśli wanna miałaby być taka duża + zabudowane boki, to "zagospodarowałaby" całą ścianę i optycznie chyba skróciła pomieszczenie, więc pozwoliłaby uzyskać zamierzony efekt (jeśli dobrze zrozumiałam) . Gdyby w grę wchodziła jeszcze wanna narożna to może takie rozwiązania? - tak naprawdę mimo obaw, to jest sporo możliwości . Rozumiem, że umywalki nie zmieniają już swojego miejsca? Zaznaczam, że wanna z wizualizacji ma tylko 150 cm, więc resztę 20 -30 cm trzeba sobie wyobrazić . Prysznic ma 120 x 82, a wanna 150 x 100. W tej wersji z prysznicem na środku ściany, można by zrezygnować z kabiny i zrobić taki dłuższy prysznic za szybą do ściany z oknem o dł 160-180 cm, a bez drzwi. Program na to niestety nie pozwala, ale wyobrazić sobie można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 08.09.2011 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Julianna16 właśnie pomyślałam, że taką zabudowaną wanną optycznie skróciłabym pomieszczenie z tych ostatnich 3 propozycji najbardziej podoba mi się 3 myślałam o wielu kombinacjach, ale na taką jak w propozycji 1 nawet nie wpadłam Dziękuję ci bardzo co do umywalek, nie nie muszą być akurat tam gdzie wskazałam, ale to chyba najlepsze miejsce, bo jeśli by dać tam np. bidet i sedes to mogłyby one przeszkadzać w przechodzeniu przez drzwi można je przestawić, drzwi do pralni można również dowolnie na ścianie przesuwać a ja za chwilę będę mieć pytanie odnoście kolejnej mojej łazienki, tym razem na parterze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 08.09.2011 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Poproszę o pomoc jeszcze w sprawie jednej, już ostatniej łazienki (bo tą przy sypialni mam rozpracowaną co do płytki ) Łazienka na parterze ma 295 cm długości i 150 cm szerokości i mają się w niej znaleźć prysznic (raczej rzadko będzie używany (w przyszłości dla gości) , sedes i umywalka Mam 2 propozycje, ale ta druga to ewentualność, bo wolę wersję I. Wersja I - prysznic "za ścianką" nie ma do niego żadnych drzwi, oczywiście bezbrodzikowy i tu pojawiają się moje wątpliwości: czy 70 cm przejścia między ścianą a sedesem to wystarczająco? czy 85 x 80 cm wnęki prysznicowej to nie za mało? i czy w łazience pomimo okna 50 cm nie będzie ciemno, właśnie przez to że będzie ta ścianka od prysznica? http://img38.imageshack.us/img38/4518/52368030.jpg Wersja II zakłada prysznic również bezbrodzikowy, kabinę 3 częściową ze szkła (2 części stałe, 1 otwierana) http://img831.imageshack.us/img831/1386/39437892.jpg Obok łazienki jest pom. gosp. Mogę ewentualnie jego kosztem powiększyć łazienkę o 10, max. 15 cm, choć wolałabym nie, bo będzie kolizja drzwi. W pom. jest komin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 08.09.2011 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 karolakr25 moim zdaniem wersja 1 jest lepsza, ale może nie stawiaj sobie dodatkowej ścianki prysznicowej, tylko zastosuj szklany parawan. Będzie na 100% więcej naturalnego światła. 70 cm wejścia do kabiny starczy w zupełności. Teraz robię łazienkę w bardzo zbliżonych wymiarach do Twojej, tylko zrezygnowałam w niej z wc, bo jest przeznaczona dla osoby niepełnosprawnej, więc są inne założenia, ale zrobiłam bardzo podobny układ:yes: http://foto0.m.onet.pl/_m/519547ed6dbd3d192cd1c3517f5566cc,10,19,0.jpg http://foto3.m.onet.pl/_m/63765bbe7e1f3b9e6914ed1d90d77ac7,10,19,0.jpg A tutaj wizka Twojej łazienki:D http://foto1.m.onet.pl/_m/0441bdfa6ffaccb16d823d4897bea2a1,21,19,0.jpg http://foto3.m.onet.pl/_m/0efa4e78415ec4573682698dbadb0af3,21,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 08.09.2011 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Magda 34 bardzo ci dziękuję nie pomyślałam wcześniej o szkle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 08.09.2011 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Opcja zaproponowana przez Magdę34 jest optymalna, więc nie kombinuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 08.09.2011 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Opcja zaproponowana przez Magdę34 jest optymalna, więc nie kombinuję . Ani ja ta propozycja bardzo mi odpowiada jeszcze raz dziękuję dziewczyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 08.09.2011 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 No to super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 08.09.2011 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 No to czekamy na decyzję Witam, Sąsiadka Kasia ujawniła mi nareszcie więcej szczegółów na temat jej przyszłej łazienki. Pozwolę sobie uwiecznić poniżej jej maila. Niestety nie odwiedza FM (ileż ona traci!), ale skoro projekt łazienki już to trafił... "Myślałam o drabinkowym kaloryferze na ręczniki, który mógłby wisieć po lewej stronie na ścianie zaraz jak się wejdzie do łazienki, ale nie wiem jak by się to sprawdzało po wyjściu z pod prysznica-trochę daleko. Prysznic na wprost wejścia, po prawej stronie jakaś ścianka, myślałam kiedyś o zwykłej cegle zaimpregnowanej przed wilgocią ale nie wiem czy się da. Drzwi otwierane proste jak wy macie, bez brodzika, spływ w kierunku drzwi i taka rynienka odpływowa z kratką. Zaraz za prysznicem długi blat, na którym jest 1 umywalka i świeczki i koszyczki z kosmetykami MOIMI :) K. nie ma ich za wiele Na ścianie duże lustro z 2 lampkami po bokach. Pod blatem szuflady zamknięte i miejsce na kosz z brudnymi ciuchami. Uchwyty od szafek można wykorzystać na wieszaczki do ręczników. Nie wiem do końca jak z wanną, bo chciałabym wolnostojącą bez fugi, ale rzeczywiście będzie kiepski dostęp do okna i umycia podłogi za nią. Wc jak w Twoim projekcie z miejscem na papier toaletowy, szczotkę i gazetownik Może wanna trochę z ukosa ku toalecie ? Na suficie żyrandol, lub jakaś fajna lampa wisząca. Chciałabym tą łazienkę trochę na pokoik łazienkowy przerobić. Na ścianach zdjęcia w ramkach, przy oknie firanka lub roleta rzymska i kwiaty albo na ścianie gdzie WC jakaś fototapeta?" Myślę, że uda mi się ostatecznie namówić sąsiadkę Kasię na wannę przystającą do ściany:) Przesłałam jej również projekty julianny16, ale Kasia woli pozostać przy obecnym już układzie odpływów. Jeszcze raz dziękuję za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 08.09.2011 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Czy Wy też macie problem z korzystaniem z plannera łazienkowego ze strony ikea? Nie otwiera mi się. Nic a nic:( Nikt nie próbował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 08.09.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Nikt nie próbował? Ja próbowałam plannera kuchennego, ale zaczął mi coś mulić komputer, więc wyrzuciłam i już nie próbuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 08.09.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Ten planner działa, tylko na początku trzeba dać mu szanse się załadować. Mi zadziałał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 08.09.2011 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Ten planner działa, tylko na początku trzeba dać mu szanse się załadować. Mi zadziałał. emjot, ja cierpliwa jestem bardzo, ale irytuje mnie, jak mi program szwankuje w chwili, gdy pilnie na niego liczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 08.09.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Fakt, tym bardziej, że sam program jak już zadziała nie powala swoimi możliwościami To już ich planner kuchenny był zdecydowanie lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 09.09.2011 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Witam, Sąsiadka Kasia ujawniła mi nareszcie więcej szczegółów na temat jej przyszłej łazienki. Pozwolę sobie uwiecznić poniżej jej maila. Niestety nie odwiedza FM (ileż ona traci!), ale skoro projekt łazienki już to trafił... "Myślałam o drabinkowym kaloryferze na ręczniki, który mógłby wisieć po lewej stronie na ścianie zaraz jak się wejdzie do łazienki, ale nie wiem jak by się to sprawdzało po wyjściu z pod prysznica-trochę daleko. Prysznic na wprost wejścia, po prawej stronie jakaś ścianka, myślałam kiedyś o zwykłej cegle zaimpregnowanej przed wilgocią ale nie wiem czy się da. Drzwi otwierane proste jak wy macie, bez brodzika, spływ w kierunku drzwi i taka rynienka odpływowa z kratką. Zaraz za prysznicem długi blat, na którym jest 1 umywalka i świeczki i koszyczki z kosmetykami MOIMI :) K. nie ma ich za wiele Na ścianie duże lustro z 2 lampkami po bokach. Pod blatem szuflady zamknięte i miejsce na kosz z brudnymi ciuchami. Uchwyty od szafek można wykorzystać na wieszaczki do ręczników. Nie wiem do końca jak z wanną, bo chciałabym wolnostojącą bez fugi, ale rzeczywiście będzie kiepski dostęp do okna i umycia podłogi za nią. Wc jak w Twoim projekcie z miejscem na papier toaletowy, szczotkę i gazetownik Może wanna trochę z ukosa ku toalecie ? Na suficie żyrandol, lub jakaś fajna lampa wisząca. Chciałabym tą łazienkę trochę na pokoik łazienkowy przerobić. Na ścianach zdjęcia w ramkach, przy oknie firanka lub roleta rzymska i kwiaty albo na ścianie gdzie WC jakaś fototapeta?" Myślę, że uda mi się ostatecznie namówić sąsiadkę Kasię na wannę przystającą do ściany:) Przesłałam jej również projekty julianny16, ale Kasia woli pozostać przy obecnym już układzie odpływów. Jeszcze raz dziękuję za pomoc! Łazienka jak malowana . Co do szczegółów i możliwości wykonania pomóc mogą tylko fachowcy. Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 09.09.2011 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Fakt, tym bardziej, że sam program jak już zadziała nie powala swoimi możliwościami To już ich planner kuchenny był zdecydowanie lepszy Maciej wielkie dzięki! Adobe uaktualniony, program zadziałał, ale jestem nim ogromnie rozczarowana! Myślałam, że będzie podobny do kuchennego, ale niestety jest bardzo ograniczony. W każdym razie dziękuję Ci za pomoc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gusia82 09.09.2011 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Witam, jestem tu nowa i zagoszcze tu raczej na krótko bo ja tylko (przynajmniej narazie) remontuję łazienke. Potrzbuję Waszej pomocy mianowicie wybrałam płytki z Opoczna kolekcja Zebrano, płytki na ścianę jasne kremowe, meble maja być na wymiar brązowe, dekor wokół dużego lustra brązowy, obudowa wanny brązowa i ewentulnie jescze jakieś dekory lub część ściany w brązie a podłoga... i tu liczę na waszą pomoc. Oglądając Wasze łazienki i projekty bardzo spodobała mi się podłoga z jasnych płytek i ewentualnie pare płytek brązowych. Ze względów praktycznych też pasuje jasna podłoga gdyż łazienka ma prawie 10 m2 i małe typowo łazienkowe okno więc ciemna podłoga mogłaby zbytnio przyciemnić łazienkę. Skoro jasne płytki to też jasna fuga i obawiam się, że ta jasna fuga po paru latach użytkowania będzie szara, brudna i nie dająca się domyć. Czy mam rację? Zastanawiam się żeby dać brązowe fugi i było by po problenie ale czy będą pasować? Nie spotkałam u Was w projektach (lub nie zauważyłam) jasnej podłogi z brązowymi fugami. Co proponujecie? A fugi jakiej firmy wybrać? mogą być atlasa? PozdrawiamPs, te pytania zadałam też w temacie Opoczno Zebrano ale tam od marca nikt nie pisze, boję się że tam niedoczekam się odpowiedzi, licze na Waszą pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alana 09.09.2011 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Gusia82 jeśli chodzi o podłogę to ja stawiam na jasną, ale dlatego, ze ciemne mi się nie podobają (czyli rzecz gustu). Natomiast obojętnie na jaką byś się zdecydowała to fugę wybrałabym pod kolor - czyli jasna podłoga to i fuga jasna, ciemna podłoga to i taka fuga - to samo dotyczy ścian! No i jak dla mnie podłoga jednolita czyli bez "ewentualnych paru brązowych płytek".Jeśli zaś chodzi o jasne, czyli w tym przypadku beżowe fugi, to powiem Ci tak - moi rodzice mają od 15 lat beżową łazienkę (podłoga nawet jaśniejsza od ścian) i grube fugi (nikt wtedy nie słyszał o kaflach rektyfikowanych) i wystarczy co jakiś czas potraktować je domestosem - są jak nowe. No i firma...dużo tu czytałam o Mapei... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 10.09.2011 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 A wanna 170 wchodząca pod blat? Czy to będzie bardzo niewygodnie podczas kąpieli? Aniu znalazłam jakie zdjęcie, które chyba obrazuje Twój zamysł - fajnie to wygląda http://http://www.archdaily.com/103289/jd-house-bak-architects/1275860311-cjd-bak-planta/ Źródło:http://www.archdaily.com/103289/jd-house-bak-architects/1275847916-cjd-bak-14/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts