julianna16 15.09.2011 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Blacky Pominę kolory, bo w rzeczywistości wyglądają z pewnością atrakcyjniej (mnie dla odmiany bardziej przekonują te jaśniejsze). Na pewno zrezygnowałabym z pasów przez całą łazienkę. Lepiej wyróżnić np. kąt z prysznicem, albo całą ścianę na której jest WC. Tak naprawdę mozaiką można wyróżnić dowolny element łazienki. Warto jednak zdecydować się tylko na 1 lub 2. Pod skosem ciekawie mogą wyglądać szafki częściowo z siedziskiem (np. pod oknem). Coś w tym stylu ("pożyczone" z inspiracji markoto) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lola333 15.09.2011 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 (edytowane) julianna16 Przy lustrze to jest listwa . Bardzo mi się podoba i chciałabym ją zostawić, Edytowane 15 Września 2011 przez lola333 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lola333 15.09.2011 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Mam jeszcze jedno pytanie do was, podłoga jeżeli gładka to ciemna czy jasna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 15.09.2011 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 lola333 Listwa jest subtelna, więc "nie gryzie" się z resztą, choć jest z "innej bajki" . A argument: Bardzo mi się podoba i chciałabym ją zostawić, jest wystarczający by cieszyć się nią spoglądając w lustro . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 15.09.2011 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Mam jeszcze jedno pytanie do was, podłoga jeżeli gładka to ciemna czy jasna? Mimo, że lubię jasnoooo , to w tym przypadku chyba zostawiłabym tę ciemniejszą kaflę. Będzie wprowadzała proporcję między 3-ma jasnymi i jedną ciemniejszą ścianą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gusielkowo 15.09.2011 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Mimo, że lubię jasnoooo , to w tym przypadku chyba zostawiłabym tę ciemniejszą kaflę. Będzie wprowadzała proporcję między 3-ma jasnymi i jedną ciemniejszą ścianą. Jestem tego samego zdania. Ciemniejsza podłoga super się zgra ze ścianami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
knz 16.09.2011 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 czy moja wizualizacja jest aż tak zła że nikt ani słowa o niej nie napisał?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 16.09.2011 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 czy moja wizualizacja jest aż tak zła że nikt ani słowa o niej nie napisał?? Dla mnie Twoje wizualizacje są trudne w odbiorze, zwłaszcza te "rybie oka". Możesz wrzucić ogólny plan łazienki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lola333 16.09.2011 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 knzJa może znawcą nie jestem bo mój projekt został skrytykowany, ale mi na pewno nie podobają się zielone fugii popieram Anie i Bartka wizualizacja dziwnie przedstawiona trudno ją ocenić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
knz 16.09.2011 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Rzut łazienki tak to mniej więcej wygląda. projekt który wrzuciłem robił mój kolega w programie Blender. Ja staram się stworzyć coś samemu w Pro100 ale dość małą biblioteka nie wiem czy mozna wnim dodawać kinkiety ze zdjęcia czy też umywalki? Jeżeli mieli byście jakieś propozycję na aranżację łazienki to chętnie wysłucham Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 16.09.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 knz Twój szkic ułatwił nieco perspektywę. To niewiele miejsca, więc sprzęty są rozłożone optymalnie. Podoba mi się ciekawe umieszczenie kaloryfera. Jest jednocześnie podręcznym wieszakiem dla ręcznika . Kolor bym zdecydowanie uspokoiła, ale o tym już sam wspominałeś . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.09.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 knz - łazienka dla singla? Bo dla rodziny nie bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 16.09.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Ja może znawcą nie jestem bo mój projekt został skrytykowany, ale .... Miła lolu333 ja też nie jestem bynajmniej znawcą . Forum jest miejscem gdzie szukamy inspiracji, pomocy, wsparcia, a subiektywne zdanie innych pomaga nam podjąć decyzję gdy jesteśmy niepewni. Zawsze jednak pozostaje subiektywne i zależne od gustu, a my możemy czynić to, co sami zdecydujemy (na szczęście) . Wszak to nasz domek i nasze potrzeby . Wracając do "znawstwa" - Twoje zdanie z pewnością ucieszy kolejną osobę, która potrzebuje pomocy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
knz 16.09.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 troszkę to teraz wygląda inaczej, znaczy się grzejnik łazienkowy będzie zamontowany wyrzej i nie pod półką tylko z boku bardziej w stronę natrysku. Półka i obudowa górna będą mniejsze. Zamieszczam wizualizację jak to wymyśliłem teraz tylko nie mam grzejnika łazienkowego żeby wstawić ;/1234 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
knz 16.09.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 knz - łazienka dla singla? Bo dla rodziny nie bardzo. jest to łazienka na parterze na piętrze będzie druga z wanną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.09.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 W tej sytuacji bez sensu jest robienie osobnego wc. W domu sa dwie łazienki i jak ktoś ma potrzebę może skoczyć na pięterko gdy dół zajęty. Jak połączysz pomieszczenia, otrzymasz przestronne wnętrze a nie taka wąską klitkę. Dlaczego pralka jest na dole? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
knz 16.09.2011 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 pomieszczeń nie da się już zmienić. ściany stoją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lola333 17.09.2011 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2011 Miła lolu333 ja też nie jestem bynajmniej znawcą . Forum jest miejscem gdzie szukamy inspiracji, pomocy, wsparcia, a subiektywne zdanie innych pomaga nam podjąć decyzję gdy jesteśmy niepewni. Zawsze jednak pozostaje subiektywne i zależne od gustu, a my możemy czynić to, co sami zdecydujemy (na szczęście) . Wszak to nasz domek i nasze potrzeby . Wracając do "znawstwa" - Twoje zdanie z pewnością ucieszy kolejną osobę, która potrzebuje pomocy . Droga julianno16ja nikogo nie chciałam urazić tym stwierdzeniem, dziękuje tobie i innym za pomoc:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 17.09.2011 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2011 Ostatecznie postanowiłam się poradzić w sprawie dolnej łazienki, bo mam zamiar wprowadzić zmiany i nie wiem czy słusznie. Moja dolna mikrołazienka (2,7 m2). To jest mozaika wykorzystana w wizualizacji. Wklejam link, bo na wizualce widać ją raczej kiepsko... http://taniobuduj.pl/images/31b89b6cd000c824eee0966d0f717331.jpg Myślę o tym, by: 1. zrezygnować z pasa mozaiki na podłodze. Zostawić ją jednolitą, szarą. 2. kawałeczek ściany nad oknem zostawić bez płytek, pomalować jak ścianę po lewej. Poza tym będę chciała wykorzystać ścianę po prawej od drzwi (szary kawałek obok prysznica, odbija się w lustrze na ostatnim ujęciu): fototapeta przedstawiająca coś, co mi doda przestrzeni. Może molo, może uliczka... Ewentualnie 2-3 zdjęcia w ramkach w kolorze szafki. Tematyka: morska, akt lub spa/zen. Co myślicie? Zmieniać? Nie zmieniać? Zmienić coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 17.09.2011 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2011 lolu333 Nikogo z pewnością nie uraziłaś . Moje słowa były absolutnie pozytywne i zachęcające Ciebie do dzielenia się swoim zdaniem . Ja sama głowię się nad swoimi nowymi łazienkami i na razie szukam inspiracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts