Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć Dziewczyny witam wszystkich. Jestem obecnie na etapie zastanawiania się nad kolorystyką łazienek. Właściwie już wybrałam mam nawet pomysł i udało mi się stworzyć wizualizację chciałabym żeby ktoś ocenił moje dzieło i podpowiedział może coś jeszcze. Zaznaczę że jestem nowicjuszem w programie do wizualizacji i można znaleźć kilka niedociągnięć w moich wytworach :)

A oto łazienka mała ( na dużą tez jest już pomysł ale jeszcze nie ma projektu)

http://lh6.ggpht.com/_rpPS5i8xeCo/TQE2cStzbWI/AAAAAAAAAjE/1Ps2KhbjuO4/s576/Łazienka%20mała%202.JPG

Ciasno masz. Ale cóż.. Zrezygnowałabym ze słupka na rzecz np jakiejś szafki pod umywalką i szafki nad geberitem.

Nie dawałabym paska naokoło bo to optycznie spłaszcza łazienkę-nie dość że ciasna to jeszcze niska:/

Może spróbuj jakoś powiązać podłogę ze ścianami? Bo teraz wydaje się "oderwana" od reszty.

Pomyślę jeszcze nad tym jak już pisałam to mój amatorski pomysł do tego praktycznie pierwszy i pewnie jeszcze go zmodyfikuję jeśli chodzi o czerwień to miało być to połączenie z szarym i białym jeszcze nie wiem co zmienię. A ciasno jest ale to mała łazienka większa ma być w bardziej stonowanych odcieniach jednak ja lubię takie odważne kolory i tą chciała tak właśnie zrobić.

O wiele lepszym pomysłem jest danie ciemnych np.szarych albo nawet czarnych płytek i pomalowanie części ścian na czerwono. To jest taki intensywny kolor że może za kilka lat się znudzić i wtedy możesz zmienić image łazienki np. malując na śliwkę albo miedziowy kolor.

A te drzwi to tak na wizualce są prawe, tzn otwierają się na prawo?

układ jaki jest pokazałam na tej wizualizacji jest taki sam jak w projekcie. Nie za wiele da się tu pozmieniać. Jeśli chodzi o takie rzeczy jak drzwi czy ta szafka długa to nie jest to do końca takie jak miałam na myśli ale jakoś innego nie znalazłam, Bardziej chciałam się skupić nad tymi kaflami i kolorami. I teraz nie wiem . Jak pisałam druga ma być w odcieniu brązu i beżu taka stonowana i oczywiście najbardziej praktyczna. Nie chciałam dwóch takich podobnych . Jeśli chodzi o podłogę w tej to zastanawiałam się nad popielata całą muszę spróbować ale niestety muszę rozpocząć od nowa bo mam tylko wersje demo tego programu i nie zapisują się projekty to tylko zdjęcie ekranu a robiłam to wszystko wczoraj i wyłączyłam potem komputer

a musi tam być prysznic? eh mój wc ma 1.87 x 1.27 i to już po kaflach (a mniemam, że ty mierzysz bez odliczenia kilku cm na zaprawę i kafel) - drzwi dokładnie jak u ciebie. nie ma opcji żeby tam wcisnąć szauerka.

najmniejsza kabina o jakiej słyszałam to 80x80, ale to w dalszym ciągu oznacza, że przy takim układzie i tak będziesz wciskać zarówno wc jak i umywalkę - umywalka 40 jest mniej więcej tak szeroka jak laptop i nie ma się co czarować - większej tam nie zmieścisz (no może w porywach 45). moim zdaniem to bez sensu.

Szkoda że do łazienki wchodzi się na środku pokoju, jakby były z boku to by było łatwiej, a tak praktycznie jedna ściana odpada.

Też jestem za likwidacją prysznica, bo między ścianą a prysznicem masz 40 cm czyli umywalka Ci wejdzie 30, a miejsca na łokcie będziesz miała 40 cm. Nawet nie będzie jak spiąć włosów.

Albo rezygnujemy ze słupka z lewej strony od wejścia i tam wstawiamy umywalkę (też taką małą ale przynajmniej będziesz mogła się ruszyć. A ewentualnie z prawej strony jakąś szafkę-przy prysznicu

Magda, dziękuję Ci baaardzo! :hug: A da się mniej wiecej obliczyć, ile ma przejście? nie będzie za wąsko?

Faktycznie, ta nowsza wersja łazienki jest lepsza - lżejsza :) Tylko... troszkę brakuje mi tu miejsca na kosmetyki... Dało by rady gdzieś wstawić jakiś słupek?

Muszę przyznać, że pomysł z 2 umywalkami bardzo nam przypadl do gustu, choć wcześniej takiej opcji nawet nie braliśmy pod uwagę :)

przejście pomiędzy wanną a umywalkami wynosi 95 cm, przy czym wannę zrobiłam szeroką na 90 cm, a szafkę na umywalki 45 cm. 20 cm głębokości ma ta przedłużona zabudowa na geberit. naberio, wydaje mi się, że kosmetyki możesz trzymać w szufladach pod umywalkami. Te szuflady mają na całości 200 cm:).

1,8 x 1,4

Witaj. :)

Zgadzam się z dziewczynami, żeby nie wstawiać do tak małej łazienki kabiny prysznicowej, tym bardziej, że na wprost tej małej łazienki masz dużą.;)

Sugerowałabym zrobić tę łazieneczkę najprościej jak się tylko da. Plan przerysowałam z rzutu, zamieszczonego w Twoim dzienniku.

http://foto2.m.onet.pl/_m/f2da701bde76fbc53b53fb2ca3730bce,21,19,0.jpg

i mała wizka

http://foto2.m.onet.pl/_m/a265c46119508a84ae64a5f5a5c513d2,21,19,0.jpg

http://foto0.m.onet.pl/_m/e4d1351b56ddd8f018cfe0c90761afd4,21,19,0.jpg

http://foto0.m.onet.pl/_m/3e290d2d9b27cd1d19eccb4f2d897a70,21,19,0.jpg

http://foto0.m.onet.pl/_m/e9dd7ee8fbea11171788badc07e7fda4,21,19,0.jpg

Nie wiem, czy masz już wybrane kafle? Ta czerwona mozaika jest tylko po to, żeby podkreślić tą ściankę na wprost wejścia.

Chciałam jeszcze dodać, że poszłabym zdecydowanie w jasne kolory. Ciemno szare kafle położone do sufitu zrobią z tego pomieszczenia "norę".;)

Edytowane przez Magda 34