julianna16 09.11.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Miszaki Zapisuję do inspiracji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Syntia 09.11.2011 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Witam, przedstawiam projekt naszej łazienki na poddaszu, z licznymi skosami. Wybrane płytki to Paradyż Masto Bianco i My Way Rovere Giallo. Liczę na jakieś sugestie w sprawie ułożenia płytek, zmiany kombinacji, jestem otwarta na propozycje Ułożenie płytek, lub ich brak jest jeszcze dowolny, ceramika musi pozostać bez zmian, już wszystko jest wyprowadzone. Bardzo podobają mi się jeszcze Tubądzin Zień Tokyo Kato http://arcer.pl/maciej_zien.php (pierwsze i drugie zdjęcie), fajna strukturalna płytka, myślałam o niej jako dekor, ale mąż mówi że to już będzie za dużo Może ktoś miałby jakiś pomysł gdzie je wstawić. Zastanawiam się nad tym podestem przy wannie, żeby od góry stopień obłożyć Rovere Giallo - tak jak jest na wizualizacji, a boczną ściankę obłożyć jasną płytką, ale z drugiej strony chcieliśmy jakoś odciąć tą wannę, więc już sama nie wiem. W łazience są jeszcze dwa grzejniki nie pokazane na wizualizacji, jeden pomiędzy kabiną prysznicową a drzwiami (nie możemy znaleźć tak wąśkiego), a drugi standard pod oknem połaciowym. Zwróćcie uwagę na zabudowę wanny, tam jest jasna mozaika podłużna, ale nie wszędzie, czy tak będzie ok, czy jednak powinno się obudować całą wannę, łącznie z "plecami"półki wnękowej. Z góry dzięki za pomoc i sugestie, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Syntia 09.11.2011 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Cd fotek I jeszcze jedno pytanie o ten podest przy wannie, on ma spełniać trzy funkcje, dekoracyjną, odcinającą od podłogi, praktyczną do kąpieli dziecka, mycia głowy na kolanach. Jaką szerokość powinien mieć taki stopień? na razie mamy 30 cm. Dzieki za każdą odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.11.2011 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Synthia - na początek rozejrzyj się po forum i sprawdź gdzie należy umieszczać wizualizację łazienek a gdzie realizacje. Ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 10.11.2011 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 syntia zwroc uwage na to ze robiac schodek do wanny ograniczasz sobie otwieranie kabiny prysznicowej !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 10.11.2011 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 witam Oto projekt mojej lazienki - plytki to opoczno metalic - w trakcie kladzenia wiec wszystkie uwagi jeszcze mile widziane. Minimalnie nam sie zmienilo: - pomiedzy zabudowa a malymi lustrami bedzie rzad czarnych plytek - plytki beda do 2,4 i nastepnie bedzie tzw polka z karton gipsu - obnizenie sufitu, w ktorej beda swiatla. -pod umywalka...no wlasnie tu jesczze nie wiem co zrobic - srednio podobaja mi sie polki z kafelek - no i nie wiem do konca czy taki trojkat bedzie ok? A moze standardowa szafke jakas wstawic? Lustra przeplatane z płytką fajnie wyglądają i.. wydaje mi się, że powiększy to łazienkę.. wizualnie Natomiast zdecydowanie mi się nie podoba prysznic półokrągły - widziałabym tu mniej plastikowych elementów, zrobiłabym odpływ liniowy i zwykłą, przeźroczystą szybę - coś co nie ograniczy przestrzeni Pod umywalką nie robiłabym żadnych półek (trójkąt jest fajny, jak to ktoś napisał współgra to z ułożeniem w karo płytek na podłodze), raczej zamówiłabym tam szufladę Generalnie projekt mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 10.11.2011 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 aniołek11, kurczęęęęę, podoba mi się ta Twoja łazienka, choć ja gustuję w bardziej klasycznych i.. właściwie nie zmieniłabym w niej nic.., no oprócz czerwonych światełek przy wannie - w ogóle bym tego nie robiła Aaaaaa... oczywiście przy fugowaniu dałabym białą fugę do białych płytek, czarną do czarnych a czerwoną do czerwonych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Syntia 10.11.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Elfir przepraszam, nawet nie wiedziałam że jest taki temat, ale już będę na przyszłość sprawdzać. Mea już też na to zwróciliśmy uwage, docelowo będą podwójne drzwi do kabiny, na wizualizacji ich nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 10.11.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Mea już też na to zwróciliśmy uwage, docelowo będą podwójne drzwi do kabiny, na wizualizacji ich nie ma. nawet przy podwojnych bedzie niewygodnie !! bedziesz wchodzic do kabiny ze stopnia ?? kompletnie neiergonomicznie ... pomysl zeby wchodzic z boku do kabiny ... zrob bez brodzika i scianki labiryntowe ... tylko wtedy musialabys miec troche wiecej miejsca ... albo kabina z przesownymi drzwiami ... chociaz ja zlikwidowalabym ten duzy stopien i w porywach zostawilabym tylko cos an srodku wanny dla wygody ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.11.2011 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 zlikwidować stopień i zrobić szeroki, niski stołek, najlepiej z wyściełany, by można było klęczeć i problem z głowy. Stołek, jak będzie niepotrzebny wcisnąć w kąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Syntia 10.11.2011 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 To co byście proponowali aby ożywić trochę podłogę, nie chcę żeby to była taka jasna plama. Kurcze a tak nam się podoba ten stopień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 10.11.2011 23:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 wydaje mi się, że tą głowę to się wygodniej będzie myło dzięki podcięciu na stopy aniżeli na klęczkach. ja bym podłogę zostawiła jasną. nie podobają mi się wzorki czy tym bardziej - gdy ktoś "kafelkuje" dywaniki (antyfanem metariałowego dywanika pod wanną też jestem, żeby nie było, choć sama praktykuję póki nie mamy szyby i przy każdym prysznicu się chlapie). to, co mi się w twoim projekcie podoba, to prostota - zlikwidowałabym ten pasek wkoło łazienki i zostawiła tylko odmienny kolor we wnękach. są delikatnie podkreślone i stanowią ładny akcent. myślę, że warto się tego trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniolek11 11.11.2011 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Magduskadziękuję za opinię, światełek ma nie być ale faktycznie wyglądają na czerwone,nad fugami też się zastanawialiśmy ale co z tą pociętą płytką,podoba nam się tak jak na zdjęciumoż ktoś jeszcze coś doradzi zdjęcia są na poprzedniej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 12.11.2011 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 No właśnie zajrzałam, przepięknie!!!!!!!! Co to są za płyteczki? sciany i czesc podlogi Nowa Gala Signum SG12, a te drewnopodobne to Castelvetro Misingi Akatio ps. czesc SG12 na scianach jest PONACINANA a naciecia wypelnione fuga ciecie wodne gresu przekroczyloby chyba wartosc wykonczenia calej lazienki pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 12.11.2011 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 (edytowane) To co byście proponowali aby ożywić trochę podłogę, nie chcę żeby to była taka jasna plama. Kurcze a tak nam się podoba ten stopień A ja nie jestem taką zagorzałą przeciwniczką stopnia przy wannie. To Twoja łazienka i to Ty przede wszystkim powinnaś być zadowolona . Do mnie przemawiają Twoje argumenty uzasadniające stopień, bo rozumiem, że są dla Ciebie istotne. Wydaje mi się, że ułatwi on również wchodzenie do wanny. Mycie głowy w schylonej pozycji nie jest niestety ani wygodne, ani zdrowe dla kręgosłupa, więc samo podcięcie tu nie wystarczy. Już chyba lepiej myć w umywalce (konieczna bateria z wysoką wylewką), albo najprościej - krok obok, czyli pod prysznicem . Stołek jest fajnym pomysłem jako alternatywa dla Twojego stopnia . W przypadku Twojej wizualizacji faktycznie trzeba przemyśleć kwestię wchodzenia pod prysznic, bo to sprawa funkcjonalności. Skorzystaj z sugestii, jakie zaproponowała mea - czyli drzwi przesuwnych miast uchylnych i raczej bez brodzika (wówczas można bardziej elastycznie operować wymiarami). Dostęp od strony umywalek jest też ograniczony, bo z tego co pisałaś ma być zamontowany grzejnik. Skoro już jestem przy głosie, to przemyślałabym liczbę kafli na ścianach. Może zostawić je tylko tam gdzie są niezbędne? ("odkafelkowałabym" narożniki z meblami oraz ścianę z prysznicem nie licząc miejsca gdzie stoi ). Zgadzam się z duś by pożegnać dekor biegnący wokół całej łazienki. Jeśli jednak po spokojnym namyśle zdecydujesz się na usunięcie stopnia, a chciałabyś przełamać jednostajność podłogi, to może położyć kafle w kształt L między prysznicem a wc (czyli tak jakby pod wanną)? Wówczas koniecznie prysznic bez brodzika, by były widoczne kafle na podłodze. Przydałby się rzut z góry - lepiej widać odległości i układ całości. Próbuję to sobie wyobrazić i wydaje mi się, że taka L-ka przy ścianach "odkafelkowanych" tworzyłaby ciekawą całość. Aaa... i oczywiście zostawiłabym szampana jako stałe wyposażenie . Edytowane 12 Listopada 2011 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Syntia 13.11.2011 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Wielkie dzięki za wszelkie sugestie. Julianna tak jak pisałaś zależy mi na tym stopniu ze względów wizualnych jak i praktycznych, mycie głowy na wyprostowanych nogach nie należy do najzdrowych rzeczy, wolę na "klęczka", także tu stopień przydałby się, jedyny jego minus to dostęp do kabiny prysznicowej. W związku z tym, że mąż jest szklarzem nie mamy większego problemu z drzwiami do kabiny, dlatego zastanawiamy się jeszcze nad "łamanymi" drzwiami w harmonijke. Zrobie wizualke ze zmianami i wrzuce wam. A jeśli chodzi o ten szampan, to osobiście jestem zwolenniczką wina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 14.11.2011 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Syntia, a może wejście do prysznica z narożnika? Albo nieco odchudzić zabudowę wanny przy ścianie (tam gdzie na wizualizacji jest trunek ), wówczas też zyska się kilka cm. Wracając do kwestii kafli, to przypadkiem trafiłam na zdjęcie, które obrazuje jak można ładnie zaaranżować łazienkę niekoniecznie kafelkując ją po kokardy . To łazienka kali67. Jest w innym stylu niż Twoja, ale chodzi tylko o kwestię "oszczędności" kafli . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.11.2011 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Julianna tak jak pisałaś zależy mi na tym stopniu ze względów wizualnych jak i praktycznych, A może po prostu podnieś poziom podłogi na całym fragmencie łazienki, wraz z brodzikiem od prysznica. Wówczas nie musiałabyś kombinować z drzwiami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasikonik10 14.11.2011 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 WitamChciałabym zaprezentować wstępny projekt łazienki dolnej- gościnnej.Użyte płytki do Organza opoczno-szara (czy nie za smutna?) http://www.opocznoplytki.pl/c/193/organza-opoczno-plytki-lazienkowe.htmlW kabinie prysznicowej- mozaika- ciemniejsza ,Będę wdzięczna za wszelkie uwagi krytyczne... Wymiary 3x2m http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6df272a32b70ef85.htmlhttp://images50.fotosik.pl/1218/8e3712ee0b6535cdmed.jpghttp://images41.fotosik.pl/1176/59577ff9eea157b1med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 15.11.2011 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 kiedyś wizualizacja dziś mogę już wrzucić stan istniejący:) oczywiście nie każdemu musi się podobać ale wyszlo naprawdę super:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts