aksamitka 19.12.2011 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 na codzien wole prysznic, ale mąż na sam prysznic się nie godzi, wiec musi byc jakiś kompromis, na pewno będzie szyba, która będzie zastępować prysznic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 19.12.2011 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Julianna - dzięki śliczne. Twoja pomoc jest bezcenna Cieszę się, że mogę pomóc Ciemniejsza wersja mi się podoba bardziej - poproszę o wizualizację. Tylko nie wiem czy tak wyjdzie, bo kafle u mnie ułożone są poziomo a u Ciebie chyba pionowo - ale będę kombinować tak, żeby wyszło U Ciebie "wyjdzie", bo u mnie to płytki z dwóch różnych kolekcji i w różnych rozmiarach. Twoje kafle to 30x60 zarówno bazowe, jak i z dekorami. Odwróciłam kafle na wizualizacji . Ta z dekorem w prysznicu jest teraz nieco "posiekana", ale chodzi tylko o ideę . Oczywiście "zapodam" wersję następną i mam nadzieję, że ostateczną. Czekamy zatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 19.12.2011 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 (edytowane) aksamitka Jeśli to jedyna łazienka z wanną, to też zachęcam do nieco większej. Nie wiem co jest zaplanowane obok wanny. Sądziłam, że pralka, więc założyłam, że takie są wymogi by pomieścić wszystko w 1 pomieszczeniu. Jeśli to tylko szafka, to powiększyłabym wannę na pewno minimum do 150, a dla większego komfortu do 160 cm. To powinno wystarczyć. Trzeba pamiętać, że wymiary, którymi operujemy, to wymiary zewnętrzne wanny, a nie jej środka do dyspozycji. W zależności od kształtu miejsca jest jakieś 10-20 cm mniej. Patrząc już zupełnie subiektywnie, gdyby do dyspozycji było tylko 140 cm, to zrobiłabym komfortowy, łatwo dostępny prysznic, zamiast małej wanny z parawanem szybowym. Rozwiązanie 2 w 1 zmusza do kompromisu w każdym przypadku - i kąpieli w małej wannie, i korzystania z natrysku, do którego jest trudny dostęp. Obecnie mam u siebie tylko natrysk. Tęsknię za wanną, ale to marzenie ma wymiary 160 x 80, inaczej traci sens. Współcześnie wanna służy raczej do miłego odpoczynku po ciężkim dniu, a nie po prostu zmycia z siebie śladów dnia . Edytowane 19 Grudnia 2011 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 19.12.2011 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 (edytowane) julianna, obok wanny bedzie szafka, ta lazienka jest za mala na osobna wanne i prysznic:( gdyby to ode mnie zależało to zrobiłabym tylko prysznic, ale mam małe dziecko wiec muszę wziasc to pod uwagę , no i zdanie meża oczywiscie, który nie chce samego prysznica, zapewne stanie na 150 Edytowane 19 Grudnia 2011 przez aksamitka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 19.12.2011 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 praca designerska wre a ja sobie leżę późnym wieczorem u julianny w wannie Ooo , no proszę . A ja myślałam, że kuchnia pochłonęła Cię bez reszty, a Ty już odpoczywasz . Super-zdolny jesteś! I jak - wygodnie? (tylko jak ja to wyjaśnię mojemu kochanemu Mężowi ) Dziękuję, że jeszcze pochylasz się nad moją łaźnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 19.12.2011 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 (edytowane) julianna, obok wanny bedzie szafka, ta lazienka jest za mala na osobna wanne i prysznic:( gdyby to ode mnie zależało to zrobiłabym tylko prysznic, ale mam małe dziecko wiec muszę wziasc to pod uwagę , no i zdanie meża oczywiscie, który nie chce samego prysznica, zapewne stanie na 150 Z kompromisów składa się nasze