annatulipanna 15.10.2017 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2017 Cześć cob_ra! Witam się w końcu u Ciebie Jak już wiesz, poczytuję Twój dziennik z przyjemnością od jakiegoś czasu, podziwiam wkład pracy własnej, chęci i zapał do prac budowlanych. Gratuluję kolejnej kobiety w domu (ja jestem sama w moim męskim świecie). No i teraz jeszcze zazdroszczę przestronnej pralni i cudnej kuchni W mojej pralni rozpanoszyły się wszelkie instalacje wodne, wentylacyjne i nie planowane rury kanalizacyjne. I na pralkę i zlew roboczy miejsca starczyło na styk. A miało być tak pięknie A kuchnia....cóż.... swoją widzę bardzo podobnie Mimo, że białe meble napawają mnie obawą, czy uda się je utrzymać w czystości, nie widzę innego koloru u siebie. Chociaż myślę, żeby dolne szafki zrobić w kolorze. No i chyba jednak mat, nie połysk (względy czysto praktyczne). Ale u mnie to niestety nie jest temat na "już". Gdybyś jednak mógł przybliżyć koszt takiej kuchni, zabudowa plus szkło na ścianie, byłabym wdzięczna. Pod parapetem też masz szkło? W sumie fajny pomysł. Szybkie to w montażu i łatwe w utrzymaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 15.10.2017 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2017 annatulipanna Dziękuje za odwiedziny. Cześć cob_ra! Gratuluję kolejnej kobiety w domu Teraz jest równa walka 2 chłopa na 2 kobiety W pralno-kotłowni(dla mnie to pomieszczenie techniczne) jest w sumie wszystko, pc, zmiękczacz wody, szafa rack, pralka, bedzie jeszcze zlew, rozdzielnia elektryczna. Reku już się nie zmieściło. U nas z białym połyskiem nie ma problemu, staramy się otwierać w jednym punkcie co daje mało odcisków na lakierze. Przecieramy jakąś magiczną ściereczką, nie rysuje lakieru i czyście powierzchnię Koszt mebli 12200, wszytko na blumie, brak cargo, koszów obrotowych i innych wynalazków. Szkło 1400, równiez pod oknem aby było łatwiej utrzymać czystość. Sprzęt agd Beko 6000 Zakładaliśmy wydatek max 20k i zmieściliśmy się. Ale ceny mieliśmy za same meble w takiej samej konfiguracji właśnie od ceny co zapłaciliśmy do 24k. Tylko my czekaliśmy ponad pół roku i to znajomy po godzinach nam robił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 15.10.2017 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2017 ...U nas z białym połyskiem nie ma problemu, staramy się otwierać w jednym punkcie co daje mało odcisków na lakierze... Ty tak serio?? Facet, który zwraca uwagę na odciski na meblach?? :no: Musiałbyś zobaczyć moje szafki z uchwytami, albo lodówkę z powłoką anty-odciskową Moim chłopakom trudno czasem trafić w uchwyt, a co dopiero pamiętać o otwieraniu szafki w jednym punkcie Dzięki za info o kosztach. Zdziwiła mnie tylko cena szkła. Myślałam, że to tańsze jest Może też już się zaklepie u znajomego meblarza i zrobię wstępną wycenę. U mnie trochę więcej mebli wyjdzie, ale może na za pół roku coś uzbieramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 15.10.2017 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2017 Ja staram się tego pilnować, pare razy czyściłem ścierką mebelki. Im mniej nabrudzi się tym mniej sprzątania. Przyznaje się, że niegdy nie należałem do facetów lubiących sprzątać po sobie. Ale czasy się zmieniają i trzeba się czasami dostosować. Ale z drugiej stron słońce do kuchni zagląda dopiero późnym popołudniem i przed wieczorem i nie pada na zabudowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 20.10.2017 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2017 Dziś skończone meblowanie domu. Do małego wc po kilku miesiącach wpadła szafka. Pralnio-kotłownia też już gotowa. Docieliśmy blat, wpuszczony i spięty zlew. Wczoraj wpadły 3 wanny i przywiozły 60t kruszonej kostki brukowej. Czas powoli zabierać się za przygotowanie podbuodwy pod podjaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 20.10.2017 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2017 Pralnio-kotłownia też już gotowa. Docieliśmy blat, wpuszczony i spięty zlew. Pralnio-suszarnia będzie bardzo podobna do naszej U nas w trochę innej kolorystyce , ale tez pralka , 2 szafki , blat , umywalka i będzie podwieszana suszarka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 20.10.2017 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2017 No bardzo ładnie się u Was porobiło Dopatruję się w odbiciu szyby, co tam jeszcze masz upchnięte w tej pralnio-kotłowni Jaki jest metraż tego pomieszczenia? Wszystko wygląda pięknie, ale ten zlew coś mały Ja myślę o takim głębokim, dużym zlewie stalowym, do namaczania ubrań roboczych mojego m. Teraz robię to w głębokim brodziku i ciężka to robota. A ile bałaganu w łazience Oj... kiedy ja będę miała taką cudną pralnię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 21.10.2017 06:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2017 Zlew mały większego nie chciałem, to i tak do mycia rąk po proszkach i jak wrócę czy z garażu czy z zewnątrz. Pom gosp. ma ok 6m2, z projektu 191x320. Tak wygląda przeciwna strona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 21.10.2017 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2017 Dzięki za zdjęcia U mnie jest 150x326 Niecałe 5m2. Patrząc na Twoje pomieszczenie i ilość sprzętów, myślę, że my również jakoś się pomieścimy. Ja nie mam PC, ale muszę upchnąć zbiornik na wodę ok.200l i rekuperator. Z tym, że u mnie jest inny układ i zabudowa będzie na dłuższej ścianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 24.10.2017 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Dłubania ciąg dalszy, po liczeniu odpuściłem typowy kamień łamany i poszedłem w kruszoną kostkę brukową. Wpadło na plac ok 100t. Cześć rozłożona, reszta czeka na koparkę. Potem zagęszczarka min. 300tka. Na to zamówiłem ok 27t kamienia łamanego 0-31 i również zagęszcze. Potem bedzie kostka granitowa 8/11 jako krawężniki. Na ten rok chyba wszystko z prac z podjazdem. Finanse powodują, że jednak kompletny podjazd z granitu pojawi się albo za rok, albo później. Musi podbudowa kamienna wystarczyć na razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 26.10.2017 16:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2017 Wczoraj i dziś mi się nudziło, zebrałem się i zrobiłem porządek z reku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 26.10.2017 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2017 Wczoraj i dziś mi się nudziło, zebrałem się i zrobiłem porządek z reku. Reku stoi na nieocieplonym poddaszu -- nie boisz się zamarzania wody nie tylko w odpływie ale i na wymienniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 26.10.2017 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2017 Reku stoi na nieocieplonym poddaszu -- nie boisz się zamarzania wody nie tylko w odpływie ale i na wymienniku? Czekam na zimę, jak bedą problemy będę myślał nad zejściem do garażu, ale to powoduje sporo roboty i kombinacji z kanałami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 27.10.2017 16:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2017 Na dziś zaplanowałem zagęszczanie podbudowy. Zaklepałem zagęszczarkę 300kg, pojechaliśmy gość wyciąga widlakiem odpalamy ale nie ściąga sznurka. Rozbiera składa to samo. Pojechaliśmy wkurwieni. Dzwoni jest gotowa. Ch...j jedziemy. Pakujemy na przyczepkę i do roboty godz 10. Zaczynam zagęszczać. Zgasiłem dolałem benzynki ciągnę i zerwałem sznurek. Wkurw osiągnął granicę. Tel a gość to Pan przywiezie no coś mnie strzeliło, poszło parę słów i za pół godziny był koleś z nową cześcią. Wymienił i tak skończyłem dziś zagęszczanie pierwszej 30cm warstwy podbudowy pod podjazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 31.10.2017 06:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2017 (edytowane) Na początku października minął dokładnie rok od montażu licznika. Łączny koszt energii z faktur 2014zł w tym 720zł na cele ogrzewania i cwu. Grzejemy od połowy stycznia. Zużyte ok 1150 w I taryfie i ok 3224 w II taryfie Mieszkamy od 12 lipca 2017 Edytowane 31 Października 2017 przez cob_ra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pagu 09.11.2017 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2017 Na początku października minął dokładnie rok od montażu licznika. Łączny koszt energii z faktur 2014zł w tym 720zł na cele ogrzewania i cwu. Grzejemy od połowy stycznia. Zużyte ok 1150 w I taryfie i ok 3224 w II taryfie Mieszkamy od 12 lipca 2017 NOO to gratuluję zużycia imponujący wynik kurde ciekawe ilee u mnie będzie wychodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 09.11.2017 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2017 NOO to gratuluję zużycia imponujący wynik kurde ciekawe ilee u mnie będzie wychodziło Myślę, że bedziesz miał dobre wyniki jak zerkałem na Twoim topicu. Ostanimi czasy nic mi się nie chce....a że zimno się robi to trzeba było strych oddzielić od garażu. Powstały drzwi. Najprostrze ze sklejki oraz 3cm styropianu w środku. Położyłem tynk mozaikowy aby nie brudzić ścian łapskami. Trzeba bedzie jeszcze jakąś pseudo podłogę i stopnie zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 11.11.2017 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2017 (edytowane) Wczoraj wpadł transport z kamieniem łamanym 0-31. Mostek wytrzymał, a podbudowa z kruszonej kostku brukowej wytrzymała, nie porobiły się ślady praktycznie, co oznacza, że zagęszone jest odpowiednio-tak myślę. Lepszego zdjęcia nie mam niestety. Opalikowałem zasięg rozsypania klińca, Edytowane 13 Listopada 2017 przez cob_ra Kolejne zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
the_anonim 13.11.2017 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2017 Marek nie widać zdjęć z ostatniego posta poza pierwszym:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 13.11.2017 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2017 Teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts