Aantenka 18.01.2012 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 ja bym też dała jeden kolor płytek + drewno + szafki dopasowane do jednego z dominujących kolorów. Na wizu dużo się dzieje - dużo sprzętów, ścianek, szafek.... Zeby efekt nie wyszedł po prostu zbyt chaotyczny i pstrokaty. Na wizu - przypominam= nie widać szlafroków, ręczników, szczoteczek do zębów, żelów pod prysznic, kosza na brudne rzeczy, dywanika i takie tam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 18.01.2012 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 (edytowane) Agatko jak ładnie sobie radzisz z wizualizacją . Ja też proponuję albo, albo - czyli ograniczenie do dwóch kolorów płytek. Jeśli pamiętasz, to ja również planuję szary + drewno . Masz jeszcze ścianę, która też ma inny kolor. Edytowane 18 Stycznia 2012 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 18.01.2012 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 (edytowane) Ja też zastanawiam się nad Signum z NG. Podobały mi się również na żywo płytki Refin Artech Są nieco subtelniejsze niż na foto. Jest kilka odcieni. A co ciekawe, na tych w rozmiarze 60*30 wzór może być w jedną, albo w drugą stronę . Te Refin Artech bardzo mi się podobają. Zrobiłam w tych płytkach łazienkę Havenie. Niestety, musiałysmy zrezygnować z dekoru z lustrzanym paskiem (o ile mnie pamięć nie myli ten pasek jest lustrzany) bo koszt jednej płytki to ok 400 zł. Natomiast te płytki podstawowe wahają sie w cenie do 160 zł/m2. Ceny podaję z zeszłego roku, ale wątpię, żeby się zmieniły Płytki sa betonowe, ale faktycznie "subtelne". Edit: doczytałam o czym rozmawiacie i równiez jestem za ograniczeniem kolorów, Zresztą bardzo dobrze obrazuja to zdjęcia wrzucone przez juliannę16 Edytowane 18 Stycznia 2012 przez Magda 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 19.01.2012 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Magda 34 - dzięki za podparcie swoim autorytetem mniejszej ilośći kolorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 19.01.2012 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 (edytowane) Faktycznie dużo zaczyna się dziać.Ja byłabym skłonna do ograniczenia się do jednego koloru płytek, a drugie zastąpić drewnem, ale mąż za nic w świecie nie chce się zgodzić na więcej drewna.Zupełnie zapomniałam, że szafki będą białe lakierowane... Byłaby ciemna podłoga i obudowa stelaża, jasne płytki pod prysznicem i nad wanną, drewniana obudowa wanny i białe szafki... dużo. Chciałabym łazienkę tym drewnem ocieplić. Ale pewnie wyjdzie bałagan zamiast zamierzonego efektu. Wczoraj przyglądałam się Orientale 12 i 13, bo Masto jakieś takie mdłe mi się wydaje. A jeśli zestawić je obok siebie, to Masto wygląda jakby farby zabrakło.Jutro podjadę zobaczyć Tubądzin Braid, ale one dość ciemne są. Chociaż u mnie tych płytek nie będzie po kokardę więc myślę, ze na ciemne mogę sobie pozwolić... a może się mylę.I jeśli postawimy na ciemne, to i Taranto się łapią.Artech piękny, ale nie na moją kieszeń. Stówa za metr i ani grosza więcej, więc szukam dalej w tym budżecie. Edytowane 19 Stycznia 2012 przez agatah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 19.01.2012 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Płytki Artech Refin widziałam w listopadzie w cenie bodajże 129 zł, ale były wówczas w promocji (Katowice Rozdzieńskiego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 19.01.2012 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Mimo wszystko... to niby tylko 30 zł, ale tu 30 tam 30 i idzie w tysiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 19.01.2012 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Magda 34 - dzięki za podparcie swoim autorytetem mniejszej ilośći kolorów Aantenka, no ja Cię proszę. Jakim autorytetem? Ty tutaj z julianna jesteście guru:-) I naprawdę dostają tutaj dziewczyny profesjonalne porady. Bardzo lubię wątek o kuchniach i łazienkach bo nie są to łatwe pomieszczenia. Kiedyś często tutaj bywałam, ale chwilowo musiałam zająć sie inna ważna dla mnie sprawą, ale jak ją zakończę, to wróce i bedę Was wspierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 19.01.2012 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Aantenka, no ja Cię proszę. Jakim autorytetem? Ty tutaj z julianna jesteście guru:-) I naprawdę dostają tutaj dziewczyny profesjonalne porady. Bardzo lubię wątek o kuchniach i łazienkach bo nie są to łatwe pomieszczenia. Kiedyś często tutaj bywałam, ale chwilowo musiałam zająć sie inna ważna dla mnie sprawą, ale jak ją zakończę, to wróce i bedę Was wspierać O to super... Bo my na razie dominujemy z julianną16, niekoniecznie natomiast z aspiracja na bycie guru tylko z racji chęci i tymczasowej większej ilości czasu (chociaż julianna jak widać odciągana jest od forum przez obowiązki zawodowe a ja pewnie niedługo podzielę jej los ) Więc im więcej doradzaczy tym lepiej. Zwłaszcza takich jak Ty, bo już mi julianna16 wytlumaczyła, że ten tytuł "Najlepszy doradca ...." to nie na piękne oczyw dostałaś (przysłowiowo ocyzwiście, a nie w odniesieniu do wyglądu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 19.01.2012 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Wracaj Madziu, wracaj do nas, bo fachowe wsparcie to podstawa . Dziękujemy za dobre słowo - od razu wzrasta słupek motywacji , co nie Aantenka? Ja jedną ręką pracuję nad tym co zawodowe, a druga niezmiennie ciągnie na FM . Niestety wariuje mi internet - pojawia się i znika . Agatah - doskonale czuję to co piszesz i popieram trzymanie się budżetu. Sama z tego względu troszkę stoję w miejscu. I z pewnością nie jesteśmy odosobnione . Napisałam tylko po ile widziałam te płytki tak dla orientacji wszystkich tu zaglądających. O ceny dekorów nie pytałam... może i dobrze . Mam nadzieję, że Aantenka się na mnie nie obrazi jeśli zdradzę, że ma dzisiaj swój wyjątkowy dzień urodzinowy STO LAT Aniu Dużo inspiracji i i radości z pomagania http://emoty.blox.pl/resource/flower.gifhttp://emoty.blox.pl/resource/th_0girl_dance.gif http://emoty.blox.pl/resource/hb.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 19.01.2012 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 julianna16 pięknie dziękuję. Nie obrażę się, najwyżej Cię zofftopicują :P Bo w końcu tu o wizuwalizacjach ma być a nie prywata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 19.01.2012 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 No mam nadzieję, że jednak nie... off... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaska-w 19.01.2012 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Witam, od dawna podglądam forum, szukam inspiracji, postanowiłam w końcu się ujawnic potrzebuję opinii na temat wstępnej wizualizacji łazienki (głównie chodzi o układ płytek) poniżej przedstawiam moją wizję i proszę was o opinie - czy jest ok? jeśli nie, co ewentualnie należałoby zmienic zdjęcia różnią się nieco układem jasnego dekoru; za geberitem jest komin, na którym jest również pas dekoru (ciemnego) - na zdjęciu słabo widoczny mam również pytanie - czy ktoś widział w jakimś sklepie (w okolicach Warszawy) ekspozycję wykonaną z płytek serii Tessita oraz Meisha? A może ktoś ma u siebie położone płytki z tych serii - bardzo prosiłabym o jakieś zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 19.01.2012 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Bardziej mi sie podoba wersja z dwoma paskami obok siebie - jakiś taki większy porządek wprowadza ten układ. Sto lat Aantenko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 19.01.2012 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Witam, od dawna podglądam forum, szukam inspiracji, postanowiłam w końcu się ujawnic potrzebuję opinii na temat wstępnej wizualizacji łazienki (głównie chodzi o układ płytek) poniżej przedstawiam moją wizję i proszę was o opinie - czy jest ok? jeśli nie, co ewentualnie należałoby zmienic zdjęcia różnią się nieco układem jasnego dekoru; za geberitem jest komin, na którym jest również pas dekoru (ciemnego) - na zdjęciu słabo widoczny mam również pytanie - czy ktoś widział w jakimś sklepie (w okolicach Warszawy) ekspozycję wykonaną z płytek serii Tessita oraz Meisha? A może ktoś ma u siebie położone płytki z tych serii - bardzo prosiłabym o jakieś zdjęcia Mnie podobają się obydwie wersje, nie potrafię powiedzieć, która bardziej. Obydwie gustowne i nieprzesadzone. Oczywiście trzeba pamiętać, że oceniamy tę wizualizację, tzn. z dokładnie tą półką pod umywalkę, którą uważam za naprawdę ładna. Zakładam, że to jedna z łazienek w domu, więc o miejscu do przechowywania drobiazgów łazienkowych grzmieć nie będę. Jedyny element moim zdaniem zbędny to dodatkowa półeczka nad wanną. Jeśli ma być na kosmetyki, to dla osoby siedzącej w wannie jest i tak za wysoko (chyba?) Poza tym po co mają stać kosmeytki na półeczce koło wanny i nad nią. Chyba że ma być półeczka np. na świeczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaska-w 19.01.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 dziękuję bardzo za odzew i opinię ciesze się Aantenko, że ci się podoba ja szczerze mówiąc nie potrafię jak na razie wybrac, która wersja będzie lepsza jeszcze do końca nie zdecydowałam, czy właśnie te płytki wybiorę, myślę również nad kolekcją Meisha rozważałam także opcję z pasem pionowym jasnego dekoru za lustrem szerokości dwóch płytek (zamiast tego poziomego co jest teraz na dwie ściany), tylko wtedy co dac na drugą ścianę, żeby nie było zbyt pusto (na ścianie przeciwnej do lustra nie dałam żadnych dekorów), zapomniałam dopisac - wanna będzie obłożona mozaiką w kolorze mokka jeśli chodzi o półkę nad wanną - rzeczywiście nie jest to zbyt przemyślany element, jakoś tak pusto mi tam było zastanowię się nad nią jeszcze ja również nie jestem zwolenniczką "wystawek" byc może uda mi się jutro zamieścic kolejną moją wizje pod ocenę pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 19.01.2012 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 a ja jestem za paskami na równo z lustrem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 19.01.2012 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 a ja jestem za paskami na równo z lustrem Ja też Nie wiem czy to kwestia nieco innego ustawienia wizualizacji, ale jeden pas na wysokość lustra bardziej mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 19.01.2012 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 jakoś to mi zgrabniej wyglada - jest bardziej uporządkowane, konsekwentne... nie wiem jak to określić, ale póki nie doczytalam sądziłam ze prezentujesz 2 rożne projekty. ten z 2 paskami w ogóle nie zwrócił mojej uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 20.01.2012 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Zdecydowane jeden pas pod lustrem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts