Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki wszystkim za radę.

Nemi Tak zauważyłem że projektantka pochrzaniła ;) Ale jeżeli chodzi o wymiary, to wszystko się zgadza

Mam do Ciebie prośbę, czy mogłabyś wrzucić kilka fotek, jak u Ciebie wyszedł ten dekor razem z paskami Mogano po bokach? Też to rozważałem, ale boje się, że to jednak popsuje efekt.

Druga sprawa, jaki kolor grzejnika łazienkowego najlepiej będzie pasował by do Mogano brown?

U mnie kaloryfer wisi na ścianie jasnej nad wanną, i niestety jest biały i najbrzydszy z możliwych, ale taki był w pakiecie, a na wymianę na jakiś ładny to sobie pewnie będę mogła pozwolić dopiero w następnym roku. Edytowane przez nemi

.

Nemi Tak zauważyłem że projektantka pochrzaniła ;) Ale jeżeli chodzi o wymiary, to wszystko się zgadza

Mam do Ciebie prośbę, czy mogłabyś wrzucić kilka fotek, jak u Ciebie wyszedł ten dekor razem z paskami Mogano po bokach? Też to rozważałem, ale boje się, że to jednak popsuje efekt.

Moim zdaniem nie wygląda to źle, ale fotki postaram się wrzucić tuz po weekendzie. Dziś tam jadę, ale zapomniałam sobie zabrać aparatu, a zdjęcia z komórki wychodzą takie sobie. :)

Brazowy jezeli ma wisiec a brazowej scianie. Jezeli nie, dobierz kolor grzejnika poprostu do baterii lazienkowych ;)

No ma być na brązowej ścianie tak jak widać to tutaj:

http://img149.imageshack.us/img149/4941/emilialazienka201010050.th.png

Podobają nam się chromowane, ale podobno słabo przewodzą ciepło. Znowu ciężko znaleźć w jakimś salonie inny kolor niż podstawowy, żeby móc się na jakiś zdecydować mając tylko wzornik do wglądu :/

Nemi Czekam na fotki :) A Ty jaki masz grzejnik?

Aniak25 a orientowalas sie jaki jest koszt projektu lazienki w salonie z lazienkami? :>

bo moze nie ma co sie stresowac i zlecic to osobie trzeciej.

Byłam w Bocaro i Cermagu we Wrocławiu,, i jest podobnie cenowo. W bocaro koszt projektu 500zł wliczony potem w zakupy jeśli zamówienie będzie ponad 2tys zł (to akurat nie będzie chyba trudne) , możliwe są chyba dwie zmiany w ułożeniu płytek a każda następna 300zł. I z tego co zrozumiałam projekt staje się mój dopiero po złożeniu zamówienia czyli że ... nie mogę wziąć do domu i skonsultować z rodziną?

To jest skrajnie nieuczciwe, przeciez placisz 500 zl i to jest twoj projekt i chocbys oplacila jeszcze 6 innych zmian to musza Ci dac kazdy jezeli o to poprosisz :)

Biorac pod uwage, ze jest to pewnie projekt jedynie rozmieszczenia plytek to ladnie sie cenia, ja zaplacilam 1000 zl ale mialam projekt bryl, sufitu podwieszanego, dobor alcesorii i dodatkow, wizualizacje i rysunek techniczny. Takze projektantka byla do mojej dyspozycji.

Byłam w Bocaro i Cermagu we Wrocławiu,, i jest podobnie cenowo. W bocaro koszt projektu 500zł wliczony potem w zakupy jeśli zamówienie będzie ponad 2tys zł (to akurat nie będzie chyba trudne) , możliwe są chyba dwie zmiany w ułożeniu płytek a każda następna 300zł. I z tego co zrozumiałam projekt staje się mój dopiero po złożeniu zamówienia czyli że ... nie mogę wziąć do domu i skonsultować z rodziną?

Aniak25 to jest jakiś chory układ. Płacisz kupę kasy i nie możesz go zabrać projektu do domu żeby go pooglądać i się zastanowić. Kurcze, może zaglądnij do Leroy, moi znajomi zamawiali u nich (też jest jakoś tak, że jak kwota zakupów w LM przekroczy jakąś kwotę, to zwracają opłatę) i płacili chyba 100 czy 200 zł. Albo na Allegro - tam też ogłaszają się projektanci.

Najlepiej wybrać kogoś, kto przygotuje kilka wizualizacji i określoną ilość poprawek, zdecyodwanie więcej niż 2!

też tak kiedyś usłyszałam w sklepie, że za projekt 500pln i ewent zostanie zwrócone jeśli kupimy u nich materiały. A tam były średnio tanie... i tutaj nie porównuję do Allegro.

Rozumiem, że tu gdzie jestem nie dostanę całego projektu, ale idąc do salonu [kuchni akuratnie] dostałam wizualizację w kilku ujęciach [wystarczyło się bardziej uśmiechnąc] a w 1 salonie nawet wymiary dostaliśmy [rzut z góry],... i nie mam obowiązku kupowania tam niczego i nie musiałam nic płacic... fajna taka opcja!

venus m

oblukałam dziś meishę: dekory cuuudne ale te w beżu i brazie, natomiast płytki podstawowe mnie rozczarowały: bianco są beżowe :( a już się na nie napaliłam; chyba przyjdzie mi położyć travenę bo jakoś nie mogę znależć innej płytki w miarę taniej a przypominającej jakis kamień najlepiej marmur (alabastrino odpada bo zbyt ciapate;) a jeszcze ta zima nie nastraja do jazdy i poszukiwania....

do około 90zł tyle dam w necie za travenę. Mnie tez ujeły wizualki z meishy ale w realu zbyt bezowo/brązowo a tego nie lubię...

moze jednak pokombinuję z magmą bo mam w niej pół parteru i fajnie by zagrały - lubię wnętrza spójne, stanowiące całość no i moglabym przemycić czerń do łazienki :)

Edytowane przez ALUTKA W

Magma fajna :D ja bym sie ich trzymala, skoro reszta by nawiazywala ;)

Tez nie lubie wszedzie innego koloru... :p

strzeliłam sobie wczoraj wizualkę z magma i to jest to!! :lol2: mąz stwierdził: "wiedziaaałem, jak masz do wyboru cokolwiek i czerń to wiadomo jak będzie..." (normalnie Czarna Mamba czy co;)?)

ciekawe ile czasu będzie mi potrzebne doczyszczenie łazienki po budowie hihi bo na 100% będzie to magma natural ale mamy karcher to pewnie pójdzie w ruch

Edytowane przez ALUTKA W