Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witajcie,

ja rowniez bylabym wdzieczna za podpowiedzi i sugestie dotyczace mojej toalety na dole. Wymiary to 2,5 x 1,3 m. Na ten moment planujemy taki uklad jak na zdjeciu - duza umywalka, podwieszany kibelek i na lewo od wejscia zwykly grzejnik.

http://img27.imageshack.us/img27/3835/kibeleky.jpg

Jaka kolorystyka, jakie oswietlenie, czy dobrze wygladalby tu jakis podwieszany sufit?

myslalam, zeby na scianie, na ktorej znajduje sie umywalka, umiescic tez duze lustro.. moze nawet na cala dlugosc sciany..?

Edytowane przez kamiku

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Elfir, taka byla pierwsza koncepcja, jednak doszlismy do wniosku, ze to tylko toaleta, wiadomo do czego przeznaczona.. Poza tym drzwi bedzie sie zamykac od wewnatrz, wiec nie ma obawy, ze ktos przez przypadek zastanie inna osobe w jednoznacznej sytuacji :) a przynajmniej, w razie potrzeby, szybciej czlowiek znajdzie na kibelku, ktory bedzie w linii prostej :))

A tak na powaznie, to chcielismy wykorzystac ta wneke na ukrycie geberitu, a na prawej scianie chcialam na cala (?) jej dlugosc blat, na nim duza umywalke w ksztalcie misy oraz dlugie lustro.

Bardziej mam problem z korystyka (zastanawialismy sie z mezem nad czarno-szaro-srebrna), doborem oswietlenia, pomyslem na ewentualny podwieszany sufit. Lubie proste formy, bez udziwnien, jednak chcialabym zeby toaleta ta nie byla 'tuzinkowa'..

Dus, podobaja mi sie lazienki w stylu takiej jak ma np. MarJel :)

zupełnie się nie dziwię, też lubię jej wnętrza :)

nie bój się luster - nie masz tam (poza umywalką) wody, więc nie będa się zachlapywać. ciemne kolory jak najbardziej tak, ale na twoim miejscu unikałabym zbyt wielu barw i zbyt dużych kontrastów - jeśli zdecydujesz się na czarne kafle, to może z czarno-srebrną mozaiką? nie mieszałabym zbyt wielu dekorów i pozostała przy jednej palecie kolorów, żeby było elegancko.

no i ten blat. nie do końca wiem co masz na myśli i na co ci długi blat w wc. wolałabym chyba fajną starą brzuchatą komodę przerobić na szafkę pod umywalkę (czy konsolki - nie mogę przeżyć, że się nie odważyłam), tak by było miejsce na kilka ręczników i papier na zapas, ale nie wiadomo ile tego blatu w wc nie potrzeba.

Pobawiałam się trochę. Wizja mojej małej łazienki.

Tam gdzie jest lustro okrągłe - to jest okno. Niestetyw programie nie było okrągłego okna. A tam gdzie kibelek i umywalka w miejscu białych kafli będzie takie wnęka z dużym lustrem - też nie było :)

na czarnych płytkach będzie czarna fuga - nie znalazłam gdzie to zmienić :)

Myślę o płytkach z paradyża, secret edeno lub pumietta :)

Co myslicie?

2.jpg

3.jpg

5.jpg

6.jpg

Witam,

chciałbym podzielić się wizja mojej łazienki a tym samym poddać ja konstruktywnej krytyce

pomóżcie doradźcie co jest fajne a co nie co zmienić? no i przede wszystkim czy tam nie za ciasno? czy nie przesadziłem z ilością sprzętów w 5,3m2 łazience?

prysznic ma byc 100x80 umywalka 100 wanna 150, przejścia miedzy prysznicem a umywalka zostalo 75cm czy to wystarczy?

proszę o wszelkie opinie również takie wywracające ta koncepcje do góry nogami

lazienka ver10 pilch szklane_prysz na kro_duzy dekort.jpg

lazienka ver10 pilch szklane_prysz na krot.jpg

lazienka ver10 pilch szklane_prysz na krot_2.jpg

lazienka ver10 pilch szklane_prysz na krot_6.jpg

lazienka ver10 pilch szklane_prysz na krot_7.jpg

Chciałam się podzielić piękną inspiracją:

http://www.rafiner.pl/items/1213/1252315062.jpg

umywalka firmy Amin Design

http://www.amindesign.de

Przy okazji - czy ktoś wie, dlaczego szafka podumywalkowa jest jakieś 300% droższa od szafki pod zlewozmywak?

Przepraszam Elfir, ale moje pierwsze skojarzenie,bez przyjrzenia się i przeczytania - pisuar...

Ale ja ostatnio w tematach pisuarowo-bidetowych jestem :)

Dopisane: dla jasności - po uświadomieniu sobie na co patrzę, mi też się podoba.

Choć wolałabym, jako praworęczna, baterię po prawej stronie (znów wychodzi ze mnie praktycyzm).

Pozdrawiam

Edytowane przez frelka

poradźcie, czy takie zestawienie (lustro, kinkiet, umywalka, miska i blat) bedzie pasowac w wc...

wc (230x115) gres NG or12 (podloga oraz sciany)+ jedna sciana cegly (to ta naprzeciw miski)

ponizej moja wizualka (przepraszam za nieudolnosc w wykonaniu:))

stojąc w drzwiach wc:

1.jpg

patrzac na lewo w wc:

2.jpg