Niechaj 17.09.2016 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2016 Przypomniałaś mi jak po raz pierwszy stałam z zadartą głową patrząc na gwiazdy przez moje okna dachowe Zapędziłam niedawno mojego J do wykańczania wnęk okiennych. Na razie zrobił tylko 3 okna w wykuszu na poddaszu. Wolno mu to idzie, bo trzeba bardzo dokładnie spasowywać te ramy. Są jeszcze nie wykończone, bo to moja działka, a nie mam kiedy. Muszę powalczyć z kolorem i zabezpieczyć drewno, ale już widzę, że pomysł był znakomity. Będą wyglądać tak jak te na inspiracjach, tylko u mnie okna są ciemne i drewno tych ram też będzie ciemne. [ATTACH=CONFIG]367652[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]367653[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]367654[/ATTACH] U ciebie pięknie by to wyglądało i pasowało do sufitów Piękne są takie wnęki, mam w inspiracjach, ale to już byłoby za dużo drewna dla mnie (sufit, skosy, podłoga, meble) Na dole może tak obrobimy dwa fixy "siedziskowe" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 17.09.2016 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2016 (edytowane) Dziś grek wszedł na poddasze, tam gdzie już mamy Thermano nad głową i też tak samo się zachwycał Jak zamierzacie wykończyć wnęki przy oknach dachowych? I jak cicho, wcale nie słyszałam tego deszczu Właśnie dzisiaj zastanawiałam się nad wnękami - jedyna opcja to deski, bez ramki wychodzącej na boazerię, tylko wewnątrz. Roto ma w ofercie maskownice, ale z PCV Pusiu 100% drewno z odzysku dzisiaj je trochę szlifowałam, będę chciała pomalować na jeden z kolorów, które rozważam na drzwi docelowe - albo mi przejdzie albo się na niego zdecyduję btw szukając rzeczy, które moglibyśmy pomału kupować na przecenach trafiłam na te płytki: http://www.domrustykalny.pl/files/sc_images/product/middle_img_3271.jpg źródło aaa! Edytowane 17 Września 2016 przez Niechaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.09.2016 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2016 Cena mnie zagryzła Chcesz coś rustykalnego i niebanalnego na podłogę? Paradyż ma w ofercie Hexagon Cotto w kilku kolorach. Cena co najmniej przystępna, a poza tym oprócz pełnych plytek mają też połówki, więc mniej cięcia. Ja je rozważam, jak uda mi się wreszcie doprowadzić do wymiany podłogi w wiatrołapie i nie znajdę innych w takiej cenie. Wymyśliłam sobie, że zrobię coś takiego , ale z granatowym zamiast grafitu. Jak na razie jak są to błyszczące, więc coraz bliżej mi do tych Cotto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alewe 17.09.2016 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2016 (edytowane) Wooow ale macie tempo!!!!Czarny dach będzie świetny, czekam na zdjęcia całości! Płyki cudne-chyba gdzieś widziałam takie białe-na jakimś blogu... ale cena......( !!!??!!!) to cena promocyjna, czy masz jakiś cynk na promocję? coś znalazłam... mi się spodobały (zainspirował mnie Twój wybór) może Tobie też wpadną w oko http://www.kolorymeksyku.pl/plytki-ceramiczne-rustykalne.html Edytowane 17 Września 2016 przez alewe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 18.09.2016 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2016 pestko, te wnęki są super. Szczególnie prz dużych przeszkleniach, których u mnie w salonie jest dużo. Nie macie wobec tego parapetów? Zapisuję sobie ten pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 18.09.2016 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2016 Niechaj, będzie u Ciebie na poddaszu przepięknie, tak swojsko z tym drewnem i odsłoniętymi krokwiami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 18.09.2016 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2016 Będzie pięknie, już jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.09.2016 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2016 Parapety są, ale nie wystają poza pion ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.09.2016 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2016 mam niby fixa pod siedzisko ale już wiem, że siedziska nie będzie. Latem jest na takim oknie za gorąco, zimą jednak opieranie się o zimną szybę żadna frajda. Na dodatek okno wiecznie brudne, gdy się o nie oprzeć gołą skórą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 18.09.2016 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2016 Cena mnie zagryzła Chcesz coś rustykalnego i niebanalnego na podłogę? Paradyż ma w ofercie Hexagon Cotto w kilku kolorach. Cena co najmniej przystępna, a poza tym oprócz pełnych plytek mają też połówki, więc mniej cięcia. Ja je rozważam, jak uda mi się wreszcie doprowadzić do wymiany podłogi w wiatrołapie i nie znajdę innych w takiej cenie. Wymyśliłam sobie, że zrobię coś takiego [ATTACH=CONFIG]367691[/ATTACH], ale z granatowym zamiast grafitu. Jak na razie jak są to błyszczące, więc coraz bliżej mi do tych Cotto. cena dla mnie absolutnie nie do przejścia, one miałyby być we wnęce prysznicowej 3 razy 90cmx250cm - wychodzi prawie 4tys Na podłogę azteckie wzory biało-czarne, albo jodełka, heksagony też ok, nie wiem jeszcze, zależy co będzie na ścianie i na razie tego szukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 18.09.2016 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2016 Wooow ale macie tempo!!!! Czarny dach będzie świetny, czekam na zdjęcia całości! Płyki cudne-chyba gdzieś widziałam takie białe-na jakimś blogu... ale cena......( !!!??!!!) to cena promocyjna, czy masz jakiś cynk na promocję? coś znalazłam... mi się spodobały (zainspirował mnie Twój wybór) może Tobie też wpadną w oko http://www.kolorymeksyku.pl/plytki-ceramiczne-rustykalne.html znalazłam je przy okazji szukania promocji, ale one raczej na promocji nie będą Piękne! I cena do przełknięcia, byłaby z nich jodełka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.09.2016 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2016 Bo powinnaś Elfirku dechę pod siedzisko znacznie poszerzyć, tak żeby dalo się poduchy jakieś oprzeć o okno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 18.09.2016 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2016 Tsunami, Gaju, dzięki Elfir, zawsze siedziałam "na oknach", miałam szerokie parapety, moja córka też uwielbia przesiadywać, myślę, że będziemy korzystać, szybko przyzwyczajam się do brudnych szyb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.09.2016 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2016 cena dla mnie absolutnie nie do przejścia, one miałyby być we wnęce prysznicowej 3 razy 90cmx250cm - wychodzi prawie 4tys Na podłogę azteckie wzory biało-czarne, albo jodełka, heksagony też ok, nie wiem jeszcze, zależy co będzie na ścianie i na razie tego szukam Hexagon Cotto z Paradyża są po około 70zł/m2 Equipe Hexatile są między 130 a 240 zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 19.09.2016 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Paradyż Cotto - to jest klinkier 2 i 4 płytka od góry patrząc wyglądają na żywo brzydko, ale 1 i 3 są bardzo ładne. Zdjęcie robiłam w Bomarze przy ul. Zakopiańskiej w Krk. Piękna rustykalna terakota jest do zakupu tutaj http://www.domrustykalny.pl/podlogi-z-cegly-i-terakoty-16-k i ceny już mniej straszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.09.2016 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Świetna strona Motherku i bardzo przyzwoite ceny, nawet tych marokanskich i hiszpańskich cementowych. Ceglane są boskie. Jeszcze niedawno chciałam takie do wiatrołapu poki mi się nie zmieniło na heksagony Dzięki za obejrzenie Paradyża i ocenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 19.09.2016 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Paradyż Cotto - to jest klinkier [ATTACH=CONFIG]367810[/ATTACH] 2 i 4 płytka od góry patrząc wyglądają na żywo brzydko, ale 1 i 3 są bardzo ładne. Zdjęcie robiłam w Bomarze przy ul. Zakopiańskiej w Krk. Piękna rustykalna terakota jest do zakupu tutaj http://www.domrustykalny.pl/podlogi-z-cegly-i-terakoty-16-k i ceny już mniej straszne Akurat byłam wczoraj w Krk i miałam zajrzeć do Bomaru przy Zakopiańskiej No właśnie te piękne różowe płytki, które wyżej wkleiłam też są z Domu Rustykalnego, nienawidzę tego sklepu Terakota zbyt rustykalna dla mnie, celuję w cement i ceramikę, ale trzeba przyznać, że piękna oferta! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.09.2016 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2016 (edytowane) Cementowych jest sporo. Ja wiszę wzrokiem na tych http://www.planetadom.pl/pl/c/Hexatile-cement-Nowosc-2015/567http://www.homebook.pl/produkty/11774388/dla-domu-materialy-wykonczeniowe-plytki-equipe-hexatile-boheme-17-5x20 Edytowane 19 Września 2016 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 19.09.2016 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Pestko takie ceny już prędzej Chociaż w życiu kupowałam tylko raz kafelki (chyba powinnam napisać - flizy:P), zwykłe białe kwadraciki 10x10 i kosztowały 30zł/m2, więc ciężko mi się teraz przestawić ŁAMIĄCA WIADOMOŚĆ Będziem murować! Zrobiliśmy listę rzeczy do zrobienia przed instalacjami/tynkami, dwie główne pozycje: - wymurować ścianki kolankowe - bo przecież nie będziemy do drewnianych skosów i sufitu robić nielubianego k-g! - zrobić sufit na poddaszu (boazeria/deski nabijane na jętki, na to później styropian i płyta osb?) Teraz sytuacja na poddaszu wygląda tak: Co dać na murłatę? Styropian? Wełna - boimy się, co z wilgocią przy nieprzepuszczalnej izolacji nakrokwiowej? Nic? Musimy zakryć murłatę i połączyć skosy ze ścianką, mniej więcej tak (jestem mistrzynią Painta ) - czarne to izolacja murłaty: Dzisiaj przyjechała dostawa bloczków do wymurowania tych całych 50-60cm ścianki Ponieważ miejsca przy murłacie jest mało - ok 7-8cm, Inwestor zdecydował się na 5cm Ytongi. Mieliśmy zacząć dziś, ale pogoda nas pokonała, więc ruszamy jutro Dach miał przerwę, dekarze wracają jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 19.09.2016 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Cementowych jest sporo. Ja wiszę wzrokiem na tych http://www.planetadom.pl/pl/c/Hexatile-cement-Nowosc-2015/567 http://www.homebook.pl/produkty/11774388/dla-domu-materialy-wykonczeniowe-plytki-equipe-hexatile-boheme-17-5x20 widzę, że heksagomania u Ciebie naprawdę zaawansowana ja kocham płytki Purpura.eu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts