PaRa 31.12.2016 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2016 Podobną farbą miałem malowane sufity podwieszane, na początek raz podkład i raz farbą Tikkurila Super White, nakładanie pistoletem. Wyszło ok. A swoją drogą podziwiam Twoją pracę, ja dziś zamocowałem listwy przypodłogowe w 1 pokoju i mam dosyć, moje plecy cieszą się że zabrakło kołków montażowych na następny pokój. Tyle rzeczy robisz sam, masz chęci i umiejętności. Chciałem zrobić coś sam w domu, dlatego sam pomalowałem ściany, położyłem panele i zamocuje listwy przypodłogowe ale dziś chyba wolałbym zapłacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 31.12.2016 16:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2016 PaRa, dzięki. Chęci są, mam masę wolnego czasu pomiędzy zmianami w pracy i szkoda byłoby tego nie wykorzystać. Ogólnie lubię dłubać, wszystko co dotyczy domu robię pierwszy raz..... . Brakuje doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 31.12.2016 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2016 PaRa, dzięki. Chęci są, mam masę wolnego czasu pomiędzy zmianami w pracy i szkoda byłoby tego nie wykorzystać. Ogólnie lubię dłubać, wszystko co dotyczy domu robię pierwszy raz..... . Brakuje doświadczenia. Masz rację, ja mam też dużo wolnego czasu, a doświadczenie - przy trzecim pokoju fachowiec od wykończeniówki powiedział że na 1 rzut oka wszystko OK. Ja popatrzyłem na jego malowanie i do drobiazgów też mógłbym się przyczepić. Czyli, jak z jazdą na rowerze, jak się nie przewrócisz to się nie nauczysz. Oceniam nieskromnie, że panele i listwy wyszły dobrze, ( ale nie idealnie ). Dziś za malowanie wolałbym zapłacić ekipie,która robiła tynki, wydawały się idealnie a przy malowaniu i halogenie coś tam zawsze widać, ale może się czepiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 03.01.2017 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Dziś wnieślismy pompkę, powoli zaczyna się montaż. Do tego bedzie stacja uzdatniania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 03.01.2017 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Pompa zintegrowana ze zbiornikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 05.01.2017 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 Tak, zintegrowana. We wtorek potwierdzilismy na 100%. Fasolka rośnie. Pierwszy miesiąc. Trzeba zakasać rękawy i dobrze byłoby w tym roku się wprowadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniellos_ 05.01.2017 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 UUU grubo. Oby chłopak, bo mógłby pomóc przy wykończeniówce jak będziesz miał obsuwę Gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 05.01.2017 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 Dzięki. Chłopak już jest, chce pomagać, ale szybko się zniechęca. Szkoda tylko, że bedzie 8 lat różnicy, jak już odpuściliśmy starania to udało się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniellos_ 05.01.2017 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 bedzie 8 lat różnicy będzie się miał kto opiekować PS. Nie widzę tych fotek zbiornika. Chyba hosting nawala... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 05.01.2017 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 Dzięki. Chłopak już jest, chce pomagać, ale szybko się zniechęca. Szkoda tylko, że bedzie 8 lat różnicy, jak już odpuściliśmy starania to udało się. U mnie syn nawet nie bardzo chce chodzić na budowę, jak była góra piachu to miał motywację. Gratuluję i zdrowia mamie i dziecku życzę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 05.01.2017 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 (edytowane) Dziś złożyliśmy zamówienie na płytki do małego wc, z tej serii http://www.ceramika-domino.pl/files/aranzacje/big/130_ARAN-Kalma-plant_big.jpg W sumie mamy 3 dzień i mamy taki etap. Dłubania jest masakryczna. Edytowane 5 Stycznia 2017 przez cob_ra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 06.01.2017 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Wczoraj wieczorem wyszedłem z budowy ok 17, było ok 12 stopni. Dziś po 20 przyszedłem w pokojach 11, w salonie ok 10. garaż odzielają drzwi techniczne w pomieszczeniu gospodarczym. W garażu nie mam termometra, ale woda w wiadrze zamarzła. Garaż nie jest oddzielony od strychu drzwiami więc całe zimno ze strychu schodzi na dół. Grzeję nagrzewnicą ok 1kW i druga ok 0,75kW. Od 23 do 6 rano i 13-15. Wydaje mi się, że wynik nie jest zły. Zobaczymy jak bedzie jutro rano. Wilgotność 77% była. Wieczorem wczoraj było -10, rano -15, w dzień ok -12 i teraz wieczorem -17. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 06.01.2017 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 U mnie pracuje pompa ciepła w tanich godzinach ( 22-06 i 13-15 ), w budynku około 20*C, wystarczyło że dziś wyszło słońce a salonie zrobiło się 22*C ( zyski słoneczne ). Garaż mam nieogrzewany, oddzielony od domu drzwiami, garaż ocieplony 10 cm grafitu na ścianach i 10 cm zwykłego na dachu, w garażu powyżej zera ( brak izolacji od gruntu, tylko ścianki przeciwysadzinowe ). Zobaczymy jak będzie dalej, wentylacja mech. nie działa, żeby nie wychładzać budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 09.01.2017 15:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Dziś kolejny dzień. Jutro planują chłopaki skończyć, próba ciśnieniowa. Gość ma przyjechać do uruchomienia stacji uzdatniania i dopiero napełnienie układu i uruchomienie. Węzeł wodociągowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pagu 12.01.2017 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 Możesz napisać koszt całkowity PC Buderus WPS 6k1 z odwiertami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 12.01.2017 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 cob_ra, jako że instalujesz zmiękczacz, to czy do kuchni masz podciągnięty kran z surową wodą (znaczy z pominięciem zmiękczacza)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 13.01.2017 06:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 Myjk, nie ciągnąłem oddzielnie, cały układ w domu jest zalany wodą zmiekczoną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 13.01.2017 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 Zmiękczacz też planuję mieć (bo woda wodociągowa niestety średnio twarda), ale w kuchni będzie dodatkowy ciąg surówki do czajnika. Jaki koszt przedstawionego zmiękczacza? Nie ogranicza to przepływu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MayekMM 13.01.2017 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 Zmiękczacz też planuję mieć (bo woda wodociągowa niestety średnio twarda), ale w kuchni będzie dodatkowy ciąg surówki do czajnika. Jaki koszt przedstawionego zmiękczacza? Nie ogranicza to przepływu? Sorry za offtop, ale dlaczego planujesz dodatkowy ciąg wody niezmiękczonej? Czemu to ma służyć? Czajnik byłby Ci wdzięczny za wodę poniżej 10 stopni niemieckich Większość zmiękczaczy na rynku ma opcję ustawiania twardości wody (mixing) i wiadomo że nie ustawia się na 0 tylko na 2-3 stopnie... Takie moje 3 grosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 13.01.2017 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 Sorry za offtop, ale dlaczego planujesz dodatkowy ciąg wody niezmiękczonej? Czemu to ma służyć? Czajnik byłby Ci wdzięczny za wodę poniżej 10 stopni niemieckich Większość zmiękczaczy na rynku ma opcję ustawiania twardości wody (mixing) i wiadomo że nie ustawia się na 0 tylko na 2-3 stopnie... Takie moje 3 grosze. Ponieważ bardziej niż czajnik interesuje mnie organizm mój i moich domowników. Dlatego wodę będę zmiękczać do najwyższego stopnia dla mycia, prania, kąpieli, etc. a do picia chcę mieć wodę surową. Jeśli przyjdzie mi wymienić, jak obecnie, czajnik co 3-4 lata, to jakoś te pieniądze przeboleję. Ale to tylko moje 3 grosze po tym jak skończyłem Ochronę Środowiska o specjalizacji woda, i małe co nieco o oczyszczaniu i uzdatnianiu wody, oraz wpływie poszczególnych procesów na środowisko (w tym także ludzi), wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts