Myjk 26.04.2017 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2017 Ma zamiar oddać a Ty masz zamiar sprzedawać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 26.04.2017 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2017 A wiesz, że nie doszliśmy do tego etapu...... . Mi już nie bedzie potrzebna w sumie. Kilka dni przestoju było, ale coś powoli działamy. Drzwi już ojciec składa, ja dalej walczę z łazienką. Ściana zabezpieczona mapegum i cześć spadku do odpływu. Reszta jak położę płytki na ścianie aby nie chodzić i nie nieszczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 26.04.2017 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2017 A wiesz, że nie doszliśmy do tego etapu...... . Mi już nie bedzie potrzebna w sumie. Będziesz w stanie ustalić do końca tygodnia? Na przyszły tydzień będę pewnie potrzebować, to bym przy okazji wpadł po jedno i drugie. Przy okazji też auto szwagra bym obejrzał w Skierniewicach, bo w końcu czas się pożegnać z Mazdą (sypie się blacha i nie chce mi się z tym walczyć, poza tym diesel, a ja ostatnio jeżdżę tyle co kot napłakał). Kilka dni przestoju było, ale coś powoli działamy. Drzwi już ojciec składa, ja dalej walczę z łazienką. Tu się już powtarzać nie będę że zdolny jesteś, bo nudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 27.04.2017 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 jeszcze raz dzięki za namiary na podkłady Wineo.... byłem, kupiłem... mam nadzieje że wybrałem dobry bo rodzajów sporo a opisów brak.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 27.04.2017 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 hektor80, nie ma sprawy. Brałeś ten brązowy 1,5mm na podłogówkę? Jak tak to bedziesz zadowolony. Pobawisz się pewnie przy rozwijaniu w docinki aby załamania wyciąć ale w tej cenie to śmiech za tą jakość. Jakieś panele brałeś u niego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 27.04.2017 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 nie, wziąłem 2mm, taki prawie czarny, bez folii alu. chciałem zielony taki jaki jest w polskiej dystrubucji Wineo ale był tylko 3mm. Kładłeś dodatkowo folie paroizolacyjną?? Paneli i niego nie brałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 27.04.2017 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 Bezpośrednio na wylewkę dawałem podkład, zdejmowałem folię z podkładu ochronną i na to panel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 30.04.2017 06:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2017 Podsumowanie kwietnia(31.03-30.04) Średnia temperatura dobowa: 7,4 st Zużycie: II 197 KW/h; I 17kWhKoszt: 80 zł (II-35gr, I-65gr/Kwh)Zyżycie w I ok 8%, w II ok 92%COP: 4,49czas pracy sprężarki CO: 148 hczas pracy sprezarki CWU: 1hliczba startow CO: 86liczba startow CWU:2Energia wytworzona: 961kWh Łączne zużycie od 15stycznia 2017 Taryfa I 76,70 zł zużycie 118kwhTaryfa II 410,55 zł zużycie 1173 kwhRazem 487,25 zł zużycie 1291 kwh temperatura w domu ustawiona na 22st. Dom nie zamieszkany, brak rekuperacji, wietrzenie, brak zysków bytowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona2017 03.05.2017 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2017 Witam. Dach ładnie wygląda z tą blachodachówką. Czy można wiedzieć jak się sprawuje ? Chcę kupić tą samą blachodachówkę lub Icopal Quadro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 04.05.2017 15:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2017 Cena Icopala zabija, za tą cenę wolałbym prawdziwą dachówkę. Murano, nie wiele można napisać, dopiero pół roki na dachu. Produkt storunkowo niedawno wszedł na rynek i opinni za dużo nie znajdzie się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 04.05.2017 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2017 Chyba jednak odpowiadasz spamerowi od icopala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 09.05.2017 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2017 Kolejny tydzień czegoś robienia. Dziś pomalowałem na gotowo 3 pary drzwi. Czekam na białe szyby i zrobienie listewek aby je oprawić. Zamontowane zamki bagnetyczne LOB, klamki Domino Luka QR, zawiasy na łożyskach. Zdjęcie kalkulatorem, malowałem pistoletem remmersem półmatem parkietowym z utwardzaczem. Kolejna rzecz to ogrodzenie boczne, niestety nie lubię betony ale siatka czy panel nie wchodził w grę, sąsiad ma mały tartak jak i sprzedaje drewno opałowe. Pomimo, że dobrze z nim żyjemy to obawiałem się o delikatniejszy typ ogrodzenia i syf który jednak w takim miejscu jest i bedzie nam się wciskał. Paskudne ogrodzenie bedzie obsadzone zimozielonymi roślinami aby całkiem go zasłonić. Z drugiej strony bedzie również paskudny beton ale 2 płyty będą ażurowe. Dokładnie takie: http://betomet.pl/wp-content/uploads/2015/05/0018.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 09.05.2017 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2017 Z drugiej strony bedzie również paskudny beton /QUOTE] Masz racje, te panele jakie by nie były są do dupy, u mnie w warunkach zabudowy miałem zakaz stosowania. Wydaje mi się, że tanie też nie są, ja wybrałem opcję z paneli na boki i tył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 09.05.2017 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2017 Z drugiej strony bedzie również paskudny beton Masz racje, te panele jakie by nie były są do dupy, u mnie w warunkach zabudowy miałem zakaz stosowania. Wydaje mi się, że tanie też nie są, ja wybrałem opcję z paneli na boki i tył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 10.05.2017 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2017 będziesz zakładał zamki w drzwiach wew.? mam właśnie taki teraz dylemat. mam obecnie i nie pamiętam sytuacji żebym go chociaż raz użył.... Rozumiem że dodatkowych podcięć wentylacyjnych też nie będziesz robił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 10.05.2017 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2017 Cena paneli w kolorze czarnym zabija, jest to ponad 1/3 dodatkowo płotu betonowego. A wymieniać panele po kilkunastu latach lub siatkę średnio mi sie podoba. Fakt pracy przy betonie jest i wizualnie nie to co by sie chciało. Ale........ Drzwi są bez zamka, tj nie ma możliwości zamknąć się na klucz, jedynie w łazience i wc bedzie szyld do zamka z funkcją wc. Podcięć nie bedzie same drzwi będą krótsze o ok 2cm od podłogi. Może to ładnie nie będzie wyglądało, ale na pewno lepiej niż otwory z osłonkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 13.05.2017 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 Dziś zakupiliśmy oswietlenie do salony, kuchni oraz korytarza. Układanie płytek w łazience mam prawie skończone, czekam na drzwiczki rewizyjne i zakończe obudowę wanny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 21.05.2017 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2017 (edytowane) Kolejne dni mijają. Zaczynamy rozglądać się za meblami. Czekamy na mapkę ze starostwa dołączyć i składać papiery do zakończenia budowy. Tymczasem łazienka już gotowa, zostało pomalować sufit poczekać na graty zamówiliśmy prysznic i baterie. Brakuje kabiny do prysznica. Nic nie podchodzi, jak wygląda to kosztuje........ . Doszły szyby do drzwi. Czasu brakuje na oprawienie 4 drzwi Edytowane 22 Maja 2017 przez cob_ra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 21.05.2017 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2017 zdjęcia nie działają. byc moze trzeba byc zalogowanym do googla by je podejrzec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 27.05.2017 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2017 Powoli działamy z wykańczaniem się. Łazienka czeka na kabinę, lustro i oświetlenie. Drzwi wewnętrzne też powoli się dłubią. Kawałek ogrodzenia już mamy na gotowo. Czasu jak zwykle za mało. Jeszcze mamy egzaminy okresowe i trzeba przypomnieć sobie parę rzeczy...... . W drodze jest rekuperator, czerpnia, graty do pospinania tego na strychu. Cześć mebli chyba wybrana, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts