cob_ra 27.10.2016 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2016 (edytowane) Dziś dostarczyli na dach blache murano z Bud-Matu. Orynnowanie flamingo. Kolor czarny mat. Jesli pogoda pozwoli w tym roku chcemy dach zrobić na gotowo. Edytowane 14 Listopada 2016 przez cob_ra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 06.11.2016 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 (edytowane) Małe porządki, wymysliłem jeszcze w miejscach gdzie idą kanały, skrzynki i rozdzielacz nakleić 5cm kawałki styro aby w przyszłości był dostęp. Edytowane 14 Listopada 2016 przez cob_ra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 14.11.2016 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2016 Mamy wszystko przygotowane do wylewek, piach, cement. Ekipa planuje wejść na strych pojutrze i wylać mixokreta. Zgłosiłem koledze chęć montażu PC aby ruszyć z grzaniem i wygrzewaniem posadzek. Będzie Buderus 6kW. Pod koniec października umówioną mamy ekipę od wodociągi, w grudniu montaż szamba jak pogoda pozwoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 14.11.2016 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2016 Kolega od PC jakiś sensowny? Ja cały czas szukam rzetelnego wykonawcy. Ps. styro ładnie pociągnięty. Fajnie Ci to idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 14.11.2016 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2016 (edytowane) Kolega sensowny, znamy się od kilkunastu lat. Pracuje z nim kolejny znajomy, ojca znajomy. Więc po wizycie pierwszej u nas, okazało się, że prawie cała firma jest znana nam. Ale zanim go wybrałem, wyceny miałem z różnych cześci kraju. Ceny kosmiczne, i dziwnie niskie i miałem wrażenie mydlenia oczu, typu będzie Pan zadowolony. Od razu taki odpadał. Wyliczenia kolegi pokrywają się mniej więcej to co wyliczał Asolt. Cześć prac mogłem wykonać sam, co za tym idzie wyszło taniej niż przez firmę. Kumpel nie jest najtańszy na okolicę widziałem jego roboty wyglądały ok. Ma masę roboty ale czas zawsze dla mnie znajduje. PS. Robi u mnie wszystko, za co się później musi podpisać. Jedna ekipa od ogrzewania/wody/kanalizacji. Nie licząc szamba, które sam już ogarnę. Edytowane 14 Listopada 2016 przez cob_ra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 18.11.2016 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 Wylewki na strychu zrobione, miejsca białe, tam na stropie leżą przewody od wentylacji. Taka możliwość w przyszłości dostępu po wycięciu styropianu. Powoli będę kończył kłaść płytki w kotłowni. Na podłodze już mam gres położony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 20.11.2016 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2016 Płytki już mam ułożone, zostało wyczyścić fugi i zafugować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 26.11.2016 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2016 W tym tygodni zadziałaliśmy i tak, od wczoraj mamy wodę. Płytki zafugowane na ścianie. Podłoga czeka na wybór fugi. Dziś wkopaliśmy szambo, 10m3. No i zaczęte prace z docelowym pokryciem dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 11.12.2016 14:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 Pogoda nie rozpieszcza, jak nie deszcz to śnieg. Dach też nie kończy się tak jakbysmy chcieli. Ale pogody nie przeskoczymy.... Zalana stopa pod schody i zrobiony szalunek, trochę blachy położone, kanalizacja położona, ale nie spadków nie zdążyłem zrobić, ciągle leje. Pozostało wpiąć się do szamba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 14.12.2016 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2016 Dziś dzień minął na porządkowaniu, zalaniu stopni schodów do domu. Pogoda nie służy pracą a i chęci nie ma jakoś. Ale trzeba się bedzie sprężać czasowo i finansowo aby w następnym roku przeprowadzić się do zimy. Dach chłopaki skończyli w poniedziałek. Po weekendzie ma być montaż PC jeśli nic nie przeszkodzi kumplowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 14.12.2016 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2016 Dość długo czekałem na tą Twoją blachodachówkę...:rolleyes:. Fajnie to wygląda, serio, serio. Przez to, że są to arkusze blachy nie widać nierówności jak to ma miejsce przy płaskiej dachówce. Ta nawet najlepsza i najlepiej położona daje trochę "fali" na połaci. A u Ciebie - przynajmniej na zdjęciach - wygląda zacnie. Pochwalisz się ceną za materiał? Dużo droższa była dachówka betonowa/ceramiczna? Napisz coś o PC, którą zakładasz i ewentualnie kto Ci ją instaluje. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 14.12.2016 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2016 Ja też długo czekałem na montaż od chyba lipca, wykonawca polecany do rąbka przez sprzedawcę pokryć, robił kilka dachów z murano, które oglądaliśmy i wyglądały nieźle, rąbek też wyglądał ładnie w upały nie widać było falowań na połaci. Mieli trochę zabawy, bo okazało się, że krokwy krańcowe trzeba było nasunąć ponieważ dach nie trzymał przekątnych. Doglądałem kilkanaście razy dziennie ich pracę. Jakby zebrać to robili ten dach ok tygodnia w 4 osoby od 8-16.Krycie docelowe kosztowało 15700 robocizna z materiałem z fakturą. Tynny stalowe. Blacha to koszt 22,44 brutto w powłoce dmatt. Materiał kosztował 10k+330 wyłaz dachowy roto. Powierzchnia dachu ok 230m2. Jeśli sam bymn układał cementową wyszłoby taniej. Ale jeśli miałaby firma układać to już drożej. Pompa stety/niestety gruntowa. Za wcześnie podjąłem decyzję i jestem w koszty odwiertów do tyłu. Teraz brałbym powietrzną lub grzanie prądem w 2 taryfie. . Mleko rozlane idziemy dalej. Nie była to namowa instalatora/ów itp. Nasza decyzja, którą podjeliśmy za szybko. Gruntówka wps 6k-1. instalował będzie mój znajomy jak i wykonawca całego co z wod-kanem bez szamba i wodociągu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 14.12.2016 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2016 Ładna ta blacha, chyba Ci ją ukradnę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 16.12.2016 07:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2016 Ładna ta blacha, chyba Ci ją ukradnę! Nam też, nawet są momenty, że ładniej niż dachówka płaska jak to żona podsumowała. Ogólnie sam budynek już nabrał całkiem innego wyglądu ze skończonym dachem. Męczy mnie teraz jedna sprawa. Już wiem, że w 2017 nie będzie robionej elewacji na gotowo, chyba ze dostanę nieprzewidzianą kasę. W styczniu dajemy dębine do szuszarni i ojciez zabierze się za robienie drzwi wewnętrznych. Schodów na strych z garażu Budynek oraz wszystkie media już są zinwentaryzowane. Męczy mnie zrobienie drewnianej podbitki. Oglądałem panele pcv i jakoś nie przemawiają do mnie. A mamy sporo deski calówki, którą można wykorzystać. Praca na zimę w sam raz, wyrabianie i malowanie. Pytanie do znawców tematu, podbitkę można robić przed struktura ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubek86 16.12.2016 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2016 Nam też, nawet są momenty, że ładniej niż dachówka płaska jak to żona podsumowała. Ogólnie sam budynek już nabrał całkiem innego wyglądu ze skończonym dachem. Męczy mnie teraz jedna sprawa. Już wiem, że w 2017 nie będzie robionej elewacji na gotowo, chyba ze dostanę nieprzewidzianą kasę. W styczniu dajemy dębine do szuszarni i ojciez zabierze się za robienie drzwi wewnętrznych. Schodów na strych z garażu Budynek oraz wszystkie media już są zinwentaryzowane. Męczy mnie zrobienie drewnianej podbitki. Oglądałem panele pcv i jakoś nie przemawiają do mnie. A mamy sporo deski calówki, którą można wykorzystać. Praca na zimę w sam raz, wyrabianie i malowanie. Pytanie do znawców tematu, podbitkę można robić przed struktura ? Ja tak będę robił. Najpierw podsufitka, potem tynk zewnętrzny (chociaż tez nie wiem kiedy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 16.12.2016 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2016 Dziś kolejny kawałek gresu w garażu ułożony. Brakło klinów więc po weekendzie dopiero dalej jak czas pozwoli będę układał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 28.12.2016 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2016 Strasznie wolno idzie w pojedynkę. Ściany zagruntowane, pozostało przelecieć ponownie i ubytki podszpachlować. Są miejsca, gdzie po gruntowaniu tikurillą trzeba przetrzeć papierem. Są jakieś placki farby. Tak jakby nierównomiernie wsiąkała. Zabudowę małego wc skończyłem. Czekam tylko na stopnicę aby skończyć płytki w garażu. Pozostało zakupć tynk mozaikowy i położyć na ścianach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 30.12.2016 15:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Pomalowałem sufit w sypialni. Malowanie rewelacja, super się rozprowadza farbę. Zobaczymy jutro jak wyschnie. Musimy się ogarnąć z płytkami do małego wc, w ferie żona ma wolna a ja mogę popracować w domu. Zbieramy się do wyboru pomiędzy: http://www.ceramika-arte.pl/files/aranzacje/small/111_dbb35f8c775f1fec892dc7aabba09a48.jpg http://www.ceramika-domino.pl/files/aranzacje/big/26_Sakura_big1.jpg http://www.ceramika-domino.pl/files/aranzacje/big/19_Toscana_big.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniellos_ 31.12.2016 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2016 Widzialem ta farbe w sklepie ostatnio i najtansza to ona nie jest. Rzeczywiście warto? Jak z kryciem? Ile warstw? Płytki to oczywiście rzecz gustu, ale ten trzeci zestaw to jakiś babciowy Nie są to moje klimaty, ale z tych trzech mi najbardziej podchodzi pierwszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 31.12.2016 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2016 No nie jest najtańsza, kryje nieźle, pomalowałem raz i jakby nie brać halogenu to nie widać, że raz malowane. Ale pomalowałem dziś drugi raz jutro zobzczymy ale wyglada dobrze na tą chwilę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts