brylekpl 10.07.2015 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 Witam, mam pewmein klopot z kladzeniem tapety winylowej. Jako ze tapeta jest dosc droga to nie chcialbym aby sie powtorzyl wiec szukam rady.Tapaete kladlem na mokro. Podczas smarowanai klejem gdy namokla to rozszerzyla sie o kilka mm wzgledem suchej rolki.Po polozeniu w czasie schniecia zaczela sie zwezac i pomiedzy poszcezgolnymi pasami powstala mala jakby fuga. Tapete musialem zerwac. Nie wiem czym to spowodowane, przeciagow nie bylo.Ma ktos jakies rady/sugestie jak uniknac takiego klopotu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milo222 10.07.2015 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 Witam, mam pewmein klopot z kladzeniem tapety winylowej. Jako ze tapeta jest dosc droga to nie chcialbym aby sie powtorzyl wiec szukam rady. Tapaete kladlem na mokro. Podczas smarowanai klejem gdy namokla to rozszerzyla sie o kilka mm wzgledem suchej rolki. Po polozeniu w czasie schniecia zaczela sie zwezac i pomiedzy poszcezgolnymi pasami powstala mala jakby fuga. Tapete musialem zerwac. Nie wiem czym to spowodowane, przeciagow nie bylo. Ma ktos jakies rady/sugestie jak uniknac takiego klopotu? kilka mm ??? pierwszy raz słyszę aby tapeta tak się rozszerzała ... wielokrotnie klienci mieli tapetowane i nigdy nie widziałem szpar. Kładzenie na zakładkę jest wyjściem ale powiem szczerze że dla mnie to nie jest prawidłowo wykonana robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brylekpl 10.07.2015 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 tapaeta sama w sobie ma 90mm szerokosci i rozszerzala sie o kilka mm. PRoducent twierdzi ze to jest normalna cecha tapety winylowej. Tylko co zrobic aby sie nie zwezyla podczas schniecia.Jak zostawie zakladke to bedzie "wal" pomiedzy poszczegolnymi pasami. Tez niedobrze przy tapecie za kilka stowek za rolke.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 11.07.2015 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2015 Kleiłem ostatnio tapetę winylową, w której zalecano smarować ścianę, a nie bryty. Trochę mnie to zaskoczyło, bo w tym co czytałem na necie w winylowych zwykle się smaruje rolki. Może spróbować w ten sposób? Jeśli nawet coś się rozszerzy, to przy wysychaniu zwęzi się pewnie o tyle samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brylekpl 13.07.2015 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 tak tez probowalem,nic nie pomogło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tapeciarztadeusz 28.07.2022 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2022 (edytowane) tak tez probowalem,nic nie pomogło Ważne jest aby wybrać dobrego producenta z dobrymi podłożami. Miałem wiele takich sytuacji jak piszesz. Naszczęcvie od długiego czasu zamawiam tylko tutaj Zwykle jest to tapeta premium mat albo winylowa. Obydwie kładą się świetnie. Edytowane 28 Lipca 2022 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krepina 19.01.2023 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2023 Trudno jednoznacznie się wypowiedzieć w tej sprawie, ale być może powinno się zasięgnąć opinii u jakiegoś fachowca. Nie mniej szkoda by było, żeby się zmarnowała tapeta, tym bardziej taka, która sporo kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts