Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

a to moja wizualka tej mniejszej łazieneczki :D:lol2:

Projekt gustowny i po prostu ładny. W końcu ktoś ociepla szarości czerwienią i to w bardzo udanym wydaniu. Wizualnie ja się rozpływam :) Choć ja bym pewnie drewna nie dawała na podłodze - dla mnie niekoniecznie w tej łazience no i nikt mnie nie przekona, że jest trwalsze przy prysznicu niż płytki.

Wizu cudowne... Z jakiego programu napisz proszę coś takiego można uzyskać ??? Fotorealizm najwyższej klasy :)

Zdjęcia z realizacji są mile widziane a nawet wielce pożądane :)

Sama łazieneczka zakładam jest dla gości, dlatego nie ma miejsca na kosmetyki itd - niech sobie goście sami przynoszą :) Trochę natomiast szukam ręcznika, szczotki do WC itd.

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cudo!

Czy to jakaś konkretna mozaika czy tylko póki co przykładowa na wizualizacji?

Próbowałam u mnie też jakiś kolor wkomponować, ale ciągle coś mi nie pasowało...

No i wszędzie mozaika kolorowa jest szklana, a do matowych płytek nie widzę tego...

Edytowane przez agatah

mam prośbę o pomoc w wyborze płytek

zdecydowałam się na jasne płytki impronta quarzite bianco na kawałek ściany koło umywalki i wanny oraz ściankę na której będzie toaleta i która będzie jednocześnie ścianką prysznica, ale nie mogę się zdecydować czy podłogę zrobić taką samą czy może inny odcień

podpinam zdjęcia płytek - podłoga miałaby być taka jak na tym zdjęciu z kanapą

jak myślicie?

bianco.JPG

stoned.jpg

bianco2.JPG

zdecydowałam się na jasne płytki impronta quarzite bianco na kawałek ściany koło umywalki i wanny oraz ściankę na której będzie toaleta i która będzie jednocześnie ścianką prysznica, ale nie mogę się zdecydować czy podłogę zrobić taką samą czy może inny odcień

jak myślicie?

agakaga

Zakładam, że w dzienniku budowy po prostu nikt na Twojego posta z prośbą o wsparcie nie odpowiedział, stąd szukasz pomocy gdzieś indziej?

Natomiast ten wątek służy przede wszystkim planowaniu łazienek i wizualizacjom... Sam dobór kolorów to raczej kwestia urządzania a nie planowania wnętrza, tym bardziej że nie załączasz żadnej wizualizacji...

Sugeruję zajrzeć w pierwszej kolejnośći do działu "Wnętrza i aranżacje" http://forum.muratordom.pl/forumdisplay.php?22-Wnętrza

znaleźć tam odpowiedni wątek (W dziale aranżacje mogą być osoby, które bardziej specjalizują się w doradzaniu wzorów i kolorów niż tutaj... ), ewentualnie założyć własny wątek.

Możesz też zajrzeć na wątki, na których doradzają fajne Twoim zdaniem osoby i zostawić zaproszenie do swojego dziennika/wątku w formie posta z linkiem. Jako sympatyk forum masz już trochę doświadczenia, więcp powinnaś dać sobie radę. :)

Oczywiście zakładam, ze o takich oczywistośćiach jak poszukanie nazw płytek przez wyszukiwarkę i sprawdzenie, czy może gdzieś była już na ich temat dyskusja, to nie wspominam... :)

Piszę to nie dlatego, żeby Cię "zbyć" ale pomóc trafić lepiej z prośbą o poradę odnośnie doboru płytek.

Edytowane przez Aantenka

na pytanie o płytki zadane w wątku, który sugerujesz w pierwszej kolejności i do którego podajesz linka, admin Elfir odesłał do tego właśnie wątku, więc sobie nawzajem odsyłacie "petentów"...

Nie bardzo rozumiem kwestie z odsyłaniem do wątku... Albo link u Ciebie jakoś się zbuntował albo zaszło jakieś nieporozumienie...

Gwoli jasności Forum muratora ma różne "kategorie". Jedną z nich jest kategoria "Wnętrza i aranżacje". W tej kategorii sa jeszcze inne duże podkategorie "Wnętrza", "Projektowanie wnętrz" oraz "RTV i AGD" w domu. W każdej z tych "podkategorii" są poszczególne wątki. Np. we Wnętrzach masz wątki takie jak "100 pytań o lampy", " jak dobrać kolor podłogi, schodów i drzwi?" "kuchnia bluezee", W "Projektowaniu wnętrz" masz wątki "Projekt łazienki - wizualizacje", "Projekt wstępny łazienki - pomożecie" itd.

Ja zasugerowałam znalezienie w dziale "Wnętrza" może bardziej adekwatnego do Twoich potrzeb wątku. Niestety nie znam wszystkich wątków, więc nie odesłałam Cię do żadnego konkretnego tylko wkleiłam link do działu |"Wnętrza". Stamtąd nie mógł Cię nikt odesłać bo tam są tylko dalsze linki do wątków...

Natomiast jeśli faktycznie dostałaś informację od Elfir, że masz się zwrócić z zapytaniem o płytki tutaj, to nie będę z tym dyskutowała. Elfir jako administrator/moderator wie lepiej ode mnie, gdize dane zapytanie ma szanse na uzyskanie najlepszej odpowiedzi.

Tak więc przepraszam za swoją sugestię odnośnie znalezienia bardziej adekwatnego wątku http://serve.mysmiley.net/ashamed/ashamed0005.gif . Mam nadzieję, że uzyskasz tu pomoc, której oczekujesz. Ja niestety nie bardzo mogę się udzielić, bo o kolorach, tym bardziej żywych (w sensie nie na wizu) to za bardzo nie umiem i nie lubię się udzielać... Ale na szczęście są inni jeszcze ;)

moją wizualizację wykonywała firma, więc pewnie mają do tego jakiś galanty program :p

czerwona mozaika to Tubądzin

to jest "dodatkowa" łazienka, taka zapasowa i dla gości i dla nas

grzejnika faktycznie nie ma, bo jest podłogowe ogrzewanie

no i na podłodze faktycznie nie ma drewna, tylko grafitowe płytki

zresztą łazieneczka właśnie POWOLI się kończy i powiem Wam, że mój Ukochany sporo szarości zamienił na czarny i grafitowy

więc później jak wrzucę fotki to nie wiem czy się Wam też będzie podobało :/

beton zamieniliśmy na stiuk, umywalka z szafką będzie malutka, więc miejsca wystarczy

brodzik mam 80*120 i jeszcze jest mały luz, drzwi do brodzika nie chciałam rozsuwanych,

otwierane też by nie mogły być, bo by się nie było jak ruszyć w łazience, a do środka otwieranych też nie chciałam

więc mam składane jak w autobusie dwie szyby - nachodzą na siebie i się składają do środka

ale zdjęć to raczej tu nie będę wklejać, bo mnie przegonią, co? :p

Ponieważ do znajomej sie nie dodzwoniłam pokaże Wam wstępnie co wymyśliłam (nudziłam sie ;))

Wlazłam im siła w pokój - o 23 cm -dzieki temu dało sie wstawić prysznic 80x90 (bez powiększenia pokoju wchodzila mi kabina maks. 80x80)

http://images37.fotosik.pl/1286/7e536a737dc93bb8med.jpg

Kolory przypadkowe, sprzęty tez.

Wiec tak - odpływ do wc jest.... w miejscu mojej umywalki. W dodatku na środku tej scianki, mniej więcej na wysokości 1,2m sa... podzielniki wody :D

Sciany nie chca burzyć bo pokój obok jest tez niezbyt duzy i nie chcą go zmniejszać.

Dla mnie rewelka!

moją wizualizację wykonywała firma, więc pewnie mają do tego jakiś galanty program :p

czerwona mozaika to Tubądzin

to jest "dodatkowa" łazienka, taka zapasowa i dla gości i dla nas

grzejnika faktycznie nie ma, bo jest podłogowe ogrzewanie

no i na podłodze faktycznie nie ma drewna, tylko grafitowe płytki

zresztą łazieneczka właśnie POWOLI się kończy i powiem Wam, że mój Ukochany sporo szarości zamienił na czarny i grafitowy

więc później jak wrzucę fotki to nie wiem czy się Wam też będzie podobało :/

beton zamieniliśmy na stiuk, umywalka z szafką będzie malutka, więc miejsca wystarczy

brodzik mam 80*120 i jeszcze jest mały luz, drzwi do brodzika nie chciałam rozsuwanych,

otwierane też by nie mogły być, bo by się nie było jak ruszyć w łazience, a do środka otwieranych też nie chciałam

więc mam składane jak w autobusie dwie szyby - nachodzą na siebie i się składają do środka

ale zdjęć to raczej tu nie będę wklejać, bo mnie przegonią, co? :p

Aniulka dziękujemy za wszystkie wyjaśnienia :). Piękno w czystej postaci nam zaserwowałaś :). Ciekawa jestem Twoich zmian. Zdjęcia wklej w wątku "Łazienki nasze" - na pewno Cię odnajdziemy :).

nie podzielniki tylko liczniki - żle napisałam. Sa w kominie - musi byc do nich dostep, zeby poziom zużycia wody odczytać.

A to karrramba :D

jak myślicie?

Płytki bardzo ładne. Tutaj coś podobnego do tych, które chciałabyś na podłodze.

http://img-pl1.b-dn.net/upl/xxl/zdjecie3644-duzy-prysznic-w-lazience-lazienka-styl-nowoczesny-aranzacje-kabina-prysznicowa-wykonczen.jpg

Przyznam jednak, że podobnie jak Aantenka staram się nie wypowiadać w kwestii kolorów/wzorów/deseni, bo to szalenie indywidualna sprawa. Płytki na zdjęciach zazwyczaj różnią się od ich faktycznego wyglądu. Do tego dochodzi, wielkość łazienki, układ sprzętów, oświetlenie, dostęp naturalnego światła - to wszystko ma znaczenie, ale tylko Ty masz tę wiedzę :). Zrób jak czujesz, a na pewno będziesz zadowolona :).

na pytanie o płytki zadane w wątku, który sugerujesz w pierwszej kolejności i do którego podajesz linka, admin Elfir odesłał do tego właśnie wątku, więc sobie nawzajem odsyłacie "petentów"...

Aantenka chciała Ci pomóc sugerując poszukanie bardziej odpowiedniego wątku, bo tu rzadko omawiamy stricte kolorystykę, nie widząc projektu łazienki. Jeśli trudno Ci odnaleźć taki wątek, to zawsze można założyć swój własny z prośbą o pomoc :).

Może smutno, ale jak się dowali ręczniki i całą masę pierdół, to będzie cyrk na kółkach ;)

Pozwoliłam sobie odgapić czerwień i znalazłam mozaikę ciętą z Paradyża, tak to wygląda...:rolleyes:

Obawiam się tylko, że ta czerwień mi się znudzi szybko. To będzie jedyna łazienka. Gdyby to miała być druga to owszem, ale już od samego patrzenia na ekranie mi się opatrzyła...

http://img3.imageshack.us/img3/1016/zmozaika2.jpg

http://img99.imageshack.us/img99/1781/zmozaika1.jpg

Mam do Was ogromna prosbe. Jestesmy wlasnie na etapie zalatwiania pozwolenia na budowe. W zwiazku z tym, ze teraz mam jeszcze czas i mozliwosci wprowadzania zmian bardzo Was prosze o rozplanowanie sprzetow w lazienkach, tak by bylo to funkcjonalne i estetyczne. Z gory dziekuje za pomoc. W zwiazku z tym, ze to projekt indywidualny i nie mam zdjec na komputerze podam wymiary

1. WC - wymiary 1,2*1,47m, drzwi na dluzszej scianie, okna brak - umywalka, wc

2. Lazienka - 3,36 *3m, drzwi i okno na przeciwko - sciana krotka, mozliwosc przesuniecia drzwi - wc, prysznic, wanna i umywalka

3. Lazienka na poddaszu 3,58*1,91 - okno dachowe i drzwi na dluzszych scianach, sciana kolankowwa 1,2m - wc, prysznic i umywalka