Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

WItam,

Ostatnio spotkałem bardzo ładny dom i chciałbym sobie taki w przyszłości postawić..

Rozmawiałem z właścicielem ale nie posiada już planów, dom budowany w latach 80-90 tak więc nie wiem czy gdziekolwiek teraz znajdę ten projekt.

Naszkicowałem plan parteru który widziałem, na piętrze są 2 pokoje i łazienka. Dach dwuspadowy.

Ciekawostką jest tak zwany krzyż na suficie ( wzmocnienie stropu ), jak mówiłem dom budowany w latach 80-90 więc projekt pochodzi również z tych lat.

Jeżeli ktoś wie jak ten projekt się nazywa lub jest w jego posiadaniu bardzo proszę o kontakt ;)

dom.jpg

Dziękuje za odpowiedź.

Właśnie w tym rzecz, że to nie jest projekt indywidualny ponieważ rozmawiałem z właścicielem. W latach 80-tych był podobno popularny i trochę takich domów stoi.

Jak sam widzisz układ domu jest taki jak jest.

Nie mam nawet najmniejszej wiedzy o tym projekcie, właściciel z którym rozmawiałem też już dużo z tego nie pamięta.

Zadam pytanie trochę z innej beczki, a może dobrze było by zatrudnić architekta który by ten dom wymierzył i zrobił projekt? Jak myślisz?

Z tego co wiem drugie drzwi ( z tyłu ) były wejściem do kotłowni gdzie miał znajdować się piec na drewno/węgiel ale, że właściciel ma zupełnie inne ogrzewanie to ma przedzieloną kotłownie na pół i z drugiego pomieszczenia stworzył pralnie.

ale jak chcesz sobie taki postawić to po co architekt ma obmierzać ten konkretny dom? Przecież zaprojektuje tobie dom podobny do tego - jeśli chodzi o układ pomieszczeń czy wymiary zewnętrzne.

IMHO projekt jest beznadziejny (wejście do kotłowni na paliwo stałe z salonu?)