Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

aga_ada

To ja małą propozycję w sprawie łazienki górnej :). Może pomyśleć o wannie asymetrycznej? Będzie lepszy dostęp i nieco większa swoboda pod skosem. Czy jest tam okno? Wówczas WC można przesunąć na ściankę prysznica i zrezygnować z gotowej kabiny. Wystarczą drzwi do prysznica.

Coś w tym rodzaju:

http://images43.fotosik.pl/1190/6dad1768e205496fgen.jpg

Kolorystyka przypadkowa, aczkolwiek nie dawałabym kafli na skosie i przemyślałabym czy na ścianie z meblami nie dać kafli tylko przy umywalce.

fm7.jpg

fm6.jpg

fm.jpg

fm4.jpg

fm8.jpg

Edytowane przez julianna16

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

julianna16 dzięki bardzo, za pomysł powiem szczerze że M chciał początkowo nie gotowy prysznic a zabudowany i ścianka miała być z pustaków szklanych z tym że ja robiłam tą ściankę wzdłuż wejścia i wtedy wc ni jak mi nie pasował ale w takim układzie jest super muszę pokazać to M, i tak na skosie jest okno dachowe, co do układu płytek to sama nie wiem jak nie mam pomysłu wiem tylko że ma być jasno i szarości odpadają bardziej skłaniam się ku beżom i brązom na ściance ze skosem tez nie myślałam o kaflach może tylko wokół wanny ..... w każdym razie dzięki wielkie :wiggle:

dzięki bardzo, za pomysł (...) wiem tylko że ma być jasno i szarości odpadają bardziej skłaniam się ku beżom i brązom

Ślicznie proszę :), a co do kolorów, to myślałam podobnie aż trafiłam na wątek o szarościach i... przepadłam :). Ostrzegam zatem - nie wchodź tam! :no: ;). A może chociaż zajrzyj - jest co podziwiać. :popcorn:

Witam serdecznie. Mam do was ogromną prośbę. Czy możecie mi doradzić co mogę zrobić z tak małą łazienką.

(...)

Bardzo was proszę o poradę, co mogę zrobić z tak małym pomieszczeniem.

http://zapodaj.net/images/15990f47aa4f.jpg

Proszę o zweryfikowanie podanych wymiarów - czy wszystkie są podane prawidłowo? Nie zgadzają się wymiary przeciwległych ścian po zsumowaniu. Czy ten czarny kwadrat to komin, zabudowa? Jest wliczony w wymiary przylegających ścian? Bo wygląda na to, że chyba nie, a raczej powinien. Jakie są jego wymiary? Czy między ścianami równoległymi mającymi po 120 i 124 cm jest faktycznie różnica tylko 4 cm?

Witam serdecznie,

jesteśmy z mężem w trakcie wykańczania domu i jak pewnie większość z Was wie, jest to czas kiedy trzeba podjąć tysiące decyzji, w związku z czym mam totalny mętlik w głowie..Mamy przygotowaną wstępną wizualizację łazienki - planujemy płytki paradyż taranto, ew. masto albo tandori..Wszelkie konstruktywne uwagi mile widziane..Od razu dodam, że koloru ścian nie trzeba brać pod uwagę, bo jest on tylko przykładowy..Jak lepiej położyć płytki? Wyżej? niżej? jaką ceramikę dobrać? bardziej kanciastą czy okrągłą? Zerknie ktoś do albumu? Wklejenie tutaj zdjęć przekracza moje możliwości, podaję zatem linka https://picasaweb.google.com/102438210073467946672/Domek#5670917998308675202

Generalnie chodzi o wersję żółtą, no i może jeszcze dodam, że płytki na pewno będą też na tej ścianie z drzwiami, tylko właśnie jeszcze nie wiem jak wysoko...

Witam,

zerknijcie na wizualizację mojej łazienki. Chcieliśmy żeby była jasna i w miare minimalistyczna, dlatego zastanawiamy się czy zamiast pasa czarnych (ciemno brązowych płytek) nie dać biełego dekoru tylko troche wyżej. np 4 i 5 rząd płytek. Z kolei ten pas z dekorem zasłaniałby troche grzejnik który zaczyna się100 cm od ziemi i ma 80 cm wysokości. Płytki to secret edeno z paradyża. Raczej zrezygnujemy z lustra na kominie wentylacyjnym, gdyż boję się o spasowanie tego z płytkami na rogu.

Proszę o opinie co możnaby zmienić i konstruktywną krytykę.

Pozdraiwam

laz5.jpg

laz1.jpg

laz2.jpg

laz4.jpg

laz7.jpg

Wklejenie tutaj zdjęć przekracza moje możliwości, podaję zatem linka https://picasaweb.google.com/102438210073467946672/Domek#5670917998308675202

A w ogóle próbowałeś wkleić? Przeczytałeś instrukcję?

Masz zdjęcie na serwerze, klikasz prawym klawiszem, wybierasz opcję "kopiuj adres obrazka" . Potem na forum wpisujesz: zaraz za tym klikasz prawym klawiszem i wybierasz opcję "wklej" i na końcu wpisujesz

Taka filozofia?

masto_3.1.jpg

Wydaje mi się, że bardzo lubisz podwieszane sufity i oczka halogenowe. Ta ilośc z małej łazienki wystarczylaby chyba do oświetlenia salonu :)

A w ogóle próbowałeś wkleić? Przeczytałeś instrukcję?

Masz zdjęcie na serwerze, klikasz prawym klawiszem, wybierasz opcję "kopiuj adres obrazka" . Potem na forum wpisujesz: zaraz za tym klikasz prawym klawiszem i wybierasz opcję "wklej" i na końcu wpisujesz

Taka filozofia?

masto_3.1.jpg

Wydaje mi się, że bardzo lubisz podwieszane sufity i oczka halogenowe. Ta ilośc z małej łazienki wystarczylaby chyba do oświetlenia salonu :)

Próbowałam, próbowałam..Zapoznałam się z informacjami znajdującymi się pod tym linkiem: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?117333-JAK-WKLEI%C4%86-ZDJ%C4%98CIA , ale odesłanie do odesłania to nie najlepszy sposób tłumaczenia, a raczej wyjaśnienie przez zaciemnienie..Podawanie w wątku tłumaczącym jak wklejać linków zatytułowanych "więcej", problemy z picasa...etc.też raczej nie ułatwiają zadania.. Mniejsza z tym;) Twoja instrukcja jest bardziej czytelna, następnym razem spróbuję wg niej;) Baaardzo dziękuję za wklejenie zdjęcia i uwagi:)

Ktoś ma jeszcze jakieś pomysły co zmienić/ulepszyć?:) No i co do światełek to fakt-o dużo za dużo;) Koleżanka, która robiła wizualizacje nie zna się po prostu na oświetleniu, więc co do światełek to zaczerpniemy jeszcze porady elektryka;)

Dziękujemy za słowa uznania. Cieszymy się, że nasz projekt tak bardzo przypadł Wam do gustu. Oczywiście jesteśmy otwarci na wszelkie propozycje zmian i ulepszeń :)

to ja wnosze o wymiane wiadra z jedynki na niebieska "eko sniezke" :) bedzie bardziej designersko !!!

no chyba ze to ma byc lazienka w stylu glamoure :) wtedy bezwzglednie wiadro ze sniezki grunt !!