Aantenka 04.01.2012 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Można np. przenieść pralkę pod okno w miejsce gdzie zaplanowałam szafkę wiszącą, przesunąć umywalki bliżej drzwi i na pewno zmieści się jeszcze wąska szafka wisząca obok umywalek i wanna prostokątna 170cm przysunięta dłuższym bokiem do ściany. Dojście do okna będzie na pewno lepsze. Minusem będzie aspekt wizualny - tunel. Można go zrównoważyć kolorami, ułożeniem płytek i lustrami ale to wyższa szkoła jazdy i ja się nie znam. ;( Jako ilustrację własnych słó wklejam dwa rzuty wanna prostokątna http://images35.fotosik.pl/1105/c4542c40d6e241f3med.jpg wanna asymetryczna, ale duża (180x110) bo taka była w programie oczywiście można dać mniejszą http://images40.fotosik.pl/1284/ae7ae117c40144a9.jpg I w jedym i w drugim projekcie prysznic raczej 90x90. Pralka pod oknem może być 60 ładowane od przodu, można zabudować niezbyt wysoko ale niekoniecznie. Można też wstawić pralkę węższą 45 cm i obudować, zeby udawała szafkę wysoką (50x70x190) ale wtedy może zabrać światło okna. Podwójna umywalka + szafka obok może być np. w takim wydaniu (kolor przypadkowy, chodzi mi o kształt mebli) http://www.meble-warszawa.com/wp-content/uploads/2011/02/meble_lazienkowe_01_FDMM-4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 04.01.2012 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 a mi się tam taki "tunel" podoba. łazienka jest wystarczająco duża żeby uniknąć klaustrofobii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 04.01.2012 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 No nie łatwo, ja nadal nie mogę się zdecydować , chyba poproszę o głosowanie , wersja przy lustrze jasna (bez pasa w kabinie) czy ciemna? To ja tylko przypomnę, że za jasną jestem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 04.01.2012 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 (edytowane) Aantenka świetnie to rozplanowałaś . Justyna0711 Wrzucam tylko taką wizualizację na szybko z wanną asymetryczną (100 x 150) lub prostokątną (160 x 75). Kabina 90x90, ale jak widać na rzutach Aantenki jest miejsce na większą. Kolorystyka jest beżowo-brązowa, ale sama możesz pobawić się płytkami , albo napisz jaka konkretnie kolorystyka Cię interesuje. Ma być gdzieś grzejnik? Program znajdziesz na stronie Paradyża . Edytowane 4 Stycznia 2012 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beasza 04.01.2012 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 To ja tylko przypomnę, że za jasną jestem . Dzięki julianna, więcej nie mieszam - wybieram jasną Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna0711 05.01.2012 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 julianna16 bardzo ładna propozycja. Kolorystyka jak najbardziej "moja" Zastanawiam się nad brązem + beż lub szarości. Ewentualnie białe kremowe ściany i szarości na podłodze. Podłoga jak dla mnie musi być praktyczna pod względem sprzątania. Nie przejdzie jasna- moja mama miała i sprzątała kilka razy dziennie. Jeszcze nie wiem jaką wybiorę wannę- dopiero w sobotę jadę na "zwiady" do sklepów bo dziecię mi się rozchorowało. Bardzo dziękuję za propozycję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żuczekk 05.01.2012 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 (edytowane) Witam wszystkich na forum. Jako debiut wstawię wizualizację naszej łazienki (2x3m) i ubikacji (1,1x1,5) na dole; płytki OPOCZNO AMARANTE. Bardzo proszę o wszelkie porady i sugestie, co sądzicie o tych wizualizacjach http://img9.imageshack.us/img9/9599/63789018.jpg http://img502.imageshack.us/img502/729/24082475.jpg http://img4.imageshack.us/img4/1642/91418824.jpg http://img193.imageshack.us/img193/175/21167849.jpg http://img214.imageshack.us/img214/4596/43836074.jpg http://img860.imageshack.us/img860/1567/29390785.jpg Edytowane 5 Stycznia 2012 przez żuczekk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna0711 05.01.2012 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 A grzejnik ma być- myślałam żeby go dać nad wannę lub pralkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 05.01.2012 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 A grzejnik ma być- myślałam żeby go dać nad wannę lub pralkę Tam gdzie masz lepszy dostęp. Uważam, że jeśli nie dajesz szafek nad pralką, to lepiej nad pralkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 05.01.2012 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Jako debiut wstawię wizualizację naszej łazienki (2x3m) i ubikacji (1,1x1,5) na dole; płytki OPOCZNO AMARANTE. Bardzo proszę o wszelkie porady i sugestie, co sądzicie o tych wizualizacjach Płytki ładne, łazienki a i owszem moim zdaniem też Mam dwa zgryzy 1. różowy pasek na górze. Nie przepadam za tego typu "opaskami" i nie lubię malutkich kontrastowych elementów w tym stylu. 2. Brak miejca na przechowywanie łazienkowych drobiazgów przy umywalce. Mam nadzieję, że jest to świadoma decyzja wynikająca ze zwyczajów użytkowników. W przeciwnym razie obawiam się, że pięknie wyglądający obudowany blat może stać się półeczką wystawową. Chyba że Tobie to nie przeszkadza, lub jest to łazienka dla gości, z założenia używana "inaczej" niż centralna łazienka w domu. No i chyba wolałabym białe meble do takiej łazienki, choć rozumiem, że mają nawiazywać do drewnianych drzwi? A Ty masz jakieś wątpliwości konkretne jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yummyyummy 05.01.2012 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Beasza, jasna wizualizacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikaria 05.01.2012 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Obawiam się,że ręcznik koło drzwi szklanych będzie wiecznie mokry. Poza tym nie zgadzam się,że na blacie będzie wstawka.Dozownik na mydło stoi.Resztę można trzymać w szafce. Ja mimo tego,że mam półkę pod lustrem chowam wszelkie przybory do szafki aby kurz się na nich nie osadzał.Przed kąpielą wyciągam ,po kąpieli chowam wszystkie przybory.Tym sposobem nie mam wystawki jak w drogerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żuczekk 05.01.2012 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Płytki ładne, łazienki a i owszem moim zdaniem też Mam dwa zgryzy 1. różowy pasek na górze. Nie przepadam za tego typu "opaskami" i nie lubię malutkich kontrastowych elementów w tym stylu. 2. Brak miejca na przechowywanie łazienkowych drobiazgów przy umywalce. Mam nadzieję, że jest to świadoma decyzja wynikająca ze zwyczajów użytkowników. W przeciwnym razie obawiam się, że pięknie wyglądający obudowany blat może stać się półeczką wystawową. Chyba że Tobie to nie przeszkadza, lub jest to łazienka dla gości, z założenia używana "inaczej" niż centralna łazienka w domu. No i chyba wolałabym białe meble do takiej łazienki, choć rozumiem, że mają nawiazywać do drewnianych drzwi? A Ty masz jakieś wątpliwości konkretne jeszcze? Pod umywalką przewidziana jest pełna zabudowana szafka, drzwiczki w kolorze białym jak płytki, nie wiem jak czerwone fronty by wyglądały, bo na dekorach tych w kółka są akcenty czerwieni Lustro zabudowane na równi z płytkami,płaskie. rozważamy również opcję z prawej strony umywali zejść na 30 cm szerokości lustrem do podłogi. Szafka na wprost drzwi jak będize to , boki białe, fronty w kolorze jak pod zlewem. A czy za szafką też kładziecie płytki?? Nad lustrem kinkiety. Nad ciemnym paskiem na podłodze, też myślimy na ciemnym pasku na suficie z podwieszanego sufitu takie grafit. Umywalka podobna do tej przyjętej przez projektantkę. W ubikacji rozważamy płytki do wysokości górnej części geberita A nad nimi normalnie tynk pomalowany, chyba na biały kolor. A na górze to pasek czerwony, nie różowy. A płytki białe dekor listwa czerowna, maja też w srebrnym kolorze, też mi się podoba:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 05.01.2012 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Dozownik na mydło stoi.Resztę można trzymać w szafce. Ja mimo tego,że mam półkę pod lustrem chowam wszelkie przybory do szafki aby kurz się na nich nie osadzał. Pewnie, że można chować, ale każdy ma inne przyzwyczajenia . Dlatego trzeba zrobić rachunek sumienia i określić własną samodyscyplinę. A im więcej osób korzysta, tym trudniej dopilnować wstawiania na miejsce. Tu ktoś kremiku zapomni, golarkę rzuci w pośpiechu, tu perfumki zostaną na wierzchu, bo szafka za daleko i się nie chce albo nie ma czasu odstawić (to przykłady tylko oczywiście nie odnoszące się do żadnej konkretnej osoby) I niespostrzeżenie robi się wystawka. Jedni mają z tym problem inni nie, ale trzeba sobie na pewno to przemyśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 05.01.2012 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 (edytowane) Pod umywalką przewidziana jest pełna zabudowana szafka, drzwiczki w kolorze białym jak płytki, nie wiem jak czerwone fronty by wyglądały, bo na dekorach tych w kółka są akcenty czerwieni Lustro zabudowane na równi z płytkami,płaskie. rozważamy również opcję z prawej strony umywali zejść na 30 cm szerokości lustrem do podłogi. Szafka na wprost drzwi jak będize to , boki białe, fronty w kolorze jak pod zlewem. A czy za szafką też kładziecie płytki?? Nad lustrem kinkiety. Nad ciemnym paskiem na podłodze, też myślimy na ciemnym pasku na suficie z podwieszanego sufitu takie grafit. Umywalka podobna do tej przyjętej przez projektantkę. W ubikacji rozważamy płytki do wysokości górnej części geberita A nad nimi normalnie tynk pomalowany, chyba na biały kolor. A na górze to pasek czerwony, nie różowy. A płytki białe dekor listwa czerowna, maja też w srebrnym kolorze, też mi się podoba:) Planujesz dwa kolory mebli? (skoro pod umywalką ma być biały, a obok orzechowy słupek?) Pomysł z lustrem do podłogi mi się podoba , ale wówczas oczywiście bez półki i blatu w tym miejscu, bo mija się z celem chowanie lustra pod blatem. Tylko zmniejsza to przestrzeń do przechowywania. Zależy na co stawiasz. W kwestii dekorów podoba mi się konsekwencja w urządzaniu obu miejsc. A co do układu, to pozostawiam indywidualnym preferencjom (ja czerwony bym zostawiła, ale zastanowiła się nad tym szerszym na ścianie z umywalką i drzwiami). Ręcznik chyba też przełożyłabym na ścianę z drzwiami - będzie bezpieczniejszy . Edytowane 5 Stycznia 2012 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 05.01.2012 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 A grzejnik ma być- myślałam żeby go dać nad wannę lub pralkę Pomyślałam o jeszcze jednym miejscu na grzejnik, aby wykorzystać również go bardziej praktycznie - obok natrysku. Dobrze mieć ciepły ręcznik po wyjściu . Potrzebny tu jednak mały kompromis - przesunięcie wc i bidetu w stronę okna, i pozostawienie kabiny w rozmiarze 90x90. Tak to mniej więcej wygląda. Kolory zrobiłam teraz szare i łazienka przybrała bardziej minimalistyczny wygląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 05.01.2012 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 To i ja z pytaniem o wysokość ułożenia płytek w kabinie. Kabina ma miec 200cm. Czy płytki wobec tego moga kończyć się niżej np. na 180cm, czy powinny być równo, czy też im wyzej tym lepiej. Płytki mają wymiary 60x60cm. Ja też stawiam na równo z kabiną. Brakujące płytki można zastąpić niekoniecznie dekorem z tej samej serii, jest taki wybór, że można coś dobrać . Nie wiem jak planujesz kolory (byłam na pewno u Was, ale już nie pamiętam). Mnie podobają się też kamyki - w zasadzie pasują wszędzie jeśli nie masz innych dekorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beasza 05.01.2012 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Beasza, jasna wizualizacja Dzięki śliczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna0711 05.01.2012 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 julianna16 bardzo fajna propozycja z kaloryferem- wielkie dzięki. Podobają mi się te szarości, chyba się zdecyduję. Ale raczej obstawię na jasnoszare ściany i ciemnoszara podłoga. Już szukam płytek- chcę gładkie, tzn bez takich "pasiaków", bo mi się nie podobają. Jeszcze raz dziękuję za wizualizację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 05.01.2012 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Proszę bardzo. Jeśli się przydała, to mnie cieszy . Płytek jest na szczęście ogromny wybór, więc z pewnością znajdziesz coś dla siebie . Mnie kusi by jakoś wyróżnić zabudowę z wc, ale to Tobie ma się podobać . Trzymam kciuki za realizację i wrzucam jeszcze wizu z nieco mniej oczywistymi "pasiakami" . Chodziło w zasadzie tylko o kolorystykę, bo program ma ograniczoną bazę choć całkiem pokaźną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts