kamiku 12.10.2011 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 (edytowane) Witajcie, ja rowniez bylabym wdzieczna za podpowiedzi i sugestie dotyczace mojej toalety na dole. Wymiary to 2,5 x 1,3 m. Na ten moment planujemy taki uklad jak na zdjeciu - duza umywalka, podwieszany kibelek i na lewo od wejscia zwykly grzejnik.http://img27.imageshack.us/img27/3835/kibeleky.jpgJaka kolorystyka, jakie oswietlenie, czy dobrze wygladalby tu jakis podwieszany sufit?myslalam, zeby na scianie, na ktorej znajduje sie umywalka, umiescic tez duze lustro.. moze nawet na cala dlugosc sciany..? Edytowane 12 Października 2011 przez kamiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.10.2011 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 A może sedes na ścianie z umywalką, by się tak nie rzucał w oczy po wejściu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamiku 12.10.2011 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Elfir, taka byla pierwsza koncepcja, jednak doszlismy do wniosku, ze to tylko toaleta, wiadomo do czego przeznaczona.. Poza tym drzwi bedzie sie zamykac od wewnatrz, wiec nie ma obawy, ze ktos przez przypadek zastanie inna osobe w jednoznacznej sytuacji a przynajmniej, w razie potrzeby, szybciej czlowiek znajdzie na kibelku, ktory bedzie w linii prostej ) A tak na powaznie, to chcielismy wykorzystac ta wneke na ukrycie geberitu, a na prawej scianie chcialam na cala (?) jej dlugosc blat, na nim duza umywalke w ksztalcie misy oraz dlugie lustro. Bardziej mam problem z korystyka (zastanawialismy sie z mezem nad czarno-szaro-srebrna), doborem oswietlenia, pomyslem na ewentualny podwieszany sufit. Lubie proste formy, bez udziwnien, jednak chcialabym zeby toaleta ta nie byla 'tuzinkowa'.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.10.2011 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 a po co podwieszany sufit? Teraz to już jest passe - stosuje się go tylko w miejscach, gdzie trzeba ukryć instalacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamiku 12.10.2011 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 podobaja mi sie mozliwosci oswietlenia jakie daja podwieszane sufity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.10.2011 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Ale jakie możliwości podświetlenia w pomiesczzenia które odwiedza się na 2 min i które ma powierzchnię chusteczki do nosa? Starczy jedna silniejsza lampa. Chyba, że zamierzasz siedzieć i kontemplować sceny świetlne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 12.10.2011 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 poza tym, podwieszany sufit optycznie zmniejszy pomieszczenie. kibelki nie sa duże i choćby dlatego warto zostawić je "do sufitu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamiku 12.10.2011 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 OK, przemawiaja do mnie Wasze argumenty A macie jakies pomysly dotyczace pozostalych kwestii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 12.10.2011 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 moim zdaniem macie pełne pole do popisu jeśli chodzi o kolorystykę. nawet ciemne płytki nie muszą wyjść ponuro, duże lustro na bank pomoże, aby tak nie wyszło.co wam się podoba? jaki styl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.10.2011 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 widziałam fajny patent z wąskim lustrem w narożniku, na końcu pomieszczenia - wydłużało perspektywę do nieskończoności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamiku 12.10.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Elfir, czy masz moze gdzies jakas wizualizacje tego? Dus, podobaja mi sie lazienki w stylu takiej jak ma np. MarJel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.10.2011 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Nie mam nic pod ręką, ale chodzi o coś takiego (ale tu łazienka):http://polki.pl/work/privateimages/formats/E/16060.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 12.10.2011 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Dus, podobaja mi sie lazienki w stylu takiej jak ma np. MarJel zupełnie się nie dziwię, też lubię jej wnętrza nie bój się luster - nie masz tam (poza umywalką) wody, więc nie będa się zachlapywać. ciemne kolory jak najbardziej tak, ale na twoim miejscu unikałabym zbyt wielu barw i zbyt dużych kontrastów - jeśli zdecydujesz się na czarne kafle, to może z czarno-srebrną mozaiką? nie mieszałabym zbyt wielu dekorów i pozostała przy jednej palecie kolorów, żeby było elegancko. no i ten blat. nie do końca wiem co masz na myśli i na co ci długi blat w wc. wolałabym chyba fajną starą brzuchatą komodę przerobić na szafkę pod umywalkę (czy konsolki - nie mogę przeżyć, że się nie odważyłam), tak by było miejsce na kilka ręczników i papier na zapas, ale nie wiadomo ile tego blatu w wc nie potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 13.10.2011 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Pobawiałam się trochę. Wizja mojej małej łazienki. Tam gdzie jest lustro okrągłe - to jest okno. Niestetyw programie nie było okrągłego okna. A tam gdzie kibelek i umywalka w miejscu białych kafli będzie takie wnęka z dużym lustrem - też nie było na czarnych płytkach będzie czarna fuga - nie znalazłam gdzie to zmienić Myślę o płytkach z paradyża, secret edeno lub pumietta Co myslicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strusiek 15.10.2011 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Witam, chciałbym podzielić się wizja mojej łazienki a tym samym poddać ja konstruktywnej krytyce pomóżcie doradźcie co jest fajne a co nie co zmienić? no i przede wszystkim czy tam nie za ciasno? czy nie przesadziłem z ilością sprzętów w 5,3m2 łazience? prysznic ma byc 100x80 umywalka 100 wanna 150, przejścia miedzy prysznicem a umywalka zostalo 75cm czy to wystarczy? proszę o wszelkie opinie również takie wywracające ta koncepcje do góry nogami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 15.10.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 wybralabym raczej klasyczna wanne, ale moim zdaniem wszystko się mieści całkiem ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.10.2011 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Chciałam się podzielić piękną inspiracją:http://www.rafiner.pl/items/1213/1252315062.jpg umywalka firmy Amin Design http://www.amindesign.de Przy okazji - czy ktoś wie, dlaczego szafka podumywalkowa jest jakieś 300% droższa od szafki pod zlewozmywak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frelka 16.10.2011 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 (edytowane) Przepraszam Elfir, ale moje pierwsze skojarzenie,bez przyjrzenia się i przeczytania - pisuar... Ale ja ostatnio w tematach pisuarowo-bidetowych jestem Dopisane: dla jasności - po uświadomieniu sobie na co patrzę, mi też się podoba. Choć wolałabym, jako praworęczna, baterię po prawej stronie (znów wychodzi ze mnie praktycyzm). Pozdrawiam Edytowane 16 Października 2011 przez frelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 16.10.2011 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Elfir piękna ta umywalka razem z baterią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leaat 18.10.2011 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 poradźcie, czy takie zestawienie (lustro, kinkiet, umywalka, miska i blat) bedzie pasowac w wc... wc (230x115) gres NG or12 (podloga oraz sciany)+ jedna sciana cegly (to ta naprzeciw miski) ponizej moja wizualka (przepraszam za nieudolnosc w wykonaniu:)) stojąc w drzwiach wc: patrzac na lewo w wc: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts