Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dzień dobry,

chciałam przekazać Wam moje doświadczenia z firmą Libet, żebyście przemyśleli ewentualny zakup ich produktów.

W ubiegłym roku położyliśmy kostkę na podwórzu, podjeździe oraz blisko 60m tarasów. Rzecz tyczy się tarasów i płyt Venetia Verno.

Wykonawca ich nie zaimpregnował, a my dopiero teraz wiemy, że jest taka konieczność, jeszcze przed fugowaniem.

W związku z powyższym płyty wyglądają, jak na załączonych obrazkach widać - to są płyty po kilkukrotnym umyciu.

Zgłosiłam reklamację, wykonawca przekazał sprawę do Libetu, ten przysłał technologa.

W pierwszym piśmie stwierdzili, że powodem jest złe wykonanie, ale decyzję zmienili na korzyść wykonawcy, z którym 'nie chcą wchodzić w spór'.

Napisali, że zabrudzenia są 'niewiadomego pochodzenia' mimo, że impregnatu nie ma nawet na fakturze!

Dział reklamacji nie chce ze mną rozmawiać - odsyła do wykonawcy, a ten odrzuca reklamację. No jak inaczej, skoro nawet producent nie widzi błędów!

Doszło do zmowy, zostaliśmy z niczym. Oczywiście idę do sądu, napisałam do Rzecznika Praw Konsumentów, ale jak dobrze wszyscy wiemy - to będzie długo trwało.

Zanim więc podejmiecie decyzję o zakupie produktów tej firmy, zastanówcie się. Wydacie sporo, bo do najtańszych nie należą, a w razie problemów (te mogą zdarzyć się zawsze) będą Was ignorować i na pewno nie pomogą. Osobiście odradzam kupowanie Libetu - jakość firmy fatalna pod względem obsługi Klienta.

Straszne, że w dzisiejszych czasach takie rzeczy jeszcze w ogóle się zdarzają.

Pozdrawiam

DSC_0144.jpg

DSC_0145.jpg

DSC_0150.jpg

https://forum.murator.pl/topic/202147-produkty-libet-ku-przestrodze/

abstrachujac od jakosci plyt to ulozenie jest gorzej niz fatalne. Nie iwem co za wykonawca lae przy kladzeniu zrobil taka chalture ze hej. Plytki zlozone w sposob kompletnie nieprzemyslany, fugi raz sie zlewaja, raz rozchodza a ta rozeta z pocietymi dookola plytami to juz masakra.

Ale jest pewne pocieszenie - przy tak zle ulozonych plytach odbarwienia nie rzucja sie w oczy....

https://forum.murator.pl/topic/202147-produkty-libet-ku-przestrodze/#findComment-6869841

Płytki nie miały byc tak ułożone - projekt wyglądał inaczej, jednak jak stwierdziła włascicielka Timberlux - 'projekty sa poglądowe'. Dobrze, trudno - myslę sobie, jeśli doczyszczę jakoś to będzie, bo uwaga: ekipa z Timberlux wmówiła nam, że impregnuje się po położeniu, zafugowaniu i umyciu płyt.! Doczyścić się tego oczywiście nie dało, zaczęliśmy więc temat drążyć, zadzwoniłam do Libetu do projektantki - kazała przysłać zdjęcia. Wysłałam, odrazu powiedziała o impregnacji i żeby zgłosić reklamację do wykonawcy, a ten musi ją zgłosić do Libetu i przyślą technologa. Wykonawca przez prawie miesiąc zwlekał, a nawet odrzucił reklamację nie ogladając tarasu, wreszcie po mojej interwencji w Libecie, wysłał do nich zgłoszenie. Zjawił się technolog z przedstawicielem, obejrzeli, załamali ręce - kazali czekać na oficjalną odpowiedź. Czekałam. Pierwsza odpowiedź Libetu stwierdzała złe wykonanie, ale się z niej wycofali, bo nie chcą 'urazić wykonawcy' - kpina. W drugiej stwierdzili, że nie wiedzą z czego wynika taki stan tarasu. Wykonawca moją reklamację na tej podstawie również odrzucił.

Taras ok 40m, ułożono jednego dnia - kiedy wróciłam z pracy wszystko było 'gotowe'. Co miałam zrobić? Własnoręcznie zrywać płyty? Nie mieści mi się w głowie, że na takie rzeczy Libet przyzwala!

A teraz uwaga - ciąg dalszy uprzejmości Libetu - znaleźli ten wątek i napisali do mnie maila, wkleili linik do posta i dopisali, że od teraz będą załączać w korespondencji swój dział prawny. Nie mam nic przeciwko - szczególnie, że być może dział prawny sam przejrzy na oczy i stwierdzi, że firma dopuściła się złych praktyk. Takie zachowanie potwierdza jednak na pewno to, że Libet to kiepska firma. Najgorsze podejście do Klienta, z jakim się w ogóle spotkałam. O wykonawcy nawet nie ma co mówić.

Czuję się oszukana. Prawnik podtrzymuje mnie na duchu, składamy pozew w sądzie. Zobaczymy....

https://forum.murator.pl/topic/202147-produkty-libet-ku-przestrodze/#findComment-6873061

Dziękuję za ostrzeżenie, też brałam LIBET pod uwagę, ale po przeczytaniu wątku czuję się zniechęcona takim traktowaniem klienta przez firmę. Jeżeli firma nie chce zadzierać z wykonawcą, który co by nie mówić jest kojarzony z firmą, której produkty sprzedaje i układa, a woli z klientem, to nie będę brała pod uwagę produktów takiej firmy, chociaż szkoda, bo przynajmniej na zdjęciach produkty ładnie wyglądają.
https://forum.murator.pl/topic/202147-produkty-libet-ku-przestrodze/#findComment-6873560

Niestety zapłaciłam - wmówili mi, że to jest do doczyszczenia i tak wyglądają te płyty. Cytując właścicielkę Timberlux (wykonawca) " Proszę Pani, więcej wiary w ludzi..." Czuję się oszukana, jestem zła sama na siebie - mam nadzieję, że sąd to rozsądnie rozwiąże. Może ktoś z Was miał już podobne przejścia i rozwiązanie sprawy w sądzie - może moglibyscie się podzielić swoimi doświadczeniami?
https://forum.murator.pl/topic/202147-produkty-libet-ku-przestrodze/#findComment-6874331

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

Witam, szkoda, że nie pokazała Pani zdjęć z zakończonych prac, bo te do nich nie należą...:(

Bzdura kompletna jedyną osobą do kontaktu był Pani mąż...

Oczywiście jak to zwykle bywa nie do końca

Mam pytanie jak można kupić zepsuty samochód????

:(

Edytowane przez Elfir
https://forum.murator.pl/topic/202147-produkty-libet-ku-przestrodze/#findComment-6893632

• 11 months później...
  • 2 years później...