julianna16 15.12.2011 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Lustro na wizualce ma chyba z jednej strony taki brązowy pasek? (...) No i oczywiście muszę wytknąć zupełny brak miejsca przy lustrze na kosmetyki, ale to Twoja przestrzeń i może masz toaletkę w sypialni. Jeśli jednak te kosmetyki chciałabys tu trzymać, to może jakaś opcja podwieszana. A może w takim murku np. jedna szuflada może sobie być? Nie widziałam, ale wpadło mi do głowy... Ja generalnie jestem na TAK Ten pasek to odbicie w lustrze ściany obok jak sądzę, bo jest widoczny tylko na jednym obrazku. Szuflada/szafka pod umywalką przyda się bezwzględnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fafulja 15.12.2011 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Pomysł Julianny jak najbardziej mi się podoba i raczej pozostanie tak sobie dywaguję, jak napisała "póki nie stoją sciany" ... Lepiej przemielić moje nienajszczęsliwsze pomysły przez Wasze mądre główki i wtedy efekt będzie optymalny Julianna, osobno, czyli suszarka nad pralką, a nie połączenie tych sprzętów w jednym urządzeniu. porzez zabudowę rozumiałam szafę o głębokości ok 50 cm od drzwi do ściany na kórej stoi geberit - wtedy wnęka na wc zostaje 75 cm - czy nie za wąsko myślę. Małż zachwycony projektem Julianny więc pewnie na nim będziemy bazować a nawiązując do drzwi lustrzanych - tak jak pisze Aantenka - na samym końcu zdecyduję, jak już wszystko będzie - to detal w zasadzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 15.12.2011 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 (edytowane) Pomysł Julianny jak najbardziej mi się podoba i raczej pozostanie tak sobie dywaguję, jak napisała "póki nie stoją sciany" ... Lepiej przemielić moje nienajszczęsliwsze pomysły przez Wasze mądre główki i wtedy efekt będzie optymalny Julianna, osobno, czyli suszarka nad pralką, a nie połączenie tych sprzętów w jednym urządzeniu. porzez zabudowę rozumiałam szafę o głębokości ok 50 cm od drzwi do ściany na kórej stoi geberit - wtedy wnęka na wc zostaje 75 cm - czy nie za wąsko myślę. Małż zachwycony projektem Julianny więc pewnie na nim będziemy bazować a nawiązując do drzwi lustrzanych - tak jak pisze Aantenka - na samym końcu zdecyduję, jak już wszystko będzie - to detal w zasadzie No to sobie blondynki pogadały . Ja "osobno" wiązałam z rozstawieniem sprzętów, a Ty w sensie, że nie 2 w 1 . Za szybko przeczytałam - przepraszam. Mogę spróbować wstawić mniej więcej w program Twoją wizję, ale coś znowu się z nim dzieje . Nie chce się wcale otworzyć. Spróbuję zresetować komputer. ... Niestety nie pomogło . Będę jeszcze próbować. Edytowane 15 Grudnia 2011 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beasza 15.12.2011 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 (edytowane) Beatko, a masz rzut z góry z wymiarami? Łatwiej się zorientować. Łazienka wygląda na dużą, tylko te skosy . Na obrazku widzimy Twoje preferencje? (czyli bez bidetu, kabina narożna i jedna umywalka?) Czy też to propozycja, którą przyjęłaś odgórnie? Ogólnie układ ok. Jak podasz wymiary to więcej będzie można powiedzieć . Wanna Ravak II Rosa ciekawa, ale jak dla mnie troszkę dużo się w niej dzieje. U Ciebie będzie dodatkowo pod skosem. Pomyślałabym o spokojniejszej w formie . Co do zabudowy pod skosem, to jestem za. Pomyśl tam o samych szufladach - będziesz miała łatwiejszy dostęp do przedmiotów wysuniętych w głąb. 85 cm to jednak niewiele. Dzięki piękne za odzew Julianna niestety nie mam przy sobie rzutu z góry, ale znam wymiary i na szybko narysowałam, może pomoże? [ Ta zabudowa pod skosem nęci mnie i raczej się na nią zdecyduję. Bardzo dobry pomysł z szufladami, myślałam jeszcze o alternatywie - drzwiach suwanych w tej półce. Motam się z tą wanną - z jednej strony nie chcę małej, a z drugiej strony boję sie, ze jak wyjadę z nią bardziej w środek to nie będzie fajnie (spekuluję, że jakieś 35 cm będę musiała odsunąć sie od sciany, żeby w tej wannie przy skosie się zmieścić). Co do preferencji - jedna ale duża umywalka , kabina niekoniecznie rogowa, ale też nie mam nic przeciwko może taka wanna? [ATTACH]90147[/ATTACH] Edytowane 15 Grudnia 2011 przez Beasza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beasza 15.12.2011 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Kilka małych uwag, żeby nie było Lustro na wizualce ma chyba z jednej strony taki brązowy pasek? Czy to rama lustra? Coś mi tu nie gra - przynajmniej na wizualce. Tak jak mówi Julianna to odbicie, lustro ma tylko obramowanie srebrnymi listwami. Nie do końca przekonuje mnie mozaika na wannie - wydaje mi się, że to jedyny mozaikowy element - jak dla mnie niekoniecznie. No i oczywiście muszę wytknąć zupełny brak miejsca przy lustrze na kosmetyki, ale to Twoja przestrzeń i może masz toaletkę w sypialni. Jeśli jednak te kosmetyki chciałabys tu trzymać, to może jakaś opcja podwieszana. A może w takim murku np. jedna szuflada może sobie być? Nie widziałam, ale wpadło mi do głowy... Ta mozaika tak w ogóle wygląda bardzo ładnie w salonie płytek, jej kontynuacją jest zastosowanie jej przy umywalce - ale z kolei mnie nie do konca się widzi ten kształt półki pod umywalką. Przy lustrze jest tylko jedna szklana półeczka i rzeczywiście brakuje mi tam jeszcze jakiegoś miejsca na kosmetyki - oczywiście zamknietego (nie znoszę wystawek w łazience). Zastanawiam się czy może zrezygnować z tej okrągłej zabudowy i poprostu kupić fajną umywalkę z podwieszaną półką. Co do stylu - to jestem zwolenniczką prostoty ... dekory zastosowano tutaj (może słabo widoczne) tylko na ścianie nad wanną , przy lustrze na kominie, przy gebericie i w kabinie (chociaż w tym wydaniu - na pewno do kosza). Sama mozaika jest dekoracyjna, ale brakuje mi tu tego czegoś i ogólnie całość chyba trochę smutna? Może zaszaleć z czerwoną umywalką, albo zabudową pod skosem w jakimś intensywnym kolorze i np. w tym samym kolorze dodatki typu: dozowniki i inne pierdołki. Tutaj te płytki zapożyczone ze strony Ceramiki Pilch: [ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 15.12.2011 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Beasza - im więcej człowiek pisze, co mu z pomiesczeniem nie pasuje, tym lepiej się można do tego ustosunkować Kształt półki - pewnie trochę miał nawiązywać do stylistyki prysznica i wanny, tzn. iść łukiem. Ale te mazidełka wszystkie trzymać gdzieś trzeba....Ja uważam, że spokojnie da się wybrać pasującą umywalkę podwieszaną. Dekory są faktycznie bardzo słabo widoczne na wizualizacji, bo na zdjęciach prezentują się lepiej. BTW - bardzo ładne płytki są. Nie da się ukryć, że łazienka jest stonowana. Płytki mają chyba odcień zimnego kremu i czerni co dodaje elegancji i nowoczesności, ale może odbiera przytulności. Na pewno z rozkładem ciemnych i jasnych dekorów pokazanym na wizualizacji można sobie jeszcze pokombinować (zaplanowane są dość duże powierzchnie ciemnych płytek - ciema obudowa geberitu, ciemna obudowa wanny, ciemny pas przy umwalce - tam by można pożonglować płytkami i spróbować wpuścić trochę jasnch płytek). Doświadczenie z łazienką julianny nauczyło mnie, żę diabeł może tkwić w szczegółach optycznych również..... Są do rozważenia również inne opcje urozmaicenia przestrzeni np. wyeliminować część plytek i wprowadzić kolor na ścianach. W końcu cały skos jest "do zagospodarowania". Wprowadzić szalony kolor można zawsze. Mnie do tego zestawienia pasują natomiast nie czerwienie ale turkusy i może jeszcze fiolety. A może to co masz na wizualizacjach, jak nałożysz cały zestaw dodatków - w dowolnych kolorach tęczy i liczbę ręczników, szlafroków itd. mających swoje miejsce w tej łazience, nie bedzie jednak smutny. Na podsumowanie proponowałabym natomiast może jednak krok wstecz. Julianna16 postawiła kilka pytań odnośnie rozkładu funkcjonalnegi i może zanim przejdziemy do kolorów i innych bajerów to może napisz, czy to jest w ogóle Twój optymalny układ funkcjonalny. Pewnie ze względu na skosy pole manewru jest ograniczone, ale z drugiej strony jeśli coś Ci pod tym kątem nie pasuje to można jeszcze podziałać. I wtedy zaczniemy na poważnie o kolorach i płyteczkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beasza 15.12.2011 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Na podsumowanie proponowałabym natomiast może jednak krok wstecz. Julianna16 postawiła kilka pytań odnośnie rozkładu funkcjonalnegi i może zanim przejdziemy do kolorów i innych bajerów to może napisz, czy to jest w ogóle Twój optymalny układ funkcjonalny. Pewnie ze względu na skosy pole manewru jest ograniczone, ale z drugiej strony jeśli coś Ci pod tym kątem nie pasuje to można jeszcze podziałać. I wtedy zaczniemy na poważnie o kolorach i płyteczkach Aantenka rozkład jest dla mnie ok, zresztą wszystkie podłączenia są już do takiego przygotowane. Wizualizacja nie jest robiona przeze mnie także, nie mogę sobie teraz tym szafować, ale mam spotkanie w tej sprawie i chciałabym być dobrze przygotowana . Myślę sobie, żeby może pas nad lustrem zrobić z jasnych dekorów i zaznaczyć go po obwodzie np. srebrnymi listwami - może nie byłoby tak czarno. Płytki w realu nie wyglądają takie czarne, powiedzialabym że są czarno-brązowe z nutą fioletu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 15.12.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 (edytowane) fafulja Musiałam niestety zadrobić zaległości zawodowe , a w między czasie wyjaśniło się z programem. Napisałam maila do Paradyża. Mieli jakieś kłopoty techniczne, ale już jest ok i działa . Mam nadzieję, że teraz już dobrze zrozumiałam Twój zamysł . Wstawiam załączniki - 3 wersje: z półkami nad wc, z płytszą zabudową nad wc i z zabudową na głębokość 36 na całej ścianie jak sugerowała Aantenka, co będzie wymagało takiej też zabudowy z k-g na stelażu geberita. W takim układzie to już masz mini garderobę . O to chodziło? Poprawiłam wizualizacje - są pokazanie bliżej. Przy okazji pojawiła się jeszcze wersja z asymetryczną wariacją półek .zabudowa wc p Edytowane 15 Grudnia 2011 przez julianna16 poprawka wizualizacji :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 15.12.2011 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 (edytowane) Beasza, skoro układ zostaje to kilka pomysłów do przetrenowania z płytkami - mam nadzieję, że masz możliwość na bieżąco korygowania wizualizacji, żeby sprawdzić kilka wariantów. Zanim coś zaakceptujesz, pogadaj z ekipa albo chociaż jakimś fachowcem kwestię ułożenia na łukach, tzn. czy płytki pozwalają na ułożenie zaplanowanych krzywizn. Ale do rzeczy, czyli jak można sobie poskakać z kolorami w Twojej łazience: Po pierwsze kącik z wanną w kilku wariantach: 1. Dekory na ścianie nad wanną ale w podświetlonej wnęce oraz na ścianie ze skosem dekory ciemne. Wtedy jasna obudowa wanny. 2. Obudowa wanny w mozaice, płytki jasne nad wanną bez dekorów, prostopadły do wanny, ciemny pas mozaiki na szerokość płytki. 3. Jasna obudowa wanny z jednym poziomym ciemnym wąskim pasem, a nad wanną, na środku ściany nad podświetleniem trzy pasy dekorów wąskich ułożone równolegle do krawędzi wanny paski , tak na szerokość dwóch płytek. Wtedy płytki nad wanną gładkie a nie dekory. . Nigdzie mi nie pasują u Ciebie wąskie szare dekory. Nikną przy dużych płytkach i na dużych powierzchniach. Wydaje mi się, że przy tych płytkach można spokojnie przeżyć bez nich. Po drugie: rozbiłabym też tę ciemną dużą plamę płytek przy lustrze. Ale jakoś tu mi zabrakło weny...Może tylko jeden poprzeczny pas ciemnych płytek (albo mozaiki) za lustrem? Wtedy ciemną szafkę możesz dać pod umywalkę i wtedy na jasnym prześwicie jest kolor - się dzieje Jeśli np. zrobiłabyś motyw trzech równoległych dekorów nad wanną, to może można by powtórzyć ten motyw na ściance prysznica? To tyle moich pomysłów. Jak widzisz idą one w gospodarowanie liniami prostymi. Tak mi się to po prostu kojarzy z takimi płytkami jak twoje, gdzie jest mocny kontrast jasny-ciemny. No i albo gładkie płytki + mozaika albo dekory kwiatowe + gładkie płytki. W tej kolekcji dekory i mozaika w jednym pomieszczeniu mi się gryzą. Ale to moje widzimisię Do pomysłów podchodź oczywiście z odpowiednim dystansem, bo akurat w tej kwestii wyrocznią nigdy się nie stanę. Ale może coś Cię przynajmniej zainspiruje. A może się jeszcze ktoś odezwie i ustosunkuje. Może julianna16 obyta ze ścianami niepłytkowanymi coś Ci podpowie w tym zakresie. Edytowane 16 Grudnia 2011 przez Aantenka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 15.12.2011 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Dzięki piękne za odzew Julianna niestety nie mam przy sobie rzutu z góry, ale znam wymiary i na szybko narysowałam, może pomoże? [ATTACH]90141[/ATTACH][ Ta zabudowa pod skosem nęci mnie i raczej się na nią zdecyduję. Bardzo dobry pomysł z szufladami, myślałam jeszcze o alternatywie - drzwiach suwanych w tej półce. Motam się z tą wanną - z jednej strony nie chcę małej, a z drugiej strony boję sie, ze jak wyjadę z nią bardziej w środek to nie będzie fajnie (spekuluję, że jakieś 35 cm będę musiała odsunąć sie od sciany, żeby w tej wannie przy skosie się zmieścić). Co do preferencji - jedna ale duża umywalka , kabina niekoniecznie rogowa, ale też nie mam nic przeciwko może taka wanna? [ATTACH]90147[/ATTACH] Śliczny rzucik wykonałaś . Chciałam pokombinować i stworzyłam bazę do Twojej łazienki, ale dopiero potem doczytałam, że już masz podłączenia . Sprzęty masz rozłożone optymalnie zważając na skosy. Podobają mi się Twoje kafle . Wanny niestety nie potrafię otworzyć. Podaj nazwę / model . Ta zabudowa wokół wanny bardzo mi się podoba. Postawisz sobie na niej nie tylko akcesoria kąpielowe, ale też np świeczki i będzie bezpiecznie, bo sporo miejsca. Masz dodatkowo z przodu (zaraz za kominem) siedzisko, o którym ja marzę . Fajnie komponuje