funkcjonowanie . Każdy z nas ma podobnie i nie chodzi tu tylko o przestrzeń . Twoja łazienka będzie z pewnością dla Was radością, bo już sama wizualizacja na to wskazuje. W rzeczywistości efekt jest zazwyczaj jeszcze lepszy . ... Zwróciłam jeszcze uwagę, że wanna wchodzi nieco w światło drzwi (ok. 20 cm), jak ją powiększysz, to będziesz na nią wchodziła. Pomyśl tu może o wannie asymetrycznej zamiast prostokątnej. Będzie węższa w nogach i wtedy nie będzie problemu z wchodzeniem na nią. Będzie co prawda trudniej znaleźć dla niej parawan szybowy, ale wybór na rynku jest spory. Można też z pewnością zamówić na wymiar. Edytowane 19 Grudnia 2011 przez julianna16 Dopisek o wannie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benito 19.12.2011 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Gratuluję . Im więcej szczegółów podajesz, tym łatwiej pomóc, bez konieczności zgadywania . Więcej inspiracji znajdziesz w różnych wątkach na FM - zajrzyj szczególnie do łazienkowych np. Łazienki nasze Ciekawe małe wc o podobnym do Twojego układzie znajdziesz TUTAJ Idea lustra w Twoim wc jest do rozważenia, ale ja raczej myślałabym o takim w połowie, jak na zdjęciu poniżej. http://www.arch-aniol.pl/wp-content/uploads/2009/10/ewa03.jpg Źródło: http://www.arch-aniol.pl/ Bardzo podoba mi się ta realizacja, wielkie dzięki! Może ten pomarańcz niekoniecznie, ale też nie jest zły. Chciałbym w podobny sposób "obrobić" ten komin, który znajduje się w rogu łazienki. Tylko jak najefektowniej to zrobić? Czy wystarczy go pomalować, czy lepszy efekt da pomalowanie i ewentualne położenie na to szyby, czy może jakieś kolorowe płytki będą lepszym rozwiązaniem? Dodatkowo podobają mi się brązy i grafity/czernie. Czy takie barwy nie gryzłyby się za bardzo z jaskrawym kolorem komina? Lustro od zabudowy Geberitu po sufit moim zdaniem rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 19.12.2011 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Męża zaprosi moja luba na kawę do naszej kuchni i będzie kontent Projekt łazienki rozwijam niejako obok głównego nurtu (czyli nie sledzę już, co tam przestawiacie), bo mnie zaciekawił ten kolor scian (sam nie wiem, czemu) a chce zobaczyć, co wyjdzie finalnie; przy okazji wklejam - może coś komuś w międzyczasie przyjdzie do głowy i gdzieś to wykorzysta leży się dobrze - schowany za ścianką (nie wieje, jak ktoś wchodzi) i z przestrzennym widokiem (lustro generuje przestrzeń); poza tym jest ciemna noc, więc od okna nie pada zadno światło. SUPER. No to jeszcze kącik dla naszych Maluszków i mamy parapetówkę . Fajnie, że już możecie sobie mieszkać i smażyć placki . Cieszę się też, że z Twojej perspektywy moja łazienka też jest do przyjęcia . Jeszcze raz dziękuję, że poświęcasz jej swój czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 19.12.2011 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Bardzo podoba mi się ta realizacja, wielkie dzięki! Może ten pomarańcz niekoniecznie, ale też nie jest zły. Chciałbym w podobny sposób "obrobić" ten komin, który znajduje się w rogu łazienki. Tylko jak najefektowniej to zrobić? Czy wystarczy go pomalować, czy lepszy efekt da pomalowanie i ewentualne położenie na to szyby, czy może jakieś kolorowe płytki będą lepszym rozwiązaniem? Dodatkowo podobają mi się brązy i grafity/czernie. Czy takie barwy nie gryzłyby się za bardzo z jaskrawym kolorem komina? Lustro od zabudowy Geberitu po sufit moim zdaniem rewelacja Cieszę się, że ta realizacja przypadła Ci do gustu. To lustro spełni swoje zadanie powiększenia pomieszczenia, a nie przytłacza i nie zmusza do tete a tete z samym sobą w wiadomej pozycji . To pomarańczowe, to prawdopodobnie szafka (być może pełni też funkcję maskującą np rury). Grafity i czernie są neutralne, więc raczej nie będą się "gryzły" z jakimkolwiek kolorem, który wybierzesz na komin. Z brązami jest trudniej bo zależy to od odcienia. Najlepiej zobaczyć płytki na żywo i do wybranych szukać tego co będzie pasowało. Kafle na zdjęciach katalogowych czasami znacznie odbiegają od tego co prezentują faktycznie . Już lepiej kierować się realizacjami. To, co zrobisz na kominie uzależnij od środków jakie chcesz przeznaczyć. Najtaniej będzie pomalować, co wcale nie oznacza, że będzie wyglądało najgorzej. Szkło, o którym wspominała Magda34 jest bardzo fajnym pomysłem, ale jak sądzę droższym od płytek z średniej półki (nie mam pewności, bo nie sprawdzałam cen). Możesz też pomyśleć o zupełnie innym rozwiązaniu, np. drewnie, metalu, tynku strukturalnym, cegle (są takie płytki z prawdziwej cegły), kamieniu, fototapecie, graffiti, dekorze (malowanym, klejonym lub z kafli), itp. Wszystko zależy od tego, co Tobie się podoba i ile możesz/chcesz zainwestować. Gdyby to wc należało do mnie, to na pewno komina nie ubrałabym w same kafle. Zaczęłabym po prostu od pomalowania i później ewentualnie szukałabym innych rozwiązań, gdyby efekt był dla mnie niesatysfakcjonujący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beasza 29.12.2011 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Hej Julianna16, witam poświątecznie Pojawiła się jeszcze jedna wersja ściany z lustrem w mojej łazience - ta półka w szalonym kolorze, zastąpiona będzie raczej kolorem drewna, a kolor zostanie wprowadzony w innych dodatkach. Jak Ci się to teraz widzi? Czy nie podarować sobie w ogóle tego ciemnego pasa w kabinie? Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 29.12.2011 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Witaj Beatko międzyświątecznie , "Mi się widzi" . Pas mi się podoba. Uważam, że fajnie koresponduje z lustrem na kominie... hmm... a może pójść w tę stronę i pas w natrysku też zrobić z lustra ? Chyba dałoby się tak wywiercić otwory by zamontować baterię. Nie musiałabyś docinać tych dekorów. Nie wiem tylko jak byłoby z utrzymaniem czystości, chyba jednak kłopotliwe nawet przy easy clean. Tak sobie gdybam... bo wizualizacje zniosą wszystko . Wracając do tematu - pas w moim odczuciu ożywia ścianę. Tylko wówczas chyba zrezygnowałabym z pasa na wc. Jeśli natomiast nie będziesz robiła pasa w kabinie, to pas na wc mógłby zostać. Zastanawiam się jeszcze czy nie dodać ramki przy pasie w kabinie? Wówczas będzie chyba spójnej, choć nie wiem czy nie za dużo szczęścia naraz? Jak sądzicie? Serdeczności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beasza 29.12.2011 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Zastanawiam się jeszcze czy nie dodać ramki przy pasie w kabinie? Wówczas będzie chyba spójnej, choć nie wiem czy nie za dużo szczęścia naraz? Jak sądzicie? Serdeczności Też o tym myślałam ..., ale obawiałam się właśnie tego nadmiaru szczęścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 29.12.2011 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 A to ja się też wypowiem Ale Ci Beasza namieszałyśmy, co No i chyba znowu muszę namieszać. Generalnie jeśli chodzi o użycie ciemnych elementów, to widzę nastepnujące możliwości: a) maksymalnie ograniczyć ich ilość i pograć tylko jasnnymi dekorami, choć zostanie na pewno ze względów technicznych mozaika na wannie. W takim przypadku dzięujemy i paskowi na prysznicu i ciemnej obudowie WC. Łazienka jest jasna, przestronna i baaaardzo spokojna z jednym ciemnym akcentem na wannie. Czy taką chcesz mieć? b) zostawiamy ciemną wannę, zostawiamy obudowę WC z ciemnymi płytkami, rezygnujemy z ciemnego paska na prysznicu Łazienka jest wyraźnie podzielona - ma bardzo spokojną i jasną strefę prysznic + umywalka oraz kontrastowo i mocno zaznaczoną strefę WC + wanna. Czy tak by Ci się podobało? c) zostawiamy ciemną wannę, ciemną obudowę WC i ... możecie mnie bić ciężkimi instrumentami - powrót do ciemnych płytek na ścianie z umywalką w opcji ciemne dekory jako tło dla lustra i umwalki ( w pierwotnych wizualizacjach chyba było na równi z lustrem). Wiem, wiem... sama te płytki wyrzuciłam, ale nie znając kolekcji i wymogów technicznych i chcąc dodać łazience lekkości (proponowałam węższe dekory i i rezygnację z ciemnej obudowy wanny) zbyt pochopnie się ich pozbyłam Łazienka ma na całej powierzchni rozłożone ciemne akcenty kolorystyczne, więcej dzieje się w pomieszczeniu, które staje się wyrazistsze ale i wymagające pod względem porządku i dodatków (żeby nie powstał chaos wizualny). A może najbardziej odpowiada Ci taka opcja? Starałam się wszystko podsumować, ale mam nadzieję Beasza, że dzięki naszym różnym sugestiom sama przejrzałaś i przemyślałaś już tyle opcji, że jak coś wybierzesz, to nie bedziesz sobie mogła zarzucić, że jakiejś opcji nie wzięłaś pod uwagę. No, chyba że się jeszcze ktoś z Olimpu albo liderów forum odezwie i namiesza P.S. Julianna16 - ale lustro po prysznicem to już jest naprawdę awangardowy pomysł u mnie mąż pewnie by się ucieszył ale ja bym chyba nie zniosła się oglądać z takiej bliskości codziennie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beasza 29.12.2011 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Ale Ci Beasza namieszałyśmy, co No i chyba znowu muszę namieszać. Miłe to Wasze mieszanie b) zostawiamy ciemną wannę, zostawiamy obudowę WC z ciemnymi płytkami, rezygnujemy z ciemnego paska na prysznicu Łazienka jest wyraźnie podzielona - ma bardzo spokojną i jasną strefę prysznic + umywalka oraz kontrastowo i mocno zaznaczoną strefę WC + wanna. Czy tak by Ci się podobało? Tak mi się podoba Tak sobie pomyślałam, że w tej wersji zdecyduję już przy samym wykonaniu czy ten pas zrobię czy nie. c) zostawiamy ciemną wannę, ciemną obudowę WC i ... możecie mnie bić ciężkimi instrumentami - powrót do ciemnych płytek na ścianie z umywalką w opcji ciemne dekory jako tło dla lustra i umwalki ( w pierwotnych wizualizacjach chyba było na równi z lustrem). Wiem, wiem... sama te płytki wyrzuciłam, ale nie znając kolekcji i wymogów technicznych i chcąc dodać łazience lekkości (proponowałam węższe dekory i i rezygnację z ciemnej obudowy wanny) zbyt pochopnie się ich pozbyłam Łazienka ma na całej powierzchni rozłożone ciemne akcenty kolorystyczne, więcej dzieje się w pomieszczeniu, które staje się wyrazistsze ale i wymagające pod względem porządku i dodatków (żeby nie powstał chaos wizualny). A może najbardziej odpowiada Ci taka opcja? Hmmm...., no to jeszcze taka wersja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 29.12.2011 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Hi, hi wiedziałam, że na kreatywność Aantenki można liczyć . Choć jestem w opcji paskowej , to dla mnie przede wszystkim priorytetem jest... zadowolenie Właścicielki , więc się nie upieram . Z propozycji Ani najbardziej podoba mi się też opcja b. Ciemne tło wokół lustra P.S. Julianna16 - ale lustro po prysznicem to już jest naprawdę awangardowy pomysł u mnie mąż pewnie by się ucieszył ale ja bym chyba nie zniosła się oglądać z takiej bliskości codziennie... A ja (prawdopodobnie) będę miała lustro w okolicy prysznica http://emoty.blox.pl/resource/4_1_107v.gif - na całej ścianie komina od strony prysznica właśnie, o czym chyba wspominałam przy moich wizualizacjach. Bynajmniej nie dla samozachwytów (oj nie ), ale podoba mi się taka gra przestrzenią i chciałam troszkę "ukryć" ten uskok kominowy. Beatko cokolwiek zdecydujesz, to koniecznie będziesz musiała się pochwalić realizacją . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 29.12.2011 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Beasza - widać fajnie wzory na dekorach i powiem szczerze, że teraz mi nawet i ten pas jako tło do lustra "leży" bo się rozjaśniła ta ciemna plama (czyżbyś jakoś inaczej wstawiała zdjęcia w jakiejś wyższej jakości - bo i na WC teraz widzę dekory). Cóż, w programie możesz pewnie obracać całe pomieszczenie, więc zrób sobie ogląd całej łazienki w wersjach Tobie najbliższych, bo teraz od tego uzależniałabym podjęcie decyzji, tzn. od wrażenia jakie robi całość pomieszczenia. Julianna - to chyba w innej łazience to lustro niż ta słynna ze "scianką" gdzie mozna ja znaleźć? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 29.12.2011 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 (edytowane) Oj Beasza nie ma z nami łatwo . Może ktoś jeszcze poratuje? Julianna - to chyba w innej łazience to lustro niż ta słynna ze "scianką" gdzie mozna ja znaleźć? Dokładnie w tej ze ścianką . Tylko na tych moich wizualizacjach to tak niestety nie do końca się da . http://images39.fotosik.pl/1233/8c907ce8715c3d89gen.jpg Niebawem wrócę z jeszcze jedną wersją łazienki, a tymczasem czy mogłabyś zajrzeć do wizualizacji kuchni? Byłabym rada gdybyś znalazła chwilkę . Edytowane 30 Grudnia 2011 przez julianna16 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 30.12.2011 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 julianna16 lustro tutaj spełani swoją funkcję ukrywania komina znakomicie . Ale to mimo wszystko to dość nietypowe rozwiązanie i nie dla wszystkich. Dla mnie nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 30.12.2011 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 julianna16 lustro tutaj spełani swoją funkcję ukrywania komina znakomicie . Ale to mimo wszystko to dość nietypowe rozwiązanie i nie dla wszystkich. Dla mnie nie Myślę, że udźwignę swój widok - najwyżej będę zamykała oczy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yummyyummy 01.01.2012 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 hej, to znowu ja, tym razem z inną łazienką. rzućcie fachowym okiem i oceńcie czy taki układ mebli w łazience będzie ok. warianty są dwa - szafka wysoka monolit - lub z wnęką. meble są w gotowej łazience, już z przyłączeniami, więc tylko taki układ wchodzi w rachubę. to duże białe to wanna nie chciało mi sie szukać kompatybilnej wanny z biblioteki sketchupa. te stalowe prostokątne wtręty na ścianach - to lustra szafka w rogu ma ukryć pralkę, stąd brak szuflad u dołu, jako że chcę, aby dało się ją otworzyć na lustro (drzwi, czyli puste miejsce na szkicach, będą się otwierały na szafkę w rogu, więc mało wygodnie pchać tam jeszcze otwieranie szafki z pralką.) ewentualnie dajcie znać, co Wam się gryzie w takim układzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts