Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Aniu znalazłam jakie zdjęcie, które chyba obrazuje Twój zamysł - fajnie to wygląda :)

http://http://www.archdaily.com/103289/jd-house-bak-architects/1275860311-cjd-bak-planta/

Źródło:http://www.archdaily.com/103289/jd-house-bak-architects/1275847916-cjd-bak-14/

Świetne!! To jest to!

Ja osobiście spróbowałabym dokładnie takiego rozwiązania, gdyby to była moja łazienka. Pokażę to zdjęcie Kasi. Naprawdę fajnie, a na tej wydłużonej części blatu można ustawić ramki ze zdjęciami, o których Kasia marzy:)

julianna16 bardzo dziękuję!:)

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cieszę się, że przypadło do gustu :).

Sąsiadka Kasia ujawniła mi nareszcie więcej szczegółów na temat jej przyszłej łazienki.

(...)

Nie wiem do końca jak z wanną, bo chciałabym wolnostojącą bez fugi, ale rzeczywiście będzie kiepski dostęp do okna i umycia podłogi za nią.

(...)

A tutaj przykład, na wannę bez fug w BARDZO ciasnym pomieszczeniu - jak widać dla chcącego nic trudnego :cool:. Determinacja posiadania takowej jest silniejsza od obaw o sprzątanie ;). Może jak Koleżanka zobaczy to ją zniechęci, albo wprost przeciwnie - zachęci, bo wszak u niej więcej miejsca :). Najważniejsze by była zadowolona i dobrze się czuła gdy wanna już zagości :).

607183-9-1272391970197.jpg

Gusia82 jeśli chodzi o podłogę to ja stawiam na jasną, ale dlatego, ze ciemne mi się nie podobają (czyli rzecz gustu). Natomiast obojętnie na jaką byś się zdecydowała to fugę wybrałabym pod kolor - czyli jasna podłoga to i fuga jasna, ciemna podłoga to i taka fuga - to samo dotyczy ścian! No i jak dla mnie podłoga jednolita czyli bez "ewentualnych paru brązowych płytek".

Jeśli zaś chodzi o jasne, czyli w tym przypadku beżowe fugi, to powiem Ci tak - moi rodzice mają od 15 lat beżową łazienkę (podłoga nawet jaśniejsza od ścian) i grube fugi (nikt wtedy nie słyszał o kaflach rektyfikowanych) i wystarczy co jakiś czas potraktować je domestosem - są jak nowe.

No i firma...dużo tu czytałam o Mapei...

alana dziękuję za radę :) tak zrobię jasna podłogo i jasne fugi, bez ewentualnych paru brązowek płytek bo mężowi się to nie podoba. jeszcze raz dziękuje

alana dziękuję za radę :) tak zrobię jasna podłogo i jasne fugi, bez ewentualnych paru brązowek płytek bo mężowi się to nie podoba. jeszcze raz dziękuje

Popieram :) Jednolita podłoga zawsze jest ładna. Dodatkowe płytki w innych kolorach tylko zaburzają harmonię. Szkoda psuć efekt.

Co do fug, to alana ma rację - zawsze najlepiej dobierać fugi do koloru płytek - łazienka na pewno na tym nie straci :)

Popieram :) Jednolita podłoga zawsze jest ładna. Dodatkowe płytki w innych kolorach tylko zaburzają harmonię. Szkoda psuć efekt.

Co do fug, to alana ma rację - zawsze najlepiej dobierać fugi do koloru płytek - łazienka na pewno na tym nie straci :)

Gusielkowo dzięki za pomoc i upewnienie, że lepsza będzie podłoga w jednolitym kolorze bo ja koniecznie chciałam kilka brazowych w kleić tylko mężowi to nie pasowało, tak zapobiegłyście kolejnej kłótni (mini kłótni) :)

a fugi jak będa zachodzić to kupie dobry środek do czyszczenia i zagonie męża do pracy :) eee nie będe taka zła pomogę mu :) w końcu ktos musi nadzorować :)

Jutro wyjeżdżam na tydzien a po powrocie ostro zabieramy się za łazienkę

Pozdrawiam

Cieszę się, że przypadło do gustu :).

A tutaj przykład, na wannę bez fug w BARDZO ciasnym pomieszczeniu - jak widać dla chcącego nic trudnego :cool:. Determinacja posiadania takowej jest silniejsza od obaw o sprzątanie ;). Może jak Koleżanka zobaczy to ją zniechęci, albo wprost przeciwnie - zachęci, bo wszak u niej więcej miejsca :). Najważniejsze by była zadowolona i dobrze się czuła gdy wanna już zagości :).

Dobre, dobre:)

Jak widać - chcieć to móc - choć efekt zupełnie zgubiony. Wannę wolnostojącą powinno się odpowiednio wyeksponować, kształt, nóżki, itp. A wciskanie jej w kąt - bez sensu, prawda?

Mam nadzieję, że ją zniechęci:)

Dzięki!:)

Witam

Wklejam "projekt" wizualizacji mojej małej łazienki (wymiary 1,8x1,6 m) , bardzo wstępny bo dopiero sie ucze obsługi programu stąd sporo niedoskonałości.

Płytki opoczno capri kremowe + troszke fioletu. Nie zwracajcie uwagi na płytki kabinie prysznicowej - taka była w bibliotece a faktycznie tez byłyby kremowe.

Jakie macie uwagi? za dużo tego wszystkiego? Coś poprzestawiac/zrezygnować/dodac? Jeszcze nie wiem czy może na podłoge dać też fioletowe, no i jakie fugi???

łazienka capri DW1.JPG

łazienka capri DW2.JPG

łazienka capri DW3.JPG

łazienka capri DW4.JPG

łazienka capri DW5.JPG

łazienka capri DW1.JPG

łazienka capri DW2.JPG

łazienka capri DW3.JPG

łazienka capri DW4.JPG

łazienka capri DW5.JPG

Witam,

chciałabym poddać pod konstruktywną krytykę projekt naszej łazienki. Wiem, że nie jest zbyt wyszukany, ale jakoś tak wyszło chyba przez to, że chcieliśmy mieć to już z głowy. A może macie jakiś pomysł żeby uatrakcyjnić ten projekt?

http://img143.imageshack.us/img143/8431/72568864.jpg

http://img405.imageshack.us/img405/7007/56173134.jpg

http://img707.imageshack.us/img707/8957/55388581.jpg

Szafki są koszmarne ale to tylko tak na szybko wstawione żeby zapełnić przestrzeń (docelowo chcemy zrobić jakieś mebelki na wymiar)

A i jest też jaśniejsza wersja podłogi ale wydaje nam się mniej ciekawa...

http://img14.imageshack.us/img14/6663/13278447.jpg

Edytowane przez Blacky

Przedstawiam wam trochę zmienioną wersję mojej łazienki. Czy teraz jest lepiej?

Ściany fajnie się prezentują. Co do podłogi, to zrezygnowałabym z tych jasnych płytek - dziwne to ułożenie na wizualizacji - przekombinowane. Zdecydowanie ładniejsza będzie jednolita podłoga - płytki w prostym ułożeniu (takie ułożenie jest dużo fajniejsze niż ułożenie karo).

lola 333 ja również położyłabym płytki na podłodze prosto i bez jasnych dodatków.

Blacky jakie płytki będą położone na ścianach i na podłodze? Pytam, bo szary na wizualce wydaje się ciepły, płytki "drewnopodobne" natomiast czerwonawe (w pierwszej wersji). Druga z kolei ciut mdła. Ale to tylko wizualizacja, kolory mogą mieć się nijak do rzeczywistości.

Ja pewnie zrezygnowałabym z płytek do samego sufitu (ciężkawo). Albo zostawiła je do wysokości na jakiej są, ale tylko w strefach "mokrych" (poza wanną - tam znacznie niżej - do tej samej wysokości, którą narzuca ścianka kolankowa na prostopadłej ścianie).

Właśnie się zastanawiam czy wkleić swoje wizualizacje, bo już prawie się zdecydowałam na wersję, a po "burzy mózgów" forumowiczów mogę mieć z tym problem od nowa :D Ale zaleta taka, że nie popełnię błędu przy wykonaniu ;)

Czy podłoga i dekory przy lustrze mogą zostać?

Ja też zrezygnowałabym z tej wersji podłogi. Domyślam się, że zamysł miał być celowym krokiem ku oryginalności, ale jest zbyt dominujący. Im prościej tym lepiej :). Taką łazienkę łatwiej aranżować dodatkami i cieszyć się zmianą mniejszym kosztem, gdy nam się opatrzy :). Myślę jeszcze nad dekorem przy lustrze. Jest tak subtelny, że w zasadzie też nie jest potrzebny. To mała mozaika? Hmm... a może dać te płytki z ciemniejszych wnęk (większa mozaika), ale tylko między lustrem a szafką z umywalką?