sylwiam-81 06.07.2015 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2015 witam proszę o pomoc i radę jeśli chodzi o postawienie domu względem stron świata. Wybraliśmy projekt Z203 ( podoba nam się ale chcemy dokonać w tym projekcie zmian ) ale to troszkę później. Działka ma 887 m2, wymiary 25 x 35,5. m. Wjazd na działkę jest od strony południowej i moje pytanie jest takie, jak usytułować salon tzn. od strony południowo- wschodniej czy północno-zachodniej Załączam zdjęcie działki oraz zdjęcie projektu zewnątrz i rzuty domu, czy wybrać odbicie lustrzane tego projektu czy taką stronę jaka jest w załączniuku. Proszę o rady i pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daawe 10.07.2015 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 mam podobną działkę, zdecydowanie salon dałbym tak jak w projekcie czyli od S-E Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiasad 11.07.2015 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2015 Ja mam salon od płn-zach. Po południu cudownie świeci słoneczko. (piszę o lecie, kiedy słońce jest wysoko) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.07.2015 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 Moim zdaniem lepiej wybrać inny projekt. Tutaj cała południowa strona to garaż a pokoje dzieci niedoświetlone od północy. Zimą praktycznie cały dzień będą wymagały sztucznego oświetlenia.Na dodatek kuchnia od południa będzie się niemiłosiernie nagrzewać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czopuch 15.07.2015 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2015 U mnie jak u Gosisad. Taras od północy, okna salonu od zachodu. Kuchnia to nie problem, u mnie w tym roku temp. na zew. 37 w środku mialem ok 24 st. Natomiast problemem może być usytuowanie kotłowni przy pokoju. Kotły na paliwo stałe z podajnikiem robią dużo hałasu, chociaż na projekcie macie chyba gaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiam-81 15.07.2015 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2015 My będziemy mieli gaz. Sporo czasu zajęło nam szukanie projektu, działka jest jaka jest czyli wjazd do garażu od południa a inne pokoje od północy ale nie podobają mi się salony od wjazdu do domu, wole mieć salon z tyłu domu i dlatego ten projekt czy inne ( podobne ) tak nam się podobają. Obawiam się czy nie będzie ciemno ale wyjścia zbytnio nie mam bo działka już kupiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiasad 16.07.2015 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 (edytowane) Ja bym się jeszcze zastanowiła, czy nie zmienić okna w pokoju 13mkw na drugą stronę. My budujemy "Dom w bergeniach2" i pozmienialiśmy wnętrza tak, że już niewiele z "bergenii" zostało:p Zlikwidowaliśmy wykusze i załamania (więcej metrów, tańszy i lepszy dach)(adaptacja i tak nam wyszła taniej niż nowy projekt) Edytowane 16 Lipca 2015 przez gosiasad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiam-81 16.07.2015 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 gosiasad, my też w tym projekcie szykujemy zmiany okna w pokoju 13, 7 i 19,6 będą szersze i nie będą z wyjściem na taras, jak będzie okno szersze więcej światła wejdzie. Nad tymi pokojami jest zadaszenie i tez nie będzie zadaszenia bo powiększymy te pokoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiam-81 16.07.2015 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 nastąpiła delikatna zmiana i raczej padnie na wybór projektu Z209 zamiast Z203 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiasad 17.07.2015 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2015 Pokoje zdecydowanie ładniejsze. Większy metraż. U nas najmniejszy pokój ma 16mkw. Życzę samych trafnych wyborów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiam-81 17.07.2015 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2015 gosiasad, dziękuję bardzo nadal nie wiem, która stronę wybrać czy garaż po lewej czy po prawej, nie wiem, która strona jest najkorzystniejsza pod względem słońca. Największy pokój 19 mkw ma mieć synek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.07.2015 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 słońce w pokojach dzieci - południe, ale niekoniecznie zachód (bo dzieci latem idą wcześniej spać, kiedy jest jeszcze jasno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiam-81 27.07.2015 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 (edytowane) Elfir ,słuszna uwaga co do światła latem ale planujemy rolety zewnętrzne więc w każdej chwili zrobi się noc bardziej mi zależy na słońcu w ciągu dnia czy to zimą czy latem, żeby pokoje były jaśniejsze ale tak czy siak trzeba zdecydować gdzie ma być jaśniej w salonie czy w pokoju synka tym 19 m2 i tak mi ciężko z wyborem tej strony. Edytowane 27 Lipca 2015 przez sylwiam-81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts