uciu 17.01.2020 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2020 Super:-)Jak to podłączyłeś do zasilacza - równolegle czy szeregowo?U mnie 1 zasilacz w lampce już padł i jak to się będzie powtarzać może zastosuję jeden zasilacz na wszystko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 18.01.2020 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2020 (edytowane) Na początku było szereowo, ale że na odcinku ponad 60mb i 10mb taśmy led na ostatniej lampie miałem spadak napięcia o 4V dałem z drugiego wyjścia zasilacza kabel pod ostatnią lampę, obwód mi się można powiedzieć zamknął. Zasilacz dałem 200W( z ledów wychodzi 160W+zapas)+sonoff. Edytowane 18 Stycznia 2020 przez cob_ra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papucy 29.01.2020 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2020 Na początku było szereowo, ale że na odcinku ponad 60mb i 10mb taśmy led na ostatniej lampie miałem spadak napięcia o 4V dałem z drugiego wyjścia zasilacza kabel pod ostatnią lampę, obwód mi się można powiedzieć zamknął. Zasilacz dałem 200W( z ledów wychodzi 160W+zapas)+sonoff. Hej a ten zasilacz i sonoff masz gdzieś w pomieszczeniu czy na zewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 30.01.2020 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2020 Na zewnątrz w skrzynce instalatorskiej pod dachem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papucy 30.01.2020 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2020 Na zewnątrz w skrzynce instalatorskiej pod dachem. Rozumiem że działa to bez zastrzeżeń przy temp ujemnych ? Możesz podać model zasilacza ? Sonoff ma w specyfikacji Operating Temperature: 0ºC-40ºC dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 30.01.2020 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2020 Tak, sonoff dział bez problemu, mam jednego umieszczonego na zewnątrz już 2 lata, steruje on oświetleniem podbitki. Zasilacz to najzwyklejszy do taśm led. ZASILACZ MODUŁOWY 200W 12V 16,5A LED SLIM IP20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 04.03.2020 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2020 (edytowane) Ostatnio mam niechęć do czegokolwiek, ale człowiek się zmusza i coś jeszcze robi. Zrobiłem barierkę na tarasie. W weekend znajomy wpadł i wywiercił studnię pod podlewanie ogrodu. Zostało zamontować pompę. Głebokość 22m, Edytowane 4 Marca 2020 przez cob_ra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrufka_bum 04.03.2020 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2020 A ja nie widzę w ogóle zdjęć od 17.01.2020 i wyrywkowo także części wcześniejszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 04.03.2020 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2020 (edytowane) Wrzucałem do folderu udostępnionego w google. Wrzuciłem na inny serwer. Może teraz coś widać? Tu zdjęcia z 17, których też nie widać. Edytowane 4 Marca 2020 przez cob_ra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowa7 04.03.2020 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2020 U was zawsze coś fajnego można pooglądać, ten płot wyszedł super, chyba sobie ściągnę pomysł. Dziennik oglądam od dawna, kiedyś chciałam budować gryfa ale mi na działkę nie wlazł więc stanęło na czymś z podobnym rozkładem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 04.03.2020 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2020 Droga to zabawa z własną studnią ? Prąd pewnie do pompki potrzebny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 05.03.2020 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2020 (edytowane) Droga to zabawa z własną studnią ? Prąd pewnie do pompki potrzebny. Zabawa tym droższa im masz głębiej wodę U mojej siostry wystarczył ręczny zestaw z allegro u mnie potrzebna była wiertnica jak na polu naftowym [ATTACH=CONFIG]441432[/ATTACH] Edytowane 5 Marca 2020 przez uciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 05.03.2020 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2020 Studnia 110zl z metra. Wyszło 2400. Do tego pompa 536zl+ wąż do pompy, linka, zawór, rurka, kranik itp. zamknie się w 3,5 tys. Pompa ciągnie 1,1kW. Zwykła na 230v. Wydajność 95l/min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 13.04.2020 07:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Czas urlopu więc 2 tygodnie spędzone wokół domu. Przez 2 lata wiele miejsc opanowała tojeść rozesłana-masakryczna roślina. Cześć roślin przez nią mamy wrażenie, że wynikło. Było rwanie, kopanie, grzebanie i wywalania tego go..wna. Cześć zielska posadzone na nowo po wyciągnięciu z korzeni tojeści. Cześć trawnika zostało zdjęte i zasypanie korą. Przy rododentronach posadzone żurawki, po drugiej stronie działki zdjęta trawa 80cm i będzie ciąg hortensji ogrodowych-czekamy na ukorzenienie sadzonek pobranych z cięcia wiosennego. Dosadziliśmy trochę iglaków m.in świerk hoopsi. świerk szczepiony kłujący, jodła górska compakta, świerk wschodni i parę innych, którym zerwałem za wcześnie opis i już nie pamiętam nazwy. Zrobiłem doniczki z resztek modrzewia, postawiliśmy tunel foliowy. Posadziłem ziemniaki I na koniec zdjęcie kawałka z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 14.05.2020 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2020 (edytowane) Kolejne krzaki dosadzone, już nawet nie pamiętamy nazw wszystkich, doszły klony, klony palmowe, japońskie, rododendrony, trochę bylin, Dereń kousa China girl, magnolia genie. Zaczyna się robić zielono. Trawnik dostał w sumie 4 razy od wiosny nawozy. Był w kiepskim stanie, małe dawki, ale cześciej-Miwena+mocznik. Zagęścił się ładnie i dostał soczystego koloru. Z ciekawych roślin dostaliśmy od mojej mamy około 15 sadzonek Maliny zachodnich Indian (z jęz łac. Rubus rosifolius)? Kącik klonowy Pod oknami również mała zmiana, prawdopodobnie w ciągu najbliższych miesięcy, roku cały dom zostanie obsadzony roślinami. I kilka ogólnych Tak było w kwietniu 2018r Tak było w lipcu 2019r Tak jest w maju 2020r. Jeszcze małe zmiany w salonie i kuchni, kolorystyczne. Kuchnia Było Jest Edytowane 14 Maja 2020 przez cob_ra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowa7 14.05.2020 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2020 No lepiej ta kuchnia wygląda teraz tak kontrastowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 15.05.2020 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2020 Piękne zmiany na zewnątrz i wewnątrz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 15.05.2020 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2020 Między trawnikiem i korą masz jakąś barierę ? Czy trawnik ma " angielski kant " ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 15.05.2020 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2020 Zależy od miejsca, częściowo ma "angielski kant" częściowo jest zastosowane obrzeże ekobord. Z czasem będzie granitowe, zbieram siły i chęci na zamówienie na następny rok granitu na podjazd to i zrobię obrzeża jak być powinno kamienne aby nawiązać do reszty. Plastik to pozostałość poprzednich kombinacji i jak jest to go daje. Żona wróciła do pracy w tamtym roku a portfel jest jeszcze mniejszy..... coś jest nie tak.... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 17.05.2020 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2020 Wczoraj byliśmy w KZD w Nowym Dworze, nabyliśmy trochę zieleniny, Jabłoń ozdobną 'Royalty' jeśli dobrze pamiętam, Oraz Wiśnia piłkowana Brakowało nam takich barw w ogródku. Jeszcze widziałem sosnę, ale rosła w gruncie w ogrodzie i nie miałem jak się dowiedzieć co to za gatunek? Może ktoś podpowie? Podobna do SCHWERINA 'WIETHORST' PS. Te kable są do jutra póki nie kupię taśmy do wiążania pnia i ogarnę porządnę kołki do podpory. Niestety mocno wieje a szkoda mi drzewek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts