annatulipanna 11.10.2018 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2018 Coś pięknego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolka Bobek 15.10.2018 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2018 Przyłączam się do opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 16.10.2018 02:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2018 Jesień już w pełni. Wczoraj robiliśmy porządki w zielsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolka Bobek 22.10.2018 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2018 Zdjęcia powalają, a ostatnie to już po prostu miażdży! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 23.10.2018 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2018 Ależ cudowny widok zrobiliście sobie z kuchennego okna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 18.11.2018 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2018 Przymiarka schodów od tarasu, jescze pomalowanie boków lazurą. I schody od frontu już skończone. Została barierka o obrobienie słupów kątownikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 18.11.2018 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2018 Oczywiście przespaliśmy okrycie roślin na zimę, mam nadzieje, że hortensje i parę innych krzaków wytrzyma dzisiejszej nocy -7..... . Trzeba się zaraz zbierać za okrycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 23.11.2018 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2018 (edytowane) Taras tylni skończony jeśli chodzi o prace z drewnem, natomiast front nadale czeka jeszcze na barierki. Będzie deska 35x130mm kręcona pod kątem 45 stopni do ramy z profila 50x40x2mm. Z tyłu brakuje grysu bazaltowego jako wypełnienie opaski i płyty bazaltowej na cokół, teraz tylko klej zagruntowany szarym caparolem. Edytowane 23 Listopada 2018 przez cob_ra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 01.12.2018 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2018 Kolejny miesiąc z pc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 07.12.2018 15:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Dziś chłopaki wpadli z żaluzjami, na razie 2 szt. reszta po nowym roku. Kuchnia to drewno, niestety bambus był do 1,8m. Salon I z zewnątrz w kuchni. Jak dla mnie efekt jakiego oczekiwałem. Musimy zebrac kaskę na następne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 07.12.2018 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Ale ładnie! Też nie lubicie firanek?? Ja nie przepadam, dlatego bardzo podobają mi się drewniane żaluzje. Ale do tego etapu u mnie jeszcze baaardzo daleko. Jaki macie kolor okien, a jaki żaluzji? Ta kuchenna jest podciągana tylko z jednej strony?? Musi być ciężka . Ale wygląda super. Ps. Pięknie storczykowo u Was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 08.12.2018 06:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2018 Jakieś firanki czy zasłony przydałyby się, strasznie dzwięk nosi się po domu. Ale średnio przepadamy, jesteśmy troche leniwi. Okna to dąb bagienny, żaluzje drewniane 009 Walnut, a bambus Wenge. W kuchni podciągana jednostronnie, jest ciężka ale nie chcieliśmy dzielonej. Nie byłoby efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 08.12.2018 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2018 (edytowane) Nie chcieliście szerszych lamelek w żaluzjach ? Na zdjęciach wygadają jak zwykłe aluminiowe, pewnie na żywo jest lepiej. U mnie wyszło tak Edytowane 8 Grudnia 2018 przez PaRa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 08.12.2018 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2018 Mysleliśmy nad szerszymi, ale jakoś nie przypadły do gustu. Tym bardziej, że nie chcieiśmy montować w swietle muru a na ramie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 08.12.2018 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2018 przy szerokich musiałbyś zapomnieć o storczykach na oknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 08.12.2018 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2018 Mysleliśmy nad szerszymi, ale jakoś nie przypadły do gustu. Tym bardziej, że nie chcieiśmy montować w swietle muru a na ramie. Jeśli Wam pasują to znaczy że jest dobrze. U Siebie mamy tylko jedną żaluzję wewnętrzną, okno fix, mocowanie do muru, i całe szczęście bo na parapecie nie ma bałaganu. W pozostałych dużych oknach rolety zewnętrzne i brak zasłon / firanek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 08.12.2018 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2018 Szkoda że jedynie te słup zasłania widok z okna , ale zapewne był potrzebny U nas też nie ma firanek , ale są zasłony ale służą one do dekoracji i do "udomowienia" domu. Zasłony powodują że robi się bardziej "przytulnie" i domowo jak dla nas. Firanki też powodują że jest bardziej przytulnie , ale nie po to mamy dom w takiej dziczy i z takimi widokami aby je zasłaniać. Firanki są dobre jak dookoła jest pełno sąsiadów i wielu ewentualnych "podglądaczy" U nas na początku kupiliśmy rolety dzień-noc wewnatrze . Myśleliśmy że zapewnią one nam wieczorami intymność a w dzień ochronią przed przegrzewaniem , ale niestety nie do końca się sprawdziły. U nas problem całkowicie rozwiązały rolety zewnętrzne , szkoda ze tak późno na nie się zdecydowaliśmy (moja wina) ale jak to mówią lepiej późno niż wcale. Teraz jeden przycisk w pilocie i cały dom zasłonięty. Co do żaluzji to u moich rodziców są i były i nigdy ich nie lubiłem. Nie lubiłem jak były opuszczone i głównie miałem je zaciągnięte do góry bo przez te poziomie lamele nie lubiłem patrzeć Ale to już kwestia gustu. Na pewno wygląda to nowocześnie i ta moda znów wróciła . Widzę że też masz białe fronty i drewniane blaty , czyli jak u nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 08.12.2018 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2018 Słupy były w projekcie drewniane, podpierają płatwię z dachem. Jednak wolałem przerobić i zrobić beton i obrobić drewnem. Rolety dz-noc są starsznie oklepane i nie podobają sie. Dom oczywiście przegrzewał się latem ale nie aż tak max 27-28st było. Rolety zewnętrzne znów nam się nie podobają. Pewnie jak żona wróci z wychodawczego i będzie parę groszy to klime zamontujemy. Teraz jeszcze komunia młodego..... . Żaluzje ze względu na to "coś" właśnie. Jeszcze brakuje paru dodatków aby było domowo, ale z czasem wszystko będzie. kaszpir007 - Jak tam pvmonitor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 08.12.2018 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2018 (edytowane) Słupy były w projekcie drewniane, podpierają płatwię z dachem. Jednak wolałem przerobić i zrobić beton i obrobić drewnem. Rolety dz-noc są starsznie oklepane i nie podobają sie. Dom oczywiście przegrzewał się latem ale nie aż tak max 27-28st było. Rolety zewnętrzne znów nam się nie podobają. Pewnie jak żona wróci z wychodawczego i będzie parę groszy to klime zamontujemy. Teraz jeszcze komunia młodego..... . Żaluzje ze względu na to "coś" właśnie. Jeszcze brakuje paru dodatków aby było domowo, ale z czasem wszystko będzie. kaszpir007 - Jak tam pvmonitor? Wiesz ja fanem rolet zewnętrznych nigdy nie byłem i nie chciałem ich w domu bo nie widziałem potrzeby. Problem jednak taki że nigdy nie mieliśmy dużych przeszkleń ani ekspozycji na południe i nie widzieliśmy jakie ma to minusy i plusy. Okazało się po zamieszkaniu że jest to spory problem i trzeba coś z tym zrobić. Niestety klima nie rozwiązała problemu i dopiero montaż rolet pomógł Gdybym nie musiał bym ich nie montował , choć teraz stwierdzam że to jest wygoda Zaluzji nie chciałem , choć żona naciskała , ale mi się zupełnie nie podobają. Przez wiele lat w domu rodzinnym miałem i wiedziałem że nie chce ich już Co do PV monitor to od kilku dni działa , jedynie termometr mi coś mocno przekłamuje wyniki (zaniża o kilka stopni (do około 5 stopni). Kontaktowałem się ze sprzedawcą i ma mi wysłać inny termometr , ten chyba jakiś felerny jest. Ten PV monitor fajna rzecz. Mogę zobaczyć z jaką mocą w danym momencie działa , kiedy się załącza i itd ... Szkoda jedynie że nie ma jakiegoś raportowanie i zliczania ile godzin w taryfie T1 a ile w T2 Edytowane 8 Grudnia 2018 przez kaszpir007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TeDy1989 10.12.2018 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2018 cob_ra, Fajne to mosz Bardzo przyjemnie się dom prezentuje z zewnątrz. No i wewnątrz rzecz jasna. Odwaliłeś kawał dobrej roboty! Do pozazdroszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts