Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

rozważałam także opcję z pasem pionowym jasnego dekoru za lustrem szerokości dwóch płytek (zamiast tego poziomego co jest teraz na dwie ściany), tylko wtedy co dac na drugą ścianę, żeby nie było zbyt pusto (na ścianie przeciwnej do lustra nie dałam żadnych dekorów), zapomniałam dopisac - wanna będzie obłożona mozaiką w kolorze mokka

Jeśli masz możliwość zrobienia kilku wizualizacji to super! Pionowo dekory jasne - do sprawdzenia, choć ten poziom do mnie przemawia...

Ja po ciuchu zastanawiam się, czy np. dekor jest w wersji ciemnej i jak wyglądałoby lustro na pasie z dwóch płytek z ciemnego dekoru... Tylko wtedy dekor na jednej ścianie... A może jeszcze takie wizu wrzucisz?

Ja generalnie nie martwiłabym się o ścianę na której stoi wanna i że będzie za pusta bez dekorów. Jest na niej okno, jest na niej wanna w kontrastowym kolorze.... może się mylę, ale jak robisz wizu w 3D to możesz sobie obracać pomieszczenie, więc sprawdź wtedy jakie będzie wrażenie np. gdy patrzysz na wannę stojąc w drzwiach....

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ponieważ u mnie nie wszystkie ściany będą obłożone płytkami, napiszcie mi proszę jak rozwiązać kwestię łączenia gresu na podłodze z malowaną ścianą.

Nie chcę robić cokołu, bo jest fuj. ;)

Czy wystarczy po prostu łączenie zafugować i już?

Pozostałe ściany, gdzie płytki nie będą do sufitu, będą licowane płytą k-g.

dziewczyny - wklejam projekt łazienki mojej kolezanki i proszę Was o pomoc. Kombinuje, kombinuje i nic mi nie wychodzi :(

Moze wy coś fajnego wymyslicie.

W łazience ma sie zmieścic prysznic (najwiekszy jak sie da), pralka, wc i umywalka. Najlepiej zeby b yła tez gdzies szafka na przechowywanie i oczywiście miejsce na kosz z brudna bielizną.

Drzwi jakby co - ewentualnie można ruszyc. (To szare to komin)

http://images40.fotosik.pl/1312/cfb511ff2ec642e1m.jpg

Ponieważ u mnie nie wszystkie ściany będą obłożone płytkami, napiszcie mi proszę jak rozwiązać kwestię łączenia gresu na podłodze z malowaną ścianą.

Nie chcę robić cokołu, bo jest fuj. ;)

Czy wystarczy po prostu łączenie zafugować i już?

Pozostałe ściany, gdzie płytki nie będą do sufitu, będą licowane płytą k-g.

Martwię się czy nie będzie kłopotu z brudzeniem ściany od mycia podłogi? Wtedy ściana będzie fuj ;). Wokół drzwi to może być widoczne.

dziewczyny - wklejam projekt łazienki mojej kolezanki i proszę Was o pomoc. Kombinuje, kombinuje i nic mi nie wychodzi :(

Moze wy coś fajnego wymyslicie.

W łazience ma sie zmieścic prysznic (najwiekszy jak sie da), pralka, wc i umywalka. Najlepiej zeby b yła tez gdzies szafka na przechowywanie i oczywiście miejsce na kosz z brudna bielizną.

Drzwi jakby co - ewentualnie można ruszyc. (To szare to komin)

http://images40.fotosik.pl/1312/cfb511ff2ec642e1m.jpg

szocik, a co z przyłączami?

Wiesz co - na tym planie co dostałam nie ma ich zaznaczonych - jutro podpytam gdzie są - osobiście stawiam, ze gdzieś w okolicy tego komina (to jest mieszkanie w bloku)

Ale szczerze - to gdzie one by nie były to jakoś nic nie moge w tej łazience sensownie ustawić.ustawic.

Coś się na pewno wymyśli, może będzie trzeba ruszyć te drzwi, może pójść na jakieś kompromisy.

Trzeba koniecznie odpływ WC zaznaczyć, bo z tą rurą to tak nie do końca można śmigać po całym pomieszczeniu. :)

A pralka musi tam być bezwzględnie? Nie zmieści się nigdzie indziej w mieszkaniu? To zaledwie 3,5 m2 - mało :(

Czekamy na wieści odnośnie przyłączy - piony mieszkaniowe jednak zobowiązują.

Martwię się czy nie będzie kłopotu z brudzeniem ściany od mycia podłogi? Wtedy ściana będzie fuj ;). Wokół drzwi to może być widoczne.

Jak nie urok... ;)

Ściana będzie pomalowana farbą do łazienek, podobno super-hiper, więc mam nadzieję, że nie.

Najwyżej pomaluję lakierem lamperyjnym.:rotfl:

Ponieważ do znajomej sie nie dodzwoniłam pokaże Wam wstępnie co wymyśliłam (nudziłam sie ;))

Wlazłam im siła w pokój - o 23 cm -dzieki temu dało sie wstawić prysznic 80x90 (bez powiększenia pokoju wchodzila mi kabina maks. 80x80)

http://images37.fotosik.pl/1286/7e536a737dc93bb8med.jpg

Kolory przypadkowe, sprzęty tez.

Ponieważ do znajomej sie nie dodzwoniłam pokaże Wam wstępnie co wymyśliłam (nudziłam sie ;))

Wlazłam im siła w pokój - o 23 cm -dzieki temu dało sie wstawić prysznic 80x90 (bez powiększenia pokoju wchodzila mi kabina maks. 80x80)

http://images37.fotosik.pl/1286/7e536a737dc93bb8med.jpg

Kolory przypadkowe, sprzęty tez.

szocik, rozkręcasz się :) - btw. bardo gustowny rozkład dekorów i ja bym na miejscu Twojej koleżanki bardzo dobrze zapoznała się ta propozycjia

W tej opcji można by sprobowac zrobić nawet szafkę za lustrem. Na ostatnich stronach "pochwalcie się swoimi lazienkami" dziewczyna wklejala zdjecia dokanczanej lazienki gdzie wlasnie w ten sposob powiekszala sobie miejsce do przechowywania - u niej byly trzy tafle lustra...

A co do kabiny, to moze im 80 cm wystarczt.. Nie wiem, co za remont robia, ale jak sie 80cm miesci, to nie wiem, czy bedzie im sie chcialo kuc w pokoju.

Czekamy na dalsze info, bedziemy kombinowac dalej :)

Aniula, ale tutaj jest miejsce na wizualizacje, a nie zdjęcia z realizacji ;). Żartuję, bo naprawdę świetna jakość tej wizualizacji :).

Dla mnie bardzo ładna :). Planujesz beton? Ile będziesz miała miejsca między wc a umywalką? Otwarcie drzwi kabiny prysznicowej raczej na drugą stronę, choć i wówczas może być problem :???:. Ile ma wnęka prysznicowa?