się z szerokością komina. Miodzio . Nie obawiałabym się o miejsce, bo masz dużą łazienkę, a sprzęty umiejscowione wokół. Na środku spokojnie będziesz mogła tańczyć . A co sądzisz o kwadratowym prysznicu z drzwiami i ze ścianką ? (dla niewtajemniczonych jestem fanką ścianek ). Moje wizualizacje są biedniutkie przy Twoich. Nie da się w nich zrobić skosów, więc trzeba uruchomić wyobraźnię. Nie ma też Twojej kolekcji płytek, więc szukałam czegoś troszkę podobnego. Wanna na wizualizacji ma wymiar 141x141, prysznic 90x92, a umywalka 92x42. Są też wizu z półokrągłą dla porównania. Wklejam zdjęcia i zmykam, bo późno . Z góry też przepraszam, bo nie będę tu znowu przez dwa dni. Gdybyś miała pytania, albo chciałabyś coś pokombinować to pisz / piszcie . Odezwę się w niedzielę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 15.12.2011 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Może julianna16 obyta ze ścianami niepłytkowanymi coś Ci podpowie w tym zakresie. Tu raczej nie pomogę, bo to chyba bardziej rzecz indywidualnych preferencji, ale mogę coś pokombinować z płytkami (na ile pozwoli program) zgodnie z sugestiami. Wrócę do tematu w niedzielę . Do miłego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 16.12.2011 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Śliczny rzucik wykonałaś . A co sądzisz o kwadratowym prysznicu z drzwiami i ze ścianką ? (dla niewtajemniczonych jestem fanką ścianek ). Są też wizu z półokrągłą dla porównania. Wklejam zdjęcia i zmykam, bo późno . . Prysznic kwadratowy tak - jak dla mnie nie musi być albo łuki albo linie i wszystkie sprzęty temu podporządkowane. Kwadrat umywalki i prysznica oraz lekko kwadratowa miska, a wanna jak sobie chce i też będzie dobrze. Ale ścianka - niestety nie tym razem. Za bardzo się trochę "rozpycha" na tej mimo wszystko dość solidnie zagospodarowanej ścianie (drzwi, umywalka, kolor płytek za umywalką i prysznic). Troche mi to lustro nie pasuje wąskie szczerze mówiąc... Pewnie ma pełnić jakąś fukcję optyczną, ale jak dla mnie jest dziwnie wąskie i robi się taka dziura. I jeśli dobrze doczytałam, to obok jest wąski ciemny pasek dekoru a nie cień (no to chyba że to jednak jest cień, a mnie się mrówki - literki przed oczami poprzestawiały). Potrzebujesz go? A może zamiast lutstra jednak ciemny pas dekorów (pod warunkiem żę się trochę ciemności z wanny i obok umywalki pozbędziesz...) Albo może jednolite płytki jasne a jeśli będzie za pusto, to masz wtedy wybór cyz powiesić sobie lustro, czy może lepiej np. grafiki lub obrazki (nawet jeśli nie można wiercić na konimie są kleje do płytek - u mnie się tak trzymało lustro 30x80 cm przez 5 lat ) Do rozważenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beasza 16.12.2011 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Julianna i Aantenka - jesteście boskie , chyba przewrócę tą łazienkę całkiem do góry nogami Julianna: Wanny niestety nie potrafię otworzyć. Podaj nazwę / model Może teraz się uda - ale to chyba przy następnych rozważaniach nie jest to dobry pomysł, rogowa chyba wygląda lepiej. Chciałam pokombinować i stworzyłam bazę do Twojej łazienki, ale dopiero potem doczytałam, że już masz podłączenia . Julianna Twoje wizualizacje są świetne - ja nie potrafię zrobić 1/10 tego co Ty zrobiłaś. Pokazałaś świetnie tą odsuniętą od ściany wannę – wygląda to zajefajnie – z jednej strony komponuje się z szerokością komina a z drugiej z szerokością zabudowy z szufladami i to mi bardzo gra J A co sądzisz o kwadratowym prysznicu z drzwiami i ze ścianką .. Ścianki bardzo mi się podobają ale w tym wypadku zgadzam się z Aantenką i ścianka rzeczywiście niekoniecznie, ale kwadratowa kabina jak najbardziej + kwadratowa umywalka + miska Roca Dama Senso, ale czy wtedy będzie pasować taka zaokrąglona wanna z taką okrągłą zabudową? Aantenka: Ale do rzeczy, czyli jak można sobie poskakać z kolorami w Twojej łazience: Po pierwsze kącik z wanną w kilku wariantach: 1. Dekory na ścianie nad wanną ale w podświetlonej wnęce oraz na ścianie ze skosem dekory ciemne. Wtedy jasna obudowa wanny. 2. Obudowa wanny w mozaice, płytki jasne nad wanną bez dekorów, prostopadły do wanny, ciemny pas mozaiki na szerokość płytki. 3. Jasna obudowa wanny z jednym poziomym ciemnym wąskim pasem, a nad wanną, na środku ściany nad podświetleniem trzy pasy dekorów wąskich ułożone równolegle do krawędzi wanny paski , tak na szerokość dwóch płytek. Wtedy płytki nad wanną gładkie a nie dekory. . Aantenka, zaintrygowały mnie Twoje propozycje, pomysł drugi i trzeci muszę koniecznie przetrenować J Po drugie: rozbiłabym też tę ciemną dużą plamę płytek przy lustrze. Ale jakoś tu mi zabrakło weny...Może tylko jeden poprzeczny pas ciemnych płytek (albo mozaiki) za lustrem? Wtedy ciemną szafkę możesz dać pod umywalkę i wtedy na jasnym prześwicie jest kolor - się dzieje Mnie też ta ciemna plama nie pasuje i to muszę koniecznie zmienić, szukam pomysłu …, ale nawiązując do wcześniejszych wątków i próby szaleństwa z jakimś kolorem… fiolet bardzo mi odpowiada – a gdyby na tle jasnych płytek machnąć umywalkę z fioletową półką i w tym samym kolorze zabudowa skosu z szufladami? – przesadziłam? Jeśli np. zrobiłabyś motyw trzech równoległych dekorów nad wanną, to może można by powtórzyć ten motyw na ściance prysznica? Rzeczywiście byłoby fajnie i spójnie gdyby dekor zastosowany przy wannie miał swoje odbicie przy prysznicu – te wąskie paski co raz bardziej do mnie przemawiają (mogły by być nawet z tej mozaiki - tak jak pokazała to Julaianna na swojej wizulizacji). Troche mi to lustro nie pasuje wąskie szczerze mówiąc... Pewnie ma pełnić jakąś fukcję optyczną, ale jak dla mnie jest dziwnie wąskie i robi się taka dziura. I jeśli dobrze doczytałam, to obok jest wąski ciemny pasek dekoru a nie cień (no to chyba że to jednak jest cień, a mnie się mrówki - literki przed oczami poprzestawiały). Potrzebujesz go? A może zamiast lutstra jednak ciemny pas dekorów (pod warunkiem żę się trochę ciemności z wanny i obok umywalki pozbędziesz...) Albo może jednolite płytki jasne a jeśli będzie za pusto, to masz wtedy wybór cyz powiesić sobie lustro, czy może lepiej np. grafiki lub obrazki Może w takim razie szersze lustro?, ale też bez jakiegoś ciśnienia na lustro. Ten komin, moim zdaniem, aż się prosi żeby coś na nim wyeksponować – pomysł z grafiką super, gdzieś na forum widziałam już łazienkę z taką grafiką chyba w sepii albo czarno biała z jednym elementem w kolorze (to chyba była latarnia) – nie pamiętam. Tylko … czy jest szansa znaleźć taką grafikę, która nie będzie się kłócić z tymi kaflami – głównie z dekorami? Jest jeszcze jeden pomysł, żeby zaszaleć tu z kolorem i komin po prostu pomalować - ale czy nie będzie tak zwyczajnie? Dziewczyny moje drogie BTW - bardzo ładne płytki są. Podobają mi się Twoje kafle . No i na koniec moich rozważań, a raczej zapytań ,muszę się Wam przyznać , że ten wybór płytek łazienkowych to zupełna zmiana i podążanie w innym kierunku niż dotychczas to robiłam. Zawsze panowały u mnie beże i brązy. Postanowiłam sobie zrobić na przekór i dokonać zmiany – mam nadzieję, że będę zadowolona z końcowego efektu J Pozdrawiam Was serdecznie Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benito 16.12.2011 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 (edytowane) Witam wszystkich forumowiczów. Jestem tu nowy, tak samo projektowanie wnętrz jest dla mnie czarną magią, może więc ktoś z Was znalazłby chwilę na poświęcenie swojej wyobraźni o podpowiedzenie co nieco, jak można w dobry sposób urządzić małą toaletę, żeby wyglądała z jednej strony ładnie, a z drugiej była w miarę funkcjonalna. Załączam rysunek z podanymi wymiarami do zagodospodarowania, i mam nadzieję na Waszą pomoc. Pozdrawiam! http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/24c889aa39600718.html EDTYOWANO - aby wkleić zdjęcie, link do strony internetowej, na której obrazek się znajduje musi się kończyć rozszerzeniem .jpg. Musisz więc kliknąć na zdjęcie i wybrać opcję "pokaż obrazek" (lub analogiczna opcja, zależnie od przeglądarki, której używasz) i skopiować adres z paska adresów, ewentualnie wybrać opcję "kopiuj adres obrazka" i wówczas wkleić między tagi http://images47.fotosik.pl/1270/24c889aa39600718.jpg Edytowane 16 Grudnia 2011 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 16.12.2011 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Beasza moje ostatnie wypracowanie na dziś Ścianki bardzo mi się podobają ale w tym wypadku zgadzam się z Aantenką i ścianka rzeczywiście niekoniecznie, ale kwadratowa kabina jak najbardziej + kwadratowa umywalka + miska Roca Dama Senso, ale czy wtedy będzie pasować taka zaokrąglona wanna z taką okrągłą zabudową? Jak dla mnie nie powinno być problemu. Kwadratowy prysznic jest przezroczysty, myślę, że wtopi się w płytki. Umywalka - może łądniej będzie jeśli będzie to jakaś kwadratowawa tak jak stylistyka miski Roca Dama Senso. Są chyba umywalki Roca Dama Senso Square, ale sprawdź, czy Ci pasuje. Generalnie jak powymieniasz sprzęty na wizualizacji to zobaczysz czy gra, czy nie gra z wanna. Mnie też ta ciemna plama nie pasuje i to muszę koniecznie zmienić, szukam pomysłu …, ale nawiązując do wcześniejszych wątków i próby szaleństwa z jakimś kolorem… fiolet bardzo mi odpowiada – a gdyby na tle jasnych płytek machnąć umywalkę z fioletową półką i w tym samym kolorze zabudowa skosu z szufladami? – przesadziłam? W kolorach liczy się odcień. Ja w pierwszym rzędzie zaprponowałam turkus bo się ładnie odbija od ciemnego i jasnego i ożywia, ale fiolet tez może być, tylko nie za ciemny i nie za zgaszony, żeby nie przytłaczał. Raczej taki różowo-śliwkowy intensywny (wtedy jeszce srebrne elementy gdzieś się mogą przewijać typu bateria itd). Czy szafki dawać i malować skos - cóż, są to na szczęście elementy, które możesz wykonać na końcu. Czyli pracować już na żywym materiale - jak będą płytki i część armatury. A przedtem masz wizualizację. Ja jakoś do fioletu w tej opcji nie jestem przekonana, ale może ktoś inny coś podpowie. Tylko … czy jest szansa znaleźć taką grafikę, która nie będzie się kłócić z tymi kaflami – głównie z dekorami? Jeśli będzie tylko ciemna mozaika - no problem. Jeśli będą dekory, a nawet dużo dekorów - jest problem. Wtedy szukałabym motywów geometrycznych powtarzających wzór dekoru albo w ogóle sobie odpuściła grafiki. Ten pas dekorów ciemnych błyby dla mnie alternatywą. Jest jeszcze jeden pomysł, żeby zaszaleć tu z kolorem i komin po prostu pomalować - ale czy nie będzie tak zwyczajnie? Jeśli już chcesz jakieś ściany malować, to trzeba dokonać wyboru czy jednak łazienka płytkowa czy płytkowo-malowana. Bo trochę do czapy w łazience wykafelkowanej po sufit będzie wyglądał jeden pomalowany komin. Oczywiście IMHO. Co do zwyczajności - ja jestem kiepskim doradcą jeśli chodzi o oryginalność i wyrafinowanie we wnętrzach... Pozostawiam pole innym... Mogę tylko powtórzyć, że zwyczajność lub nie jest kwestią gustu. Jeśli dla Ciebie jakiś pomysł jest nudny to jednak może warto szukać dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beasza 16.12.2011 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Dzięki Aantenka za poświęcony czas, jesteś bardzo dobrym doradcą - to ja już zaczynam za bardzo kombinować i muszę uważać, żeby z tego kombinowania nie wyszedł przypadkiem kicz zamiast całkiem fajnej łazienki. Cofam fioletowy komin ... Jak tylko będę mieć kolejne wizualizacje to zaraz zamieszczę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 16.12.2011 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 (edytowane) Witam wszystkich forumowiczów. Jestem tu nowy, tak samo projektowanie wnętrz jest dla mnie czarną magią, może więc ktoś z Was znalazłby chwilę na poświęcenie swojej wyobraźni o podpowiedzenie co nieco, jak można w dobry sposób urządzić małą toaletę, żeby wyglądała z jednej strony ładnie, a z drugiej była w miarę funkcjonalna. Załączam rysunek z podanymi wymiarami do zagodospodarowania, i mam nadzieję na Waszą pomoc. Pozdrawiam! ] Benito przede wszystkim zachęcam do przejrzenia całego wątku poświęconego wizualizacjom łazienek, na którym jesteś. Jest tych stron sporo, ale z odrobiną szczęścia znajdziesz tutaj inspiracje a może nawet i gotowe rozwiązanie na Twoją powierzchnię. Jeszcze raz gorąco zachęcam po prostu do przejścia strona po stronie i przyjrzenia się wrzucanym zapytaniom i projektom. Niezależnie od tego powinieneś napisać trochę więcej o swoich oczekiwaniach funkcjonalnych i technicznych - co chcesz w tym pomieszczeniu zmieścić, jak jest z przyłączami, jakieś dziwne skosy gdzieś, okna. Jakie masz wybrane płytki, czy ma być przestronnie czy maksymalnie zapchane szafkami itd. więcej informacji pomoże ludziom coś Ci doradzić. Natomiast jeśli interesują Cię wizualizacje i skąd je wziąć, to sugeruję spojrzeć kilka stron wcześniej w tym wątku - było kilka postów na pytanie właśnie w tej kwestii. Po odrobieniu powyższej pracy domowej gwarantuję, że projektowanie przestanie być dla ciebie czarną magią. Edytowane 16 Grudnia 2011 przez Aantenka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 16.12.2011 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Benito, 1.6 m2 to jest bardzo mała powierzchnia na coś więcej niż miska wc i umywalka:-( Robiłam kiedyś projekt o baaardzo zbliżonym układzie, ale jednak było ciut więcej miejsca i zmieścił się otwarty natrysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.12.2011 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 ale to chyba ma byc tylko toaleta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 16.12.2011 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 No właśnie nie wiem, co Benito miał na mysli? Czy tylko wc , czy coś jeszcze:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts